VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Moname: steaky a pizza v zámeckém prostředí

Brno - Restaurace v bývalém barokním zámečku v Medlánkách potěší hosty výbornou kuchyní. Kuchař si dává záležet i na dezertech.

14.2.2009
SDÍLEJ:

Restaurace Moname v bývalém barokním zámečku v Medlánkách.Foto: DENÍK

Podnik Moname v brněnských Medlánkách si říká zámecká restaurace. Podle zástupce šéfkuchaře Bobycentra Jana Seiberta naprosto oprávněně. Jako v romantické pohádce se cítí hosté v salonku u kulatého stolu, na židlích potažených krémovou kůží nebo v hlubokých hnědých sedačkách u krbu.

S vkusným prostředím bývalého barokního zámku, zámeckým nábytkem, cihlovou podlahou, lustry ve tvaru svícnů a pískovcovými sochami ladí i jídelníček. Není obsáhlý, ale nabízí pokrmy z kuřecího, vepřového a hovězího masa i ryb.

„Do zámecké restaurace nikdo na smažený sýr nepůjde, takže nabídka jídel je výstižná,“ konstatuje Seibert. Navíc zde připravují pizzu na téměř třicet způsobů. Podle chuti bagety s bylinkovým máslem, kterou číšník přináší před hlavním jídlem, Seibert odhaduje, že i nabízená pizza bude výborná. „Bagetu kuchař upekl z těsta na pizzu, je vláčná a měkoučká,“ vysvětluje svůj úsudek odborník.

Hosty obsluhují dva číšníci předpisově oblečení do košil, černých kalhot a dlouhých zástěr, ze kterých dýchá na hosty profesionalita. Hlavní jídlo s dvousetgramovým masem je na stole za patnáct minut, což si Seibert pochvaluje. Spěchá totiž na čtvrtfinálový zápas hokejistů Komety. Kuřecí steak plněný parmskou šunkou a parmezánem oceňuje na výbornou. „Maso šťavnaté, obloha přiměřená, chuť sýra i šunky výrazná,“ hodnotí Seibert.

Vepřová panenka pečená v italské slanině pancettě je na povrchu díky této specialitě slaná a maso je dobře propečené. Kuchař Seibert oceňuje také přípravu opékaných brambor. „Jsou opravdu opékané na pánvi, ne smažené ve fritéze,“ chválí.

Stejně střídmý, ale zajímavý jako nabídka jídel je v Moname i výběr dezertů. Dva ze tří jsou podle Seiberta perličkou. Čokoládový flan a smetanovou panna cottu přináší číšník na talířích s monogramem restaurace. Dortík s čokoládou a karamelem dochucuje vrstva šlehačky, kousky smetanového dezertu chutnají podobně jako hašlerky po anýzu. Dezerty jsou podle odborníka vynikající a opět proto při hodnocení volí nejvyšší známky.

Při příchodu i odchodu se hostům Moname nabídne zajímavý pohled do kuchyně, která je součástí otevřeného prostoru restaurace. Při placení kartou ovšem zarazí fakt, že dřív než na PIN se terminál ptá na výši spropitného. „Ještě jsem se snad nesetkal, že by si někde o spropitné řekli takto otevřeně,“ podivuje se Seibert.

Autor: Gabriela Peringerová

14.2.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
AKTUALIZOVÁNO

V Líšni našli padesátikilovou bombu. Pozůstatek z války pyrotechnik odpálil

Vizualizace plánovaného komunitního centra.
10 12

Teplárenské objekty ožívají. Mění se na centra i parky

Přes pět tisíc obyvatel bez teplé vody. V Bystrci vymění potrubní rozvody

Brno – Bez teplé vody bude od úterý do pátku mezi osmou hodinou ráno a šestou hodin večer přes pět tisíc obyvatel brněnské Bystrce. Brněnské teplárny odstaví výtopnu v Teyschlově ulici. Bez teplé vody tak bude celé sídliště Kamechy. 

Chcete lístky na Zbrojovku? Soutěžte s Deníkem Rovnost

Soutěžte s Deníkem Rovnost o vstupenky na domácí zápasy fotbalové Zbrojovky Brno v sezoně 2017/2018!

Půldruhého roku povinných reflexních prvků? Ubylo usmrcených chodců

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Povinnost nosit při chůzi po neosvětlených silnicích mimo obec reflexní prvky platí rok a půl. Smyslem novely zákona, která novou povinnosti zavedla, bylo zvýšit bezpečnost chodců. Jak se jí to podařilo, je vidět na číslech. Minulý rok bylo v Jihomoravském kraji devět usmrcených chodců, o šest méně než předloni. Stejný trend hlásí policie i celostátně. „Podíl na tom nepochybně mají i reflexní prvky,“ řekla Zuzana Ambrožová z oddělení BESIP Ministerstva dopravy.

Káňa: V ruce jsem měl dva měsíce dráty

Brno - Bojovník je zpět. Hokejista brněnské Komety Jan Káňa na ledě většinou jezdí s elánem a nevypustí žádný souboj. Svou aktivitu musel na delší čas utlumit. Přesně po pěti měsících od zranění zápěstí si pak zahrál přípravný zápas proti Jihlavě, který Brňané vyhráli 3:1. „Tréninků už bylo hodně, určitě chci hrát a budu se snažit s rukou pracovat, aby byla dobrá,“ slíbil pětadvacetiletý útočník.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení