VYBERTE SI REGION

Anglická kuchyně v restauraci Kings Head končí snídaní

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace v britském stylu láká návštěvníky spíš příjemnou atmosférou než stylovou kuchyní. Hostům nabízí zbytečně moc pokrmů.

23.3.2013
SDÍLEJ:
Fotogalerie
8 fotografií
Kings Head restaurant pub.

Kings Head restaurant pub.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Cesta vede kolem červené britské telefonní budky jemně osvětlenou chodbou až ke stolu s polstrovanými židlemi. Ze zdí shlížejí z portrétů angličtí šlechtici. Na první stránce jídelního lístku zákazníka čeká tradiční ostrovní snídaně. „Tím ale anglický duch končí. Na zbytečně dlouhém lístku se střídají italské špagety se směsí brněnského sládka. To je škoda," myslí si provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Kings Head restaurant pub hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Prostředí restaurace na třídě Kapitána Jaroše se mu líbí. „Je klidné, s příjemnou atmosférou," chválí.

Menu? Jen venku

První výtku má ještě před otevřením lístku. Obědové menu je totiž jen na tabuli venku před restaurací, na stolech chybí. „Cesta ke stolům je docela dlouhá, a když se zákazníci po cestě zapovídají, polovinu jídel z nabídky zapomenou," myslí si Dlapka.

Ještě méně spokojený je s nabídkou. „Anglická snídaně je určitě příjemná. Podnik ale otevírá v jedenáct, to už přicházejí lidé na menu a obsluha má plné ruce práce," uvažuje Dlapka.

Lístek je podle něj zbytečně dlouhý. „K anglickému stylu mi například nabídka těstovin připadá úplně zbytečná. To už tu rovnou mohou mít pizzu. Zbytečně dlouhé jsou i nabídky v ostatních katego-riích. Kdyby přišlo víc lidí a každý si objednal něco jiného, kuchař to nemůže stihnout. Lepší je lístek zkrátit a zaručit se tak za čerstvé suroviny," upozorňuje Dlapka.

Spokojený není ani s názvy jídel. „Podle Steaku Lady Lisleové toho moc nepoznám. Ani netuším, kdo to byl. Naštěstí je složení vypsané pod jídlem menším písmem," poznamenává gastronom.

Obsluha je rychlá a milá. Omlouvá se, že česneková polévka není a za chvíli přináší vývar a francouzskou cibulačku. Ta má ale do Francie daleko. „Slanina do ní vůbec nepatří, chybou je i napůl syrová cibule. Na povrchu má být zapečená sýrová krusta. Tohle je nanejvýš moravská cibulačka," míní o pokrmu šéfkuchař.

I přes nesprávné pojmenování je ale polévka chutná, stejně jako vývar. „Dokážu si v něm představit i domácí nudle. Alespoň je poctivá a pořádně hustá," chválí.

Jako druhé jídlo objednáváme žraloka s bylinkovou omáčkou a jehněčí kýtu. Tu si Dlapka nechá udělat jen na česneku. „V lístku ji nabízejí se švestkovou omáčkou, na fazolkách nebo s brokolicí. Ani jedno se k ní podle mě nehodí," upozorňuje.

Nakonec stejně není spokojený. „Porce masa je dost malá. Navíc je propečené. Obsluha se mě měla buď zeptat, nebo ho připravit medium," zdůrazňuje Dlapka.

Ani žralok se úplně nepovedl. Se solí kuchaři trochu ujela ruka a kůže je spálená do černa, až křupe mezi zuby. Maso je ale chutné.

Čerstvé broskve

Jako dezert Dlapka objednává palačinky s ovocem, v tomto případě broskvemi. „Jsem příjemně překvapený, že jsou čerstvé," usmívá se odborník.

Další překvapení ho čeká u kávy. V obalu od smetany se schovává prázdný sáček od cukru. „To se muselo stát omylem, moc se omlouvám," říká obsluha a obratem přináší novou.

Šéfkuchař vedení podniku radí zaměřit se víc na jednu kuchyni. „Kdysi jsem tu pracoval a jídelní lístek byl kratší. Vrátím se sem rád, ale spíš posedět v příjemné atmosféře než za kuchyní, která kromě snídaní anglická není," uzavírá Dlapka.

Nepříjemnou tečkou za celou návštěvou je pozdější zjištění, že obsluha naúčtovala padesát korun navíc.

Autor: Anna Fajkusová

23.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Židenický místostarosta Kunc byl podle inspekce hrubý na zaměstnance radnice

Automatické sněžné řetězy jsou český vynález

Automatické sněhové řetězy. Nový vynález pochází z Česka

Kamechy a Žebětín spojí chodník a cyklostezka. Cenu zvyšují výkupy pozemků

Brno – Chodník podél silnice ze sídliště Kamechy do Žebětína ocení matky s kočárky a další chodci, kteří kolem Žebětínského rybníka procházejí. Pokud se vše podaří, žebětínská radnice ho chce začít stavět příští rok.

Mrazy: rybáři denně sekají díry do ledu, ryby se nadechují jen párkrát za minutu

Pohořelice - Rybáři z Rybníkářství Pohořelice od začátku letošního roku, kdy teploměr téměř neustále ukazuje teploty pod bodem mrazu, obcházejí chovné rybníky a denně prořezávají do ledu prohlubně. Do rybníka tak vnikne více světla, fytoplankton může nastartovat fotosyntézu a dodává vodě potřebný kyslík.

AKTUALIZOVÁNO

Pojď hrát hokej, láká sportovní akce jihomoravské děti. Čekají je zábavné nábory

Jižní Morava – Mnozí si nasadí poprvé brusle a poprvé posunou hokejkou puk. Český svaz ledního hokeje pořádá pro děti ve věku od čtyř do osmi let celorepublikovou akci Týden hokeje s heslem Pojď hrát hokej, při níž si vyzkouší zdarma tento sport.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies