VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mamut Pub se v poledne mění v továrnu na jídlo

Brno - Za továrnu na jídlo označil brněnskou restauraci Mamut Pub zástupce šéfkuchaře z Bobycentra Jan Seibert při svém premiérovém testu pro Deník Rovnost. Přestože má podnik z ulice Bašty informacemi nabité internetové stránky i vývěsní štít, zásadní údaj se testovací tým dozvěděl až u stolu od číšníka. Z jídelního lístku se totiž nedá v poledne nic objednat. Kuchyně vydává pouze menu.

18.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace Mamut pub.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Hostům tak nezbývá nic jiného, než zapomenout na steaky v jídelním lístku a vybírat z pěti druhů „hotovek“. „Asi bychom si tady večer pochutnali. Vaří tu z kuřecího, vepřového i roštěnky z hovězího masa,“ konstatuje smutně Seibert a objednává si jedno z nabízených menu.

Jídlo je na stole téměř okamžitě. Už nad polévkou však kuchaři z Bobycentra klesá brada. Její bramborová verze sice správně probudila chuť k jídlu, ale nepřipravila žaludek na druhý chod. „Spíš jen polechtá bránici a je studená,“ suše hodnotí množství a teplotu polévky Seibert. Nelíbí se mu ani její složení. Kukuřice, hrášek a fazolky podle něj nemají v bramboračce co dělat. „Kuchař dal do polévky mraženou zeleninu, přitom v ní chybí kapusta a houby. Alespoň česneku a majoránky je akorát,“ soudí odborník.

Hlavní jídlo se mu pro změnu líbí. „Masa je dost, je šťavnaté a chutné,“ tvrdí Seibert o kuřecích medailoncích na žampionech. Výhrady má jen k šunkové rýži. „Správně by měla být šunka orestovaná na másle a podušená v páře s rýží tak, aby rýže převzala její chuť. Toto je jen nahrubo nakrájená šunka vhozená do rýže,“ popisuje kuchař.

Za Halloweenské překvapení pak označuje druhé hlavní jídlo – těstoviny s kuřecím masem, špenátem, česnekem a smetanou. „Pokud vařím se špenátem, nedávám jako přílohu tříbarevné těstoviny. To je pak barev jak při Halloweenu,“ říká Seibert. Chuťově však příloha strašidelná není a kuchař v “Mamutovi“ si zaslouží ocenění za použití listového špenátu.

Na stěnách restaurace si mohou hosté přečíst nejrůznější hlášky. Nápisy „Tady víme, jak má chutnat“ nebo „Na sekeru nedáváme“ korunuje upozornění na číšníkově zádech „Já jsem tvůj barman“.

Na objednávku kávy a zákusků musí testovací tým „svého“ barmana vyhlížet. Dočkává se po deseti minutách. Ochutnávku tiramisu by si však měli hosté v této restauraci rozmyslet. Vanilkový puding s piškoty posypaný kakaem umí dětem připravit každá průměrná hospodyňka. O mascarpone nebo piškotech namočených v silné kávě zdejší kuchař asi neslyšel. „Kafe je ale dobré,“ uzavírá Seibert smířlivě test.

Pivaři se vyřádí

Když už Mamut Pub neoslní jídlem, má v rukávu jiný tahák. Hlavně pro žíznivé hosty. Ti si totiž mohou sami natočit pivo. U každého stolu je vlastní pípa a restauraci vévodí soutěžní tabule, na které se ukazuje počet vyčepovaných piv. Hosté si navíc mohou vybrat z obrovské nabídky pivních specialit, jakými jsou topinky, klobásy, sýry, utopenci. „Kdo jde večer na pivo, ten se tu vyřádí,“ dodává uznale Seifert.

Autor: Gabriela Peringerová

18.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační snímek.

Hasiči vyjížděli k popadaným stromům. Výstraha před silným větrem stále trvá

Tramvaj přejela mladého muže u brněnského Ústředního hřbitova.
AKTUALIZOVÁNO
4

Tramvaj přejela muže ležícího na kolejích. Amputovala mu obě nohy

V bývalém pivovaru chceme stavět domovy důchodců, má jasno vedení Brna

Brno – Desítky bytů místo dvou domovů důchodců v areálu bývalého pivovaru v brněnských Jehnicích soukromá firma nepostaví. Nechá si jen část pozemku pro výstavbu bytů, zbytek chce prodat městu. To totiž trvá na tom, že v místě musí vzniknout domov důchodců. „Projekt jsme ale ještě nepřevzali. Až developer nabídne rozumnou cenu, předložím návrh zastupitelstvu," oznámil náměstek primátora Petr Hladík.

Dříve ofenzivní mašiny, teď se na gól nadřou. Kometa hostí Třinec

Brno – V listopadu v Brně se utkaly ofenzivní mašiny hokejové extraligy. Kometa po 23. kole, kdy zdolala Třinec 3:2 po nájezdech, byla nejproduktivnější mužstvo s 88 góly. Třinec měl o dva duely víc, přesto ztrácel na Brňany osm zásahů.Před pátečním zápasem 49. kola, který začíná v šest hodin večer v DRFG Areně, je Kometa třetí nejgólovější a Třinec čtvrtý.

VIDEO: Na Moravě se hnuly ledy. Přehnaly se přes jez a zamířily k Dunaji

Hodonín – Zajímavou podívanou připravilo tání ledu v meandrech řeky Moravy. Ve středu se uvolněné ledové kry nahromadily u Rohatce, na druhý den se dostaly k hodonínskému jezu. „Kolem jedenácté dopoledne už směřovaly k Dunaji," uvedl provozovatel Přístaviště U Jezu František Ondruš.

EXKLUZIVNĚ / AKTUALIZOVÁNO

Odejde, nebo zůstane? Brněnského útočníka Škodu nově lanaří čínský klub

Brno – Zůstane, nebo odejde? Otázka, která se v případě brněnského fotbalisty Michala Škody skloňuje od skončení podzimní části nejvyšší soutěže. Podle zjištění Brněnského deníku Rovnost se do hry o útočníka Zbrojovky tento týden vložil silný zájemce. Do svých služeb ho lanaří čínský klub Baoding Yingli Yitong.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies