VYBERTE SI REGION

Nandu’s: zklamání bez razítka a jehněčího

Brno - /TEST RESTUARACÍ, INFOGRAFIKA/ V chladném podniku Nandu's v ulici Úvoz sedíme jen dva. Do dveří vstoupí skupinka dalších tří lidí a roz-pačitě se rozhlíží kolem. „Tady si nesedneme ani si nezajdeme na záchod," má jasno žena.

27.1.2013
SDÍLEJ:

Předražené, studené a nevýrazné. Takové je podle odborníka jídlo v arabském podniku Nandu’s. Výhrady má také k zařízení podniku.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Dveře za ní i jejími společníky se po chvíli zavřou. „Podnik právě přišel o další zákazníky. A vůbec se nedivím," pokyvuje hlavou provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Arabskou restauraci Nandu's hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Místo originální arabské restaurace, jak ji popisují internetové stránky, ale návštěvníka čeká spíše bistro. Nabídka visí nad barem, vybudovaným do tvaru písmene „el". Za ním se na grilovací tyči otáčí maso na gyros a prosklená výloha láká na neznámé cukroví.

Návštěvník v bistru najde čtyři malé stolky. Další, vyvýšený je umístěný okolo středového kovového trámu uprostřed místnosti. Lavice ale obklopují stolky jen z jedné strany, a tak se u malé desky stísní s obtížemi maximálně dva zákazníci. Pokud někdo obsadí i středový stolek, zabarikáduje cestu k baru. „Kdyby odstranili tu nevkusnou reklamní ledničku, po-užili místo lavic židle a posunuli část baru," pokouší se Dlapka v hlavě přestěhovat nábytek. Nakonec to vzdává. „Ne, je to od základů úplně špatně," přemítá.

U pultu objednává jehněčí vývar a salát. Muž za barem pokyvuje a odchází, aniž by si vyslechl, o který z osmi druhů v nabídce máme zájem. Vybrané jídlo Dlapku nakonec příliš neoslní. Padesát korun za půl okurky s rajčetem, hlávkovým salátem a cibulí, zakápnuté octem, cenou neodpovídá množství ani chuti.

Dlapka není spokojený ani s vývarem, který přináší zahalená žena. „Je to mdlé. Maso se v polévce moc neohřálo. Některé kusy jsou navíc příliš tučné," ukazuje lžící.

S objednávkou druhého jídla je to obtížnější. Dlapka se postupně ptá na pizzu, hovězí nebo jehněčí. „Nemáme," krčí muž za pultem rameny. Nakonec se šéfkuchaři podaří objednat jehněčí šiškebab, tedy grilované mleté maso a mixovaný špíz.

Na donášku čekáme asi dvacet minut. Na talíři je maso obklopené třemi druhy salátů a přelité dresinkem. „Mleté jehněčí chutná nevýrazně, je nedokořeněné. Navíc už je studené," hodnotí Dlapka. Nezaujal ho ani salát s kuskusem nebo s mrkví. Rajčata jsou spálená dočerna.

U špízu nejdou některé kousky masa pokousat. „Připadá mi, jako by se tady vůbec nesnažili. Žádná výzdoba, nikdo moc nespěchá," všímá si šéfkuchař.

Z vystaveného cukroví vybíráme dezert. „Co je tohle?" ptá se Dlapka. Kuchař a obsluha v jednom netuší. Chytí se až u třetí cukrovinky. „Obalovaná datle," usmívá se. Arabské sladkosti jsou chutné, i když na nás příliš sladké.

Předražené, studené a nevýrazné. Takové je podle odborníka jídlo v arabském podniku Nandu’s. Výhrady má také k zařízení podniku.

Obsluha na závěr Dlapkovi radí, kudy na toaletu. Ta je u vchodu do kuchyně ukrytá tak, že většina zákazníků o ní nejspíš nemá ani tušení.

Další problém nastává s placením. Účtenku nám muž nechce orazítkovat. Vytisknutý daňový doklad neobsahuje adresu ani daňové identifikační číslo. Na upozornění, že tento údaj je povinný, obsluha jen rozpačitě krčí rameny. „Ne ne ne," opakuje. Majitel restaurace Sam Jafari se později při telefonátu za chybějící údaje omlouvá. „Nikdy jsem neslyšel, že tam něco takového musí být," říká.

Dlapka přístup podniku nechápe. „Nemít takové údaje, zavřou mi podnik," soudí. Na odchodu se zastavujeme u zdi, kde zákazníci nechávají vzkazy v různých jazycích.

Dlapka si nakonec bere od muže křídu a přidává i svůj nápis: Všechno dobrý. „Tím myslím, že jim přeju zlepšení, ne že to tady takové bylo. Já už se sem nevrátím," dodává rychle.

Autor: Anna Fajkusová

27.1.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Budova na brněnském náměstí Svobody, ve kterém je v přízemí prodejna McDonald´s. Ilustrační foto.
3

Nový nájemce po McDonald's? Zatím bez zájmu. Město sleví z požadavku na záchody

Oslovi v minizoo v brněnských Horních Heršpicích museli v úterý na pomoc přispěchat strážníci. Zvíře totiž propadlo tenkou vrstvou ledu a zůstalo stát po krk v ledové vodě.

Osel z minizoo se propadl po krk do ledové vody. Na břeh se nakonec vyšplhal sám

Směr se změnil, čáry zůstaly. Parkoviště u Mahenova divadla je špatně označené

Brno – Lidé váhavě obcházejí zaparkovaná auta v brněnské ulici Za Divadlem. Na obrácení jednosměrného provozu, o kterém Brněnský deník Rovnost informoval již minulý týden, si řidiči již zvykají, stále si však nejsou jistí, jak mají v ulici parkovat.

VIDEO: Holky na techniku patří, láká studentky nový klip VUT

Brno – Matematika nebo fyzika nejsou jen pro muže, upozorňuje nová kampaň Vysokého učení technického v Brně s názvem Sem patřím. Univerzita se díky ní snaží vyvrátit stereotypy, které odrazují uchazečky od studia technických oborů. Odvahu jim dodává motivační videoklip i internetové stránky.

Zloděj chtěl odjet s lupem, nenastartoval dodávku

Příbram na Moravě – Nestartuje auto? Pokud se to stane řidiči, který spěchá do práce, je to nepříjemná záležitost. Hodně naštvaný pak musel být zatím neznámý zloděj, jenž marně startoval dodávku, do níž si předtím nanosil lup. O kuriózním případu z Příbrami na Moravě na Brněnsku informovali policisté v úterý.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies