VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Moname: steaky a pizza v zámeckém prostředí

Brno - Restaurace v bývalém barokním zámečku v Medlánkách potěší hosty výbornou kuchyní. Kuchař si dává záležet i na dezertech.

14.2.2009
SDÍLEJ:

Restaurace Moname v bývalém barokním zámečku v Medlánkách.Foto: DENÍK

Podnik Moname v brněnských Medlánkách si říká zámecká restaurace. Podle zástupce šéfkuchaře Bobycentra Jana Seiberta naprosto oprávněně. Jako v romantické pohádce se cítí hosté v salonku u kulatého stolu, na židlích potažených krémovou kůží nebo v hlubokých hnědých sedačkách u krbu.

S vkusným prostředím bývalého barokního zámku, zámeckým nábytkem, cihlovou podlahou, lustry ve tvaru svícnů a pískovcovými sochami ladí i jídelníček. Není obsáhlý, ale nabízí pokrmy z kuřecího, vepřového a hovězího masa i ryb.

„Do zámecké restaurace nikdo na smažený sýr nepůjde, takže nabídka jídel je výstižná,“ konstatuje Seibert. Navíc zde připravují pizzu na téměř třicet způsobů. Podle chuti bagety s bylinkovým máslem, kterou číšník přináší před hlavním jídlem, Seibert odhaduje, že i nabízená pizza bude výborná. „Bagetu kuchař upekl z těsta na pizzu, je vláčná a měkoučká,“ vysvětluje svůj úsudek odborník.

Hosty obsluhují dva číšníci předpisově oblečení do košil, černých kalhot a dlouhých zástěr, ze kterých dýchá na hosty profesionalita. Hlavní jídlo s dvousetgramovým masem je na stole za patnáct minut, což si Seibert pochvaluje. Spěchá totiž na čtvrtfinálový zápas hokejistů Komety. Kuřecí steak plněný parmskou šunkou a parmezánem oceňuje na výbornou. „Maso šťavnaté, obloha přiměřená, chuť sýra i šunky výrazná,“ hodnotí Seibert.

Vepřová panenka pečená v italské slanině pancettě je na povrchu díky této specialitě slaná a maso je dobře propečené. Kuchař Seibert oceňuje také přípravu opékaných brambor. „Jsou opravdu opékané na pánvi, ne smažené ve fritéze,“ chválí.

Stejně střídmý, ale zajímavý jako nabídka jídel je v Moname i výběr dezertů. Dva ze tří jsou podle Seiberta perličkou. Čokoládový flan a smetanovou panna cottu přináší číšník na talířích s monogramem restaurace. Dortík s čokoládou a karamelem dochucuje vrstva šlehačky, kousky smetanového dezertu chutnají podobně jako hašlerky po anýzu. Dezerty jsou podle odborníka vynikající a opět proto při hodnocení volí nejvyšší známky.

Při příchodu i odchodu se hostům Moname nabídne zajímavý pohled do kuchyně, která je součástí otevřeného prostoru restaurace. Při placení kartou ovšem zarazí fakt, že dřív než na PIN se terminál ptá na výši spropitného. „Ještě jsem se snad nesetkal, že by si někde o spropitné řekli takto otevřeně,“ podivuje se Seibert.

Autor: Gabriela Peringerová

14.2.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hráči Komety Brno Martin Zaťovič (vlevo) a Marcel Haščák.

Dlouhé volno? Můžeme si za něj sami, culí se Zaťovič

Jednání u olomouckého vrchního soudu v případu čtyřnásobné vraždy s obviněným Kevinem Dahlgrenem.
1

Rozsudek doživotí pro Dahlgrena? Místo překládání tlumočnice odešla na procházku

Corea, Bona i Diana Krall. Na brněnský JazzFest míří světoznámé hvězdy

Brno – Swingující Joe Lovano, afrokubánský Richard Bona i inteligentně popový Dan Bárta. Šestnáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu JazzFestBrno nabídne jazz mnoha podob a v interpretaci těch nejlepších hudebníků.

Národní divadlo Brno láká do Reduty na jednorožce se ztopořeným penisem

Brno - Národní divadlo Brno chystá v Divadle Reduta na Zelném trhu novou inscenaci Strach jíst duši a vyzývá diváky: "Pokud Vás už nebaví fronty na selfie pod Joštem na Moraváku, stavte si udělat fotku k nám. V Redutě to vidíme růžově!" Tato krátká výzva doplňuje snímky zveřejněné na sociální síti Facebook, na nichž je nahý muž s hlavou jednorožce. Rekvizita je zabarvená do růžova a diváka upoutá zejména zvýrazeněním penisu.

Hošnova vila v duchu podnikatelského baroka je na prodej. Hrozí jí i zbourání

Brno – Připomínku porevolučního kapitalismu v podobě vily podnikatele Rudolfa Hošny nabízí k prodeji realitní kancelář. Známou stavbu nad Pisáreckými tunely možná čeká demolice, na jejím místě může vyrůst bytový dům.

Pomohou s jazykem, děláním úkolů, výběrem školy. Brno dá na doučování 50 milionů

Brno – Cizinci, kteří neovládají dobře český jazyk, školáci ze sociálně slabších rodin i děti, kterým nejde třeba matematika. Škála žáků, kteří potřebují doučování, je široká. Vedení města Brna je od srpna plánuje podpořit. Na doučování a kariérové poradenství získalo v pondělí od ministerstva školství dotaci padesát milionů korun.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies