VYBERTE SI REGION

Café 04 odrazuje jídly i pomalou obsluhou

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - S jídlem si kuchař nepohraje. Libovolně mění přísady uvedené v menu, které je přeplněné mnoha podobnými pokrmy bez nápadu.

19.3.2011 12
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Café 04.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Překombinovaný jídelníček, utahaná obsluha a jídla bez fantazie. Z příjemné kavárny vytvořil majitel restauraci a tím jí uškodil. V restauraci Café 04 ve Veveří ulici host gurmánský zážitek nenajde. Přitáhnou ho spíše vtipně zvolené nápoje.

Oranžová zeď s přemírou křídou popsaných tabulí a rozmáčený zelený koberec návštěvníky moc nevítají. I vitrínka před vchodem dává vědět, že obsluha není příliš pečlivá.

„Mají tam stále vystavené upozornění na svatomartinské i valentýnské menu. Svátek zamilovaných byl přitom už víc než před měsícem,“ zastavuje se hned u vchodu šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Café 04 hodnotil pro další díl pravidelného seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Podnik je rozčleněný na několik menších místností, každá má jiný styl. U baru sedí hosté na kovových židlích, v další místnosti na gaučích a křesílkách, salonek je vybavený koženými židlemi. „Křesla vypadají pohodlně. Hodí se ale spíše pro večerní posezení než na polední oběd,“ upozorňuje Rimpler.

Usedáme ke stolu v salonku, protože jinde není volné místo. Jsme tam sami, proto si nás několik minut nikdo nevšimne. Pak přijde žena, která předtím seděla na baru. Zeptat se, jestli už nás někdo obsloužil. Za dalších pár minut se objevuje unavená servírka a předkládá před nás čtyři desky. Jídelní a nápojový lístek tady mají zvlášť. I když nabízejí přes poledne i meníčka, nikdo se o nich nezmíní.

Nápojový lístek je vtipný a bohatý. Nachlazeným nabízejí i horký šumivý nápoj z lékárny. Jídelní lístek však moc nepotěší. „Nevím, co si vybrat. Jídel je tady moc, navíc skoro do všech dávají smetanu. Mezi přílohami jsou dvakrát brambory se slaninou pod různými názvy,“ všímá si Rimpler.

Nakonec zvolí dýňový krém a telecí guláš zjemněný crème fraîche, podávaný s máslovými noky. Jako druhé jídlo objednává brokolicové cappuccino a hovězí steak se šťouchanými bramborami a listovým špenátem.

Knedlíky z obchodu

Na polévku čekáme dvacet minut. „Místo jemného cappuccina s pěnou přinesli nasekanou brokolici se smetanou. Tato polévka se navíc podává většinou v šálku,“ upozorňuje na velkou chybu Rimpler.

Největším zklamáním je pro něho telecí guláš. „Créme fraîche to ani nevidělo, navíc jsem dostal obyčejné houskové knedlíky. Myslím, že jsou z obchodu,“ přemýšlí Rimpler. Za pár minut navíc začínají tvrdnout, takže je kuchař nejspíš ohřál v mikrovlnné troubě.
Omáčka je podle šéfkuchaře Rimplera v pořádku. „Takový guláš dostanu v každé druhé vývařovně. Špatný ale není,“ dodává šéfkuchař. Steak je naopak šťavnatý a dobře ochucený, jen avizovaný listový špenát v bramborách je spíše zelený protlak.

Únava a částečný nezájem obsluhy se projevily i v tom, že zapomněla naúčtovat přinesené kávy. Připravila se tak o několik desítek korun.

#nahled|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/26/infografika_cafe_restaurant_brno.jpg|Restaurace Café 04 v Brně.#

Autor: Zuzana Valíková

19.3.2011 VSTUP DO DISKUSE 12
SDÍLEJ:

Česká hlava pro brněnský tým. Mikroskop pomůže s léčbou rakoviny

Brno – Vynalezl mikroskop, který v budoucnu pomůže s nádorovou léčbou. Padesátiletý Radim Chmelík se svým týmem z Fakulty strojního inženýrství a CEITEC Vysokého učení technického v Brně obdržel minulý týden ocenění vědecké soutěže Česká hlava.

Kníničská Panna Marie? Řezbář ji vyřezal motorovou pilou

Brno /FOTOGALERIE/ – Zvuk motorové pily slyšeli v neděli dopoledne lidé z brněnských Kníniček. Před místní mateřskou školou totiž započal letošní advent v městské části. Jedním z největších lákadel programu byla řezbářská show, při níž řezbář vytvořil postavu Panny Marie.

Nehod motorkářů ubylo. Jsou lépe připravení, tvrdí odborník

Jižní Morava – Devět životů vyhaslo od začátku roku při nehodách motocyklů na silnicích v Jihomoravském kraji. Oproti loňsku je to o jednoho mrtvého méně.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies