VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Poptávka po Lucky Bastard se zvyšuje. Pivovar rozšíří výrobu

Brno – Sedm set hektolitrů piva. Tolik loni vyrobil brněnský pivovar Lucky Bastard. Lidé v jeho čele zareagovali zejména na zvyšující se poptávku a chystají změny. „Připravujeme několikanásobně větší pivovar. Současný provoz letos rozšíříme do nových prostor," říká majitel pivovaru Jan Grmela. 

29.1.2016 2 AKTUALIZOVÁNO 29.1.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Eva Ondráčková

Podle něj loni výroba pracovala na sto procent, pivovar přesto nedokázal dodat pivo všem zájemcům. „Tento problém se nejvíce projevil v létě," popisuje Grmela.

Díky nové technologii půjde v rozšířeném pivovaru uvařit jakýkoliv druh piva. „Prioritní je pro nás výroba ze současné nabídky. Abychom uspokojili všechny zájemce, počítáme však i s uvedením nových druhů na trh," informuje Grmela.

jaké pivo vaří pivovar Lucky Bastard- jako první pivovar v České republice začal vařit svrchně zkvašené pivo
- pivo se výrazně liší od tradičního českého ležáku
- při výrobě v Lucky Bastardu používají americký chmel, pivo je pak cítit po ovoci
- největší tuzemská odbytiště jsou pro pivovar Brno a Praha
- pivo dodává Lucky Bastard i do zahraničí, nejvíce na Slovensko do Bratislavy a také do Německa a Rakouska

Místo, kde bude nový pivovar stát, Grmela zatím zveřejnit nechce. „Bude to ale blízko současného pivovaru na Ptašinského," přibližuje. V plánu je zřídit tam i malou pivnici.

Do budoucna zvažuje vedení pivovaru také variantu, že v nových prostorách budou vařit pivo také jiní výrobci. „Nejdříve možnost pronájmu nabídneme svým spřáteleným pivovarům. Chceme pomoct i novým začínajícím výrobcům," upozornil majitel.

Pivovar Lucky Bastard byl podle Grmely první pivovarem v České republice, který začal vařit svrchně kvašené pivo. „Využíváme americký chmel a naše pivo se výrazně liší od tradičního českého ležáku," podotkl Grmela.

Majitelé jiného brněnského pivovaru Magistr u něj naopak po pěti letech končí. Jak už Brněnský deník Rovnost informoval, restauraci s pivovarem v ulici Veveří nabízejí současní majitelé zájemcům za více než sedm milionů korun.

Prodej se však může protáhnout. „Může to trvat třeba i rok nebo dva," upozornil jeden z majitelů pivovaru Magistr Zdeněk Svoboda.

Pivo v současné době v Brně vaří celkově osm pivovarů, včetně Magistra, který je nyní na prodej.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Autor: Redakce

29.1.2016 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
1

Pod Kozí horou postaví rodinné domy. Proti cestě k nim lidé z Komína protestují

Důchodkyni v bezvědomí a s vážnými popáleninami vynesli z hořícího bytu hasiči ve středu krátce před šestou večer. Do bytu v kuřimské Jungmannově ulici museli vniknout násilím.
AKTUALIZUJEME

Z hořícího bytu v Kuřimi vynesli starší ženu s vážnými popáleninami

AKTUALIZOVÁNO

Stávka bude. DPMB se k ní nepřipojí. Kdo stávkovat bude, ukáží další dny

Jižní Morava – Rozhodování, zda jet do práce autobusem nebo vlakem, mnohým Jihomoravanům příští čtvrtek odpadne. Odborový svaz autobusové dopravy totiž na ten den vyhlásil stávku. Někteří řidiči tak na pravidelné linky nevyjedou.

Kolony v Jugoslávské ulici trápí řidiče. Projíždí tudy i dvacet minut

Brno /FOTOGALERIE/ – Dlouhé kolony a nervózní čekající řidiči. Redaktoři Brněnského deníku Rovnost zjišťovali, jak po týdnu vypadá situace v rozkopané brněnské Jugoslávské ulici, kde dělníci od minulého týdne opravují inženýrské sítě.

Útočník Škoda se dočkal. Ze Zbrojovky odchází na hostování do Norska

Brno – Přeje jen se raduje z vytouženého zahraničního angažmá. Fotbalový útočník Michal Škoda opouští brněnskou Zbrojovku a míří na hostování s opcí do norského klubu Lillestrøm.

Musíme ji vytáhnout, řekly si. Oceněné školačky zachránily malou holčičku z řeky

Brno /FOTOGALERIE/ – Malé dítě uviděly v ledové řece. Dvě spolužačky z brněnské základní školy neváhaly ani minutu a okamžitě dvouletou holčičku vytáhly ven. Ve středu je za jejich hrdinský čin z letošního ledna ocenil jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies