VYBRAT REGION
Zavřít mapu

mju:z: Kuchař má jasno, obsluha je mimo

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídlu v restauraci [mju:z] není co vytknout. Podle odborníka ale musí restaurace ještě zapracovat na školení obsluhy a nabídce dezertů.

5.11.2011 2
SDÍLEJ:

Restaurace [mju:z] v Brně.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Jídelní lístek je tak krátký, že se vejde na jednu stranu A4. Přitom nabízí jeden druh jídla z každého druhu masa. Od ryby až po telecí. „Suroviny tak jsou pořád čerstvé a vybere si každý. Masožravec, vegetarián, a dokonce i žena,“ chválí jídlo v [mju:z] Restaurant & Music Club odborník na zážitkovou gastronomii a kuchař restaurace Boulevard Ivo Ševčík. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

„Interiér je příjemný a dobře členitý. Stoly nejsou namačkané na sobě. Každý tak má dostatek soukromí. Klidně bych sem zašel i na pracovní oběd,“ říká po vstupu do restaurace Ševčík.

Vkusné jsou podle něj i staré fotografie Brna. „Restaurace ale zaslouží vymalovat,“ ukazuje na odlupující se omítku na stropě.

Kvalitní nabídka

Jídelní lístek je podle Ševčíka sestavený správně. „Například jedna ryba, v tomto případě modrohlav, úplně stačí. Je to alespoň záruka, že bude čerstvá,“ usuzuje.

Námitky nemá ani k předem předepsaným přílohám. „Pokud je kuchař odborník, ví, co se k čemu nejlíp hodí a jaké chutě se dobře doplňují. Vytýkám jen nabídku dezertu. Výběr ze dvou druhů bábovek je poněkud jednotvárný,“ říká kuchař. Kapustovou polévku i hovězí vývar přináší obsluha ve velkých mísách. „Představoval jsem si to jinak, ale je výborná,“ hodnotí Ševčík kapustovou polévku. Ani vývaru není co vytknout. Maso je jemné a mrkev chutná skutečně jako mrkev. „Je čerstvá a vařená přímo ve vývaru. V hodně restauracích je přitom zvykem, že kuchař po vyvaření zeleninu vyndá a nasype tam sáčkovou. To je špatně,“ vysvětluje. Chválí také použití domácích nudlí. „Poznat jdou na první pohled podle toho, že je každá jinak široká,“ ukazuje do misky.

Druhé jídlo trvá obsluze o něco déle než polévka. „Na to, že restaurace není moc zaplněná, je to zbytečně dlouho,“ poznamenává Ševčík.

Servírka, v pořadí už čtvrtá, která stůl obsluhuje, je zmatená. Neví, kam se kterým jídlem. „Má servírovat zprava a také se zeptat, proč jste nedojedla polévku,“ mračí se Ševčík.

Obličej se mu ale brzy vyjasní při pohledu na jehněčí koleno na červeném víně. „Jestli chutná stejně dobře jako voní, mám se na co těšit,“ usmívá se kuchař.

Při prvních soustech se jeho domněnka potvrzuje. Pochvaluje si i šťouchané brambory. „Maso je krásně jemné a měkké a brambory příjemně máslové. Jen nevím, jestli to dojím. Po polévce je to dost velká porce,“ myslí si odborník.

K dušené vepřové pleci na zelenině servíroval kuchař opečenou bagetu. Výborně se doplňuje se šťávou z masa.

Dezert zklamal

Obsluha si prázdných talířů delší dobu nevšímá. Objednanou bábovku naopak přinese dlouho před kávou a čajem. „Myslel jsem, že malinová bude aspoň s malinovým krémem. Tahle je suchá a je v ní jen pár kousků ovoce,“ ukazuje Ševčík.

Čokoládová bábovka je o něco lepší. Především kvůli velkým kusům hořké čokolády. „Na dezert si příště zajdu raději do kavárny nebo cukrárny. Podle jídla je ale vidět, že se kuchaři vyznají. Dojem restaurace bohužel kazí obsluha, která se o zákazníka vůbec nestará,“ uzavírá kuchař z restaurace Boulevard.

#nahled|http://g.denik.cz/50/44/restaurace_mjuz_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/44/restaurace_mjuz_brno.jpg|Restaurace mju:z v Brně#

Autor: Anna Fajkusová

5.11.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Kometa Brno proti Dukle Jihlava.
13

Výhru Komety nad Jihlavou řídilo duo rybářů, Haščák se mstil

Brněnské letiště v Tuřanech - ilustrační foto.
3

Linka z Brna do Eindhovenu končí. WizzAir ji v říjnu zruší

Důchodkyně našla na chodníku 200 tisíc korun. Brašnu s penězi odnesla strážníkům

Brno /ANKETA/ - Přes dvě stě tisíc korun, osobní doklady i platební kartu přinesla ve středu v kožené brašně na řečkovickou služebnu strážníků šestašedesátiletá žena. Našla ji na chodníku v Ječné ulici. Zapomněl ji tam čtyřiasedmdesátiletý muž.

Muž se chtěl otrávit výfukovými plyny. Policista mu zachránil život

Brno – Napsal dopisy na rozloučenou, připojil hadici k výfuku, posadil se do auta a nastartoval. Muže, který se rozhodl ukončit život, si ve středu nad ránem všiml na obchůzce v parku na Kraví hoře psovod se svým čtyřnohým pomocníkem. V poslední chvíli ho z auta vytáhl a tím mu zachránil život.

Začíná souboj žluté a zelené. Cestující z Brna do Prahy svezou další autobusy

Brno /FOTOGALERIE/ – Zelená či žlutá, to je oč tu běží. Dosud dominantní brněnský dopravce RegioJet dostává těžkou konkurenci na trase z Brna do Prahy. Flixbus, charakteristický zelenými autobusy, od čtvrtka zvyšuje počet spojů do a z hlavního města. Celkem jich bude jezdit osmadvacet párů denně. Dosud přes Brno provozoval jen mezinárodní linky.

RegioJet zlevnil autobusové jízdenky do Prahy. Reaguje na FlixBus

Brno – V den, kdy narostla konkurence na autobusové lince z Brna do Prahy, se rozhodl brněnský dopravce RegioJet snížit ceny jízdného. „Od čtvrtka nabízíme jízdenky od 149 korun,“ informoval mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení