Po přestěhování do nových prostor v roce 2005 a otevření dalších poboček zaujala firma významné postavení na finančním trhu. I přes hlavní soustředěnost na Moravu a Vysočinu dnes servisuje klienty prakticky po celé republice. Díky síti poradců a jejich férovému přístupu ke klientům se společnost řadí mezi špičku ve smyslu stability klientského kmene. Vedle poskytování ověřených produktů a na míru šitých řešení proniká firma úspěšně i do dalších oborů. Pomocnou ruku podává i v oblastech zaměřujících se na energie či reality.

Od svého vzniku si M.S.QUATRO zakládá na kvalitě a etice. „Naši lidé jsou opravdovými profesionály, pro které je prvořadý klient a jeho spokojenost. Neslušnost se v naší firmě nevyplácí," říká výkonný ředitel hustopečské společnosti Martin Macho.

Můžete to blíže vysvětlit?

Pokud někdo z poradců poruší naše zásady a tím poškodí klienta či společnost, neváháme přistoupit k nepopulárnímu kroku v podobě ukončení spolupráce, byť se jedná o velmi úspěšného makléře. A to i za cenu krátkodobého poklesu výkonnosti skupiny. Z dlouhodobého hlediska je vždy takový krok přínosem, protože je zachována pověst firmy, a tudíž i důvěra klientů. Pokud chcete postavit cokoliv velkého, kvalitního a trvalého, musíte to stavět na pevných a poctivých základech.

Co je tedy pro vás nejdůležitější ve vztahu k zákazníkům?

Profesionalita a férovost v každém ohledu. Naši poradci sestavují každému klientovi plán „šitý na míru", který vyhovuje jeho možnostem i požadavkům. Nabízíme produkty, které splňují parametry bezpečnosti, slušného zhodnocení a dostupnosti. Dbáme na to, aby peníze pracovaly ve prospěch klienta dlouhodobě a co nejvýhodněji. Velmi důležitým prvkem naší práce je, že zprostředkováním finančního portfolia naše práce s klientem nekončí, ale začíná. To je jedna z našich největších konkurenčních výhod. Lidé už naštěstí začínají mít dost rádoby „poradců", kteří k nim přijdou, zruší platné smlouvy bez ohledu na jejich kvalitu, uzavřou nové a už se tam neobjeví.

Vedle poradenství jste zmínil reality či energie. Nejde o zcela odlišné zájmy?

Právě naopak. Reality jsou naší další službou. Pořízení bydlení jde ruku v ruce s financemi. Je velkou výhodou, když při nákupu nemovitosti, což většinou znamená i hypotéku, nemusí člověk komunikovat s několika firmami a ještě je mezi sebou „ladit", ale získá ucelenou službu velmi komfortně „pod jednou střechou".

Loni jsme spustili úspěšný a naprosto ojedinělý projekt PENCE, díky němuž dokážeme zabezpečit nižší ceny energií. A co je nadstandardní záležitostí? Dodavatele hlídáme, aby klientům „tiše" sazby opět nezvýšili, což je praxe na trhu dost obvyklá. Naši klienti jsou takto naprosto bez starostí. Pracovníci PENCE za ně navíc vyřídí všechny administrativní náležitosti.

Chystá vaše firma něco nového?

Neustále se rozrůstáme a je už téměř nutností vystavět nové sídlo společnosti. Jeho součástí bude i vzdělávací centrum. Záměrem je poskytnout tyto prostory nejen zaměstnancům. Snažíme se totiž rozšiřovat tolik potřebnou finanční inteligenci i pro širokou veřejnost. Na vzdělávání uvnitř firmy klademe velký důraz. Běžně organizujeme tři až pět školení týdně. Výjimkou nebývají ani tři školení za den. Dalším projektem, který právě nyní startuje, je výstavba bytového domu s dalšími prostory pro podnikání. Tímto krokem rozšiřujeme oblast realit od zprostředkování do fáze realizace bydlení na klíč.

Snaží se M.S.QUATRO pomáhat těm, kteří pomoc potřebují?

Ano. Již mnoho let věnujeme pět korun z provize každé smlouvy, kterou zprostředkujeme, do fondu, z něhož přispíváme na nadační projekty a pomoc lidem. Nepřímo vlastně zapojujeme i naše klienty. Chceme tak být inspirací i pro další úspěšné firmy v našem okolí. V rámci pomoci nemocným dětem podporujeme Úrazovou nemocnici v Brně. Spolupracujeme s týmem Top Athletics, díky kterému se naše podpora dostane i ke světové atletické špičce. Finanční podporou tak stojíme například za výkony Vítězslava Veselého nebo Pavla Masláka a dalších. Pomáháme i začínajícím sportovním talentům z řad hustopečských atletů a plavců. Pomoc při povodních a podobných událostech považujeme za samozřejmost.

Dlouhodobým projektem, který má za cíl pobavit i pomáhat, je spolupořádání Hustopečského masopustu na Turhandlích. Výtěžek z této akce rozdělujeme dle aktuální situace.

Jak funguje spolupráce s městem Hustopeče?

Město nám v mnohých ohledech vychází vstříc. Také my se aktivně zapojujeme do akcí, které město organizuje. Jde především o ty vinařské. Zde se angažuje naše dceřiná společnost Vinařství Aurora, kterou navazujeme na historii prvního českého vinařství v Hustopečích. Díky vínu přímo ze srdce Moravy a kvalitnímu finančnímu servisu získává naše společnost důvěru u stále většího počtu lidí.