VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Café 04 odrazuje jídly i pomalou obsluhou

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - S jídlem si kuchař nepohraje. Libovolně mění přísady uvedené v menu, které je přeplněné mnoha podobnými pokrmy bez nápadu.

19.3.2011 12
SDÍLEJ:
Fotogalerie
8 fotografií

Brněnská restaurace Café 04.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Překombinovaný jídelníček, utahaná obsluha a jídla bez fantazie. Z příjemné kavárny vytvořil majitel restauraci a tím jí uškodil. V restauraci Café 04 ve Veveří ulici host gurmánský zážitek nenajde. Přitáhnou ho spíše vtipně zvolené nápoje.

Oranžová zeď s přemírou křídou popsaných tabulí a rozmáčený zelený koberec návštěvníky moc nevítají. I vitrínka před vchodem dává vědět, že obsluha není příliš pečlivá.

„Mají tam stále vystavené upozornění na svatomartinské i valentýnské menu. Svátek zamilovaných byl přitom už víc než před měsícem,“ zastavuje se hned u vchodu šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Café 04 hodnotil pro další díl pravidelného seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Podnik je rozčleněný na několik menších místností, každá má jiný styl. U baru sedí hosté na kovových židlích, v další místnosti na gaučích a křesílkách, salonek je vybavený koženými židlemi. „Křesla vypadají pohodlně. Hodí se ale spíše pro večerní posezení než na polední oběd,“ upozorňuje Rimpler.

Usedáme ke stolu v salonku, protože jinde není volné místo. Jsme tam sami, proto si nás několik minut nikdo nevšimne. Pak přijde žena, která předtím seděla na baru. Zeptat se, jestli už nás někdo obsloužil. Za dalších pár minut se objevuje unavená servírka a předkládá před nás čtyři desky. Jídelní a nápojový lístek tady mají zvlášť. I když nabízejí přes poledne i meníčka, nikdo se o nich nezmíní.

Nápojový lístek je vtipný a bohatý. Nachlazeným nabízejí i horký šumivý nápoj z lékárny. Jídelní lístek však moc nepotěší. „Nevím, co si vybrat. Jídel je tady moc, navíc skoro do všech dávají smetanu. Mezi přílohami jsou dvakrát brambory se slaninou pod různými názvy,“ všímá si Rimpler.

Nakonec zvolí dýňový krém a telecí guláš zjemněný crème fraîche, podávaný s máslovými noky. Jako druhé jídlo objednává brokolicové cappuccino a hovězí steak se šťouchanými bramborami a listovým špenátem.

Knedlíky z obchodu

Na polévku čekáme dvacet minut. „Místo jemného cappuccina s pěnou přinesli nasekanou brokolici se smetanou. Tato polévka se navíc podává většinou v šálku,“ upozorňuje na velkou chybu Rimpler.

Největším zklamáním je pro něho telecí guláš. „Créme fraîche to ani nevidělo, navíc jsem dostal obyčejné houskové knedlíky. Myslím, že jsou z obchodu,“ přemýšlí Rimpler. Za pár minut navíc začínají tvrdnout, takže je kuchař nejspíš ohřál v mikrovlnné troubě.
Omáčka je podle šéfkuchaře Rimplera v pořádku. „Takový guláš dostanu v každé druhé vývařovně. Špatný ale není,“ dodává šéfkuchař. Steak je naopak šťavnatý a dobře ochucený, jen avizovaný listový špenát v bramborách je spíše zelený protlak.

Únava a částečný nezájem obsluhy se projevily i v tom, že zapomněla naúčtovat přinesené kávy. Připravila se tak o několik desítek korun.

#nahled|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno.jpg|Restaurace Café 04 v Brně.#

Autor: Zuzana Valíková

19.3.2011 VSTUP DO DISKUSE 12
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

V Brně koupí 60 autobusů na plyn, uspěli se žádostí o dotaci

Ilustrační fotografie.

Zohornův relax v pauze: chytání vánočních kapříků

Muž na ubytovně napadl recepční a zmizel. Policisté žádají o pomoc při hledání

Brno – Na konci února napadl recepční na ubytovně v brněnských Štýřicích a pak zmizel. Policisté po šestatřicetiletém Jiřím Vlašičovi zatím pátrají neúspěšně, žádají proto o pomoc případné svědky. „Krátce před půlnoci ho měla recepční napomenout, protože rušil noční klid. Muž ovšem zareagoval velmi agresivně a šestačtyřicetiletou recepční fyzicky napadl," uvedla k případu policejní mluvčí Andrea Cejnková. Útočník pak z místa utekl a napadená žena se zraněním hlavy skončila v nemocnici.

Byty pro chudé v Brně: Projekt je překvapivě úspěšný, hodnotí opozice

Brno – Cestu z ubytovny hledají jen těžko kvůli počtu dětí, romskému původu nebo tomu, že nemohou našetřit na kauci. Padesátka takových rodin hledá pomoc v brněnském projektu rychlého zabydlení. Poslední z nich se mají ubytovat ještě v tomto měsíci.

AKTUALIZOVÁNO

Vztek fanoušků Komety. Za lístek zaplatí o 280 korun víc než příznivci Hradce

Hradec Králové, Brno – Sektory dvou fanouškovských táborů ve Fortuna Areně dělí jen pár metrů, fanoušci brněnské Komety si však zaplatí za vstupenku o 280 korun víc. Brňané v semifinále hokejové play-off extraligy, které startuje ve středu a ve čtvrtek v Hradci Králové, dají za lístek 450 korun, domácí fandové jen 170. „Ceny do sektoru hostí jsme nastavili ve stejné výši, jako budou mít naši fanoušci na stání v Brně," potvrdil generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Papež i Lazar. V jediném představení ztvární herec Schwab neuvěřitelných 25 rolí

Brno - Pětadvacet rolí sám, bez rekvizit a kostýmů. Osmatřicetiletý rodák z Brna Radim Schwab zahrál v Brně unikátní představení Mistero Buffo. Uvedli ho minulý týden v Divadle Husa na provázku. „Byla to velká výzva a nesmírně moc jsem se na tom představení naučil. Je to geniální dílo," říká o monodramatu z pera nositele Nobelovy ceny za literaturu Daria Foa.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies