VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Glamour je perfektní. Od jídla až po obsluhu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Brněnská restaurace Glamour si dává záležet na každém detailu. Kvalitní jídlo, profesionální obsluha i nahřáté talíře jsou samozřejmostí.

7.1.2012 8
SDÍLEJ:
Fotogalerie
7 fotografií

Restaurace Glamour v Hybešově ulici - netradiční gurmánský zážitek.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Elegance, šarm, půvab nebo přitažlivost. Asi tak lze do češtiny přeložit význam původně anglického slova glamour. Stejných měřítek se drží i brněnská restaurace Glamour v Hybešově ulici.

„Nabízejí jednoduchý, ale perfektní gastronomický zážitek. Dbají na detaily,“ říká provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Interiér podniku je laděný do bílých, černých a červených barev. Na stěnách jsou tapety se složitými ornamenty. Dojem luxusu dotvářejí originální lustry. Ze stěn se z obrazů a fotografií dívá na návštěvníky herečka Audrey Hepburnová, která je ztělesněním slova glamour.

Na jídelním lístku najdou lidé mezi hlavními jídly těstoviny i chody ze všech druhů mas. Nabídka není zbytečně rozsáhlá. „Recepty jsou zajímavé a nepřekombinované. Lístek je srozumitelný a přehledný,“ upozorňuje Dlapka. Líbí se mu, že v lístku je u každého jídla doporučená vhodná příloha.

Hodnotitele hned po vstupu do restaurace oslnila profesionalita obsluhy. „Číšník je krásně oblečený. Po place se pohybuje s jistotou a elegancí. Dodržuje všechna pravidla, například servírování pokrmů z pravé strany. Navíc umí pohotově odpovědět na všechny otázky,“ chválí Dlapka.

Jako polévku si objednává bramborový krém s restovanými houbami. V kuchyni si podle něho správně dali záležet, aby před servírováním nahřáli talíře. „Krém je příjemně jemný. Vyniká chuť brambor, kuchař se vyvaroval všech umělých ochucovadel. Je poznat, že pečivo k polévce si také upekli sami,“ pochutnává si hodnotitel.

Nadchlo ho i hlavní jídlo. Vepřová panenka pečená v pancettě, což je typ italské slaniny. Jako přílohu k masu si kuchař objednal šťouchané brambory. „Nemám co vytknout. Maso je středně propečené. Přesně, jak jsem si přál. Je jen nasolené a jemně opepřené. Navíc nepodávají přehnaně velké porce jako ve většině restaurací. Člověk se má nasytit, ale ne přejíst,“ myslí si Dlapka.

Také pstruh s bramborami, zeleninou a bylinami, pečený v papírové papilotě, chutná skvěle. Maso je měkké a šťavnaté a opět jen decentně ochucené. V jídle vyniká chuť čerstvých bylin a pečené zeleniny. Kromě okurků a rajčat najdou lidé v jídle i lilek a chřest či žampiony.

Tečka bez chyby

Dokonalou tečkou za gastronomickým zážitkem je podle Dlapky dezert Mousse au chocolat. Jde o chlazenou čokoládovou pěnu z hořké čokolády, smetany, másla a vajec. „Opět si ji připravili sami. Není to žádný předkoupený polotovar,“ říká šéfkuchař.

Noblesní prostředí restaurace Glamour se podle Dlapky hodí k obchodní schůzce, romantické večeři i rodinné oslavě. „Kdybych potřeboval u oběda udělat dobrý dojem na obchodního partnera, vzal bych ho sem,“ říká šéfkuchař.

Restaurace Glamour.

Autor: Klára Židková

7.1.2012 VSTUP DO DISKUSE 8
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

SOUTĚŽ: Ve hře jsou lístky na zápas Zbrojovky proti Dukle Praha

Tradiční již devatenáctou přehlídku ohňostrojů festivalu Ignis Brunensis zakončil pompézní ohňostroj z hradu Špilberk.
AKTUALIZOVÁNO
1

Ignis Brunensis: přibude jeden ohňostroj, povinnou skladbou bude Bugatti step

Kino Art se přesune do bývalého lihovaru. Kvůli opravám

Brno /FOTOGALERIE/ – Rozsáhlé opravy za miliony korun čekají budovu brněnského Kina Art v Cihlářské ulici. Kvůli rozšíření vestibulu či zřízení bezbariérového přístupu proto od května do září kino přemístí do bývalého lihovaru v Pekařské ulici.

DOTYK.CZ

Největší poslanečtí snaživci? Na špici jsou Kalousek i Okamura

Už více než dvě stovky zákonů předložili současní poslanci. Sice jich protlačili jen 26, ale nesmutní z toho. Hlavně, že jsou vidět.

Nový ředitel Povodí Moravy dřív vedl mlékárny a lihovar

Brno – Z mléka a alkoholu přesedlá na vodu nový ředitel Povodí Moravy. V Brně ho v pondělí představil zaměstnancům podniku ministr zemědělství Marian Jurečka. Václav Gargulák přejde na pozici generálního ředitele společnosti zvenčí a ujme se jí už v úterý.

AKTUALIZOVÁNO

Účtenky za pivo? Sorry jako i agent Bureš

Brno /ANKETA/ – Bureš, Andrej Bureš. Účtenky s takovýmto textem a podobiznou ministra financí Andreje Babiše stylizovaného do postavy Jamese Bonda dostávají už od prosince návštěvníci Pivní burzy v brněnské Veveří ulici. „Na účtence máme obrázek jen z recese a původně jsme ho chtěli po týdnu odstranit, ale lidem se líbí. Měli jsme jen jednu negativní reakci, lidé se spíš smějí," uvedl majitel restaurace Jakub Seďa.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies