VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dobré jídlo a cena U Štíra: ideální rodinná kombinace

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kde se v Brně dobře a levně nají celá rodina? U zoologické zahrady. Pár kroků od brány má každý den otevřeno restaurace U Štíra. Na vybavení restaurace i jídelním lístku je vidět, že počítá s malými strávníky, kterým kručí v žaludku po procházce mezi zvířaty v zoo. Zvířata je neopustí ani v restauraci. Pod štítem se štírem se v akváriu prohání rybičky a na zdech visí obrázky lvů, žiraf nebo opic.

29.8.2009
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace U Štíra.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Šéfkuchař Restaurantu Brabander living Pavel Pietropaolo chválí klimatizované a čisté místnosti i jídelní lístek, který obsahuje originální jídla restaurace jako Rakovecký talíř nebo řízek Bystrčan. „Je to klasický jídelní lístek tohoto typu restaurací. Je hodně obsáhlý, hodně věcí se v něm opakuje, pro kuchaře i hosta je toho zbytečně moc. Ani jsem jej nedočetl,“ poukazuje na jedinou chybu šéfkuchař.

V lístku pro test vybírá právě specialitu podniku smažený řízek Bystrčan, vepřová játra Wanthai a rozhodne se ochutnat šunkovou rolku. „Naposledy jsem ji jedl na učňáku, ale myslím, že sladkou šlehačkou by šunku kuchař plnit neměl,“ upozorňuje po prvních soustech. Šunka je čerstvá a chutná, křen štipká na jazyku přiměřeně, ale vše kazí právě sladká šlehačka. „V tomto případě je ideální použít vyšlehanou neslazenou smetanu,“ poučuje Pietropaolo.

Ochotná servírka přináší objednaná hlavní jídla během čtvrthodiny. Kuchař se v kuchyni opravdu musí otáčet, chvíli po poledni je restaurace plná. Řízek se salámem a sýrem vysmažený v cornflakes je podle jídelního lístku receptem jedné nejmenované bystrcké kuchyně. „Je to zajímavý nápad, ale cornflakesy chuťově nic zvláštního masu nepřidají. Maso je dobré, šťavnaté,“ popisuje hlavní chod šéfkuchař.

Játra na cibulce, kmínu a pepři chválí. „Jsou dobře připravená, u jater je důležité dlouho je nedusit. Jen kuličky pepře bych rozdrtil,“ připomíná odborník pravidlo nepoužívat celé koření v minutkové kuchyni.

#nahled|http://g.denik.cz/50/70/test_restaurace_u_stira_infografika_denik-630.jpg|http://g.denik.cz/50/70/test_restaurace_u_stira_infografika.jpg|Vysvědčení brněnské restaurace U Štíra.#

Mezi opékanými brambory si host může vybrat mezi domácími a kupovaným polotovarem. Těm domácím nic nechybí a šéfkuchař z Brabanderu je chválí.

Děti U Štíra potěší celá stránka s deserty. Od hotových dortů typu medovník nabízí kuchař od Štíra zmrzlinové i ovocné poháry, banány na různé způsoby nebo palačinky.

„Je to restaurace s dobrou kuchyní a cenou. Těží hodně z místa, blízkosti zoo. Ale abych sem jel za gastronomickým zážitkem, to ne,“ hodnotí restauraci šéfkuchař Pietropaolo a upozorňuje na v restauracích nezvyklý jev. „Sleduje nás kamera, asi aby nám na stole nic nechybělo,“ ukazuje do rohu místnosti.

Autor: Gabriela Peringerová

29.8.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
4 5

Čtyři velké letní uzavírky potrápí Brňany. Největší omezení se čeká v Křenové

Český reprezentant a bývalý hráč brněnské Komety Michal Kempný.

Proti Finsku už za českou reprezentaci naskočí i obránce Chicaga Kempný

Pršet bude dál. Počasí se zlepší až o víkendu

Jižní Morava – Ani ve čtvrtek Jihomoravané neodloží deštníky a bundy. Podle meteorologů bude dál pršet a nejvyšší teploty vystoupají jen k deseti stupňům.

Sebevrah skočil z mostu na D1. Náraz přežil, je ale těžce zraněný

Brněnsko – O sebevraždu skokem z mostu se ve středu v osm hodin večer pokusil starší muž na dálnici u Devíti křížů na Brněnsku. „Jednalo se o muže, který se narodil v roce 1962," uvedla mluvčí jihomoravských policistů Štěpánka Komárová. Dodala, že auta místem projedou jedním pruhem a velké kolony se na místě netvoří.

Naše práce lidi hřeje, zní z výrobny kotlů. Ročně jich zhotoví 15 tisíc

Rapotice /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Všechno, co děláme, hřeje. Výstižné motto používá společnost Thermona v Rapoticích, které patří další díl seriálu Deníku Rovnost Za zavřenými dveřmi.

Šnečí tempo budování dálnic? Hlavně kvůli zpožděnému územnímu plánu, tvrdí

Jižní Morava – Hlavní příčinou současných průtahů při přípravě stavby nových dálnic a silnic první třídy v Jihomoravském kraji je zrušení schválených zásad územního rozvoje před téměř pěti lety. Shodují se na tom zástupci Ředitelství silnic a dálnic i poslanec a místopředseda sněmovního podvýboru pro dopravu Jaroslav Klaška.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies