VYBERTE SI REGION

mju:z: Kuchař má jasno, obsluha je mimo

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídlu v restauraci [mju:z] není co vytknout. Podle odborníka ale musí restaurace ještě zapracovat na školení obsluhy a nabídce dezertů.

5.11.2011 2
SDÍLEJ:
Fotogalerie
4 fotografie
Restaurace [mju:z] v Brně.

Restaurace [mju:z] v Brně.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Jídelní lístek je tak krátký, že se vejde na jednu stranu A4. Přitom nabízí jeden druh jídla z každého druhu masa. Od ryby až po telecí. „Suroviny tak jsou pořád čerstvé a vybere si každý. Masožravec, vegetarián, a dokonce i žena,“ chválí jídlo v [mju:z] Restaurant & Music Club odborník na zážitkovou gastronomii a kuchař restaurace Boulevard Ivo Ševčík. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

„Interiér je příjemný a dobře členitý. Stoly nejsou namačkané na sobě. Každý tak má dostatek soukromí. Klidně bych sem zašel i na pracovní oběd,“ říká po vstupu do restaurace Ševčík.

Vkusné jsou podle něj i staré fotografie Brna. „Restaurace ale zaslouží vymalovat,“ ukazuje na odlupující se omítku na stropě.

Kvalitní nabídka

Jídelní lístek je podle Ševčíka sestavený správně. „Například jedna ryba, v tomto případě modrohlav, úplně stačí. Je to alespoň záruka, že bude čerstvá,“ usuzuje.

Námitky nemá ani k předem předepsaným přílohám. „Pokud je kuchař odborník, ví, co se k čemu nejlíp hodí a jaké chutě se dobře doplňují. Vytýkám jen nabídku dezertu. Výběr ze dvou druhů bábovek je poněkud jednotvárný,“ říká kuchař. Kapustovou polévku i hovězí vývar přináší obsluha ve velkých mísách. „Představoval jsem si to jinak, ale je výborná,“ hodnotí Ševčík kapustovou polévku. Ani vývaru není co vytknout. Maso je jemné a mrkev chutná skutečně jako mrkev. „Je čerstvá a vařená přímo ve vývaru. V hodně restauracích je přitom zvykem, že kuchař po vyvaření zeleninu vyndá a nasype tam sáčkovou. To je špatně,“ vysvětluje. Chválí také použití domácích nudlí. „Poznat jdou na první pohled podle toho, že je každá jinak široká,“ ukazuje do misky.

Druhé jídlo trvá obsluze o něco déle než polévka. „Na to, že restaurace není moc zaplněná, je to zbytečně dlouho,“ poznamenává Ševčík.

Servírka, v pořadí už čtvrtá, která stůl obsluhuje, je zmatená. Neví, kam se kterým jídlem. „Má servírovat zprava a také se zeptat, proč jste nedojedla polévku,“ mračí se Ševčík.

Obličej se mu ale brzy vyjasní při pohledu na jehněčí koleno na červeném víně. „Jestli chutná stejně dobře jako voní, mám se na co těšit,“ usmívá se kuchař.

Při prvních soustech se jeho domněnka potvrzuje. Pochvaluje si i šťouchané brambory. „Maso je krásně jemné a měkké a brambory příjemně máslové. Jen nevím, jestli to dojím. Po polévce je to dost velká porce,“ myslí si odborník.

K dušené vepřové pleci na zelenině servíroval kuchař opečenou bagetu. Výborně se doplňuje se šťávou z masa.

Dezert zklamal

Obsluha si prázdných talířů delší dobu nevšímá. Objednanou bábovku naopak přinese dlouho před kávou a čajem. „Myslel jsem, že malinová bude aspoň s malinovým krémem. Tahle je suchá a je v ní jen pár kousků ovoce,“ ukazuje Ševčík.

Čokoládová bábovka je o něco lepší. Především kvůli velkým kusům hořké čokolády. „Na dezert si příště zajdu raději do kavárny nebo cukrárny. Podle jídla je ale vidět, že se kuchaři vyznají. Dojem restaurace bohužel kazí obsluha, která se o zákazníka vůbec nestará,“ uzavírá kuchař z restaurace Boulevard.

#nahled|http://g.denik.cz/50/44/restaurace_mjuz_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/44/restaurace_mjuz_brno.jpg|Restaurace mju:z v Brně#

Autor: Anna Fajkusová

5.11.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Ilustrační fotografie.

Muž blokoval tramvaj. Dal hlavičku ženě, která mu chtěla pomoci

Ilustrační foto
1

Platy v kraji? I přes navýšení jsou stále podprůměrné

Rychle a zběsile v Brně. Provokoval strážníky, pak ujížděl i na červenou

Brno /VIDEO/ – Byla to honička skoro jako z akčního filmu. Před brněnskými strážníky ujížděl řidič, který předtím úmyslně zaparkoval na chodníku před ředitelstvím městské policie ve Štefánikově ulici a odmítal auto odstranit. Situaci po zadržení vysvětloval tím, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly. „Dobrá honička," řekl zasahujícím policistům.

Ples jako Brno: Gejzír nápadů, hodnotí celebrity

Brno /REPORTÁŽ/ – Po červeném koberci v sobotu večer přicházejí do brněnské Fait Gallery první celebrity. V záři barevných světel se třpytí dlouhé šaty krásných dam, doprovázených pány ve smokingu s motýlkem. Pečlivě upravené stoly zdobí kytice bílých a růžových tulipánů. Nad nimi se starostlivě sklání číšníci a dohlížejí, aby skleničky nezůstávaly prázdné. Ples jako Brno začíná.

O oblékání mrtvých není zájem, komentuje novelu majitel pohřební služby

Jižní Morava /ROZHOVOR/ – Větší kontrola pohřebních služeb, důstojnější zacházení s mrtvými a ve výsledku větší komfort pozůstalých. Politici si od novely zákona o pohřebnictví slibují velké zlepšení. Podle majitele brněnské pohřební služby Pavla Cajzla jsou změny nadbytečné. „Většina věcí je jenom o domluvě, není třeba, aby je určoval zákon," vysvětlil majitel pohřební služby Cajzl.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies