VYBERTE SI REGION

Glamour je perfektní. Od jídla až po obsluhu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Brněnská restaurace Glamour si dává záležet na každém detailu. Kvalitní jídlo, profesionální obsluha i nahřáté talíře jsou samozřejmostí.

7.1.2012 8
SDÍLEJ:
Fotogalerie
7 fotografií
Restaurace Glamour v Hybešově ulici - netradiční gurmánský zážitek.

Restaurace Glamour v Hybešově ulici - netradiční gurmánský zážitek.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Elegance, šarm, půvab nebo přitažlivost. Asi tak lze do češtiny přeložit význam původně anglického slova glamour. Stejných měřítek se drží i brněnská restaurace Glamour v Hybešově ulici.

„Nabízejí jednoduchý, ale perfektní gastronomický zážitek. Dbají na detaily,“ říká provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Interiér podniku je laděný do bílých, černých a červených barev. Na stěnách jsou tapety se složitými ornamenty. Dojem luxusu dotvářejí originální lustry. Ze stěn se z obrazů a fotografií dívá na návštěvníky herečka Audrey Hepburnová, která je ztělesněním slova glamour.

Na jídelním lístku najdou lidé mezi hlavními jídly těstoviny i chody ze všech druhů mas. Nabídka není zbytečně rozsáhlá. „Recepty jsou zajímavé a nepřekombinované. Lístek je srozumitelný a přehledný,“ upozorňuje Dlapka. Líbí se mu, že v lístku je u každého jídla doporučená vhodná příloha.

Hodnotitele hned po vstupu do restaurace oslnila profesionalita obsluhy. „Číšník je krásně oblečený. Po place se pohybuje s jistotou a elegancí. Dodržuje všechna pravidla, například servírování pokrmů z pravé strany. Navíc umí pohotově odpovědět na všechny otázky,“ chválí Dlapka.

Jako polévku si objednává bramborový krém s restovanými houbami. V kuchyni si podle něho správně dali záležet, aby před servírováním nahřáli talíře. „Krém je příjemně jemný. Vyniká chuť brambor, kuchař se vyvaroval všech umělých ochucovadel. Je poznat, že pečivo k polévce si také upekli sami,“ pochutnává si hodnotitel.

Nadchlo ho i hlavní jídlo. Vepřová panenka pečená v pancettě, což je typ italské slaniny. Jako přílohu k masu si kuchař objednal šťouchané brambory. „Nemám co vytknout. Maso je středně propečené. Přesně, jak jsem si přál. Je jen nasolené a jemně opepřené. Navíc nepodávají přehnaně velké porce jako ve většině restaurací. Člověk se má nasytit, ale ne přejíst,“ myslí si Dlapka.

Také pstruh s bramborami, zeleninou a bylinami, pečený v papírové papilotě, chutná skvěle. Maso je měkké a šťavnaté a opět jen decentně ochucené. V jídle vyniká chuť čerstvých bylin a pečené zeleniny. Kromě okurků a rajčat najdou lidé v jídle i lilek a chřest či žampiony.

Tečka bez chyby

Dokonalou tečkou za gastronomickým zážitkem je podle Dlapky dezert Mousse au chocolat. Jde o chlazenou čokoládovou pěnu z hořké čokolády, smetany, másla a vajec. „Opět si ji připravili sami. Není to žádný předkoupený polotovar,“ říká šéfkuchař.

Noblesní prostředí restaurace Glamour se podle Dlapky hodí k obchodní schůzce, romantické večeři i rodinné oslavě. „Kdybych potřeboval u oběda udělat dobrý dojem na obchodního partnera, vzal bych ho sem,“ říká šéfkuchař.

Restaurace Glamour.

Autor: Klára Židková

7.1.2012 VSTUP DO DISKUSE 8
SDÍLEJ:

Odejde Zbrojovce snajpr? Útočník Škoda je v kurzu

Brno - Na podzim nastřílel deset branek, vyšvihl se do čela pořadí kanonýrů vedle renomovaného Davida Lafaty. Brněnský fotbalista Michal Škoda se v zimním přestupovém období patrně stane horkým zbožím. Už kolem něj také někteří zájemci krouží. „Mám nějaké informace od manažera, ale spíš čekám na něco konkrétního, zatím je to jen oťukávání, což moc neřeším," odvětil Deníku Rovnost útočník Zbrojovky.

Předvánoční brigády? Je jich více. A za lepší platy

Brno - Vánoce rodiny stojí mnoho peněz, velká část lidí si tak hledá alespoň dočasný přivýdělek. Je to i případ Lukáše Nezhyby. „Mám sice svoji stálou práci, ale chceme s přítelkyní strávit Vánoce v zahraničí na horách, proto máme oba od začátku prosince ještě brigádu," vysvětlil Nezhyba.

AKTUALIZOVÁNO

Jihomoravský kraj si chce pořídit vlastní vlaky. Zaplatí za ně 5,5 miliardy

Jižní Morava – Vlaky v Jihomoravském kraji jsou staré, kraj je nahradí novými. Vypsání výběrového řízení na dodávku schválila ve čtvrtek krajská rada. Do roku 2019 plánuje pořídit pětadvacet souprav pro alespoň 310 sedících cestujících a dalších šest posilových jednotek po 140 místech dohromady za pět a půl miliardy korun. Kromě toho chce v soutěži získat také servis objednaných vlaků. Za třicet let má stát šest miliard korun.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies