Trofej výherci předal náměstek hejtmana Roman Celý. "Dnes mám svých pět minut slávy. Výhru jsem nečekal a potěšila mě, protože vím, kolik práce za každým naším úspěchem stojí," pochvaloval si Bittner.

Podle jednoho z porotců Pavla Juříčka má Bioveta skoro miliardový obrat a své produkty vyváží do mnoha zemí po celém světě. "Firma je pro lidi velmi potřebná, navíc Libor Bittner je úžasná osobnost. Je to člověk, před kterým bychom se měli klanět," uvedl Juříček.

Mezi kritéria soutěže totiž patří nejenom hospodářské úspěchy, ale i poctivost a práce podnikatelů. "Letošní ročník přinesl plno jedinečných příběhů, které jsou pro ostatní příkladem a motivací," uvedla Magdalena Souček ze společnosti EY, která je organizátorem soutěže.

Oceněné podnikatele chválí i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. "Úspěšní podnikatelé jsou pro kraj nadějí. Snažíme se tedy podporovat především ty, kteří s podnikáním začínají," uvedl Hašek.

Firma Bioveta však slaví úspěchy na trhu už devatenáctým rokem, kdy je Bittner jejím ředitelem. "Pro mě je nejdůležitější celá mozaika úspěchů, kterých jsme dosáhli. Největší radost mám, když mi chovatelé říkají, že náš přípravek dobře funguje," uvedl Bittner.

LENKA ONDRYSKOVÁ