VYBERTE SI REGION

Poptávka po Lucky Bastard se zvyšuje. Pivovar rozšíří výrobu

Brno – Sedm set hektolitrů piva. Tolik loni vyrobil brněnský pivovar Lucky Bastard. Lidé v jeho čele zareagovali zejména na zvyšující se poptávku a chystají změny. „Připravujeme několikanásobně větší pivovar. Současný provoz letos rozšíříme do nových prostor," říká majitel pivovaru Jan Grmela. 

29.1.2016 2 AKTUALIZOVÁNO 29.1.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Autor: DENÍK/Eva Ondráčková

Podle něj loni výroba pracovala na sto procent, pivovar přesto nedokázal dodat pivo všem zájemcům. „Tento problém se nejvíce projevil v létě," popisuje Grmela.

Díky nové technologii půjde v rozšířeném pivovaru uvařit jakýkoliv druh piva. „Prioritní je pro nás výroba ze současné nabídky. Abychom uspokojili všechny zájemce, počítáme však i s uvedením nových druhů na trh," informuje Grmela.

jaké pivo vaří pivovar Lucky Bastard- jako první pivovar v České republice začal vařit svrchně zkvašené pivo
- pivo se výrazně liší od tradičního českého ležáku
- při výrobě v Lucky Bastardu používají americký chmel, pivo je pak cítit po ovoci
- největší tuzemská odbytiště jsou pro pivovar Brno a Praha
- pivo dodává Lucky Bastard i do zahraničí, nejvíce na Slovensko do Bratislavy a také do Německa a Rakouska

Místo, kde bude nový pivovar stát, Grmela zatím zveřejnit nechce. „Bude to ale blízko současného pivovaru na Ptašinského," přibližuje. V plánu je zřídit tam i malou pivnici.

Do budoucna zvažuje vedení pivovaru také variantu, že v nových prostorách budou vařit pivo také jiní výrobci. „Nejdříve možnost pronájmu nabídneme svým spřáteleným pivovarům. Chceme pomoct i novým začínajícím výrobcům," upozornil majitel.

Pivovar Lucky Bastard byl podle Grmely první pivovarem v České republice, který začal vařit svrchně kvašené pivo. „Využíváme americký chmel a naše pivo se výrazně liší od tradičního českého ležáku," podotkl Grmela.

Majitelé jiného brněnského pivovaru Magistr u něj naopak po pěti letech končí. Jak už Brněnský deník Rovnost informoval, restauraci s pivovarem v ulici Veveří nabízejí současní majitelé zájemcům za více než sedm milionů korun.

Prodej se však může protáhnout. „Může to trvat třeba i rok nebo dva," upozornil jeden z majitelů pivovaru Magistr Zdeněk Svoboda.

Pivo v současné době v Brně vaří celkově osm pivovarů, včetně Magistra, který je nyní na prodej.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Autor: Redakce

29.1.2016 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

Nový most spojující Jundrov se zbytkem Brna? O jeho stavbě rozhodne studie

Brno-Jundrov - Pro jedny ohrožení klidu a pohody na pláži na Prašnicích, pro jiné řešení složité dopravní situa-ce. Plán na další most spojující Jundrov se zbytkem Brna existuje už od šedesátých let minulého století a stále budí mezi lidmi emoce. Radnice si nechala vypracovat studii, která dopravní provoz v okolí posoudí.

Utáhnout tunový náklad? Vozatajové předvedli v Rosicích své umění s koňmi

Rosice – Tak trochu jinému parkuru mohli lidé přihlížet v sobotu odpoledne v Rosicích na Brněnsku. Na soutěž vozatajů se tam sjeli majitelé se svými statnými koňmi, kteří například předvedli, jak dokáží utáhnout náklad těžší než jednu tunu.

Sebevrahů ubývá. Nejčastěji si předčasně berou život důchodci

Jižní Morava - Sebevražd na jižní Moravě ubývá. Podle odborníků může být důvodem i to, že lidé se už přestávají bát chodit k psychiatrovi.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.