VYBERTE SI REGION

Staletá restaurace potěší jídlem i obsluhou

Modřice - Na oběd se Brňanům vyplatí zajet i do Modřic. Čeká tam na ně restaurace, která je odmění venkovskou atmosférou a výbornou kuchyní.

16.8.2008
SDÍLEJ:

Restaurace U TrávníčkůFoto: DENÍK/Drahomír Stulír

Chodili k nám už vaši prarodiče, nyní k nám můžete přijít i vy. Tak láká modřická restaurace U Trávníčka hosty. Kdo slogan poslechne, určitě litovat nebude. Kromě skvělého jídla lidi naladí také příjemná venkovská atmosféra podniku. Masivní stoly, červené cihly a kola dřevěných vozů na stěnách totiž vrátí hosty do dob sedláků.

„Dřív tu byla průměrná restaurace. Opravili to tu, dostavěli penzion a vypadá to tu moc dobře. Pěkné je i venkovní posezení,“ pochvaluje si místo, které slouží jako restaurace téměř sto let, Jiří Vařílek. Minulý rok v Brně vařil jako šéfkuchař restaurace U Královny Elišky pro šestnáct prezidentů a brněnskému Deníku Rovnost pomáhá testovat restaurace.

Dobrý dojem na něj dělá také jídelní lístek, na kterém je nakreslený obrys podniku. „Každý si tady musí vybrat. Nabídka zcela vyhovuje tomuto typu restaurací,“ uznává Vařílek pestrost nabízených pokrmů.

Objednané jídlo je na stole asi za pětadvacet minut. Čekání je v době oběda, kdy restaurace nabízí i „meníčka“, pochopitelné. „Vždy říkám, že si na jídlo raději počkám, pak se dobře najím a jsem spokojený. Když dostanu jídlo na stůl sice hned, ale nedobré, odcházím se špatnou náladou,“ podotýká Vařílek.

A v tomto případě se čekání vyplácí. Kvalita jídla šéfkuchaře mile překvapí. Ke kuřecím steakům prokládaným bramboráčky se sýrovou omáčkou, tajemně nazvaným Trávníčkova pyramida, už nevyžaduje žádnou další přílohu. „Je to opravdu výborné. Byl jsem tu před dvěma lety a nechutnalo mi. Je vidět, že na restauraci zapracovali,“ pochvaluje si Vařílek. Líbí se mu také bohatá obloha a keramické talíře.

Další jídlo, zapečený steak s ovocem a se sýrem, výborně kombinuje slanou a sladkou chuť. Kuchař k masu přidal šťávu, aby nebylo jídlo suché.
Už před dezertem je Vařílek zcela spokojený. „Po brněnské restauraci Empire 1 je to druhé nejlepší místo, kde jsem jídlo testoval,“ podotkne.
Ledová dobrota

K bezproblémovému obědu přispívá také milá obsluha. Servírka se dokonce s hostem chvilku s úsměvem hádá, aby si dal zmrzlinu místo k palačinkám do kávy. „A měla pravdu, je to výborná kombinace. Jen by mě zajímalo, jestli si palačinky dělají vlastní, nebo je kupují. Tak pravidelné díry v palačinkách snad ani nemohli vytvořit,“ směje se Vařílek.

Návštěva v modřické restauraci U Trávníčka je pro něj příjemným překvapením. „Příští týden jedeme se ženou tímto směrem. Určitě si sem zajdeme na oběd,“ dodává spokojeně.

Autor: Vendula Jičínská

16.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Fenomén Ondra: Lezení na OH? Mám z toho strach, je to trochu paskvil

Praha, Brno /ROZHOVOR/ - Není to až tak dávno, co o něm věděl jen úzký okruh lezeckých nadšenců. A vida když v pondělí uspořádal tiskovku po návratu z úspěšné mise Dawn Wall (v kalifornských Yosemitech vylezl za rekordních osm dní nejtěžší stěnu světa v proslulém masivu El Capitan), tísnil se na ní solidní hrozen novinářů a několik televizních štábů. Z brněnského sportovního lezce Adama Ondry je definitivně hvězda tuzemského sportu.

Ministr Jurečka odvolal ředitele Povodí Moravy. Nebyl spokojen s jeho vedením

Brno, Praha – Ministr zemědělství Marian Jurečka ve středu odvolal generálního ředitele státního podniku Povodí Moravy Jana Hodovského. Ministr podle všeho nebyl spokojený s výsledky jeho práce. „Generální ředitel nedokázal čerpat finanční limity pro Povodí Moravy ze státního rozpočtu, časté byly chyby v zakázkách a často se střídali také ředitelé na klíčových postech podniku," nastínila důvody odvolání mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies