VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mazaný Anděl překvapil velkou porcí masa

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Mezi Šilingrovým náměstím a Dominikánskou ulicí nedávno otevřeli novou restauraci. Šéfkuchař restaurace a hotelu Sharingham Jiří Vařílek už před vstupem do podniku, který čeká test restaurací Brněnského deníku, kroutí hlavou.

2.10.2010 4
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Mazaný anděl.Foto: DENÍK/Attila Racek

Předchozí díly seriálu Test restaurací najdete ZDE

„V těchto místech je v Brně už tolik restaurací, že zřídit tady další, je podnikatelskou sebevraždou. Ovšem možná jsou majitelé mazaní,“ naráží Vařílek na název Mazaný Anděl.

Už od vstupu je jasné, že jde o moderně řešený bar s pivnicí a restaurací pod jednou střechou. Vlastně ve třech patrech. Zajímavé členění prostor nabízí hostům posezení poblíž baru, v salónku pod schody nebo na galerii.

Zvenku je hezčí

Otlučený vínový nátěr na zdech restaurace podniku na útulnosti nepřidá. „Zvenčí je restaurace hezčí než zevnitř,“ konstatuje Vařílek a po usazení u stolu odhaduje, že ho číšník bude nutit do poledního menu. Opak je pravdou – obsluha mu ochotně nabízí jídelní lístek. Jenže s připomínkou, že na minutkovou kuchyni bude asi půl hodiny čekat.

Z půlhodiny je nakonec pětačtyřicet minut, takže po objednání má Vařílek dost času důkladně prostudovat jídelní lístek. Zamlouvá se mu. „Na první pohled je v něm šest jídel, která bych rád ochutnal. Jsou zajímavě poskládaná, je vidět, že kuchař ví, co lidé chtějí, co je moderní,“ probírá se stránkami lístku na dřevěné desce šéfkuchař. Spokojený je i s nabídkou české kuchyně. Kromě steaků, těstovin nebo rizota totiž nabízí Mazaný Anděl i svíčkovou, vepřového vrabce nebo guláš.

Při objednávání zjišťujeme, že číšník nemá potuchy o tom, jak kuchař v kuchyni jídlo připravuje. Nedokáže popsat vepřový hřbet plněný játrovou směsí.

Nabízí však, že se půjde na složení jídla do kuchyně zeptat. „Číšník by měl vědět, co prodává, měl by komunikovat s kuchařem,“ vyčítá mu Vařílek.

Čekání na hlavní chod si Vařílek zpestřil fazolovou polévkou. Voní a je horká. „Je sice místo z velkých fazolí připravena z malých bílých fazolek, ale je výborná, nechybí v ní pikantní klobáska,“ chválí polévku Vařílek. Dodává, že si pochutnal.

U Mazaného Anděla se vyplatilo i delší čekání na hlavní chod. Porce hovězího masa ve svíčkové s knedlíky zaskočila i odborníka. „Maso, které jsem dostal na stůl, hraničí s výdělkem. V jídelním lístku deklarovaných 150 gramů mělo maso už hotové, ne syrové,“ tvrdí Vařílek, když obrovskou porci masa, knedlíků a omáčky ani nemůže dojíst.

Polévka a svíčková měly podle něho jen jednu chybu. „Kuchař je malinko opatrný na sůl, vše jsem si musel lehce přisolit,“ upozorňuje Vařílek.

Restaurace Mazaný anděl.

Povedený mix chutí

Slané díky parmské šunce, ale chuťově výborné je i druhé objednané jídlo. Kuřecí medailonky s parmskou šunkou a grilovanými lilky, cuketou a rajčaty. Maso z kuřecích prsou, které je v rolce ovinuté šunkou, není vysušené, je šťavnaté. S grilovanou zeleninou tvoří hodně povedený mix chutí.

U Mazaného Anděla nezapomínají rizotem nebo sýry ani na vegetariány. Milovníky sladkostí potěší povidlovými taštičkami a lívanci a myslí i na pivaře. Ti totiž ke svému půllitru mnohdy potřebují něco malého a tučného k zakousnutí. Nabízí jim tam tatarák, žebra nebo vepřové koleno.

Celovečerní gurmánský zážitek nemají hosté podle Vařílka v rušném prostředí u Mazaného Anděla očekávat. „Jídlo tam však připravují opravdu dobře a navíc za neuvěřitelně příznivou cenu,“ dodává v hodnocení další brněnské restaurace šéfkuchař Vařílek.

Vážení čtenáři, seriál Test restaurací najdete také v tištěné podobě každou sobotu v Brněnském deníku Rovnost

Autor: Gabriela Peringerová

2.10.2010 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:
Kometa Brno proti Dukle Jihlava.
13

Výhru Komety nad Jihlavou řídilo duo rybářů, Haščák se mstil

Brněnské letiště v Tuřanech - ilustrační foto.
3

Linka z Brna do Eindhovenu končí. WizzAir ji v říjnu zruší

Důchodkyně našla na chodníku 200 tisíc korun. Brašnu s penězi odnesla strážníkům

Brno /ANKETA/ - Přes dvě stě tisíc korun, osobní doklady i platební kartu přinesla ve středu v kožené brašně na řečkovickou služebnu strážníků šestašedesátiletá žena. Našla ji na chodníku v Ječné ulici. Zapomněl ji tam čtyřiasedmdesátiletý muž.

Muž se chtěl otrávit výfukovými plyny. Policista mu zachránil život

Brno – Napsal dopisy na rozloučenou, připojil hadici k výfuku, posadil se do auta a nastartoval. Muže, který se rozhodl ukončit život, si ve středu nad ránem všiml na obchůzce v parku na Kraví hoře psovod se svým čtyřnohým pomocníkem. V poslední chvíli ho z auta vytáhl a tím mu zachránil život.

Začíná souboj žluté a zelené. Cestující z Brna do Prahy svezou další autobusy

Brno /FOTOGALERIE/ – Zelená či žlutá, to je oč tu běží. Dosud dominantní brněnský dopravce RegioJet dostává těžkou konkurenci na trase z Brna do Prahy. Flixbus, charakteristický zelenými autobusy, od čtvrtka zvyšuje počet spojů do a z hlavního města. Celkem jich bude jezdit osmadvacet párů denně. Dosud přes Brno provozoval jen mezinárodní linky.

RegioJet zlevnil autobusové jízdenky do Prahy. Reaguje na FlixBus

Brno – V den, kdy narostla konkurence na autobusové lince z Brna do Prahy, se rozhodl brněnský dopravce RegioJet snížit ceny jízdného. „Od čtvrtka nabízíme jízdenky od 149 korun,“ informoval mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení