VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Fialová Blue-Berry potěší jídlem z poloviny

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Dobrý dojem udělá na hosty příjemná obsluha i specialita podniku: pizza s borůvkami a čokoládou, posypaná sýrem Mozzarella.

3.10.2009
SDÍLEJ:
Fotogalerie
4 fotografie

Restaurace Blue-Berry.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Pokud dá host v brněnské restauraci Blue-Berry na první dojem, udělá chybu. Ostře fialová – borůvková – fasáda od návštěvy restaurace v ulici Hlinky spíše odrazuje. Uvnitř, v moderním prostředí, však přivítá hosty příjemná obsluha a dobré jídlo. Navíc specialitou je sladká pizza s borůvkami pojmenovaná podle podniku Blue-Berry Cake.

„Zvenčí bych to tipoval na levný podnik, ale u stolu je opravdu příjemně,“ listuje jídelním lístkem šéfkuchař restaurace U královny Elišky Jiří Vařílek.

Na jídelní lístek si musí host udělat na stole místo. Když otáčí stránky ve formátu A3, musí dát pozor, aby nezavadil a nerozbil vázičku na stole nebo rohy zalaminovaného lístku nezranil spolustolovníky.

U názvu obrázek

O nabízených jídlech si člověk udělá představu dřív, než dostane talíř na stůl. Každé jídlo je totiž vedle anglického názvu vyfotografované.

Usměvavá a ochotná číšnice doporučuje ochutnat vše, kuchař prý vaří výborně. Upřednostňuje však speciality podniku: kuřecí závitek plněný kousky lososa se smetanovo­špenátovou omáčkou nebo směs kuřecích nudliček a žampionů v husté smetanové omáčce Mushroom strips. Šéfkuchař Vařílek vybírá k testu grilovaný plátek z kuřecích prsíček s krustou ze strouhaných jablek a modrého sýra.

Spokojený není. S chutí masa ani s dobou, po kterou musí na jídlo čekat. Pětadvacet minut je podle něj za únosnou hranicí. „Počkali jsme si na vysušené maso,“ konstatuje nad porcí kuřecích prsíček. „Kuchař plátek moc rozklepal a na grilu jej nechal déle, než by měl. Úplně chybí šťáva z masa,“ pokračuje v kritice šéfkuchař.

Naopak oceňuje ozdobu talíře, kterou tvoří plátky jablek a rozpuštěný karamel. Líbí se mu také to, že restaurace má vlastní talíře s logem Blue-Berry.

Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce s houbami jsou výborné a chutné. Dát na doporučení číšnice se v Blue-Berry vyplatí.

Vařílek vzápětí upozorňuje na další kuchařův prohřešek. Za opékané brambory vydávají v Blue-Berry brambory osmažené ve fritéze. „Mají být opečené na pánvi na másle, ne prohnané fritézou,“ dodává odborník.

Restaurace Blue-Berry.

Už druhé čekání

V testu nesmí chybět už zmiňovaná specialita – pizza nasladko. I na tu se v restauraci s fialovou fasádou čeká dlouho. Přes půlhodinu. Borůvkový koláč Blue-Berry Cake má být posypaný čokoládou, borůvkami a sýrem Mozzarella. „Mozzarella se může dát prakticky na všechno. Nemá zvláštní chuť ani vůni. Tak proč ne,“ vysvětluje neobvyklé spojení sýra a sladkých borůvek na těstě Vařílek. Koláč chválí, chuťově je podle něj nevšední a hosty určitě zaujme. Rozhodně víc než jídlo.

„Bylo to dobré, ale ne nejlepší. Jídlem zde hosty neurazí, ani nepotěší,“ hodnotí oběd šéfkuchař. Při pohledu do nabídky poledního menu dodává, že by si v Blue-Berry každý den vybral. „Vynikající nabídka hotovek doplněná každý den o jiný moučník. To je výborná volba,“ říká.

V Blue-Berry navíc udělala velký dojem skutečně příjemná obsluha. „Takové servírky zajistí restauraci polovinu úspěchu,“ tvrdí šéfkuchař Vařílek.

Autor: Gabriela Peringerová

3.10.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Při ničení okna se pořezal. Chtěl obvaz, proto ještě rozbil výplň dveří obchodu

Panelová diskuze Deníku Rovnost s jihomoravským hejtmanem Bohumilem Šimkem a pozvanými hosty.
AKTUALIZOVÁNO
3 62

Chceme přitáhnout do kraje mozky, teď se sem ale nemají jak dostat, řekl hejtman

VIDEO: S ukradeným autem ujížděl policistům, zastavila ho až svodidla

Rajhrad – Jedině mrtvola v kufru chyběla v seznamu prohřešků řidiči, kterého v neděli pronásledovali policisté. Čtyřiatřicetiletý řidič na sebe upozornil nebezpečným kličkováním ve Vojkovicích. „Vůz se snažili kolegové zastavit, řidič ale jejich pokyny ignoroval a začal ujíždět. Při zběsilé jízdě vysokou rychlostí vjel bláznivě jedoucí šofér několikrát do protisměru a na chodník," popsal událost v pondělí policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Brno dnes začíná vyplácet příspěvky na levnější roční jízdné MHD

Brno - Brno začíná dnešním dnem vyplácet příspěvek 1425 korun na roční jízdné městskou hromadnou dopravou. V tiskové zprávě to sdělila Zuzana Taušová z tiskového centra brněnského magistrátu. Roční jízdenka stojí 4750 korun. Brňané platící řádně za odpad mohli letos nově zažádat město o příspěvek, díky němuž se jim třetina peněz vrátí. V konečném součtu je tak roční jízdenka vyjde na 3325 korun. Podle Taušové od začátku roku zažádalo o příspěvek přes 19.000 lidí.

AKTUALIZOVÁNO

Výstaviště? Přední část se otevře lidem. A vzniknout má i nový pavilon

Brno /ANKETA/ - Výstaviště, které lidé znají nyní, se má brzy změnit. Přední část areálu u hlavního vstupu plánuje město otevřít lidem. A návštěvníci si za deset až dvacet let možná zajdou na výstavu do nového moderního pavilonu. V pondělí zástupci města a veletrhů poodhalili budoucnost areálu. Navíc pozvali na největší letošní akce.

ČSSD chce jihomoravské krajské nemocnice pod jednou organizací

Brno - ČSSD v Jihomoravském kraji chce sloučit devět krajských nemocnic pod jednu příspěvkovou organizaci. Novinářům to v pondělí řekl krajský radní zodpovědný za zdravotnictví Igor Chlup (ČSSD). Podle něj se tím ušetří peníze, zjednoduší nákupy a organizace bude silnější pro jednání se zdravotními pojišťovnami. Nemělo by to znamenat odchody zaměstnanců. ČSSD svůj návrh projedná s koaličními partnery a v případě schválení by do roka měla vzniknout studie proveditelnosti.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies