VYBERTE SI REGION

Caesar byl falešný, maso páchlo už zdaleka

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V restauraci Kanas alespoň podle předkrmu a dezertu vařit umějí. Celkový dojem však zkazilo maso, které po rozkrojení páchlo ještě víc.

26.11.2011 4
SDÍLEJ:

Restaurace Kanas v Brně.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Zkažené maso je daň za obsáhlý jídelní lístek. Zbytečně moc jídel i surovin. Udržet je všechny čerstvé bývá těžké. To je podle šéfkuchaře restaurace Noem Arch Jana Rimplera hlavní problém restaurace Kanas v brněnském Králově Poli. „Zajímalo by mě, jestli se to brněnské restaurace někdy naučí, nebo budou dál servírovat zkažené maso,“ řekl Rimpler. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Kolem poledne je v restauraci plno a bez rezervace si člověk sedne jen těžko. Většina zákazníků jsou nejspíš studenti z nedalekých fakult Vysokého učení technického. „Venku je hnusně, tady uvnitř velmi příjemně,“ hodnotí Rimpler jednoduchý interiér.

Zelené stěny doplňují jen dřevěné trámy a obložení. Vzadu na stěně je velká obrazovka. „To se mi moc nelíbí, ale večer může přitáhnout zákazníky na sportovní přenosy,“ poznamenává šéfkuchař.

Jídelní lístky přináší obsluha hned. „Jsou zbytečně dlouhé, vůbec si nemůžu vybrat,“ uvádí Rimpler. V lístku je několik chyb a překlepů. „Ratatouille se nepíše s i na konci. S rýží navíc jde o zvláštní kombinaci,“ tvrdí. Spokojený není ani s další nabídkou. „Položka nazvaná Nemůže chybět by klidně chybět mohla. Smažený sýr na šest způsobů do nabídky nepatří,“ míní Rimpler.

Obsluha se chodí ptát na objednávku stále dokola, přestože hodnotitel ještě vybírá. „Jako by chtěli, abychom co nejrychleji uvolnili místo dalším,“ myslí si. Carpaccio z lososa je podle něho výborné. „Škoda, že špenát je mražený. Sehnat čerstvý není zas takový problém,“ upozorňuje. Druhý předkrm, špenátové gnocchi, je tak sytý, že by mohl sloužit místo hlavního jídla. „Na to nás měli upozornit už při objednávání. Gnocchi jsou kupované, na tom se nic zkazit nedá, ale omáčka je dobrá,“ hodnotí.

Jako druhé jídlo objednává hovězí roštěnou a salát Caesar. Po čtvrthodině přichází servírka s omluvou, že Caesar nebude, protože došel ledový salát. „To je přece blbost! Do Caesaru nepatří ledový, ale římský salát. A proč to neřekla dřív?“ diví se Rimpler. Objednává salát Coleslaw. „Má v něm být majonéza nebo smetana. Tohle je strouhané zelí s mrkví,“ říká. Přestože je salát ochucený málo, chutná mu.

To se nedá říct o roštěné. „Páchne,“ říká Rimpler a píchá do masa vidličkou. Po rozkrojení z něj vyteče krvavá šťáva a páchne ještě víc. Po reklamaci se servírka omlouvá. Nabízí novou porci a panáka na účet podniku. Nakonec neúčtuje obě jídla, kávu ani objednaný zákusek. Hruškový drobenkový koláč ozdobil šéfkuchař šlehačkou, čokoládovou polevou a oplatkovou trubičkou. „Je výborný. Zdobení je zbytečné. koláč obstojí i sám o sobě,“ říká šéfkuchař.

A co studenti?

Po jedné hodině odpoledne se Kanas téměř vyprázdnil. „Je to asi hlavně obědová hospoda. Zajímalo by mě, jestli třeba studenti nepoznají, když dostanou zkažené maso, a kuchař na to spoléhá. Už když je přinášeli, jsem cítil, že není v pořádku. A to mi je servírka ještě podala s úsměvem a přáním dobré chuti,“ říká Rimpler. Dodává, že na vině je moc obsáhlý jídelníček. „Na dezertu i předkrmu jsem si pochutnal. Kdyby se zaměřili na něco konkrétního, třeba steaky, udělali by líp,“ myslí si. Všechny testy.

#nahled|http://g.denik.cz/50/da/infografika_restaurace_kanas_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/da/infografika_restaurace_kanas_brno.jpg|Restaurace Kanas v Brně.#

Autor: Anna Fajkusová

26.11.2011 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Fenomén Ondra: Lezení na OH? Mám z toho strach, je to trochu paskvil

Praha, Brno /ROZHOVOR/ - Není to až tak dávno, co o něm věděl jen úzký okruh lezeckých nadšenců. A vida když v pondělí uspořádal tiskovku po návratu z úspěšné mise Dawn Wall (v kalifornských Yosemitech vylezl za rekordních osm dní nejtěžší stěnu světa v proslulém masivu El Capitan), tísnil se na ní solidní hrozen novinářů a několik televizních štábů. Z brněnského sportovního lezce Adama Ondry je definitivně hvězda tuzemského sportu.

Ministr Jurečka odvolal ředitele Povodí Moravy. Nebyl spokojen s jeho vedením

Brno, Praha – Ministr zemědělství Marian Jurečka ve středu odvolal generálního ředitele státního podniku Povodí Moravy Jana Hodovského. Ministr podle všeho nebyl spokojený s výsledky jeho práce. „Generální ředitel nedokázal čerpat finanční limity pro Povodí Moravy ze státního rozpočtu, časté byly chyby v zakázkách a často se střídali také ředitelé na klíčových postech podniku," nastínila důvody odvolání mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies