VYBRAT REGION
Zavřít mapu

K dokonalosti na střeše chybí jenom krůček

Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Výborná poloha, příjemná obsluha, dobré jídlo. A přesto stále krůček od ideálu. Tak lze charakterizovat restauraci Café Restaurant M-Palác.

10.9.2011 1
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií

Restaurace Café Restaurant M-Palác. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V dalším dílu seriálu Deníku Rovnost ji spolu s redaktorem hodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler.
Podnik má jasný poznávací znak, který je zároveň jeho největší výhodou. Jídlo a pití totiž návštěvníkům nabízí v patnáctém patře brněnského M-Paláce. „Je tu opravdu krásný výhled na celé město. Ani jsem nevěděl, že něco takového v Brně je,“ neskrývá nadšení šéfkuchař.

Pěkný pohled je i na ochotnou servírku, která přispěchá s jídelními lístky prakticky hned po usednutí hostů.
Jídelní lístek už ovšem oku tolik nevyhovuje. „Jídel v něm není moc, což je dobré. Jenže zamrzí pravopisné chyby v názvech. Pokud sem vezme nějaký byznysmen na oběd svoje anglické či francouzské kolegy, určitě se podiví,“ tvrdí Rimpler. Jako příklad jmenuje foie gras, které lístek nesprávně uvádí jako foya grass.

Neprofesionálně působí i škrty v lístku. Cena třetinky plzeňského piva je propiskou přepsaná z 25 na 35 korun, stejně tak cena grilované pražmy se zvedla ze 110 na 210 korun. „Majitelé by se také měli rozhodnout, jestli budou, či nebudou uvádět gramáž. V lístku někde je, jinde ne,“ upozorňuje šéfkuchař.

Polévku dává lístek na výběr jen jednu. Podle páteční nabídky to je žampionový krém. „Výběr mohli doplnit třeba o vývar,“ radí Rimpler.
Jídlo je na stole prakticky hned. „Polévka je dobrá. Trochu vadí jen hrudky, které v ní plavou,“ hodnotí odborník.

Jako hlavní chod přináší servírka hovězí biftek s pepřovou omáčkou a opečenými brambory a pásky pečeného lososa s vařenými brambory. „Ryba je dobře udělaná, není vysušená. I když spíš než pásky lososa to jsou kousky,“ upřesňuje Rimpler.

Nedotažené omáčky

Trochu mu vadí bylinková omáčka. „Cítím hlavně sušené bylinky. Přitom stačí ji na konec dochutit třeba čerstvým koprem. Také mohla být zvlášť v misce. Když chci zrovna vychutnat jen rybu, nejde to,“ říká Rimpler. Omáčka je podle něj také přehnaně hustá.
Spíš kaši připomíná také pepřová omáčka k bifteku. „Působí možná až trochu sraženě,“ přemítá šéfkuchař. Oceňuje nicméně, že je v omáčce čerstvý pepř. Samotný středně propečený steak je velmi dobrý, nelze mu nic vytknout.

Celkově hodnotí Rimpler restauraci velmi dobře. „Určitě bych se sem vrátil zase na nějaké jiné jídlo. Skvělé prostředí a moderní vybavení ale může kuchař doplnit také propracovanějším vzhledem jídla. K výbornému hodnocení chybí opravdu jen drobnosti,“ uzavírá šéfkuchař Rimpler.

Restaurace Café Restaurant M-Palác.

Autor: Petr Jeřábek

10.9.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Ilustrační foto
2

Kvůli cigaretě dívku chytil pod krkem. Bývalého trestance hledali se psem

Ilustrační foto.

Fašanky v Brně: v Líšni popraví medvěda

Hasiči vyjížděli k popadaným stromům. Výstraha před silným větrem stále trvá

Jižní Morava – Na osmi místech napříč Jihomoravským krajem museli od čtvrtečního večera do pátečního rána zakročit hasiči. Kvůli silnému větru totiž padaly stromy. „Stromy spadlé přes silnice jsme odstranili pomocí motorových pil. Zatím nevíme o žádných způsobených škodách," poznamenal krajský mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

AKTUALIZOVÁNO

Tramvaj přejela muže ležícího na kolejích. Amputovala mu obě nohy

Brno – V kritickém stavu převezli záchranáři do nemocnice mladého muže, kterého ve čtvrtek večer v Brně přejela tramvaj. Muž při nehodě utrpěl vážná zranění, přišel o obě nohy.

V bývalém pivovaru chceme stavět domovy důchodců, má jasno vedení Brna

Brno – Desítky bytů místo dvou domovů důchodců v areálu bývalého pivovaru v brněnských Jehnicích soukromá firma nepostaví. Nechá si jen část pozemku pro výstavbu bytů, zbytek chce prodat městu. To totiž trvá na tom, že v místě musí vzniknout domov důchodců. „Projekt jsme ale ještě nepřevzali. Až developer nabídne rozumnou cenu, předložím návrh zastupitelstvu," oznámil náměstek primátora Petr Hladík.

Dříve ofenzivní mašiny, teď se na gól nadřou. Kometa hostí Třinec

Brno – V listopadu v Brně se utkaly ofenzivní mašiny hokejové extraligy. Kometa po 23. kole, kdy zdolala Třinec 3:2 po nájezdech, byla nejproduktivnější mužstvo s 88 góly. Třinec měl o dva duely víc, přesto ztrácel na Brňany osm zásahů.Před pátečním zápasem 49. kola, který začíná v šest hodin večer v DRFG Areně, je Kometa třetí nejgólovější a Třinec čtvrtý.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies