VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dobré jídlo a cena U Štíra: ideální rodinná kombinace

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kde se v Brně dobře a levně nají celá rodina? U zoologické zahrady. Pár kroků od brány má každý den otevřeno restaurace U Štíra. Na vybavení restaurace i jídelním lístku je vidět, že počítá s malými strávníky, kterým kručí v žaludku po procházce mezi zvířaty v zoo. Zvířata je neopustí ani v restauraci. Pod štítem se štírem se v akváriu prohání rybičky a na zdech visí obrázky lvů, žiraf nebo opic.

29.8.2009
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace U Štíra.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Šéfkuchař Restaurantu Brabander living Pavel Pietropaolo chválí klimatizované a čisté místnosti i jídelní lístek, který obsahuje originální jídla restaurace jako Rakovecký talíř nebo řízek Bystrčan. „Je to klasický jídelní lístek tohoto typu restaurací. Je hodně obsáhlý, hodně věcí se v něm opakuje, pro kuchaře i hosta je toho zbytečně moc. Ani jsem jej nedočetl,“ poukazuje na jedinou chybu šéfkuchař.

V lístku pro test vybírá právě specialitu podniku smažený řízek Bystrčan, vepřová játra Wanthai a rozhodne se ochutnat šunkovou rolku. „Naposledy jsem ji jedl na učňáku, ale myslím, že sladkou šlehačkou by šunku kuchař plnit neměl,“ upozorňuje po prvních soustech. Šunka je čerstvá a chutná, křen štipká na jazyku přiměřeně, ale vše kazí právě sladká šlehačka. „V tomto případě je ideální použít vyšlehanou neslazenou smetanu,“ poučuje Pietropaolo.

Ochotná servírka přináší objednaná hlavní jídla během čtvrthodiny. Kuchař se v kuchyni opravdu musí otáčet, chvíli po poledni je restaurace plná. Řízek se salámem a sýrem vysmažený v cornflakes je podle jídelního lístku receptem jedné nejmenované bystrcké kuchyně. „Je to zajímavý nápad, ale cornflakesy chuťově nic zvláštního masu nepřidají. Maso je dobré, šťavnaté,“ popisuje hlavní chod šéfkuchař.

Játra na cibulce, kmínu a pepři chválí. „Jsou dobře připravená, u jater je důležité dlouho je nedusit. Jen kuličky pepře bych rozdrtil,“ připomíná odborník pravidlo nepoužívat celé koření v minutkové kuchyni.

#nahled|http://g.denik.cz/50/70/test_restaurace_u_stira_infografika_denik-630.jpg|http://g.denik.cz/50/70/test_restaurace_u_stira_infografika.jpg|Vysvědčení brněnské restaurace U Štíra.#

Mezi opékanými brambory si host může vybrat mezi domácími a kupovaným polotovarem. Těm domácím nic nechybí a šéfkuchař z Brabanderu je chválí.

Děti U Štíra potěší celá stránka s deserty. Od hotových dortů typu medovník nabízí kuchař od Štíra zmrzlinové i ovocné poháry, banány na různé způsoby nebo palačinky.

„Je to restaurace s dobrou kuchyní a cenou. Těží hodně z místa, blízkosti zoo. Ale abych sem jel za gastronomickým zážitkem, to ne,“ hodnotí restauraci šéfkuchař Pietropaolo a upozorňuje na v restauracích nezvyklý jev. „Sleduje nás kamera, asi aby nám na stole nic nechybělo,“ ukazuje do rohu místnosti.

Autor: Gabriela Peringerová

29.8.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Michal Škoda.

Útočník Škoda zatím jenom střídá, za tři kola stihl 47 minut

Kometa Brno proti Dukle Jihlava.
13

Výhru Komety nad Jihlavou řídilo duo rybářů, Haščák se mstil

Linka z Brna do Eindhovenu končí. WizzAir ji v říjnu zruší

Brno – Nečekaně a bez předchozího varování ruší nízkonákladový dopravce WizzAir pravidelnou leteckou linku z Brna do nizozemského Eindhovenu. Konkrétní důvody firma nesdělila. Poslední letadla vzlétnou na konci října, od listopadu linka osiří.

Důchodkyně našla na chodníku 200 tisíc korun. Brašnu s penězi odnesla strážníkům

Brno /ANKETA/ - Přes dvě stě tisíc korun, osobní doklady i platební kartu přinesla ve středu v kožené brašně na řečkovickou služebnu strážníků šestašedesátiletá žena. Našla ji na chodníku v Ječné ulici. Zapomněl ji tam čtyřiasedmdesátiletý muž.

Muž se chtěl otrávit výfukovými plyny. Policista mu zachránil život

Brno – Napsal dopisy na rozloučenou, připojil hadici k výfuku, posadil se do auta a nastartoval. Muže, který se rozhodl ukončit život, si ve středu nad ránem všiml na obchůzce v parku na Kraví hoře psovod se svým čtyřnohým pomocníkem. V poslední chvíli ho z auta vytáhl a tím mu zachránil život.

Začíná souboj žluté a zelené. Cestující z Brna do Prahy svezou další autobusy

Brno /FOTOGALERIE/ – Zelená či žlutá, to je oč tu běží. Dosud dominantní brněnský dopravce RegioJet dostává těžkou konkurenci na trase z Brna do Prahy. Flixbus, charakteristický zelenými autobusy, od čtvrtka zvyšuje počet spojů do a z hlavního města. Celkem jich bude jezdit osmadvacet párů denně. Dosud přes Brno provozoval jen mezinárodní linky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení