Za dalších dvacet minut hasiči podle mluvčího požár úplně zlikvidovali. "Hasiči odvětrali zakouřené prostory. Zkontrolovali byt nad požárem, zda se oheň nerozšířil i tam. Po druhé hodině se vrátili zpět na své základny," doplnil Dvořák.

Škoda je předběžně odhadnuta na sto tisíc a uchráněné hodnoty rychlým zásahem na milión korun. Nejpravděpodobněji vznikl požár od stromku. Nikdo neutrpěl zranění.

Hořet začala v noci na pátek také lednička na víno v rodinném domě v Bzenci na Hodonínsku. Předběžná škoda je asi 1,2 milionu korun. Událost se obešla bez zranění. „Kolegové byly v ulici Nad sklepy do deseti minut. Díky rychlému zásahu majitele pomocí dvou přenosných hasicích přístrojů se požár už dále nešířil," uvedl Dvořák.

Plameny se podařilo zlikvidovat jedním proudem asi za pět minut. Následně obydlí hasiči odvětrali. „Poté vynesli ohořelý materiál z domu ven. Zásah ukončili před půl třetí ráno s tím, že majitel vyčíslil škodu na milion dvě stě tisíc korun. Vysoká je zejména proto, že velkou část otevřeného domu znehodnotil kouř," dodal Dvořák a zároveň upozornil na hodnotu uchráněného majetku. „Jde o více než deset milionů," poznamenal.

U požáru celkem zasahovaly tři profesionální jednotky ze stanic Kyjov, Hodonín a Veselí nad Moravou. Doplnili je dobrovolní hasiči ze Bzence a Vracova.

V noci na pátek vyjížděli jihomoravští hasiči ještě do Klobouk u Brna. Museli oživovat muže, který se nadýchal spalin z kamen. Muže předali do péče zdravotníků. Důvodem byla závada kotle.