VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Café 04 odrazuje jídly i pomalou obsluhou

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - S jídlem si kuchař nepohraje. Libovolně mění přísady uvedené v menu, které je přeplněné mnoha podobnými pokrmy bez nápadu.

19.3.2011 12
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Café 04.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Překombinovaný jídelníček, utahaná obsluha a jídla bez fantazie. Z příjemné kavárny vytvořil majitel restauraci a tím jí uškodil. V restauraci Café 04 ve Veveří ulici host gurmánský zážitek nenajde. Přitáhnou ho spíše vtipně zvolené nápoje.

Oranžová zeď s přemírou křídou popsaných tabulí a rozmáčený zelený koberec návštěvníky moc nevítají. I vitrínka před vchodem dává vědět, že obsluha není příliš pečlivá.

„Mají tam stále vystavené upozornění na svatomartinské i valentýnské menu. Svátek zamilovaných byl přitom už víc než před měsícem,“ zastavuje se hned u vchodu šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Café 04 hodnotil pro další díl pravidelného seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Podnik je rozčleněný na několik menších místností, každá má jiný styl. U baru sedí hosté na kovových židlích, v další místnosti na gaučích a křesílkách, salonek je vybavený koženými židlemi. „Křesla vypadají pohodlně. Hodí se ale spíše pro večerní posezení než na polední oběd,“ upozorňuje Rimpler.

Usedáme ke stolu v salonku, protože jinde není volné místo. Jsme tam sami, proto si nás několik minut nikdo nevšimne. Pak přijde žena, která předtím seděla na baru. Zeptat se, jestli už nás někdo obsloužil. Za dalších pár minut se objevuje unavená servírka a předkládá před nás čtyři desky. Jídelní a nápojový lístek tady mají zvlášť. I když nabízejí přes poledne i meníčka, nikdo se o nich nezmíní.

Nápojový lístek je vtipný a bohatý. Nachlazeným nabízejí i horký šumivý nápoj z lékárny. Jídelní lístek však moc nepotěší. „Nevím, co si vybrat. Jídel je tady moc, navíc skoro do všech dávají smetanu. Mezi přílohami jsou dvakrát brambory se slaninou pod různými názvy,“ všímá si Rimpler.

Nakonec zvolí dýňový krém a telecí guláš zjemněný crème fraîche, podávaný s máslovými noky. Jako druhé jídlo objednává brokolicové cappuccino a hovězí steak se šťouchanými bramborami a listovým špenátem.

Knedlíky z obchodu

Na polévku čekáme dvacet minut. „Místo jemného cappuccina s pěnou přinesli nasekanou brokolici se smetanou. Tato polévka se navíc podává většinou v šálku,“ upozorňuje na velkou chybu Rimpler.

Největším zklamáním je pro něho telecí guláš. „Créme fraîche to ani nevidělo, navíc jsem dostal obyčejné houskové knedlíky. Myslím, že jsou z obchodu,“ přemýšlí Rimpler. Za pár minut navíc začínají tvrdnout, takže je kuchař nejspíš ohřál v mikrovlnné troubě.
Omáčka je podle šéfkuchaře Rimplera v pořádku. „Takový guláš dostanu v každé druhé vývařovně. Špatný ale není,“ dodává šéfkuchař. Steak je naopak šťavnatý a dobře ochucený, jen avizovaný listový špenát v bramborách je spíše zelený protlak.

Únava a částečný nezájem obsluhy se projevily i v tom, že zapomněla naúčtovat přinesené kávy. Připravila se tak o několik desítek korun.

#nahled|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno.jpg|Restaurace Café 04 v Brně.#

Autor: Zuzana Valíková

19.3.2011 VSTUP DO DISKUSE 12
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.
3

VIDEO: V tramvajích znělo jódlování, lidovky i zpěv v romštině

ční klinika NeoVize v brněnských Židenicích vznikla v roce 2008. Lékaři tam v současné době denně zvládnou kolem dvaceti operací či zákroků, většina z nich trvá přibližně čtvrt hodiny.

Léčba lidských očí: za některé pacienty vysazují lékaři strom

Brněnská mincovna vyrazí největší minci světa, zatím představili model

Brno – Dosud největší minci světa, australského zlatého Červeného klokana z roku 2012 o průměru osmdesáti centimetrů, čeká propad. Brněnská GSP mincovna připravuje ražbu české mince, která ho v prvenstvím předčí. „Bude nejen větší, plánujeme průměr devadesát a sto centimetrů, ale hlavně bude ražená, nikoliv litá, jako australská," vysvětlil Roman Diviš z mincovny.

Strážníci v Brně dopadli hledaného muže. Díky pivu

Brno – V poutech skončil muž, který si u brněnského hlavního nádraží dopřál pivo. Přitáhl totiž na sebe pozornost brněnských strážníků, kteří zjistili, že muže hledají republikoví policisté.

Janáčkova akademie slaví sedmdesát. Koncertem "kinoválů" a muzikálových hitů

Brno – Melodie z filmů Pelíšky či Tenkrát na západě, znělky z Hvězdných válek a Simpsonů. A také písně z muzikálů West Side Story, Hair nebo Flashdance. To vše zazní na slavnostním koncertě Vivat Academia!, který příští středu hostí Hudební scéna Městského divadla Brno.

Jsem idiot, kál se řidič kamionu. Opilý nemohl ani stát. Trestem je i vězení

Břeclav /VIDEO/ – Půl roku vězení, čtyřletý zákaz řízení a k tomu vyhoštění na stejnou dobu z České republiky. Takový trest si odnesl od břeclavského okresního soudu slovinský řidič kamionu Marjan Baht.  Čtyřicetiletého silně opilého muže zastavili na konci dubna na dálnici D2 u Břeclavi celníci, řidič nebyl schopen vstát ani chodit. Rozsudek je zatím nepravomocný.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies