VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Požár hotelu Grandezza způsobil nepozorný kuřák. Nedopalkem

Brno – Hasiči v pátek ukončili vyšetřování vzniku požáru v podkroví hotelu Grandezza na brněnském Zelném trhu. Oheň podle nich zažehl od cigaretového nedopalku. Pod střechou doutnal dva dny.

14.3.2014 1
SDÍLEJ:

K hořící střeše hotelu na Zelném trhu dnes vyjížděli brněnští hasiči. Požár propukl krátce po poledni.Foto: DENÍK/Attila Racek

Doutnající cigareta se na trámy ve střešním prostoru dostala pravděpodobně z balkonu u jednoho hotelového pokoje. „Zatím nevíme, kdo ji tam odhodil. Mohl to být někdo z hostů, ale také některý ze zaměstnanců," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Po pachateli nyní budou pátrat policisté. „Případ jsme jim předali pro podezření ze spáchání trestného činu z nedbalosti," vysvětlil mluvčí.

K požáru hasiči vyjížděli ve čtvrtek krátce po poledni. Oheň a následné hašení vodou způsobily majiteli hotelu škodu přibližně devět set tisíc korun. „Je to zatím předběžný odhad. Škody mohou být i vyšší," dodal Mikoška.

Co nejmenších škod se hasiči spolu s vedením hotelu snažili dosáhnout ještě před začátkem hašení. „Z patra pod střechou jsme vystěhovali nábytek. Voda ale poničila celé prezidentské apartmá, proto jsou škody tak vysoké," řekl manažer hotelu Martin Němec.

Zaměstnanci ve čtvrtek uvedli, že si dýmu kolem věžičky na střeše hotelu všimli již před několika dny. „Ve čtvrtek ale dým zesílil, manažer hotelu proto zavolal hasiče," sdělil jeden ze zaměstnanců, který si nepřál uvést jméno.

Hasiči s požárem bojovali až do odpoledních hodin. „Šíření ohně jsme zastavili před půl třetí pomocí vodních proudů, které jsme na střechu dostali pomocí žebříku," sdělil mluvčí hasičů Petr Příkaský. Dlouhou dobu ale nemohli najít skryté ohnisko požáru. „Museli jsme proto použít termokameru," dodal Příkraský.

Kouř z podkroví větrali dírou ve střeše, kterou vytvořili rozbrušovací pilou.

ČTĚTE TAKÉ: Na Zelném trhu hořel hotel Grandezza. Hasiči vynesli drahý nábytek

Autor: Michaela Římanová

14.3.2014 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Letní kina zahajují sezonu. V Židlochovicích neotevřou kvůli staré promítačce

Jedním z výrazných prvků v kampani před posledními volbami byly koblihy hnutí ANO (na snímku je rozdává Andrej Babiš). „Definitivní rozhodnutí ještě nepadlo, ale ráda bych je při letošní kampani také měla," sdělila náměstkyně hejtmana z ANO Taťána Malá.
5

Politické strany zbrojí na volby. Lákají na lékaře nebo buchty a koblihy

Stavbě nové autobusové zastávky Tichého brání zaparkovaná auta s přívěsy

Brno - Už téměř tři měsíce měla stát nová autobusová zastávka Tichého linky číslo osmdesát v brněnských Žabovřeskách. Jenže výstavbě brání zaparkovaná auta s nákladními přívěsy. „Žiji tu devětasedmdesát let a nic podobného jsem nezažila. Soukromé auto už určitě dávno odtáhli," rozčilovala se Jitka Provazníková, která na problém upozornila.

EXKLUZIVNĚ

Unikátní jako Pavel Bure, říká expert na bruslení Allard o Martinu Eratovi

Brno – O své práci hovoří s opravdovým zanícením. Kanadský trenér Shawn Allard se před několika lety vydal do neprobádaného hokejového území a začal se zabývat možnostmi zlepšování techniky bruslení hráčů. Vypracoval se v uznávaného odborníka, jehož rady vyhledávají přední hvězdy NHL jako například Sidney Crosby. Díky dlouholetému přátelství s útočníkem Komety Martinem Eratem se Allard minulý týden objevil v Brně, kde uspořádal tréninkový kemp pro děti i trenéry.

Výročí povodní. Podělte se s námi o vzpomínky!

Jižní Morava – V roce 1997 i pět let nato zasáhly jižní Moravu ničivé povodně. Stoletá voda na mnoha místech v kraji napáchala stamilionové škody a zabíjela. Podělte se s námi o své vzpomínky. Redakce jihomoravských Deníků Rovnost hledá fotografie a svědectví z letních povodní v letech 1997 a 2002.

Říkají mi děda. Pozvání na pivo ale odmítám, povídá výčepní z otevřené garáže

Brno - Za dědou do garáže na jedno, říkají stálí hosté, kteří už bezmála dvacet let chodí do brněnské kníničské Rekreační ulice za dobrým pivem. V otevřeném garážovém výčepu je tam téměř každý letní večer přivítá František Tesař. „Dopoledne vyrábím zmrzlinu. Odpoledne se potom věnuji hostům a načepuji jim pivo podle jejich přání," říká pětaosmdesátiletý výčepní Tesař.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies