VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mamut Pub se v poledne mění v továrnu na jídlo

Brno - Za továrnu na jídlo označil brněnskou restauraci Mamut Pub zástupce šéfkuchaře z Bobycentra Jan Seibert při svém premiérovém testu pro Deník Rovnost. Přestože má podnik z ulice Bašty informacemi nabité internetové stránky i vývěsní štít, zásadní údaj se testovací tým dozvěděl až u stolu od číšníka. Z jídelního lístku se totiž nedá v poledne nic objednat. Kuchyně vydává pouze menu.

18.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace Mamut pub.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Hostům tak nezbývá nic jiného, než zapomenout na steaky v jídelním lístku a vybírat z pěti druhů „hotovek“. „Asi bychom si tady večer pochutnali. Vaří tu z kuřecího, vepřového i roštěnky z hovězího masa,“ konstatuje smutně Seibert a objednává si jedno z nabízených menu.

Jídlo je na stole téměř okamžitě. Už nad polévkou však kuchaři z Bobycentra klesá brada. Její bramborová verze sice správně probudila chuť k jídlu, ale nepřipravila žaludek na druhý chod. „Spíš jen polechtá bránici a je studená,“ suše hodnotí množství a teplotu polévky Seibert. Nelíbí se mu ani její složení. Kukuřice, hrášek a fazolky podle něj nemají v bramboračce co dělat. „Kuchař dal do polévky mraženou zeleninu, přitom v ní chybí kapusta a houby. Alespoň česneku a majoránky je akorát,“ soudí odborník.

Hlavní jídlo se mu pro změnu líbí. „Masa je dost, je šťavnaté a chutné,“ tvrdí Seibert o kuřecích medailoncích na žampionech. Výhrady má jen k šunkové rýži. „Správně by měla být šunka orestovaná na másle a podušená v páře s rýží tak, aby rýže převzala její chuť. Toto je jen nahrubo nakrájená šunka vhozená do rýže,“ popisuje kuchař.

Za Halloweenské překvapení pak označuje druhé hlavní jídlo – těstoviny s kuřecím masem, špenátem, česnekem a smetanou. „Pokud vařím se špenátem, nedávám jako přílohu tříbarevné těstoviny. To je pak barev jak při Halloweenu,“ říká Seibert. Chuťově však příloha strašidelná není a kuchař v “Mamutovi“ si zaslouží ocenění za použití listového špenátu.

Na stěnách restaurace si mohou hosté přečíst nejrůznější hlášky. Nápisy „Tady víme, jak má chutnat“ nebo „Na sekeru nedáváme“ korunuje upozornění na číšníkově zádech „Já jsem tvůj barman“.

Na objednávku kávy a zákusků musí testovací tým „svého“ barmana vyhlížet. Dočkává se po deseti minutách. Ochutnávku tiramisu by si však měli hosté v této restauraci rozmyslet. Vanilkový puding s piškoty posypaný kakaem umí dětem připravit každá průměrná hospodyňka. O mascarpone nebo piškotech namočených v silné kávě zdejší kuchař asi neslyšel. „Kafe je ale dobré,“ uzavírá Seibert smířlivě test.

Pivaři se vyřádí

Když už Mamut Pub neoslní jídlem, má v rukávu jiný tahák. Hlavně pro žíznivé hosty. Ti si totiž mohou sami natočit pivo. U každého stolu je vlastní pípa a restauraci vévodí soutěžní tabule, na které se ukazuje počet vyčepovaných piv. Hosté si navíc mohou vybrat z obrovské nabídky pivních specialit, jakými jsou topinky, klobásy, sýry, utopenci. „Kdo jde večer na pivo, ten se tu vyřádí,“ dodává uznale Seifert.

Autor: Gabriela Peringerová

18.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Obchodní dům Bauhaus v Brně-Ivanovicích. Ilustrační foto.
AKTUALIZUJEME
4

Bauhaus stojí neoprávněně. Inspektor nejednal s vlastníky sousedních pozemků

Hana Tomáš Briešťanská

Petrolejové lampy pomohly Briešťanské k Ceně Thálie. S Janžurovou se nesrovnává

Agresivní zloděj serval z důchodkyně šperky za dvanáct tisíc. Hledá jej policie

Ivančice - Chytil ji za hlavu a povalil na zem. Pak z ní serval šperky. Policisté pátrají po násilníkovi, který na ulici v Ivančicích na Brněnsku přepadl důchodkyni. Vyšetřovatelé sestavili podobiznu pachatele a prosí lidi o pomoc při hledání.

AKTUALIZOVÁNO

Děti přišly o rodiče. Rozsáhlá pátrací akce s vrtulníkem po matce byla neúspěšná

Kyjovsko – Po matce dvou dětí, které v neděli zahynul manžel, stále pátrají policisté nejen z Hodonínska. „Naposledy byla viděna v pátek 24. března v místě svého bydliště v malé obci na Kyjovsku. Doma nechala své dvě děti, a bez jakýchkoliv náznaků nebo indicií o svém odchodu zmizela," informoval hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Osmnáctiletý Nečas: Jsem mladý, ale to neznamená, že budu jen odhazovat puky

Hradec Králové – Potvrzuje, že je velký příslib nejen pro brněnský, ale i český hokej. Osmnáctiletý útočník Komety Martin Nečas přispěl v prvním duelu semifinále play-off extraligy na ledě Hradce Králové k výhře 2:0. Jeho trefa ze třetí třetiny, kdy puk neúmyslně nasměroval do branky bruslí, byla vítězná.

Kvůli kotlíkové dotaci si vzal dovolenou. Žádost odeslal hned první den

Brno - Co nejrychleji vyplnit formulář a doufat, že to stihl dřív než ostatní. Když žádal o kotlíkovou dotaci, soutěžil o ni Jaroslav Mikoška se stovkami dalších zájemců. „Vše jsem si dopředu připravil. Abych žádost odeslal přesně v den, kdy se systém otevřel, vzal jsem si na něj dovolenou," říká muž, který pracuje jako mluvčí jihomoravských hasičů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies