Žena zemřela v dřevěné přístavbě jednoho z rodinných domků v ulici Olší. „Na místo vyrazila rychlá lékařská pomoc. Ženu ale nalezla bez známek života,“ potvrdil mluvčí jihomoravských záchranářů Radek Turin.

Požár podle dosavadního vyšetřování vypukl v domku o půdorysu zhruba šestkrát šest metrů. Součástí stavby byla dřevěná přístavba, která sloužila jako kuchyně. Ohořelý strop nad ní se zřítil a hasiči museli při zásahu střešní konstrukci rozebrat. Žár a zplodiny hoření poškodily také ostatní prostoty domu.

„Právě v přístavbě našli ohořelé tělo majitelky domu. Z požářiště vynesli také tři mrtvé kočky a ohořelou desetikilogramovou tlakovou propanbutanovou láhev,“ potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Proti plamenům hasiči nasadili tři vodní proudy. Pod kontrolu se jim oheň podařilo dostat už po zhruba čtyřiceti minutách, kompletně jej ale dohasili až krátce před osmou hodinou večer. Protože domek je v řadové zástavbě, okolí navíc zkontrolovali termokamerou.

Co neštěstí způsobilo, nyní vyšetřují specialisté hasičů ve spolupráci s republikovou policií. „Zatím to vypadá, že v domě byla žena sama a nikdo jiný se nezranil. Dům je v uličce, kde je malý provoz. Dopravní komplikace tedy na místě nehrozí. Požářiště ale budeme samozřejmě až do vychladnutí střežit. A pak se rozběhne další vyšetřování,“ poznamenal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Škodu, kterou požár způsobil, vyšetřovatel hasičů prozatím odhadl na půl milionu korun.