VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Green dává masovým gurmánům zelenou

Brno - Zahradní restaurace v Brně-­Komíně nabízí kvalitu za skvělé ceny. Spíš než vegeteriáni si v ní přijdou na své milovníci masa.

14.6.2008
SDÍLEJ:

Zahradní restaurace Green v Brně-Komíně.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Cestu v čase zažívají hosté restaurace Green v brněnském Komíně. Když jim po chutném obědě nebo večeři předloží číšník účet, je to jako návrat o pár let zpátky. Příznivé ceny však nejsou jediným kladem útulného podniku. Masové pokrmy tam totiž připravuje opravdový mistr kuchař. Zeleninu má však na starosti spíš kuchařský učeň.

„První dojem je vždy důležitý a tady to na mě působí opravdu příjemně. Klidně bych sem vzal přítelkyni na večeři,“ hodnotí interiér se spoustou dřeva a prosklenou stěnou šéfkuchař brněnského Grandhotelu Leoš Redl. Rychlá obsluha přináší okamžitě jídelní lístky a začíná dlouhé vybírání. I v restauraci Green totiž zvolili pořádně obsáhlou verzi nabídky. „To se mi moc nelíbí. V jídelním lístku má host zalistovat a vybrat si. Nepřichází do restaurace proto, aby si četl,“ říká Redl.

Po pár minutách si servírka zapisuje objednávku, jedno klasické a druhé typicky letní menu. Do toho letního patří předkrm – mozzarella s rajčaty servírovaná na listovém salátu. Hnědá barva na okrajích salátových listů Redla překvapuje. „Salát je bohužel okoralý, což v tomto období moc nechápu. Ani mozzarella není úplně ta nejlepší, jaká se dá sehnat, ale vzhledem k ceně necelých devadesáti korun je to v pohodě. Jinak by byl předkrm mnohem dražší,“ hodnotí šéfkuchař.

Druhý ze strávníků si mezitím pochutnává na francouzské cibulačce se sýrovými krutony. Její chuť kuchař vylepšil troškou koňaku a rozhodně to nebylo na škodu. „My do ní většinou dáváme kapku cherry, pěkně to polévku provoní,“ objasňuje kuchařský trik Redl. Po prvních chodech přichází řada na hlavní jídla. Na stole se objevuje zeleninový salát s tuňákem a směs z telecí kýty, žampionů a pórku se smetanou a bílým vínem.

Masová směs je prvotřídní, chuť telecího a žampionů nemá daleko k dokonalosti. „Maso má perfektní chuť, nic tomu nechybí. Toto jídlo se kuchaři opravdu povedlo,“ chválí šéf kuchyně Grandhotelu kolegu z Greenu.

Wellness salát

Při pohledu na letní salát s tuňákem však chválou šetří. Na salátu se podle něj dá poznat, jestli mu kuchař věnoval dostatečnou pozornost. „S tímhle si opravdu moc nevyhrál. Takhle by rajčata, papriky a okurku nakrájel spíš učeň. Navíc jsou tady opět okoralé salátové listy,“ poznamenává Redl.

Protože jde o takzvaný wellness salát, tedy neochucenou zeleninu, není na talíři ani trocha dressingu. „To je v pořádku, ale dressing není ani v nabídce jídelního lístku, kde by někomu mohl chybět,“ soudí Redl. Podtrženo sečteno, v restauraci Green v brněnském Komíně je zelenina lepší jen jako obloha k hlavnímu jídlu. Milovníci masitých pokrmů však mohou nad tamními specialitami mlaskat blahem. A přitom nemusí sahat do kapsy vůbec hluboko.

Autor: Petr Škarda

14.6.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Robert Gottwaldu Krajského soudu v Brně. Podle obžaloby nevrátil několikamilionovou půjčku.
4

Půjčka na Devět křížů? Miliony byly pro drnovický klub, odmítá Gottwald obžalobu

Ilustrační foto.

V Masné srazila dodávka chodce. Muž utrpěl těžká zranění

AKTUALIZOVÁNO

Obžalovaná mi hrozila vytrháním vlasů, řekla žena, kterou nutili k prostituci

Brno – Chtěla si v Rakousku vydělat peníze úklidem, místo toho skončila na chodníku mezi prostitutkami. Před brněnským krajským soudem ve středu vypovídala žena, kterou obžalovaní Ján Dirda a Marta Hudcová údajně nutili k sexu za peníze. „Po cestě do Rakouska mi v autě říkala, že se budu mít dobře a že nesmím být blbá. Potom jsme zastavili a ukázala mi, kde mám stát na chodníku. Odmítla jsem a chtěla jet zpátky. Marta mi ale pohrozila, že pokud nevystoupím z auta, vytrhá mi vlasy ještě víc. Měla jsem je zrovna na krátko ostříhané,“ uvedla poškozená.

Reakcí na bodnutí přibývá. Hmyz útočí i na lékaře

Brno /ANKETA/ - Nejprve pobodali sršni mladého muže, poté zaútočili na dvě posádky záchranářů a kolemjdoucí. Scéna jako z hororu se odehrála v neděli večer v brněnské Bystrci. Výjezdů k lidem, u nichž se projeví alergická reakce na bodnutí včelou, vosou či sršněm, je podle odborníků v létě výrazně více.

Rezidentní parkování? Zavedení město znovu odsouvá. Až na rok 2019

Brno – Původně mělo fungovat už na jaře letošního roku, pak projekt město odsunulo až na podzim. Jenže podle zjištění Brněnského deníku Rovnost se plán na zavedení rezidentního parkování dál odkládá. Vedení brněnské radnice nepřímo přiznalo, že revoluční bod v brněnské dopravě nejspíš spustí až nové vedení radnice v roce 2019.

Dva řidiči v jeden den zapomněli na kola na střeše a poškodili vjezd parkoviště

Brno – Častější nehody řidičů s připevněným jízdním kolem na střeše auta řešili policisté v Brně na přelomu července a srpna. Nepozorností při vjezdu do obchodního centra způsobili v jeden den řidiči škodu za více než padesát tisíc korun.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení