VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Anglická kuchyně v restauraci Kings Head končí snídaní

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace v britském stylu láká návštěvníky spíš příjemnou atmosférou než stylovou kuchyní. Hostům nabízí zbytečně moc pokrmů.

23.3.2013
SDÍLEJ:

Kings Head restaurant pub.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Cesta vede kolem červené britské telefonní budky jemně osvětlenou chodbou až ke stolu s polstrovanými židlemi. Ze zdí shlížejí z portrétů angličtí šlechtici. Na první stránce jídelního lístku zákazníka čeká tradiční ostrovní snídaně. „Tím ale anglický duch končí. Na zbytečně dlouhém lístku se střídají italské špagety se směsí brněnského sládka. To je škoda," myslí si provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Kings Head restaurant pub hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Prostředí restaurace na třídě Kapitána Jaroše se mu líbí. „Je klidné, s příjemnou atmosférou," chválí.

Menu? Jen venku

První výtku má ještě před otevřením lístku. Obědové menu je totiž jen na tabuli venku před restaurací, na stolech chybí. „Cesta ke stolům je docela dlouhá, a když se zákazníci po cestě zapovídají, polovinu jídel z nabídky zapomenou," myslí si Dlapka.

Ještě méně spokojený je s nabídkou. „Anglická snídaně je určitě příjemná. Podnik ale otevírá v jedenáct, to už přicházejí lidé na menu a obsluha má plné ruce práce," uvažuje Dlapka.

Lístek je podle něj zbytečně dlouhý. „K anglickému stylu mi například nabídka těstovin připadá úplně zbytečná. To už tu rovnou mohou mít pizzu. Zbytečně dlouhé jsou i nabídky v ostatních katego-riích. Kdyby přišlo víc lidí a každý si objednal něco jiného, kuchař to nemůže stihnout. Lepší je lístek zkrátit a zaručit se tak za čerstvé suroviny," upozorňuje Dlapka.

Spokojený není ani s názvy jídel. „Podle Steaku Lady Lisleové toho moc nepoznám. Ani netuším, kdo to byl. Naštěstí je složení vypsané pod jídlem menším písmem," poznamenává gastronom.

Obsluha je rychlá a milá. Omlouvá se, že česneková polévka není a za chvíli přináší vývar a francouzskou cibulačku. Ta má ale do Francie daleko. „Slanina do ní vůbec nepatří, chybou je i napůl syrová cibule. Na povrchu má být zapečená sýrová krusta. Tohle je nanejvýš moravská cibulačka," míní o pokrmu šéfkuchař.

I přes nesprávné pojmenování je ale polévka chutná, stejně jako vývar. „Dokážu si v něm představit i domácí nudle. Alespoň je poctivá a pořádně hustá," chválí.

Jako druhé jídlo objednáváme žraloka s bylinkovou omáčkou a jehněčí kýtu. Tu si Dlapka nechá udělat jen na česneku. „V lístku ji nabízejí se švestkovou omáčkou, na fazolkách nebo s brokolicí. Ani jedno se k ní podle mě nehodí," upozorňuje.

Nakonec stejně není spokojený. „Porce masa je dost malá. Navíc je propečené. Obsluha se mě měla buď zeptat, nebo ho připravit medium," zdůrazňuje Dlapka.

Ani žralok se úplně nepovedl. Se solí kuchaři trochu ujela ruka a kůže je spálená do černa, až křupe mezi zuby. Maso je ale chutné.

Čerstvé broskve

Jako dezert Dlapka objednává palačinky s ovocem, v tomto případě broskvemi. „Jsem příjemně překvapený, že jsou čerstvé," usmívá se odborník.

Další překvapení ho čeká u kávy. V obalu od smetany se schovává prázdný sáček od cukru. „To se muselo stát omylem, moc se omlouvám," říká obsluha a obratem přináší novou.

Šéfkuchař vedení podniku radí zaměřit se víc na jednu kuchyni. „Kdysi jsem tu pracoval a jídelní lístek byl kratší. Vrátím se sem rád, ale spíš posedět v příjemné atmosféře než za kuchyní, která kromě snídaní anglická není," uzavírá Dlapka.

Nepříjemnou tečkou za celou návštěvou je pozdější zjištění, že obsluha naúčtovala padesát korun navíc.

Autor: Anna Fajkusová

23.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Prezident Miloš Zeman
AKTUALIZOVÁNO
29

Bojkot Zemana: krajští zastupitelé za TOP09 a Žít Brno prezidenta nepřivítají

Ilustrační foto.

Řidič narazil do stromu a vyletěl z auta. Zraněním na místě podlehl

Kometa startuje letní dřinu a vymění tenisky za brusle

Brno – Zhruba před měsícem křepčili po brněnském ledě s pohárem pro vítěze extraligy. Teď už hokejisté Komety zahájili letní přípravu na nadcházející ročník a hned po 35 dnech nazují brusle. V pondělí se sešli a ve středu už je čeká dřina na ledě. „Je to novinka. Žádné běhání v lese, místo toho půjdou kluci na brusle," říká asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Kvůli zpopelnění cestují zesnulí i na druhý konec země, říká ředitel pohřební služby

Brno /ROZHOVOR/ – Až stovky kilometrů převáží pohřební služby těla zesnulých, pokud se pozůstalí rozhodnou pro jejich kremaci. Mnohé pohřební služby totiž mrtvé spalují v krematoriích na druhém konci republiky. „Nikde není řečeno, že zpopelňovat mrtvé musíme v nejbližším krematoriu. Podstatné ale je, aby s tím pozůstalí souhlasili," říká ředitel jedné z brněnských pohřebních služeb Pavel Cajzl.

AUTOMIX.CZ

Škoda zvažuje sporťák inspirovaný legendárním "erkem". Jak by mohl vypadat?

Česká automobilka Škoda v minulých letech získala pověst výrobce především praktických vozů, které nabízejí řadu chytrých nápadů. V poslední době se ale značka snaží také působit emotivně. I proto zvažuje sportovní auto, které bude inspirované legendárním kupé 110 R ze 70. let.

VIDEO: Strážníci pochytali sprejery. Zamilovaný Romeo se pod vyznání podepsal

Brno – Skupinu sprejerů chytili v sobotu večer brněnští strážníci na jihu města. Trojici přitom přistihli přímo při činu. Třiatřicetiletý muž dokonce ve sprejování pokračoval i v přítomnosti strážníků. „Na vyzvání toho ale nechal. Strážníci skupinu chytili také díky dobré domluvě, kdy sprejery obklíčili," popsal mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies