VYBERTE SI REGION

C. K. Česká pošta

KOMENTÁŘ - Za neschopnost České pošty konečně snad nezaplatí jen lidé, kteří musí do jejich poboček chtě nechtě chodit. České poště hrozí pokuta dva miliony korun za diletantismus.

2.10.2007
SDÍLEJ:

Pavel Macků.Foto: DENÍK

Po spuštění nové třídicí lin〜ky v Brně totiž začalo pro tisíce lidí martyrium. Na dopisy, balíky či dokonce léky čekali mnohdy o několik dní déle. Hlavně že poštovní papaláši nezapomněli při otvírání linky na okázalou párty a prázdné proslovy.

Státní podnik Česká pošta funguje jako za habsburského mocnářství. Je to podnik, pro který je zákazník na úplně posledním místě. Ví o tom každý, kdo musel pobočky pošty navštívit.

Dlouhé fronty, zavřeno přes oběd, neochotné úřednice za okýnkem, které čekají, až zavřou. Zákazník nezákazník. Za návštěvu stojí hlavně vlajková loď brněnské pošty – ta na hlavním nádraží. Pro doporučené dopisy chodí lidé do prvního patra. Stojí na špinavé chodbě, opírají se o špinavé zdi a dívají se dolů přes špinavé zábradlí. Čekání na České poště má však jednu výhodu: než se člověk dostane k unavené úřednici, která obsluhuje polovinu Brna z jediného miniaturního dřevěného okýnka, může se pokochat pohledem na to, jak asi vypadala pošta za Rakouska­Uherska.

Nebo balíková pošta. Ta je nová, ale je tam jen jedno okýnko a čekání může trvat i hodinu. Jedna dobrá zpráva na závěr: rokem 2013 končí monopol pošty. Bude to ale ještě dlouhých šest let pro každého. Přejme si pevné nervy.

2.10.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies