VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Staletá restaurace potěší jídlem i obsluhou

Modřice - Na oběd se Brňanům vyplatí zajet i do Modřic. Čeká tam na ně restaurace, která je odmění venkovskou atmosférou a výbornou kuchyní.

16.8.2008
SDÍLEJ:

Restaurace U TrávníčkůFoto: DENÍK/Drahomír Stulír

Chodili k nám už vaši prarodiče, nyní k nám můžete přijít i vy. Tak láká modřická restaurace U Trávníčka hosty. Kdo slogan poslechne, určitě litovat nebude. Kromě skvělého jídla lidi naladí také příjemná venkovská atmosféra podniku. Masivní stoly, červené cihly a kola dřevěných vozů na stěnách totiž vrátí hosty do dob sedláků.

„Dřív tu byla průměrná restaurace. Opravili to tu, dostavěli penzion a vypadá to tu moc dobře. Pěkné je i venkovní posezení,“ pochvaluje si místo, které slouží jako restaurace téměř sto let, Jiří Vařílek. Minulý rok v Brně vařil jako šéfkuchař restaurace U Královny Elišky pro šestnáct prezidentů a brněnskému Deníku Rovnost pomáhá testovat restaurace.

Dobrý dojem na něj dělá také jídelní lístek, na kterém je nakreslený obrys podniku. „Každý si tady musí vybrat. Nabídka zcela vyhovuje tomuto typu restaurací,“ uznává Vařílek pestrost nabízených pokrmů.

Objednané jídlo je na stole asi za pětadvacet minut. Čekání je v době oběda, kdy restaurace nabízí i „meníčka“, pochopitelné. „Vždy říkám, že si na jídlo raději počkám, pak se dobře najím a jsem spokojený. Když dostanu jídlo na stůl sice hned, ale nedobré, odcházím se špatnou náladou,“ podotýká Vařílek.

A v tomto případě se čekání vyplácí. Kvalita jídla šéfkuchaře mile překvapí. Ke kuřecím steakům prokládaným bramboráčky se sýrovou omáčkou, tajemně nazvaným Trávníčkova pyramida, už nevyžaduje žádnou další přílohu. „Je to opravdu výborné. Byl jsem tu před dvěma lety a nechutnalo mi. Je vidět, že na restauraci zapracovali,“ pochvaluje si Vařílek. Líbí se mu také bohatá obloha a keramické talíře.

Další jídlo, zapečený steak s ovocem a se sýrem, výborně kombinuje slanou a sladkou chuť. Kuchař k masu přidal šťávu, aby nebylo jídlo suché.
Už před dezertem je Vařílek zcela spokojený. „Po brněnské restauraci Empire 1 je to druhé nejlepší místo, kde jsem jídlo testoval,“ podotkne.
Ledová dobrota

K bezproblémovému obědu přispívá také milá obsluha. Servírka se dokonce s hostem chvilku s úsměvem hádá, aby si dal zmrzlinu místo k palačinkám do kávy. „A měla pravdu, je to výborná kombinace. Jen by mě zajímalo, jestli si palačinky dělají vlastní, nebo je kupují. Tak pravidelné díry v palačinkách snad ani nemohli vytvořit,“ směje se Vařílek.

Návštěva v modřické restauraci U Trávníčka je pro něj příjemným překvapením. „Příští týden jedeme se ženou tímto směrem. Určitě si sem zajdeme na oběd,“ dodává spokojeně.

Autor: Vendula Jičínská

16.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Odborníci a studenti z Masarykovy univerzity v Brně sbírali klíšťata v Pisárkách. Ke sběru využívají vlajky vyrobené z látkové pleny, na níž se roztoči lehce zachytí.
14

Sedm klíšťat za necelou hodinu. Studenti vlajkovali v Pisárkách

Silně opilý řidič kamionu jel po dálnici D2. Před policisty se sám nemohl ani postavit na nohy. Naměřili mu téměř tři promile.

VIDEO: Opilý řidič kamionu kličkoval po dálnici. Měl 3 promile, nemohl ani stát

Rezidentní parkování? Starostové chtějí bránit místní před náporem řidičů

Brno /INFOGRAFIKA/ – Obavy z nedostatku parkovacích míst, vysokých poplatků i zbytečného papírování. Hlavní důvody, proč se zástupcům brněnských městských částí moc nelíbí systém rezidentního parkování. Přesto se do něj pravděpodobně zapojí. Zvláště čtvrti sousedící s centrem města se totiž bojí velkého náporu řidičů hledajících místo mimo zóny už naplánované v Brně-středu.

AKTUALIZOVÁNO

Bezdomovci uctili památku mrtvého. V podchodu pak zaútočili na policisty

Brno /VIDEO/ – Místo klidné pietní akce se čtvrteční shromáždění bezdomovců v podchodu pod brněnským hlavním nádražím přeměnilo v bitevní vřavu. Přibližně dvacítka lidí bez střechy nad hlavou tam přišla vzpomenout na zemřelého známého, kterého kolemjdoucí znali především jako hráče na píšťalu, jemuž u jeho obvyklého místa nedaleko bočních vstupů z nádraží a popelnice dělal na zemi společnost černý pes.

Žloutenková epidemie opět sílí. Za týden v kraji přibylo devět nakažených

Jižní Morava – Téměř tři měsíce epidemie infekční žloutenky typu A v Jihomoravském kraji slábla. Teď však znovu nabrala na intenzitě. Za poslední týden se nově nemocí nakazilo devět lidí. Podle hygieniků se mezi nimi nenašel žádný společný faktor. Od začátku roku žloutenkou onemocnělo devětatřicet Jihomoravanů.

Flotila parníků po zimě vyrazí na přehradu. V Brně otevřou čarodějnickou školu

Brno /TIPY NA VÍKEND/ – Flotila šesti lodí míří zpátky na hladinu přehrady. Brněnský dopravní podnik totiž v sobotu slavnostně zahájí letošní plavební sezónu. „Ceremoniál bude mít už tradiční scénář návštěvníkům se představí všichni kapitáni a potom vytáhnou vlajku na výpravně lodní dopravy. Doprovodí je originální znělka skladatele Jaromíra Hniličky," popsala sobotní dopoledne mluvčí podniku Barbora Lukšová.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies