VYBERTE SI REGION

Hlídání psů? Nekončící radost s ostrými zuby

Brno /NA DEN S…/ – Mám doma nevychovaného psa. Každý večer, když se vracím z práce, odemykám dveře bytu a s hrůzou trnu, jakou lotrovinu můj roztomilý pětikilový Kavalír king charles španěl jménem Hawkeye zase vyvedl. Rozhryzaná šňůra od lampy nebo okousaný podpatek u zbrusu nových drahých bot už je v naší domácnosti skoro samozřejmostí. Když byl malý, dokonce se mu podařilo uvíznout v zásuvce nočního stolku. Při každé jízdě výtahem se vyhýbám pohledům sousedů, kteří jsou připravení si stěžovat, že kvůli mému miláčkovi nemohli v klidu sledovat televizi nebo uspat dítě, protože po celou dobu mé nepřítomnosti strašně kňučel a štěkal.

25.2.2015 5
SDÍLEJ:

Redaktorka Brněnského deníku Rovnost si vyzkoušela práci vychovatelky v psí školce.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Až do teď jsem si myslela, že jediným řešením je pro mě podání výpovědi v práci. Mohla bych se tak stát psí mámou na plný úvazek a s malým lotrem trávit čtyřiadvacet hodin denně. „Psí školky jsou určené právě pro lidi, jejichž psi nedokážou vydržet doma sami," poučila mě majitelka psí školky Leonek v Brně Kateřina Havlínová.

O psy jiných majitelů se přes den stará už víc než rok a na nezájem Brňanů si rozhodně nemůže stěžovat. „Od doby, kdy jsme otevřeli, mi rukama prošla víc než stovka psů nejrůznějších velikostí a plemen," líčí Havlínová, zatímco já se seznamuji s klienty, o které se dnes spolu s ní budu starat. Strávím totiž den jako vychovatelka v psí školce.

CELÝ DÍL SERIÁLU NAJDETE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST.

Autor: Lenka Šklubalová

25.2.2015 VSTUP DO DISKUSE 5
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies