VYBERTE SI REGION

Krevety ve víně se salátem

Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Grónské krevety v bílém víně a na lůžku z listových salátů jsou druhým receptem seriálu Brněnského deníku Rovnost Letní gastronomický zážitek. Připravuje ho šéfkuchař restaurace Sharingham Jiří Vařílek.

14.7.2010
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: ARCHIV HD

Další díly seriálu Letní gastronomický zážitek čtěte ZDE

Ingredience: grónské krevety (čerstvé nebo mražené), olivový olej, sůl, česnek, šalvěj, 1 dcl vývaru, 1/2 dcl suchého bílého vína, bílý balsamikový ocet, saláty: hlávkový, ledový, lolo roso, rukola, cherry rajčata.

Na olivovém oleji osmažíme oloupané krevety, přidáme sůl, prolisovaný česnek a šalvěj. Čtyři minuty podusíme ve vývaru a víně. Saláty důkladně omyjeme, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem.

Na ně rozložíme krevety a vše přelijeme šťávou a dozdobíme rajčaty. Podáváme s tousty. „Je to osvěžující jídlo, které v létě výborně chutná a zasytí,“ doporučuje popsaný pokrm Vařílek.

Vážení čtenáři, seriál Letní gastronomický zážitek najdete také v tištěné podobě každou středu v Brněnském deníku Rovnost.

Autor: Gabriela Peringerová

14.7.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Fenomén Ondra: Lezení na OH? Mám z toho strach, je to trochu paskvil

Praha, Brno /ROZHOVOR/ - Není to až tak dávno, co o něm věděl jen úzký okruh lezeckých nadšenců. A vida když v pondělí uspořádal tiskovku po návratu z úspěšné mise Dawn Wall (v kalifornských Yosemitech vylezl za rekordních osm dní nejtěžší stěnu světa v proslulém masivu El Capitan), tísnil se na ní solidní hrozen novinářů a několik televizních štábů. Z brněnského sportovního lezce Adama Ondry je definitivně hvězda tuzemského sportu.

Ministr Jurečka odvolal ředitele Povodí Moravy. Nebyl spokojen s jeho vedením

Brno, Praha – Ministr zemědělství Marian Jurečka ve středu odvolal generálního ředitele státního podniku Povodí Moravy Jana Hodovského. Ministr podle všeho nebyl spokojený s výsledky jeho práce. „Generální ředitel nedokázal čerpat finanční limity pro Povodí Moravy ze státního rozpočtu, časté byly chyby v zakázkách a často se střídali také ředitelé na klíčových postech podniku," nastínila důvody odvolání mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies