VYBERTE SI REGION

Staletá restaurace potěší jídlem i obsluhou

Modřice - Na oběd se Brňanům vyplatí zajet i do Modřic. Čeká tam na ně restaurace, která je odmění venkovskou atmosférou a výbornou kuchyní.

16.8.2008
SDÍLEJ:

Restaurace U TrávníčkůFoto: DENÍK/Drahomír Stulír

Chodili k nám už vaši prarodiče, nyní k nám můžete přijít i vy. Tak láká modřická restaurace U Trávníčka hosty. Kdo slogan poslechne, určitě litovat nebude. Kromě skvělého jídla lidi naladí také příjemná venkovská atmosféra podniku. Masivní stoly, červené cihly a kola dřevěných vozů na stěnách totiž vrátí hosty do dob sedláků.

„Dřív tu byla průměrná restaurace. Opravili to tu, dostavěli penzion a vypadá to tu moc dobře. Pěkné je i venkovní posezení,“ pochvaluje si místo, které slouží jako restaurace téměř sto let, Jiří Vařílek. Minulý rok v Brně vařil jako šéfkuchař restaurace U Královny Elišky pro šestnáct prezidentů a brněnskému Deníku Rovnost pomáhá testovat restaurace.

Dobrý dojem na něj dělá také jídelní lístek, na kterém je nakreslený obrys podniku. „Každý si tady musí vybrat. Nabídka zcela vyhovuje tomuto typu restaurací,“ uznává Vařílek pestrost nabízených pokrmů.

Objednané jídlo je na stole asi za pětadvacet minut. Čekání je v době oběda, kdy restaurace nabízí i „meníčka“, pochopitelné. „Vždy říkám, že si na jídlo raději počkám, pak se dobře najím a jsem spokojený. Když dostanu jídlo na stůl sice hned, ale nedobré, odcházím se špatnou náladou,“ podotýká Vařílek.

A v tomto případě se čekání vyplácí. Kvalita jídla šéfkuchaře mile překvapí. Ke kuřecím steakům prokládaným bramboráčky se sýrovou omáčkou, tajemně nazvaným Trávníčkova pyramida, už nevyžaduje žádnou další přílohu. „Je to opravdu výborné. Byl jsem tu před dvěma lety a nechutnalo mi. Je vidět, že na restauraci zapracovali,“ pochvaluje si Vařílek. Líbí se mu také bohatá obloha a keramické talíře.

Další jídlo, zapečený steak s ovocem a se sýrem, výborně kombinuje slanou a sladkou chuť. Kuchař k masu přidal šťávu, aby nebylo jídlo suché.
Už před dezertem je Vařílek zcela spokojený. „Po brněnské restauraci Empire 1 je to druhé nejlepší místo, kde jsem jídlo testoval,“ podotkne.
Ledová dobrota

K bezproblémovému obědu přispívá také milá obsluha. Servírka se dokonce s hostem chvilku s úsměvem hádá, aby si dal zmrzlinu místo k palačinkám do kávy. „A měla pravdu, je to výborná kombinace. Jen by mě zajímalo, jestli si palačinky dělají vlastní, nebo je kupují. Tak pravidelné díry v palačinkách snad ani nemohli vytvořit,“ směje se Vařílek.

Návštěva v modřické restauraci U Trávníčka je pro něj příjemným překvapením. „Příští týden jedeme se ženou tímto směrem. Určitě si sem zajdeme na oběd,“ dodává spokojeně.

Autor: Vendula Jičínská

16.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Budovu Česká televize v brněnské Běhounské ulici vydražili za 81 milionů korun, víc než dvojnásobek vyvolávací ceny. Ilustrační foto.

Studio České televize v Běhounské ulici nahradí kavárna, restaurace a kanceláře

Ilustrační foto

Poraněné dítě: silnici mezi Rosicemi a Říčany uzavřela ledovka a nehoda

Odvážná čísla akrobacie? V nové show Grandhotel Hong Kong

Brno – Dívka zpodobňující hada, šokující akrobacie na rukou. A také žongléři s obrovskými vázami či kouzlení. Tato a další čísla jsou součástí pitoreskního Grandhotelu Hong Kong – představení, které v úterý v Brně premiérově uvede Čínský národní cirkus.

AKTUALIZOVÁNO

Za pokus o vraždu družky nožem dostal 12 let. Bodla se sama, tvrdí stále

Brno – S trestem dvanáct let vězení za pokus o vraždu odcházel v úterý od Krajského soudu v Brně Josef Švancara. Byl odsouzený za to, že loni v červenci ve svém domě v obci na Znojemsku bodl družku do hrudi. „O ničem nevím, musela si to udělat sama," hájil se u soudu. Po vynesení rozsudku se muž na místě odvolal.

Vyrábí techniku pro biology. Jihomoravským podnikatelem roku je Martin Trtílek

Brno, jižní Morava – Biopaliva, léčiva z řas nebo fotosyntézu zkoumají odborníci na přístrojích drásovské firmy Photon Systems Instruments. Jejího ředitele v úterý ocenila porota krajského kola mezinárodní soutěže Podnikatel roku. Martin Trtílek se ale nacházel pracovně v zahraničí a cenu za něj převzal jeho zástupce Zdeněk Uhlíř. „Naše firma se věnuje výzkumu a vývoji přístrojů pro bádání v oblastech biologie, fyziky a fyziologie rostlin," přiblížil Uhlíř.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies