VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Glamour je perfektní. Od jídla až po obsluhu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Brněnská restaurace Glamour si dává záležet na každém detailu. Kvalitní jídlo, profesionální obsluha i nahřáté talíře jsou samozřejmostí.

7.1.2012 8
SDÍLEJ:

Restaurace Glamour v Hybešově ulici - netradiční gurmánský zážitek.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Elegance, šarm, půvab nebo přitažlivost. Asi tak lze do češtiny přeložit význam původně anglického slova glamour. Stejných měřítek se drží i brněnská restaurace Glamour v Hybešově ulici.

„Nabízejí jednoduchý, ale perfektní gastronomický zážitek. Dbají na detaily,“ říká provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Interiér podniku je laděný do bílých, černých a červených barev. Na stěnách jsou tapety se složitými ornamenty. Dojem luxusu dotvářejí originální lustry. Ze stěn se z obrazů a fotografií dívá na návštěvníky herečka Audrey Hepburnová, která je ztělesněním slova glamour.

Na jídelním lístku najdou lidé mezi hlavními jídly těstoviny i chody ze všech druhů mas. Nabídka není zbytečně rozsáhlá. „Recepty jsou zajímavé a nepřekombinované. Lístek je srozumitelný a přehledný,“ upozorňuje Dlapka. Líbí se mu, že v lístku je u každého jídla doporučená vhodná příloha.

Hodnotitele hned po vstupu do restaurace oslnila profesionalita obsluhy. „Číšník je krásně oblečený. Po place se pohybuje s jistotou a elegancí. Dodržuje všechna pravidla, například servírování pokrmů z pravé strany. Navíc umí pohotově odpovědět na všechny otázky,“ chválí Dlapka.

Jako polévku si objednává bramborový krém s restovanými houbami. V kuchyni si podle něho správně dali záležet, aby před servírováním nahřáli talíře. „Krém je příjemně jemný. Vyniká chuť brambor, kuchař se vyvaroval všech umělých ochucovadel. Je poznat, že pečivo k polévce si také upekli sami,“ pochutnává si hodnotitel.

Nadchlo ho i hlavní jídlo. Vepřová panenka pečená v pancettě, což je typ italské slaniny. Jako přílohu k masu si kuchař objednal šťouchané brambory. „Nemám co vytknout. Maso je středně propečené. Přesně, jak jsem si přál. Je jen nasolené a jemně opepřené. Navíc nepodávají přehnaně velké porce jako ve většině restaurací. Člověk se má nasytit, ale ne přejíst,“ myslí si Dlapka.

Také pstruh s bramborami, zeleninou a bylinami, pečený v papírové papilotě, chutná skvěle. Maso je měkké a šťavnaté a opět jen decentně ochucené. V jídle vyniká chuť čerstvých bylin a pečené zeleniny. Kromě okurků a rajčat najdou lidé v jídle i lilek a chřest či žampiony.

Tečka bez chyby

Dokonalou tečkou za gastronomickým zážitkem je podle Dlapky dezert Mousse au chocolat. Jde o chlazenou čokoládovou pěnu z hořké čokolády, smetany, másla a vajec. „Opět si ji připravili sami. Není to žádný předkoupený polotovar,“ říká šéfkuchař.

Noblesní prostředí restaurace Glamour se podle Dlapky hodí k obchodní schůzce, romantické večeři i rodinné oslavě. „Kdybych potřeboval u oběda udělat dobrý dojem na obchodního partnera, vzal bych ho sem,“ říká šéfkuchař.

Restaurace Glamour.

Autor: Klára Židková

7.1.2012 VSTUP DO DISKUSE 8
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Otevření kina Art se zpozdí kvůli azbestu. Odstranění vyjde na dva a půl milionu

Výstavba bytů. Ilustrační foto.
7

V Králově Poli přibudou nové moderní byty. I s parkem a vnitrobloky

Obchodování s nezdaněným lihem: odsouzenému propadne 14 tisíc litrů lihu

Brno – Případ patnácti obžalovaných za obchodování s nezdaněným lihem v úterý řešil Krajský soud v Brně. Lihovarníka Štefana Pavlíka odsoudil ke třem rokům ve vezení s podmíněným odkladem trestu na pět let a dohledem. Dále mu udělil zákaz činnosti na tři roky a propadnutí víc než čtrnácti tisíc litrů lihu.

Psa měl na vodítku, ale bez náhubku. Zvíře pokousalo důchodkyni

Brno – Útočícímu psovi se v pondělí odpoledne bránila dvaasedmdesátiletá důchodkyně v jižní části města. Pes byl sice na vodítku, neměl ale náhubek a ženu pokousal.

Zvýšené nebezpečí vzniku požárů končí. Hejtman výstrahu odvolal

Jižní Morava - Rozdělat táborák a uvařit si v přírodě při kempování jídlo nebo spustit ohňostroj mohou Jihomoravané opět bez obav. Stav zvýšeného nebezpečí vzniku požárů kvůli suchu i vysokým teplotám totiž v úterý ve dvě hodiny odpoledne jihomoravský hejtman Bohumil Šimek odvolal.

Nebezpečné topoly vykáceli. Nové stromy v ulici nevysadí

Brno /FOTOGALERIE/ - Místo čtyř poškozených topolů u Moldavské ulice v brněnských Bohunicích stojí od minulého týdne pouze jeden z nich. Nechali je vykácet představitelé městské části. Některým z místních se to nelíbí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení