Tak by se dala s určitou nadsázkou shrnout nejnovější zpráva z Biovety Ivanovice na Hané. Tamní výzkumníci přicházejí s preparátem na bázi vakcíny. Dentivac, jak se tablety jmenují, působí preventivně proti zubnímu kazu i paradontóze. Coby doplněk výživy se objeví na pultech ve druhé polovině března.

Zubaři zůstávají klidní a nedostatku práce se nebojí. Pacienti z řad strašpytlů zřejmě začínají střádat korunku ke korunce a těší se na začátek jara. Věří, že s převratným přípravkem se pro ně stanou zubařské ordinace neznámým pojmem. A taky, že s pomocí Dentivacu lehce překousnou i skousnou cokoli.
Skousnout a strávit se dá téměř všechno. Jen kauza s pronájmem brněnského hlavního železničního nádraží se ukazuje jako těžce stravitelné až nestravitelné sousto. Lidé z Českých drah dlouho mlžili a pak důsledně mlčeli, jenže nebylo jim to nic platné. Teď se ukazuje, že za firmou, která má dostat nádraží do nájmu, je pojišťovna AXA – dříve Winterthur penzijní fond.

Ještě letos v lednu ji vedl nový generální ředitel Českých drah Petr Žaluda. Čestně prohlásil, že s bývalou firmou přerušil všechny styky. Jakoby říkal: Já nic, já muzikant, mě do toho netahejte. Lze se divit, že náměstek brněnského primátora Martin Ander požaduje na pronájem nádraží nové výběrové řízení?

Ač se to zdá divné, zdravý a pevný chrup potřebují lidé třeba i při návštěvě supermarketů a hypermarketů. Jinak by mohli při skřípání zubů nad podvodnou nabídkou slev přijít k újmě.

Zatím nejnověji přišla s klamavými cenami Hypernova v modřické Olympii. Čtyřicetitisícová pokuta, kterou obchodníci dostali od živnostenského úřadu, je směšně nízká a nic neřešící. A co je ještě horší, zákazníci ani nemají právo se o takovýchto prohřešcích velkých prodejen dozvědět. Zákon totiž jejich zveřejnění zakazuje. Je to normální?

Ostatně nenormálních věcí je víc. Třeba počínání pětatřicetiletého Brňana, jenž se prostřednictvím internetu seznamoval s dívkami, jimž ještě nebylo ani patnáct let. Na serve〜ru Líbímseti se vyzbrojil přezdívkou De.sade a ohromoval děvčata kdoví čím.

S úspěchem. V pronajatém bytě je pak opíjel a osahával. Pomohla mu zřejmě zvědavost školaček, jejich touha po dobrodružství i neznalost toho, co vlastně mužova sadistická přezdívka může znamenat. Případ je jen dalším varováním pro nepoučitelné školačky a hlavně pro jejich rodiče.

Právě rodičů v Brně přibývá. Ve městě se totiž rodí čím dál víc dětí. Dokonce i dvojčat. Miminům můžeme jen závidět. O problémech a podvodech nevědí, zuby ani žádné preparáty na chrup nepotřebují. Vystačí si s mateřským mlékem či sunarem. Zatím.