VYBERTE SI REGION

Mamut Pub se v poledne mění v továrnu na jídlo

Brno - Za továrnu na jídlo označil brněnskou restauraci Mamut Pub zástupce šéfkuchaře z Bobycentra Jan Seibert při svém premiérovém testu pro Deník Rovnost. Přestože má podnik z ulice Bašty informacemi nabité internetové stránky i vývěsní štít, zásadní údaj se testovací tým dozvěděl až u stolu od číšníka. Z jídelního lístku se totiž nedá v poledne nic objednat. Kuchyně vydává pouze menu.

18.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace Mamut pub.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Hostům tak nezbývá nic jiného, než zapomenout na steaky v jídelním lístku a vybírat z pěti druhů „hotovek“. „Asi bychom si tady večer pochutnali. Vaří tu z kuřecího, vepřového i roštěnky z hovězího masa,“ konstatuje smutně Seibert a objednává si jedno z nabízených menu.

Jídlo je na stole téměř okamžitě. Už nad polévkou však kuchaři z Bobycentra klesá brada. Její bramborová verze sice správně probudila chuť k jídlu, ale nepřipravila žaludek na druhý chod. „Spíš jen polechtá bránici a je studená,“ suše hodnotí množství a teplotu polévky Seibert. Nelíbí se mu ani její složení. Kukuřice, hrášek a fazolky podle něj nemají v bramboračce co dělat. „Kuchař dal do polévky mraženou zeleninu, přitom v ní chybí kapusta a houby. Alespoň česneku a majoránky je akorát,“ soudí odborník.

Hlavní jídlo se mu pro změnu líbí. „Masa je dost, je šťavnaté a chutné,“ tvrdí Seibert o kuřecích medailoncích na žampionech. Výhrady má jen k šunkové rýži. „Správně by měla být šunka orestovaná na másle a podušená v páře s rýží tak, aby rýže převzala její chuť. Toto je jen nahrubo nakrájená šunka vhozená do rýže,“ popisuje kuchař.

Za Halloweenské překvapení pak označuje druhé hlavní jídlo – těstoviny s kuřecím masem, špenátem, česnekem a smetanou. „Pokud vařím se špenátem, nedávám jako přílohu tříbarevné těstoviny. To je pak barev jak při Halloweenu,“ říká Seibert. Chuťově však příloha strašidelná není a kuchař v “Mamutovi“ si zaslouží ocenění za použití listového špenátu.

Na stěnách restaurace si mohou hosté přečíst nejrůznější hlášky. Nápisy „Tady víme, jak má chutnat“ nebo „Na sekeru nedáváme“ korunuje upozornění na číšníkově zádech „Já jsem tvůj barman“.

Na objednávku kávy a zákusků musí testovací tým „svého“ barmana vyhlížet. Dočkává se po deseti minutách. Ochutnávku tiramisu by si však měli hosté v této restauraci rozmyslet. Vanilkový puding s piškoty posypaný kakaem umí dětem připravit každá průměrná hospodyňka. O mascarpone nebo piškotech namočených v silné kávě zdejší kuchař asi neslyšel. „Kafe je ale dobré,“ uzavírá Seibert smířlivě test.

Pivaři se vyřádí

Když už Mamut Pub neoslní jídlem, má v rukávu jiný tahák. Hlavně pro žíznivé hosty. Ti si totiž mohou sami natočit pivo. U každého stolu je vlastní pípa a restauraci vévodí soutěžní tabule, na které se ukazuje počet vyčepovaných piv. Hosté si navíc mohou vybrat z obrovské nabídky pivních specialit, jakými jsou topinky, klobásy, sýry, utopenci. „Kdo jde večer na pivo, ten se tu vyřádí,“ dodává uznale Seifert.

Autor: Gabriela Peringerová

18.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Česká hlava pro brněnský tým. Mikroskop pomůže s léčbou rakoviny

Brno – Vynalezl mikroskop, který v budoucnu pomůže s nádorovou léčbou. Padesátiletý Radim Chmelík se svým týmem z Fakulty strojního inženýrství a CEITEC Vysokého učení technického v Brně obdržel minulý týden ocenění vědecké soutěže Česká hlava.

Kníničská Panna Marie? Řezbář ji vyřezal motorovou pilou

Brno /FOTOGALERIE/ – Zvuk motorové pily slyšeli v neděli dopoledne lidé z brněnských Kníniček. Před místní mateřskou školou totiž započal letošní advent v městské části. Jedním z největších lákadel programu byla řezbářská show, při níž řezbář vytvořil postavu Panny Marie.

Nehod motorkářů ubylo. Jsou lépe připravení, tvrdí odborník

Jižní Morava – Devět životů vyhaslo od začátku roku při nehodách motocyklů na silnicích v Jihomoravském kraji. Oproti loňsku je to o jednoho mrtvého méně.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies