Ať má více takových vykutálených poradců, jako je Dalík, ministrů s čistým štítem, jako je Jiří Čunek a více postů pro Stranu zelených. Jen tak se totiž urychlí pád vlády, která lidem v České republice předvádí prakticky ještě horší lekci arogance, nabubřelosti a podezřelých plánů (například s privatizací nemocnic), než jsme byli zvyklí v roce 1997. I ti nejvíce optimističtí voliči ODS či zelených jsou dnes prakticky otřeseni z toho, co je v této zemi možné. Sprosté bonmoty Miloše Zemana, aféra s bytem Stanislava Grosse či nabubřelost Jiřího Paroubka jsou proti současným praktikám jen úsměvné historky. To samozřejmě neznamená, že nejsou závažné a je možné je přijmout či z nich učinit normu.

Brněnské odborové organizace tvrdí, že je nutné proti praktikám vlády protestovat stávkami. Je to vyhrocená forma protestu, která se používá jen v krizových situacích. V České republice však politická krize je. Vláda, vzniklá na základě politické korupce a dnes prakticky bez podpory veřejnosti a možná i poslanecké sněmovny chce prosazovat „reformy“, které mohou poškodit obyčejné lidi.

Vláda, která si neuvědomuje své slabiny a chyby, předvedla lidem v této zemi tu nejhorší politickou lekci. Lidé v Brně o tom vědí své: ministr Julínek odvolal bez pádných argumentů ze dne na den již tři šéfy nemocnic. Klidit by se neměli oni, ale celá tato vláda s arogantním a žlučovitým premiérem v čele.