Není pochyb o tom, že na tom mají největší zásluhu výzkumné a medicínské ústavy ve městě. Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek opět předvedl, jaký vztah má k Brnu a svým kolegům v bílém plášti.Brno se totiž delší dobu profiluje a získává prestiž jako centrum vysoké medicíny. Není pochyb o tom, že na tom mají největší zásluhu výzkumné a medicínské ústavy ve městě.

Současné kroky ministra zdravotnictví Julínka bych však spíše přirovnal k fotbalistovi, který v momentě, kdy se jeho tým nadechuje k výhře, dává vlastní góly. Jak jinak si totiž vysvětlit současné odvolání dvou šéfů brněnských nemocnic? Tou první odvolanou je ředitelka Nemocnice u svaté Anny Vladimíra Danihelková. Jedná se o člověka, kterého na toto místo před necelým rokem nanominoval paradoxně právě ministr zdravotnictví Tomáš Julínek. Že by šlo o jeho další ministerský rozmar?

O tom, že byla schopná, svědčí pozitivní čísla této nemocnice. Ještě větší ostudu udělal ministr Julínek Masarykovu onkologickému ústavu v Brně, tedy centru, které patří na absolutní špičku v léčení onkologických onemocnění. I tady chtěl dát Julínek malou domů, ale nakonec z toho byl opět vlastní gól.

Odvolaný ředitel ústavu Rostislav Vyzula byl totiž jedním z těch odborníků, který tento ústav přivedl k vysoké profesionalitě. A jen pro připomenutí všem Brňanům ještě uvádím, že již v minulém roce se ministru zdravotnictví Julínkovi podařilo rozbít Úrazovou nemocnici v Brně včetně jejího super traumatýmu.

Nevím, co vede ministra zdravotnictví Julínka k těmto tolik neuváženým krokům, ale předpokládám, že každý takový hráč, jako je on, bude minimálně diváky vypískán a odveden ze hřiště, pokud ho ovšem jeho trenér okamžitě nevystřídá. Tomáš Julínek by si měl sundat dres (politický i společenský) a přestat s námi hrát tuto hru. Aspoň v Brně. Stačí, že už brněnské zdravotnictví prohrává tři nula. Pevně věřím, že naši reprezentanti na mistrovství Evropy ve fotbale bojují ve Švýcarsku opravdu za Českou republiku.

Primátor města Brna Roman Onderka