VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dobré jídlo a cena U Štíra: ideální rodinná kombinace

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kde se v Brně dobře a levně nají celá rodina? U zoologické zahrady. Pár kroků od brány má každý den otevřeno restaurace U Štíra. Na vybavení restaurace i jídelním lístku je vidět, že počítá s malými strávníky, kterým kručí v žaludku po procházce mezi zvířaty v zoo. Zvířata je neopustí ani v restauraci. Pod štítem se štírem se v akváriu prohání rybičky a na zdech visí obrázky lvů, žiraf nebo opic.

29.8.2009
SDÍLEJ:
Fotogalerie
5 fotografií

Brněnská restaurace U Štíra.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Šéfkuchař Restaurantu Brabander living Pavel Pietropaolo chválí klimatizované a čisté místnosti i jídelní lístek, který obsahuje originální jídla restaurace jako Rakovecký talíř nebo řízek Bystrčan. „Je to klasický jídelní lístek tohoto typu restaurací. Je hodně obsáhlý, hodně věcí se v něm opakuje, pro kuchaře i hosta je toho zbytečně moc. Ani jsem jej nedočetl,“ poukazuje na jedinou chybu šéfkuchař.

V lístku pro test vybírá právě specialitu podniku smažený řízek Bystrčan, vepřová játra Wanthai a rozhodne se ochutnat šunkovou rolku. „Naposledy jsem ji jedl na učňáku, ale myslím, že sladkou šlehačkou by šunku kuchař plnit neměl,“ upozorňuje po prvních soustech. Šunka je čerstvá a chutná, křen štipká na jazyku přiměřeně, ale vše kazí právě sladká šlehačka. „V tomto případě je ideální použít vyšlehanou neslazenou smetanu,“ poučuje Pietropaolo.

Ochotná servírka přináší objednaná hlavní jídla během čtvrthodiny. Kuchař se v kuchyni opravdu musí otáčet, chvíli po poledni je restaurace plná. Řízek se salámem a sýrem vysmažený v cornflakes je podle jídelního lístku receptem jedné nejmenované bystrcké kuchyně. „Je to zajímavý nápad, ale cornflakesy chuťově nic zvláštního masu nepřidají. Maso je dobré, šťavnaté,“ popisuje hlavní chod šéfkuchař.

Játra na cibulce, kmínu a pepři chválí. „Jsou dobře připravená, u jater je důležité dlouho je nedusit. Jen kuličky pepře bych rozdrtil,“ připomíná odborník pravidlo nepoužívat celé koření v minutkové kuchyni.

#nahled|http://g.denik.cz/50/70/test_restaurace_u_stira_infografika_denik-630.jpg|http://g.denik.cz/50/70/test_restaurace_u_stira_infografika.jpg|Vysvědčení brněnské restaurace U Štíra.#

Mezi opékanými brambory si host může vybrat mezi domácími a kupovaným polotovarem. Těm domácím nic nechybí a šéfkuchař z Brabanderu je chválí.

Děti U Štíra potěší celá stránka s deserty. Od hotových dortů typu medovník nabízí kuchař od Štíra zmrzlinové i ovocné poháry, banány na různé způsoby nebo palačinky.

„Je to restaurace s dobrou kuchyní a cenou. Těží hodně z místa, blízkosti zoo. Ale abych sem jel za gastronomickým zážitkem, to ne,“ hodnotí restauraci šéfkuchař Pietropaolo a upozorňuje na v restauracích nezvyklý jev. „Sleduje nás kamera, asi aby nám na stole nic nechybělo,“ ukazuje do rohu místnosti.

Autor: Gabriela Peringerová

29.8.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Slavný obraz Madona z Veveří, který získala farnost z Veverské Bítýšky jako součást církevních restitucí, muzeum na Petrově poprvé ukázalo veřejnosti. Obdivovat jej se vydaly stovky lidí z Brna i okolí.

Madona z Veveří patří bítýšské farnosti, potvrdil soud

Brněnský dopravní podnik od začátku roku eviduje osmapadesát vozů, které vandalové poničili škrábanci, tagy nebo graffity.
7

Vandalové v tramvajích: vyčistit jeden čtvereční metr trvá dvěma lidem hodinu

Žena poslala podvodníkovi 110 milionů, proti rozsudku se odvolala

Brno – Případ jednapadesátileté Dany Niederlové, která vyvedla z firmy na Brněnsku více než 110 millionů korun a poslala je podvodníkovi, bude řešit Vrchní soud v Olomouci. Žena se odvolala proti rozsudku, kterým ji brněnský krajský soud poslal za finanční podvod značného rozsahu na devět let do vězení.

Oslaví symboly: mandle i víno. Unikátní stezka vede k rozhledně

Hustopeče /TIP NA VÍKEND/ – Stezkou protkanou několika stanovišti s úkoly se v sobotu vydají návštěvníci Hustopečí na Břeclavsku. Cíl? Tamní mandloňové sady.

Stromy skáceli kvůli opravám. Přišli jsme o ochranu před hlukem, vadí obyvatelům

Brno - Stínily a chránily lidi před hlukem, nakonec se staly obětmi oprav kabelového vedení. Lidi žijící v brněnské Kounicově ulici přišli o čtyři vzrostlé stromy.

Dlouhé volno? Můžeme si za něj sami, culí se Zaťovič

Brno – Když začalo play-off, bývalý bek brněnské Komety Jan Hanzlík přepnul do svého módu a maximálně se soustředil. Nynější forvard hokejové Komety Martin Zaťovič si i při zvýšené koncentraci vypjaté chvíle vyloženě užívá. „Play-off je třešnička na dortu. Člověk se na to připravuje celou sezonu, chce pohár. Vyžívám se v tom a těším se na další sérii," povídá dvaatřicetiletý útočník.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies