VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Staletá restaurace potěší jídlem i obsluhou

Modřice - Na oběd se Brňanům vyplatí zajet i do Modřic. Čeká tam na ně restaurace, která je odmění venkovskou atmosférou a výbornou kuchyní.

16.8.2008
SDÍLEJ:

Restaurace U TrávníčkůFoto: DENÍK/Drahomír Stulír

Chodili k nám už vaši prarodiče, nyní k nám můžete přijít i vy. Tak láká modřická restaurace U Trávníčka hosty. Kdo slogan poslechne, určitě litovat nebude. Kromě skvělého jídla lidi naladí také příjemná venkovská atmosféra podniku. Masivní stoly, červené cihly a kola dřevěných vozů na stěnách totiž vrátí hosty do dob sedláků.

„Dřív tu byla průměrná restaurace. Opravili to tu, dostavěli penzion a vypadá to tu moc dobře. Pěkné je i venkovní posezení,“ pochvaluje si místo, které slouží jako restaurace téměř sto let, Jiří Vařílek. Minulý rok v Brně vařil jako šéfkuchař restaurace U Královny Elišky pro šestnáct prezidentů a brněnskému Deníku Rovnost pomáhá testovat restaurace.

Dobrý dojem na něj dělá také jídelní lístek, na kterém je nakreslený obrys podniku. „Každý si tady musí vybrat. Nabídka zcela vyhovuje tomuto typu restaurací,“ uznává Vařílek pestrost nabízených pokrmů.

Objednané jídlo je na stole asi za pětadvacet minut. Čekání je v době oběda, kdy restaurace nabízí i „meníčka“, pochopitelné. „Vždy říkám, že si na jídlo raději počkám, pak se dobře najím a jsem spokojený. Když dostanu jídlo na stůl sice hned, ale nedobré, odcházím se špatnou náladou,“ podotýká Vařílek.

A v tomto případě se čekání vyplácí. Kvalita jídla šéfkuchaře mile překvapí. Ke kuřecím steakům prokládaným bramboráčky se sýrovou omáčkou, tajemně nazvaným Trávníčkova pyramida, už nevyžaduje žádnou další přílohu. „Je to opravdu výborné. Byl jsem tu před dvěma lety a nechutnalo mi. Je vidět, že na restauraci zapracovali,“ pochvaluje si Vařílek. Líbí se mu také bohatá obloha a keramické talíře.

Další jídlo, zapečený steak s ovocem a se sýrem, výborně kombinuje slanou a sladkou chuť. Kuchař k masu přidal šťávu, aby nebylo jídlo suché.
Už před dezertem je Vařílek zcela spokojený. „Po brněnské restauraci Empire 1 je to druhé nejlepší místo, kde jsem jídlo testoval,“ podotkne.
Ledová dobrota

K bezproblémovému obědu přispívá také milá obsluha. Servírka se dokonce s hostem chvilku s úsměvem hádá, aby si dal zmrzlinu místo k palačinkám do kávy. „A měla pravdu, je to výborná kombinace. Jen by mě zajímalo, jestli si palačinky dělají vlastní, nebo je kupují. Tak pravidelné díry v palačinkách snad ani nemohli vytvořit,“ směje se Vařílek.

Návštěva v modřické restauraci U Trávníčka je pro něj příjemným překvapením. „Příští týden jedeme se ženou tímto směrem. Určitě si sem zajdeme na oběd,“ dodává spokojeně.

Autor: Vendula Jičínská

16.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Rudy Kovanda a Franta Kocourek (vpravo).

Lamželezo i Boris Tyger. Před 70 lety se narodil silák a bavič Franta Kocourek

Ilustrační foto.
AKTUALIZUJEME
11

Brněnské krematorium prohlásila vláda památkou. Ovlivní to opravy, tvrdí ředitel

Podnikatel Zadeh zůstane ve vazbě, soud stížnost zamítl

Brno – Podnikatel Shahram Abdullah Zadeh obžalovaný z daňových úniků zůstane ve vazbě, Krajský soud v Brně stížnost proti ní zamítl. Zadehovi právníci se proto obrátí na Ústavní soud. V pondělí o tom informovala Zadehova obhájkyně Alena Kojzarová. Zadeh je od začátku prosince ve vazbě kvůli údajnému ovlivňování svědka.

AKTUALIZOVÁNO

Změny v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Stálá expozice se zavře skoro na dva roky

Brno – Užité umění brzy v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Brně vystřídá design. Kvůli radikální přeměně interiérů i koncepce sbírek se budova pro návštěvníky letos v létě částečně uzavře. Po otevření se bude jmenovat Muzeum designu.

DOTYK.CZ

Chystá se bič na soukromé lékaře

Soukromých ambulancí je jako hub po dešti. Zbytečně prodražují výdaje pojišťoven, tvrdí ministerstvo zdravotnictví. Očaři, plicaři nebo ortopedové totiž často pracují „dvoukolejně" – kromě soukromé ambulance mají i úvazek v nemocnici. Podle vedení resortu si odtud „vyzobávají" nejlukrativnější pacienty. To zarazíme, plánuje poradce ministra Roman Prymula.

Požár hal s matracemi v Černovicích: výše škody narostla na 127 milionů

Brno – Vyšetřovatelé podstatně zvýšili odhad škody po zářijovém požáru hal na výrobu matrací v Brně-Černovicích, a to na více než 127 milionů korun. Podle prvotních odhadů šlo o třicet milionů, následně o několik desítek milionů. "Příčina je stále v šetření," uvedl v pondělí mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška. Firma stále nevyrábí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies