VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Od Supa hosté odsupí s hodně plnými žaludky

Brno /FOTOGALERIE/ - Skvělá přesnídávková polévka i poctivý tmavý guláš. Jen svíčková by zasloužila víc smetany, ze zeleninového základu toho v ní zbylo moc

2.5.2009
SDÍLEJ:

Restaurace U supa.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Klasický guláš, svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo za méně než sto korun i steaky nebo lososa najde host v jídelním lístku restaurace U Supa v brněnských Soběšicích. Porce jsou obrovské.

Kuchař u Supa vaří jednoduchá jídla i speciality, což je podle kuchaře brněnského hotelu Bobycentrum Jana Seiberta zbytečné. „Restaurace nabízí dost českých hotových jídel, a navíc speciality, ryby a těstoviny. Vynechal bych masa z grilu a pánve, ale pokud vše kuchař stíhá připravit, je to věc podniku,“ přemýšlí nad složením jídelního lístku odborník.

V salonku vyvedeném v loveckém stylu může host ochutnat polévku a guláš od Supa, i Supí dráp nebo Supí prkénko. Obrázek o kvalitě číšníka si hosté udělají v okamžiku, kdy se zeptají například na složení supí polévky. Dozvědí se, že jde o přesnídávkovou polévku na rajčatovém základu s klobásou, bramborami a masem. „Perfektní. Jasně jsem si udělal představu, z čeho polévka je, a dostal na ni chuť. Dám si ji,“ říká Seibert a chválí číšníka za vyčerpávající informaci o jídle. V husté polévce plave vše, co číšník vyjmenoval.

„Hluboký zážitek,“ pochvaluje si Seibert. Jedničku, už jen podle vzhledu, by získala i česneková polévka pro hosta od vedlejšího stolu. U Supa ji servírují se strouhaným sýrem a opečenými kousky chleba v misce zvlášť.

Číšník doporučuje ochutnat také guláš od Supa s bramboráčky a svíčkovou. Kromě cibule je v poctivém tmavém guláši i kousek klobásy. „Tak má guláš vypadat. Jen si myslím, že bramboráčky nejsou domácí. Asi jde o polotovar, kterým si kuchař šetří práci,“ domnívá se Seibert. Nakonec uznává, že mu chutná.

Svíčková by si zasloužila víc smetany. Ze zeleninového základu toho zůstalo v omáčce hodně a víc než lahodná chuť smetany je z ní cítit mrkev. Maso je výborné, měkké a při krájení se pod ostřím nože rozpadá.
Kuchař nezapomněl ani na plátek citronu s brusinkami a šlehačkou.

Kromě hotových jídel se testovací tým rozhodne ochutnat ledový salát s rajčaty a mozzarellou. Zelenina je čerstvá, pokapaná olivovým olejem a proložená plátky sýra. „Překvapili mě. Čekal jsem levnější verzi mozzarelly, jenže je tam kvalitní sýr,“ konstatuje Seibert.

Na sladké u Supa moc nejsou. K výborné arabské kávě nabízejí jen ořechovo-čokoládový dezert a palačinky. To doplní už jen zmrzlinové poháry na několik způsobů.

„Taková vesnická paluša, ale dobře tu vaří a hostů mají víc než v centru,“ s nadsázkou pojmenovává Seibert restauraci a hodnotí ji po supí polévce a gulášku. Kromě letní terasy, které by slušel úklid po zimě, ocení rodiče s dětmi dobře vybavený dětský koutek.

Autor: Gabriela Peringerová

2.5.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kvůli nehodě nemohli v pondělí od půl deváté projet řidiči po dálnici D1 170. kilometrem u Domašova ve směru na Prahu. Srazily se tam kamion, dodávka a osobní auto.
AKTUALIZOVÁNO
4

Dálnici D1 ve směru na Prahu u Domašova hodinu blokovala nehoda

Ilustrační foto
5

Třídní ponižuje děti, tvrdí někteří rodiče. Pochybení zjistila i inspekce

V Mikulovské ulici hořel sklep. Požár likvidovalo deset jednotek hasičů

Brno – S požárem sklepa panelového domu v Mikulovské ulici v Brně v neděli krátce před jedenáctou hodinou večer vyjely bojovat jednotky jihomoravských hasičů. „Nahlásili nám druhý stupeň požárního poplachu, na místo proto vyjelo deset jednotek. Ty z domu zachránily dva lidi, které předaly do péče zdravotnické záchranné služby," popsal mluvčí krajských hasičů Filip Venclovský.

V Kníničské ulici už jen padesátkou. Snížení povolené rychlosti řidičům vadí

Brno – Nemilé překvapení v podobě snížení povolené rychlosti zažili nedávno řidiči v Kníničské ulici ve směru z Bystrce do centra města. Okolo cyklostezky nově musí jezdit padesátikilometrovou rychlostí oproti původní sedmdesátce.

Tour de Brno. S pohárem jsme chodili po hospodách, směje se kapitán mistrů

Brno – Spánek a odpočinek není na pořadu dne. Hokejisté brněnské Komety po zisku extraligového titulu neúnavně oslavují a dle jejich slov jen tak neskončí. Doma se objevují spíš sporadicky. „Za tři dny jsem přišel jednou. I to je myslím úspěch," smál se útočník Martin Zaťovič.

Nemůžeme doma dostat tři góly, zlobil se Zavadil po prohře Zbrojovky

Brno /ROZHOVOR/ – Ta rána neměla chybu. Brněnský kapitán Pavel Zavadil si došel pro faul v těsné blízkosti pokutového území a pak se tradičně postavil k rozehrání přímého kopu. Míč poslal neomylně do levého horního rohu a zařídil vyrovnání fotbalistů Zbrojovky v domácím duelu s Mladou Boleslaví. „Gólman na té straně stál, ale tohle asi nemohl chytat," utrousil brzy devětatřicetiletý záložník. Jenže Zbrojovka prohrála 2:3.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies