VYBRAT REGION
Zavřít mapu

K dokonalosti na střeše chybí jenom krůček

Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Výborná poloha, příjemná obsluha, dobré jídlo. A přesto stále krůček od ideálu. Tak lze charakterizovat restauraci Café Restaurant M-Palác.

10.9.2011 1
SDÍLEJ:

Restaurace Café Restaurant M-Palác. Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V dalším dílu seriálu Deníku Rovnost ji spolu s redaktorem hodnotil šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler.
Podnik má jasný poznávací znak, který je zároveň jeho největší výhodou. Jídlo a pití totiž návštěvníkům nabízí v patnáctém patře brněnského M-Paláce. „Je tu opravdu krásný výhled na celé město. Ani jsem nevěděl, že něco takového v Brně je,“ neskrývá nadšení šéfkuchař.

Pěkný pohled je i na ochotnou servírku, která přispěchá s jídelními lístky prakticky hned po usednutí hostů.
Jídelní lístek už ovšem oku tolik nevyhovuje. „Jídel v něm není moc, což je dobré. Jenže zamrzí pravopisné chyby v názvech. Pokud sem vezme nějaký byznysmen na oběd svoje anglické či francouzské kolegy, určitě se podiví,“ tvrdí Rimpler. Jako příklad jmenuje foie gras, které lístek nesprávně uvádí jako foya grass.

Neprofesionálně působí i škrty v lístku. Cena třetinky plzeňského piva je propiskou přepsaná z 25 na 35 korun, stejně tak cena grilované pražmy se zvedla ze 110 na 210 korun. „Majitelé by se také měli rozhodnout, jestli budou, či nebudou uvádět gramáž. V lístku někde je, jinde ne,“ upozorňuje šéfkuchař.

Polévku dává lístek na výběr jen jednu. Podle páteční nabídky to je žampionový krém. „Výběr mohli doplnit třeba o vývar,“ radí Rimpler.
Jídlo je na stole prakticky hned. „Polévka je dobrá. Trochu vadí jen hrudky, které v ní plavou,“ hodnotí odborník.

Jako hlavní chod přináší servírka hovězí biftek s pepřovou omáčkou a opečenými brambory a pásky pečeného lososa s vařenými brambory. „Ryba je dobře udělaná, není vysušená. I když spíš než pásky lososa to jsou kousky,“ upřesňuje Rimpler.

Nedotažené omáčky

Trochu mu vadí bylinková omáčka. „Cítím hlavně sušené bylinky. Přitom stačí ji na konec dochutit třeba čerstvým koprem. Také mohla být zvlášť v misce. Když chci zrovna vychutnat jen rybu, nejde to,“ říká Rimpler. Omáčka je podle něj také přehnaně hustá.
Spíš kaši připomíná také pepřová omáčka k bifteku. „Působí možná až trochu sraženě,“ přemítá šéfkuchař. Oceňuje nicméně, že je v omáčce čerstvý pepř. Samotný středně propečený steak je velmi dobrý, nelze mu nic vytknout.

Celkově hodnotí Rimpler restauraci velmi dobře. „Určitě bych se sem vrátil zase na nějaké jiné jídlo. Skvělé prostředí a moderní vybavení ale může kuchař doplnit také propracovanějším vzhledem jídla. K výbornému hodnocení chybí opravdu jen drobnosti,“ uzavírá šéfkuchař Rimpler.

Restaurace Café Restaurant M-Palác.

Autor: Petr Jeřábek

10.9.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Ondřej Němec.
VÍME PRVNÍ

Němec se z reprezentace omluvil. Necítím se fit, říká po nedávném otřesu mozku

Mistrovské oslavy v Brně. Hokejisté Komety přijeli mezi fanoušky na zaplněný Zelný trh v otevřeném autobuse.
AKTUALIZOVÁNO
81

Mistrovské oslavy v Brně: hokejisty přivítalo 12 tisíc fanoušků, obsadili i věž

Akce Kulak, pak samota. I přes to trápení bych do strany nevstoupila, vypráví

Jižní Morava /ROZHOVOR/ – Ze třiaosmdesátihektarového statku v Mistříně na Hodonínsku se museli přestěhovat za jeden den. V roce 1951 jim ho totiž vzali komunisté při akci Kulak. Při ní zabavovali majetek všem velkým statkářům, aby vytvořili státní hospodářství. „Bylo nás devět. Vojáci nás převezli na samotu u Jestřabice na Kroměřížsku, která měla jen jednu místnost," vzpomíná šestaosmdesátiletá Eliška Kolečkářová na dobu, kdy jí bylo teprve osmnáct let. Jejího otce Metoděje Hlobílka letos na konci března hodonínský okresní soud rehabilitoval a očistil jeho jméno.

Obří beranidlo postavili na hradbách Špilberku. Pomocí dobového jeřábu

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/– Jako obrovští křečci se mohli cítit muži, kteří v sobotu odpoledne poháněli jeřáb při stavbě beranidla na Špilberku. Desetimetrové dřevěné součásti stroje totiž zvedali pomocí otočného kola, které rozhýbali díky vlastní chůzi v něm. Středověký jeřáb použili na zvedání dílů dobového beranidla k zatloukání pilotů. Oba stroje postavili jako součást výstavy Stavba jako Brno a návštěvníci je na hradě uvidí až do konce roku.

Zbrojovku na domácím hřišti složil třígólový kat Mebrahtu z Mladé Boleslavi

Brno /FOTOGALERIE/ – Tři góly za pět minut rozsekly utkání 25. kola nejvyšší soutěže. Fotbalisté Zbrojovky v něm podlehli na domácím trávníku Mladé Boleslavi 2:3 a v tabulce zůstávají na dvanácté příčce.

Hrabalovu rozhlednu v Židenicích navrhnou studenti

Brno – Výhled na velkou část Brna nabízí židenický kopec nad ulicí Ve Vinohradech. Aby lidé dohlédli ještě dál, chce jim radnice v tamním parku Bohumila Hrabala postavit rozhlednu. Jak bude vypadat, ukáže studentský workshop ARTE!FAKT, chystaný na konec května.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies