VYBERTE SI REGION

Café 04 odrazuje jídly i pomalou obsluhou

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - S jídlem si kuchař nepohraje. Libovolně mění přísady uvedené v menu, které je přeplněné mnoha podobnými pokrmy bez nápadu.

19.3.2011 12
SDÍLEJ:
Fotogalerie
8 fotografií
Brněnská restaurace Café 04.

Brněnská restaurace Café 04.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Překombinovaný jídelníček, utahaná obsluha a jídla bez fantazie. Z příjemné kavárny vytvořil majitel restauraci a tím jí uškodil. V restauraci Café 04 ve Veveří ulici host gurmánský zážitek nenajde. Přitáhnou ho spíše vtipně zvolené nápoje.

Oranžová zeď s přemírou křídou popsaných tabulí a rozmáčený zelený koberec návštěvníky moc nevítají. I vitrínka před vchodem dává vědět, že obsluha není příliš pečlivá.

„Mají tam stále vystavené upozornění na svatomartinské i valentýnské menu. Svátek zamilovaných byl přitom už víc než před měsícem,“ zastavuje se hned u vchodu šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Café 04 hodnotil pro další díl pravidelného seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Podnik je rozčleněný na několik menších místností, každá má jiný styl. U baru sedí hosté na kovových židlích, v další místnosti na gaučích a křesílkách, salonek je vybavený koženými židlemi. „Křesla vypadají pohodlně. Hodí se ale spíše pro večerní posezení než na polední oběd,“ upozorňuje Rimpler.

Usedáme ke stolu v salonku, protože jinde není volné místo. Jsme tam sami, proto si nás několik minut nikdo nevšimne. Pak přijde žena, která předtím seděla na baru. Zeptat se, jestli už nás někdo obsloužil. Za dalších pár minut se objevuje unavená servírka a předkládá před nás čtyři desky. Jídelní a nápojový lístek tady mají zvlášť. I když nabízejí přes poledne i meníčka, nikdo se o nich nezmíní.

Nápojový lístek je vtipný a bohatý. Nachlazeným nabízejí i horký šumivý nápoj z lékárny. Jídelní lístek však moc nepotěší. „Nevím, co si vybrat. Jídel je tady moc, navíc skoro do všech dávají smetanu. Mezi přílohami jsou dvakrát brambory se slaninou pod různými názvy,“ všímá si Rimpler.

Nakonec zvolí dýňový krém a telecí guláš zjemněný crème fraîche, podávaný s máslovými noky. Jako druhé jídlo objednává brokolicové cappuccino a hovězí steak se šťouchanými bramborami a listovým špenátem.

Knedlíky z obchodu

Na polévku čekáme dvacet minut. „Místo jemného cappuccina s pěnou přinesli nasekanou brokolici se smetanou. Tato polévka se navíc podává většinou v šálku,“ upozorňuje na velkou chybu Rimpler.

Největším zklamáním je pro něho telecí guláš. „Créme fraîche to ani nevidělo, navíc jsem dostal obyčejné houskové knedlíky. Myslím, že jsou z obchodu,“ přemýšlí Rimpler. Za pár minut navíc začínají tvrdnout, takže je kuchař nejspíš ohřál v mikrovlnné troubě.
Omáčka je podle šéfkuchaře Rimplera v pořádku. „Takový guláš dostanu v každé druhé vývařovně. Špatný ale není,“ dodává šéfkuchař. Steak je naopak šťavnatý a dobře ochucený, jen avizovaný listový špenát v bramborách je spíše zelený protlak.

Únava a částečný nezájem obsluhy se projevily i v tom, že zapomněla naúčtovat přinesené kávy. Připravila se tak o několik desítek korun.

#nahled|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno.jpg|Restaurace Café 04 v Brně.#

Autor: Zuzana Valíková

19.3.2011 VSTUP DO DISKUSE 12
SDÍLEJ:
Bruslařskou dálnici na Brněnské přehradě využívají o víkendu davy lidí.
23

Bruslařská dálnice. Na přehradě si lidé užívali dvoukilometrového okruhu

Ilustrační foto.

Pozor. Řidičák musí na jižní Moravě vyměnit 82 tisíc lidí

Auto skončilo v řece. Nehoda uzavřela silnici mezi Bílovicemi a Adamovem

Bílovice nad Svitavou – Silnici mezi Bílovicemi nad Svitavou a Adamovem zablokovala v sobotu odpoledne dopravní nehoda. Krátce před druhou hodinou osobní auto sjelo do příkopu a skončilo v řece. Záchranáři odvezli do nemocnice jednu ženu. Podle prvních informací nejde o vážné zranění.

Na ledě ve společném dresu. Hokejový tým tří univerzit sbírá podporu

Brno – HC Univerzita Brno. Tak by mohl znít název společného hokejového týmu hráčů z Masarykovy univerzity, Vysokého učení technického a Mendelovy univerzity. Sportovci třech největších brněnských vysokých škol by pod jednotnou barvou dresu rádi bojovali v druhé lize.

Jistota školky? Nově blízko domova. Brno zavede spádové oblasti

Brno – Každé ráno vyjíždí Martina Kratochvílová z brněnské Bystrce se svou čtyřletou dcerou. „Jelikož pracuji v centru, malou dávám do školky kousek od práce. Je to pro mě pohodlnější. Když skončím, dceru vyzvednu. Kdybych ji musela vyzvedávat v Bystrci, často bych to nestíhala," přiznala matka. Po zavedení takzvaných spádových oblastí, by Kratochvílová mohla mít s umístěním dcery v centru Brna problém. Při letošním zápise si rodiče sice mateřinku vyberou podle zaměření nebo kvality. Hlavním kritériem pro přijetí ale bude místo trvalého bydliště. Brno musí spádové oblasti zavést kvůli novele z ministerstva školství.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies