VYBERTE SI REGION

K dokonalosti na střeše chybí jenom krůček

Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Výborná poloha, příjemná obsluha, dobré jídlo. A přesto stále krůček od ideálu. Tak lze charakterizovat restauraci Café Restaurant M-Palác.

10.9.2011 1
SDÍLEJ:

Restaurace Café Restaurant M-Palác. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V dalším dílu seriálu Deníku Rovnost ji spolu s redaktorem hodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler.
Podnik má jasný poznávací znak, který je zároveň jeho největší výhodou. Jídlo a pití totiž návštěvníkům nabízí v patnáctém patře brněnského M-Paláce. „Je tu opravdu krásný výhled na celé město. Ani jsem nevěděl, že něco takového v Brně je,“ neskrývá nadšení šéfkuchař.

Pěkný pohled je i na ochotnou servírku, která přispěchá s jídelními lístky prakticky hned po usednutí hostů.
Jídelní lístek už ovšem oku tolik nevyhovuje. „Jídel v něm není moc, což je dobré. Jenže zamrzí pravopisné chyby v názvech. Pokud sem vezme nějaký byznysmen na oběd svoje anglické či francouzské kolegy, určitě se podiví,“ tvrdí Rimpler. Jako příklad jmenuje foie gras, které lístek nesprávně uvádí jako foya grass.

Neprofesionálně působí i škrty v lístku. Cena třetinky plzeňského piva je propiskou přepsaná z 25 na 35 korun, stejně tak cena grilované pražmy se zvedla ze 110 na 210 korun. „Majitelé by se také měli rozhodnout, jestli budou, či nebudou uvádět gramáž. V lístku někde je, jinde ne,“ upozorňuje šéfkuchař.

Polévku dává lístek na výběr jen jednu. Podle páteční nabídky to je žampionový krém. „Výběr mohli doplnit třeba o vývar,“ radí Rimpler.
Jídlo je na stole prakticky hned. „Polévka je dobrá. Trochu vadí jen hrudky, které v ní plavou,“ hodnotí odborník.

Jako hlavní chod přináší servírka hovězí biftek s pepřovou omáčkou a opečenými brambory a pásky pečeného lososa s vařenými brambory. „Ryba je dobře udělaná, není vysušená. I když spíš než pásky lososa to jsou kousky,“ upřesňuje Rimpler.

Nedotažené omáčky

Trochu mu vadí bylinková omáčka. „Cítím hlavně sušené bylinky. Přitom stačí ji na konec dochutit třeba čerstvým koprem. Také mohla být zvlášť v misce. Když chci zrovna vychutnat jen rybu, nejde to,“ říká Rimpler. Omáčka je podle něj také přehnaně hustá.
Spíš kaši připomíná také pepřová omáčka k bifteku. „Působí možná až trochu sraženě,“ přemítá šéfkuchař. Oceňuje nicméně, že je v omáčce čerstvý pepř. Samotný středně propečený steak je velmi dobrý, nelze mu nic vytknout.

Celkově hodnotí Rimpler restauraci velmi dobře. „Určitě bych se sem vrátil zase na nějaké jiné jídlo. Skvělé prostředí a moderní vybavení ale může kuchař doplnit také propracovanějším vzhledem jídla. K výbornému hodnocení chybí opravdu jen drobnosti,“ uzavírá šéfkuchař Rimpler.

Restaurace Café Restaurant M-Palác.

Autor: Petr Jeřábek

10.9.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

OBRAZEM: Letohrádek Mitrovských vystaví betlémy z Peru i Mexika

Brno – Více než sedmdesát betlémů z exotického Peru, Mexika, či Keně, ale i ty z evropské a české produkce, si můžou zájemci prohlédnout od soboty v Letohrádku Mitrovských u brněnského výstaviště.

Převadeč vecpal do auta 6 migrantů. Na hranici u Mikulova je chytili policisté

Mikulov – Šest mladíků íránského a iráckého původu a jednoho převadeče zadrželi cizinečtí policisté na bývalém hraničním přechodu v Mikulově na Břeclavsku. Zkontrolovali osobní auto značky Hyundai pětadvacetiletého Rumuna a jeho pět spolujezdců. „V zavazadlovém prostoru policisté našli další ukrytou osobu. Muži ve věku sedmnáct až jednadvacet let neměli u sebe platné doklady," informovala v pátek o kontrole z úterý policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Záhadu oslabené imunity odhalili brněnští odborníci

Brno – Proč jsou někteří lidé náchylnější k infekcím a alergiím? Na tuto otázku možná našli odpověď vědci z Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. „Zhruba dva z tisíce Evropanů mají poruchu imunity s názvem selektivní deficit IgA. Kvůli němu častěji onemocní autoimunitními chorobami. Doposud nikdo netušil, jak nemoc vzniká," popsala Ema Wiesnerová z tiskového odboru univerzity.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies