Hostům tak nezbývá nic jiného, než zapomenout na steaky v jídelním lístku a vybírat z pěti druhů „hotovek“. „Asi bychom si tady večer pochutnali. Vaří tu z kuřecího, vepřového i roštěnky z hovězího masa,“ konstatuje smutně Seibert a objednává si jedno z nabízených menu.

Jídlo je na stole téměř okamžitě. Už nad polévkou však kuchaři z Bobycentra klesá brada. Její bramborová verze sice správně probudila chuť k jídlu, ale nepřipravila žaludek na druhý chod. „Spíš jen polechtá bránici a je studená,“ suše hodnotí množství a teplotu polévky Seibert. Nelíbí se mu ani její složení. Kukuřice, hrášek a fazolky podle něj nemají v bramboračce co dělat. „Kuchař dal do polévky mraženou zeleninu, přitom v ní chybí kapusta a houby. Alespoň česneku a majoránky je akorát,“ soudí odborník.

Hlavní jídlo se mu pro změnu líbí. „Masa je dost, je šťavnaté a chutné,“ tvrdí Seibert o kuřecích medailoncích na žampionech. Výhrady má jen k šunkové rýži. „Správně by měla být šunka orestovaná na másle a podušená v páře s rýží tak, aby rýže převzala její chuť. Toto je jen nahrubo nakrájená šunka vhozená do rýže,“ popisuje kuchař.

Za Halloweenské překvapení pak označuje druhé hlavní jídlo – těstoviny s kuřecím masem, špenátem, česnekem a smetanou. „Pokud vařím se špenátem, nedávám jako přílohu tříbarevné těstoviny. To je pak barev jak při Halloweenu,“ říká Seibert. Chuťově však příloha strašidelná není a kuchař v “Mamutovi“ si zaslouží ocenění za použití listového špenátu.

Na stěnách restaurace si mohou hosté přečíst nejrůznější hlášky. Nápisy „Tady víme, jak má chutnat“ nebo „Na sekeru nedáváme“ korunuje upozornění na číšníkově zádech „Já jsem tvůj barman“.

Na objednávku kávy a zákusků musí testovací tým „svého“ barmana vyhlížet. Dočkává se po deseti minutách. Ochutnávku tiramisu by si však měli hosté v této restauraci rozmyslet. Vanilkový puding s piškoty posypaný kakaem umí dětem připravit každá průměrná hospodyňka. O mascarpone nebo piškotech namočených v silné kávě zdejší kuchař asi neslyšel. „Kafe je ale dobré,“ uzavírá Seibert smířlivě test.

Pivaři se vyřádí

Když už Mamut Pub neoslní jídlem, má v rukávu jiný tahák. Hlavně pro žíznivé hosty. Ti si totiž mohou sami natočit pivo. U každého stolu je vlastní pípa a restauraci vévodí soutěžní tabule, na které se ukazuje počet vyčepovaných piv. Hosté si navíc mohou vybrat z obrovské nabídky pivních specialit, jakými jsou topinky, klobásy, sýry, utopenci. „Kdo jde večer na pivo, ten se tu vyřádí,“ dodává uznale Seifert.