VYBRAT REGION
Zavřít mapu

K dokonalosti na střeše chybí jenom krůček

Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Výborná poloha, příjemná obsluha, dobré jídlo. A přesto stále krůček od ideálu. Tak lze charakterizovat restauraci Café Restaurant M-Palác.

10.9.2011 1
SDÍLEJ:

Restaurace Café Restaurant M-Palác. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V dalším dílu seriálu Deníku Rovnost ji spolu s redaktorem hodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler.
Podnik má jasný poznávací znak, který je zároveň jeho největší výhodou. Jídlo a pití totiž návštěvníkům nabízí v patnáctém patře brněnského M-Paláce. „Je tu opravdu krásný výhled na celé město. Ani jsem nevěděl, že něco takového v Brně je,“ neskrývá nadšení šéfkuchař.

Pěkný pohled je i na ochotnou servírku, která přispěchá s jídelními lístky prakticky hned po usednutí hostů.
Jídelní lístek už ovšem oku tolik nevyhovuje. „Jídel v něm není moc, což je dobré. Jenže zamrzí pravopisné chyby v názvech. Pokud sem vezme nějaký byznysmen na oběd svoje anglické či francouzské kolegy, určitě se podiví,“ tvrdí Rimpler. Jako příklad jmenuje foie gras, které lístek nesprávně uvádí jako foya grass.

Neprofesionálně působí i škrty v lístku. Cena třetinky plzeňského piva je propiskou přepsaná z 25 na 35 korun, stejně tak cena grilované pražmy se zvedla ze 110 na 210 korun. „Majitelé by se také měli rozhodnout, jestli budou, či nebudou uvádět gramáž. V lístku někde je, jinde ne,“ upozorňuje šéfkuchař.

Polévku dává lístek na výběr jen jednu. Podle páteční nabídky to je žampionový krém. „Výběr mohli doplnit třeba o vývar,“ radí Rimpler.
Jídlo je na stole prakticky hned. „Polévka je dobrá. Trochu vadí jen hrudky, které v ní plavou,“ hodnotí odborník.

Jako hlavní chod přináší servírka hovězí biftek s pepřovou omáčkou a opečenými brambory a pásky pečeného lososa s vařenými brambory. „Ryba je dobře udělaná, není vysušená. I když spíš než pásky lososa to jsou kousky,“ upřesňuje Rimpler.

Nedotažené omáčky

Trochu mu vadí bylinková omáčka. „Cítím hlavně sušené bylinky. Přitom stačí ji na konec dochutit třeba čerstvým koprem. Také mohla být zvlášť v misce. Když chci zrovna vychutnat jen rybu, nejde to,“ říká Rimpler. Omáčka je podle něj také přehnaně hustá.
Spíš kaši připomíná také pepřová omáčka k bifteku. „Působí možná až trochu sraženě,“ přemítá šéfkuchař. Oceňuje nicméně, že je v omáčce čerstvý pepř. Samotný středně propečený steak je velmi dobrý, nelze mu nic vytknout.

Celkově hodnotí Rimpler restauraci velmi dobře. „Určitě bych se sem vrátil zase na nějaké jiné jídlo. Skvělé prostředí a moderní vybavení ale může kuchař doplnit také propracovanějším vzhledem jídla. K výbornému hodnocení chybí opravdu jen drobnosti,“ uzavírá šéfkuchař Rimpler.

Restaurace Café Restaurant M-Palác.

Autor: Petr Jeřábek

10.9.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Vizualizace olympijského parku v Brně.
2

Potvrzeno. V Brně vyroste park pro společné fandění v době olympiády

Jižanský styl života do Brna vnese 14. ročník festivalu Ibérica, který potrvá od 28. června do 4. července.
5

Festival Ibérica: divoké flamenco, originální paella a jižanská atmosféra v Brně

Jedenasedmdesátiletá řidička nabourala do domu. Je lehce zraněná

Brno – Tvrdým nárazem skončila v sobotu ráno cesta jedenasedmdesátileté ženy. Autem nabourala do domu v Nováčkově ulici v Brně.

Nečase z Komety si na draftu NHL vybrali Hurikáni. Jako dvanáctého v pořadí

Chicago, Brno – Měl dokonce atakovat první pětku, nakonec se na něj dostalo jako na dvanáctého v pořadí. Hokejového útočníka Martina Nečase z brněnské Komety si na draftu NHL vybrala Carolina Hurricanes.

Kostnice pod kostelem sv. Jakuba loni přilákala 34 tisíc lidí

Brno - Druhá největší kostnice v Evropě oslavila v úterý pět let od svého otevření. Podzemní prostory pod brněnským kostelem sv. Jakuba loni navštívilo čtyřiatřicet tisíc lidí.

Lázně u Pasohlávek? Hrozí úplný krach projektu

Pasohlávky - Plány na výstavbu lázní za dvě miliardy korun u Pasohlávek na Brněnsku dostávají vážné trhliny. „Vyjednávání s čínským investorem o stavbě se nevyvíjí tak, jak jsme původně předpokládali. Jednání se zadrhla už na začátku roku. Další nás čeká na začátku příštího týdne," shrnul situaci kolem stavby předseda představenstva Thermalu Pasohlávky Jiří Škrla. Právě tato firma, ve které vlastní část Jihomoravský kraj a část obec Pasohlávky, připravuje pozemky pro výstavbu lázní a doléčovacího centra.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies