VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mazaný Anděl překvapil velkou porcí masa

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Mezi Šilingrovým náměstím a Dominikánskou ulicí nedávno otevřeli novou restauraci. Šéfkuchař restaurace a hotelu Sharingham Jiří Vařílek už před vstupem do podniku, který čeká test restaurací Brněnského deníku, kroutí hlavou.

2.10.2010 4
SDÍLEJ:
Fotogalerie
8 fotografií

Brněnská restaurace Mazaný anděl.Foto: DENÍK/Attila Racek

Předchozí díly seriálu Test restaurací najdete ZDE

„V těchto místech je v Brně už tolik restaurací, že zřídit tady další, je podnikatelskou sebevraždou. Ovšem možná jsou majitelé mazaní,“ naráží Vařílek na název Mazaný Anděl.

Už od vstupu je jasné, že jde o moderně řešený bar s pivnicí a restaurací pod jednou střechou. Vlastně ve třech patrech. Zajímavé členění prostor nabízí hostům posezení poblíž baru, v salónku pod schody nebo na galerii.

Zvenku je hezčí

Otlučený vínový nátěr na zdech restaurace podniku na útulnosti nepřidá. „Zvenčí je restaurace hezčí než zevnitř,“ konstatuje Vařílek a po usazení u stolu odhaduje, že ho číšník bude nutit do poledního menu. Opak je pravdou – obsluha mu ochotně nabízí jídelní lístek. Jenže s připomínkou, že na minutkovou kuchyni bude asi půl hodiny čekat.

Z půlhodiny je nakonec pětačtyřicet minut, takže po objednání má Vařílek dost času důkladně prostudovat jídelní lístek. Zamlouvá se mu. „Na první pohled je v něm šest jídel, která bych rád ochutnal. Jsou zajímavě poskládaná, je vidět, že kuchař ví, co lidé chtějí, co je moderní,“ probírá se stránkami lístku na dřevěné desce šéfkuchař. Spokojený je i s nabídkou české kuchyně. Kromě steaků, těstovin nebo rizota totiž nabízí Mazaný Anděl i svíčkovou, vepřového vrabce nebo guláš.

Při objednávání zjišťujeme, že číšník nemá potuchy o tom, jak kuchař v kuchyni jídlo připravuje. Nedokáže popsat vepřový hřbet plněný játrovou směsí.

Nabízí však, že se půjde na složení jídla do kuchyně zeptat. „Číšník by měl vědět, co prodává, měl by komunikovat s kuchařem,“ vyčítá mu Vařílek.

Čekání na hlavní chod si Vařílek zpestřil fazolovou polévkou. Voní a je horká. „Je sice místo z velkých fazolí připravena z malých bílých fazolek, ale je výborná, nechybí v ní pikantní klobáska,“ chválí polévku Vařílek. Dodává, že si pochutnal.

U Mazaného Anděla se vyplatilo i delší čekání na hlavní chod. Porce hovězího masa ve svíčkové s knedlíky zaskočila i odborníka. „Maso, které jsem dostal na stůl, hraničí s výdělkem. V jídelním lístku deklarovaných 150 gramů mělo maso už hotové, ne syrové,“ tvrdí Vařílek, když obrovskou porci masa, knedlíků a omáčky ani nemůže dojíst.

Polévka a svíčková měly podle něho jen jednu chybu. „Kuchař je malinko opatrný na sůl, vše jsem si musel lehce přisolit,“ upozorňuje Vařílek.

Restaurace Mazaný anděl.

Povedený mix chutí

Slané díky parmské šunce, ale chuťově výborné je i druhé objednané jídlo. Kuřecí medailonky s parmskou šunkou a grilovanými lilky, cuketou a rajčaty. Maso z kuřecích prsou, které je v rolce ovinuté šunkou, není vysušené, je šťavnaté. S grilovanou zeleninou tvoří hodně povedený mix chutí.

U Mazaného Anděla nezapomínají rizotem nebo sýry ani na vegetariány. Milovníky sladkostí potěší povidlovými taštičkami a lívanci a myslí i na pivaře. Ti totiž ke svému půllitru mnohdy potřebují něco malého a tučného k zakousnutí. Nabízí jim tam tatarák, žebra nebo vepřové koleno.

Celovečerní gurmánský zážitek nemají hosté podle Vařílka v rušném prostředí u Mazaného Anděla očekávat. „Jídlo tam však připravují opravdu dobře a navíc za neuvěřitelně příznivou cenu,“ dodává v hodnocení další brněnské restaurace šéfkuchař Vařílek.

Vážení čtenáři, seriál Test restaurací najdete také v tištěné podobě každou sobotu v Brněnském deníku Rovnost

Autor: Gabriela Peringerová

2.10.2010 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:
Shahram Abdullah Zadeh u Krajského soudu v Brně.

Podnikatel Zadeh zůstane ve vazbě, soud stížnost zamítl

Rudy Kovanda a Franta Kocourek (vpravo).

Lamželezo i Boris Tyger. Před 70 lety se narodil silák a bavič Franta Kocourek

Brněnské krematorium prohlásila vláda památkou. Ovlivní to opravy, tvrdí ředitel

Brno - Vláda v pondělí prohlásila Krematorium a kolumbárium na Ústředním hřbitově v Brně národní kulturní památkou. Podle ředitele společnosti Pohřební a hřbitovní služby města Brna Michala Tomáška to zřejmě prodlouží plánované rekonstrukce areálu.

AKTUALIZOVÁNO

Změny v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Stálá expozice se zavře skoro na dva roky

Brno – Užité umění brzy v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Brně vystřídá design. Kvůli radikální přeměně interiérů i koncepce sbírek se budova pro návštěvníky letos v létě částečně uzavře. Po otevření se bude jmenovat Muzeum designu.

DOTYK.CZ

Chystá se bič na soukromé lékaře

Soukromých ambulancí je jako hub po dešti. Zbytečně prodražují výdaje pojišťoven, tvrdí ministerstvo zdravotnictví. Očaři, plicaři nebo ortopedové totiž často pracují „dvoukolejně" – kromě soukromé ambulance mají i úvazek v nemocnici. Podle vedení resortu si odtud „vyzobávají" nejlukrativnější pacienty. To zarazíme, plánuje poradce ministra Roman Prymula.

Požár hal s matracemi v Černovicích: výše škody narostla na 127 milionů

Brno – Vyšetřovatelé podstatně zvýšili odhad škody po zářijovém požáru hal na výrobu matrací v Brně-Černovicích, a to na více než 127 milionů korun. Podle prvotních odhadů šlo o třicet milionů, následně o několik desítek milionů. "Příčina je stále v šetření," uvedl v pondělí mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška. Firma stále nevyrábí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies