VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Green dává masovým gurmánům zelenou

Brno - Zahradní restaurace v Brně-­Komíně nabízí kvalitu za skvělé ceny. Spíš než vegeteriáni si v ní přijdou na své milovníci masa.

14.6.2008
SDÍLEJ:

Zahradní restaurace Green v Brně-Komíně.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Cestu v čase zažívají hosté restaurace Green v brněnském Komíně. Když jim po chutném obědě nebo večeři předloží číšník účet, je to jako návrat o pár let zpátky. Příznivé ceny však nejsou jediným kladem útulného podniku. Masové pokrmy tam totiž připravuje opravdový mistr kuchař. Zeleninu má však na starosti spíš kuchařský učeň.

„První dojem je vždy důležitý a tady to na mě působí opravdu příjemně. Klidně bych sem vzal přítelkyni na večeři,“ hodnotí interiér se spoustou dřeva a prosklenou stěnou šéfkuchař brněnského Grandhotelu Leoš Redl. Rychlá obsluha přináší okamžitě jídelní lístky a začíná dlouhé vybírání. I v restauraci Green totiž zvolili pořádně obsáhlou verzi nabídky. „To se mi moc nelíbí. V jídelním lístku má host zalistovat a vybrat si. Nepřichází do restaurace proto, aby si četl,“ říká Redl.

Po pár minutách si servírka zapisuje objednávku, jedno klasické a druhé typicky letní menu. Do toho letního patří předkrm – mozzarella s rajčaty servírovaná na listovém salátu. Hnědá barva na okrajích salátových listů Redla překvapuje. „Salát je bohužel okoralý, což v tomto období moc nechápu. Ani mozzarella není úplně ta nejlepší, jaká se dá sehnat, ale vzhledem k ceně necelých devadesáti korun je to v pohodě. Jinak by byl předkrm mnohem dražší,“ hodnotí šéfkuchař.

Druhý ze strávníků si mezitím pochutnává na francouzské cibulačce se sýrovými krutony. Její chuť kuchař vylepšil troškou koňaku a rozhodně to nebylo na škodu. „My do ní většinou dáváme kapku cherry, pěkně to polévku provoní,“ objasňuje kuchařský trik Redl. Po prvních chodech přichází řada na hlavní jídla. Na stole se objevuje zeleninový salát s tuňákem a směs z telecí kýty, žampionů a pórku se smetanou a bílým vínem.

Masová směs je prvotřídní, chuť telecího a žampionů nemá daleko k dokonalosti. „Maso má perfektní chuť, nic tomu nechybí. Toto jídlo se kuchaři opravdu povedlo,“ chválí šéf kuchyně Grandhotelu kolegu z Greenu.

Wellness salát

Při pohledu na letní salát s tuňákem však chválou šetří. Na salátu se podle něj dá poznat, jestli mu kuchař věnoval dostatečnou pozornost. „S tímhle si opravdu moc nevyhrál. Takhle by rajčata, papriky a okurku nakrájel spíš učeň. Navíc jsou tady opět okoralé salátové listy,“ poznamenává Redl.

Protože jde o takzvaný wellness salát, tedy neochucenou zeleninu, není na talíři ani trocha dressingu. „To je v pořádku, ale dressing není ani v nabídce jídelního lístku, kde by někomu mohl chybět,“ soudí Redl. Podtrženo sečteno, v restauraci Green v brněnském Komíně je zelenina lepší jen jako obloha k hlavnímu jídlu. Milovníci masitých pokrmů však mohou nad tamními specialitami mlaskat blahem. A přitom nemusí sahat do kapsy vůbec hluboko.

Autor: Petr Škarda

14.6.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Mezi nejsmradlavější místa v Brně lidé zařadili okolí divadla Polárka v Tučkově ulici, kde lze cítit pach odpadu.
5 3

Nejsmradlavější místo je u divadla v Tučkově ulici. Nejvíc lidem voní oříšky

zelenina, ilustrační foto

Tipy pro miniaturní zahradu

Žilkovu ulici si spletl s dálnicí. Jel rychlostí skoro 140 kilometrů v hodině

Brno – Sto třicet sedm kilometrů v hodině jel v pátek dopoledne řidič motorky v řečkovické Žilkově ulici. Při jízdě ho přistihli policisté, kteří v úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost padesát kilometrů v hodině, měřili rychlost.

AKTUALIZUJEME

Střílel na ženu a zapálil dům. Nebezpečného muže dopadli policisté

Hodonínsko - Požár pergoly a části rodinného domu ve Veselí nad Moravou, o němž Deník Rovnost informoval v půli května, má viníka. Na svědomí ho má nejspíš teprve pětadvacetiletý muž, kterého nyní dopadli policisté. „Svému okolí byl nebezpečný a je podezřelý z několika trestných činů," upozornil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Nejúspěšnější studenti žijí bez partnerů. Na zakládání rodin nemají čas

Brno - Když Jitka Kuncová z Brna skládala přijímací zkoušky na vysokou školu, překonala svými výsledky devadesát procent vrstevníků. Podobně úspěšným uchazečům o studium se věnoval výzkum společnosti Scio. Podle jeho výsledků jsou po šesti letech od přijímaček ti nejlepší studenti nezadaní a bezdětní.

Opustit vilu Tugendhat bylo těžké, vzpomíná pamětnice

Brno /FOTOGALERIE/ - Dvě rodiny a mnoho příběhů, tak vypadal pondělní večer, když s lidmi diskutovali zástupci rodiny Löw-Beerů a Tugendhatů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies