VYBERTE SI REGION

Fit s Deníkem: Cítím se mnohem lépe, říká jihomoravská soutěžící

Jižní Morava – Téměř tři týdny uplynuly od úvodního setkání finalistek reality show Fit s Deníkem, ve které se ženy ze čtrnácti krajů republiky zaměřují na cvičení, zdravý životní styl a mění svůj jídelníček tak, aby v květnu dosáhly co nejvýraznější proměny.

13.3.2015
SDÍLEJ:
Fotogalerie
5 fotografií
Jihomoravská reprezentantka celostátní soutěže Fit s Deníkem Adéla Procházková.

Jihomoravská reprezentantka celostátní soutěže Fit s Deníkem Adéla Procházková. Foto: DENÍK/Attila Racek

Jihomoravská zástupkyně Adéla Procházková z Troubska na Brněnsku se cítí mnohem lépe už teď. A hlavně i lépe vypadá. „Sice se každý den nevážím, ale váha už teď ukazuje méně než před třemi týdny," usmívá se mladá žena.

Změnila jídelníček, začala pravidelně cvičit a cítí se lépe i psychicky. „Jídelníček má viditelný efekt. Vždycky jsem se budila otupělá, teď už to tak není. Manžel říkal, že mu připadám hubenější. Možná mě chtěl podpořit, ale potěší to," říká Procházková. V neděli si jde poprvé zacvičit do fitness Powerplate v Pekařské ulici v Brně.

Podaří se paní Procházkové dostat na váhu, kterou měla před otěhotněním? Její strasti, ale i úspěchy sledujte v seriálu Fit s Deníkem.

S dodržováním režimu nemá žádný problém. „Zatím mi to jde. Trenér Václav Krejčík mi pochválil jídelníček a dokonce mi ubral ze cvičení. Prý je lepší cvičit jen třikrát týdně půl hodiny než každý den čtvrt hodiny. To mě potěšilo," přiznává soutěžící.

V jídle má od trenéra volnost. „Nic nám nezakázal. Jen poradil, jak si poskládat jídlo rozumně. Když má člověk chuť na něco nezdravého, má si to raději dát dopoledne, ale ne večer a hlavně s rozumem," vysvětluje.

Unikátní reality show Fit s Deníkem.

Přesto, že může jíst, co chce, hlídá se. „Snídám domácí müsli, které si vyrábím. Smíchám různé druhy vloček, ořechy, semínka, kousek čokolády. Přidávám k tomu bílý jogurt. Anebo jím domácí žitný chleba, který si s manželem pečeme. Takže to střídám. K chlebu přidávám máslo, sýr nebo tofu," sděluje. Často si dělá i koktejly ze smoothie makeru, který každá ze soutěžících dostala.

Maso z jídelníčku vypouští už několik let. „Musím bílkoviny doplňovat jinak. Dříve jsem dělala klasickou chybu, že jsem vynechala maso a ničím ho nenahradila. Teď se víc hlídám, abych měla dost bílkovin. A jím třeba vejce nebo tofu. Dneska mám špenát, brambory a vejce," popisuje svůj páteční oběd.

Úplná vegetariánka ale prý není. „Občas si dám rybu, ale salámy nebo uzeniny nejím vůbec," říká.

V pondělí oslaví devětadvacet let. Dort i zákusky si ale na oslavě odpustí. „Dorty nemám ráda. Budeme mít posezení s kamarádkami, které mají rády zdravou výživu. Takže se nebojím, že by mě lákaly na sladkosti," směje se oslavenkyně.

Příští týden se Deník Rovnost zaměří na to, jak se soutěžící Adéle daří cvičení.

Autor: Věra Sychrová

13.3.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Nové kanceláře pro tisíc lidí otevřeli ve Slatině. Investor už plánuje další

Brno – Další kancelářský komplex se otevřel ve čtvrtek firmám i živnostníkům v Brně. Zájemci jej najdou v městské části Slatina kousek od brněnského letiště. Nové kanceláře ve městě rostou díky nízkým nájmům.

AKTUALIZOVÁNO

Zbrojovka po podzimu pouští Lacka či Vávru, přichází rychlonohý Nigerijec

Brno – Nechtějí navázat na bídný podzim. Nejvyšší představitelé brněnské Zbrojovky po skončení podzimní části první fotbalové ligy intenzivně pracují na obměně kádru. V pátek se čtveřice stávajících hráčů dozvěděla, že s nimi klub už dál nepočítá.

AKTUALIZOVÁNO

Nehoda u Lomničky: Držte se! vzkázali spolužáci. Dívka je stále ve vážném stavu

Lomnička – Nezletilá dívka, která si vážně poranila hlavu při čtvrteční dopravní nehodě u Lomničky na Brněnsku, je nadále ve vážném stavu. „Není už bezprostředně v ohrožení života, ale její stav je pořád vážný. Má poraněnou hlavu a je na umělé plicní ventilaci," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára. Dívka leží na oddělení ARO v Dětské nemocnice v Brně. Při havárii se zranilo celkem pět mladých lidí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies