Záliba v navrhování a výrobě šatů ji provází od dětství. „Ve dvanácti letech jsem začala šít jednoduché modely, ale byly to jen takové pokusy,“ říká Charousová, která vystudovala gymnázium a obor oděvní výtvarnictví v Brně.

„Několik roků jsem pracovala jako provozní v oddělení textilu v Prioru, na začátku devadesátých let jsem založila vlastní podnik Essmo móda,“ uvádí Charousová. „Teď máme devět zaměstnanců, a když je potřeba, žehlím nebo zaskočím za pult. Nejraději však jednám přímo se zákazníkem, navrhuji,“ dodává.

Krejčovské studio se zaměřuje na střední generaci a z osmdesáti procent tvoří jeho klientelu stálé zákaznice. „Těm jsme k dispozici doslova čtyřiadvacet hodin denně, v dnešní době je totiž problém obstát v konkurenci obrovských nákupních center,“ říká Charousová.

Jako správná návrhářka se zajímá o současné trendy v módě, v barvách i střizích. „Módní novinky pro nás ale nejsou diktátem, podstatné je to, aby se zákaznice v šatech cítila příjemně, proto nabízíme bezplatné konzultace, kdy zájemkyním ráda poradím, která barva nebo střih jim bude slušet. Spokojenost zákaznic je totiž mým hlavním cílem,“ tvrdí krejčová.

„V nadcházející sezoně budou v kurzu černá, šedá, zelená, zlatá v kombinaci se smetanovou a karmínově červená,“ prozrazuje Charousová, jejíž veškerý volný čas vyplňuje práce.