VYBERTE SI REGION

V New York Times vychvalují Brno

Brno – Jižní Morava je jedním z nejrychleji se rozvíjejících regionů ve střední Evropě. A Brno je živé město v jejím srdci s bohatým kulturním životem, ze kterého není daleko do Vídně, Prahy ani Budapešti.

26.5.2011 23
SDÍLEJ:

Jihomoravský hejtman Michal Hašek.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Chválu jako vystřiženou z reklamního letáku si mohli nedávno přečíst čtenáři amerického deníku New York Times. Podle odborníků může zmínka v tak významných novinách přilákat na jižní Moravu další velké firmy.

Jihomoravský kraj zaujal redaktorku Jacy Meyerovou, která se rozhodla zjistit, proč do této části Evropy míří investoři z celého světa. „Na jižní Moravu nedávno přišla například IT společnost NetSuite, která sídlí i v centru světového počítačového výzkumu v Silicon Valley. A pro Brno se už dříve rozhodly i další světově známé firmy jako IBM či Honeywell,“ uvedla Lucie Kanioková z Jihomoravského inovačního centra.

Tuto společnost založilo město, kraj a brněnské univerzity právě kvůli podpoře inovativních podnikatelských aktivit a redaktorka se na ni obrátila s prosbou o rozhovor.

Meyerová mluvila i s představiteli firem, které si Brno vybraly jako své působiště. „Máme zde přístup ke skvělým odborníkům a výzkumným talentům,“ pochválil v New York Times Brno a jeho univerzitní zázemí šéf české centrály společnosti AVG J. R. Smith.

Článek vyšel v New York Times i v mezinárodní verzi deníku nazvané The International Herald Tribune. „To je výborná reklama. Novinových titulů s takovým dosahem je na světě jen pár. A zmínka v New York Times může do Brna přilákat i další firmy,“ zdůraznil například Don Sparling, který léta žije v Brně a prostřednictvím Expat Centra pomáhá kvalifikovaným cizincům zorientovat se v novém prostředí.

Noviny totiž podle Sparlinga čtou hlavně podnikatelé či politici, kteří mohou výrazně zasáhnout do rozhodování o investicích v Evropě.

Screenshot ze zpravodajského serveru The New York Times.

Autor: Zuzana Taušová

26.5.2011 VSTUP DO DISKUSE 23
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies