VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Od Supa hosté odsupí s hodně plnými žaludky

Brno /FOTOGALERIE/ - Skvělá přesnídávková polévka i poctivý tmavý guláš. Jen svíčková by zasloužila víc smetany, ze zeleninového základu toho v ní zbylo moc

2.5.2009
SDÍLEJ:

Restaurace U supa.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Klasický guláš, svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo za méně než sto korun i steaky nebo lososa najde host v jídelním lístku restaurace U Supa v brněnských Soběšicích. Porce jsou obrovské.

Kuchař u Supa vaří jednoduchá jídla i speciality, což je podle kuchaře brněnského hotelu Bobycentrum Jana Seiberta zbytečné. „Restaurace nabízí dost českých hotových jídel, a navíc speciality, ryby a těstoviny. Vynechal bych masa z grilu a pánve, ale pokud vše kuchař stíhá připravit, je to věc podniku,“ přemýšlí nad složením jídelního lístku odborník.

V salonku vyvedeném v loveckém stylu může host ochutnat polévku a guláš od Supa, i Supí dráp nebo Supí prkénko. Obrázek o kvalitě číšníka si hosté udělají v okamžiku, kdy se zeptají například na složení supí polévky. Dozvědí se, že jde o přesnídávkovou polévku na rajčatovém základu s klobásou, bramborami a masem. „Perfektní. Jasně jsem si udělal představu, z čeho polévka je, a dostal na ni chuť. Dám si ji,“ říká Seibert a chválí číšníka za vyčerpávající informaci o jídle. V husté polévce plave vše, co číšník vyjmenoval.

„Hluboký zážitek,“ pochvaluje si Seibert. Jedničku, už jen podle vzhledu, by získala i česneková polévka pro hosta od vedlejšího stolu. U Supa ji servírují se strouhaným sýrem a opečenými kousky chleba v misce zvlášť.

Číšník doporučuje ochutnat také guláš od Supa s bramboráčky a svíčkovou. Kromě cibule je v poctivém tmavém guláši i kousek klobásy. „Tak má guláš vypadat. Jen si myslím, že bramboráčky nejsou domácí. Asi jde o polotovar, kterým si kuchař šetří práci,“ domnívá se Seibert. Nakonec uznává, že mu chutná.

Svíčková by si zasloužila víc smetany. Ze zeleninového základu toho zůstalo v omáčce hodně a víc než lahodná chuť smetany je z ní cítit mrkev. Maso je výborné, měkké a při krájení se pod ostřím nože rozpadá.
Kuchař nezapomněl ani na plátek citronu s brusinkami a šlehačkou.

Kromě hotových jídel se testovací tým rozhodne ochutnat ledový salát s rajčaty a mozzarellou. Zelenina je čerstvá, pokapaná olivovým olejem a proložená plátky sýra. „Překvapili mě. Čekal jsem levnější verzi mozzarelly, jenže je tam kvalitní sýr,“ konstatuje Seibert.

Na sladké u Supa moc nejsou. K výborné arabské kávě nabízejí jen ořechovo-čokoládový dezert a palačinky. To doplní už jen zmrzlinové poháry na několik způsobů.

„Taková vesnická paluša, ale dobře tu vaří a hostů mají víc než v centru,“ s nadsázkou pojmenovává Seibert restauraci a hodnotí ji po supí polévce a gulášku. Kromě letní terasy, které by slušel úklid po zimě, ocení rodiče s dětmi dobře vybavený dětský koutek.

Autor: Gabriela Peringerová

2.5.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Brno chce být kvetoucí sídlo. Vyzvalo další města v soutěži

Tomáš Jablonský.

Zápas o titul. Snad takový duel už hrát nebudu, doufá Jablonský před Slavií

Nebe v plamenech. Show nad Špilberkem zahájila dvacátý ročník Ignis Brunensis

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Nebe nad brněnským Špilberkem se před zraky desítek tisíc lidí v pátek rozzářilo světlem z ohňostroje. Show Nebe v plamenech české společnosti Theatrum Pyroboli odstartovala dvacátý ročník festivalu Ignis Brunensis.

Islandem na babetách. Skupina cestovatelů si bude prát v řece

Brno - Divokým islandským vnitrozemím, kde je jen jedna vesnice, žádná benzínka a cesty vysypané sopečným popelem, se chystá projet na babetách skupina cestovatelů Babetta maniaci z Brna. „Na Islandu chceme strávit asi dvacet dnů. Z naší cesty plánujeme natočit cestopisný film. Jede s námi profesionální kameraman," popisuje jeden z cestovatelů, Libor Vávra.

AKTUALIZOVÁNO

Nehoda šesti aut u Tvarožné částečně blokovala dálnici D1. Tři hodiny

Tvarožná – Cestu za víkendovým odpočinkem komplikovala v pátek řidičům na dálnici D1 u Tvarožné ve směru na Vyškov hromadná dopravní nehoda. Kvůli ní se odpoledne vytvořila až desetikilometrová kolona. Dopravu na místě řídili policisté.

OBRAZEM: Defilé policistů na koních. V Brně zahájili mezinárodní mistrovství

Brno – Už po dvacáté si Brňané mohou prohlédnout mezinárodní policejní mistrovství v jezdectví. Kolemjdoucí na brněnském náměstí Svobody překvapili jezdci na koních už v pátek, kdy policisté soutěž oficiálně zahájili přehlídkou i koncertem hradní stráže a policistů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies