Řezáním ocelových svitků a výrobou svařovaných trubek se zabývá 1CSC Precision Tubes, druhá společnost, která se na Černovické terase usadí.

Ředitel developerské společnosti CTP, která stavbu plánuje, Tomáš Budař chce začít budovat začátkem dalšího roku. „Výrobní halu Neli začneme stavět na jaře stejně jako tu pro společnosti 1CSC Precision Tubes. Zatímco teď zde má halu o velikosti sedm tisíc metrů čtverečních, nová bude mít deset tisíc metrů čtverečních," uvedl Budař.

Černovická terasa nabízí investorům dvě stě hektarů plochy. Většina je už obsazená. Měl tam vyrůst i obří sklad Amazonu. Záměr však ztroskotal na jednání brněnských zastupitelů, kteří tak dlouho rozhodovali, až americká firma couvla. „Firma už o Brno nebude usilovat. Najdeme si jinou lokalitu," prohlásil na konci letošního června ředitel Amazonu pro Evropu Tim Collins. Jediný sklad v republice firma zatím začala stavět na začátku září v Dobrovízi u Prahy.

Developerská firma CTP zajišťuje také včera otevřené maloobchodní centrum, takzvaný retail park, v Modřicích naproti Olympii. Jako první tam otevřel sportovní řetězec Decathlon. „Zde jsme však proti našim zvyklostem prodali zasíťovaný pozemek, zpravidla stavíme i provozy, které pronajímáme," vysvětlil Budař. Narozdíl od Olympie není průchozí pasáží, ale jednotlivé podniky stojí vedle sebe. „Obchody v retail parku budou doplňovat nabídku, která v okolí chybí. Zejména velká sportovní prodejna a hobby market pro stavitele a kutily," dodal už dříve Budař.
Centrum v budoucnu nabídne plochu čtyřicet pět tisíc metrů čtverečních.

ANEŽKA PŘIKRYLOVÁ