VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Od Supa hosté odsupí s hodně plnými žaludky

Brno /FOTOGALERIE/ - Skvělá přesnídávková polévka i poctivý tmavý guláš. Jen svíčková by zasloužila víc smetany, ze zeleninového základu toho v ní zbylo moc

2.5.2009
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií

Restaurace U supa.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Klasický guláš, svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo za méně než sto korun i steaky nebo lososa najde host v jídelním lístku restaurace U Supa v brněnských Soběšicích. Porce jsou obrovské.

Kuchař u Supa vaří jednoduchá jídla i speciality, což je podle kuchaře brněnského hotelu Bobycentrum Jana Seiberta zbytečné. „Restaurace nabízí dost českých hotových jídel, a navíc speciality, ryby a těstoviny. Vynechal bych masa z grilu a pánve, ale pokud vše kuchař stíhá připravit, je to věc podniku,“ přemýšlí nad složením jídelního lístku odborník.

V salonku vyvedeném v loveckém stylu může host ochutnat polévku a guláš od Supa, i Supí dráp nebo Supí prkénko. Obrázek o kvalitě číšníka si hosté udělají v okamžiku, kdy se zeptají například na složení supí polévky. Dozvědí se, že jde o přesnídávkovou polévku na rajčatovém základu s klobásou, bramborami a masem. „Perfektní. Jasně jsem si udělal představu, z čeho polévka je, a dostal na ni chuť. Dám si ji,“ říká Seibert a chválí číšníka za vyčerpávající informaci o jídle. V husté polévce plave vše, co číšník vyjmenoval.

„Hluboký zážitek,“ pochvaluje si Seibert. Jedničku, už jen podle vzhledu, by získala i česneková polévka pro hosta od vedlejšího stolu. U Supa ji servírují se strouhaným sýrem a opečenými kousky chleba v misce zvlášť.

Číšník doporučuje ochutnat také guláš od Supa s bramboráčky a svíčkovou. Kromě cibule je v poctivém tmavém guláši i kousek klobásy. „Tak má guláš vypadat. Jen si myslím, že bramboráčky nejsou domácí. Asi jde o polotovar, kterým si kuchař šetří práci,“ domnívá se Seibert. Nakonec uznává, že mu chutná.

Svíčková by si zasloužila víc smetany. Ze zeleninového základu toho zůstalo v omáčce hodně a víc než lahodná chuť smetany je z ní cítit mrkev. Maso je výborné, měkké a při krájení se pod ostřím nože rozpadá.
Kuchař nezapomněl ani na plátek citronu s brusinkami a šlehačkou.

Kromě hotových jídel se testovací tým rozhodne ochutnat ledový salát s rajčaty a mozzarellou. Zelenina je čerstvá, pokapaná olivovým olejem a proložená plátky sýra. „Překvapili mě. Čekal jsem levnější verzi mozzarelly, jenže je tam kvalitní sýr,“ konstatuje Seibert.

Na sladké u Supa moc nejsou. K výborné arabské kávě nabízejí jen ořechovo-čokoládový dezert a palačinky. To doplní už jen zmrzlinové poháry na několik způsobů.

„Taková vesnická paluša, ale dobře tu vaří a hostů mají víc než v centru,“ s nadsázkou pojmenovává Seibert restauraci a hodnotí ji po supí polévce a gulášku. Kromě letní terasy, které by slušel úklid po zimě, ocení rodiče s dětmi dobře vybavený dětský koutek.

Autor: Gabriela Peringerová

2.5.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační fotografie.

Povodí Moravy: Některá místa na tocích mohou ucpat ledové kry

Ukrajinec Vladimír Švačuk u Krajského soudu v Brně. Je obžalovaný z pokusu o vraždu a těžkého ublížení na zdraví.
6

Útok mačetami u soudu: Křičel, že mi usekne hlavu, vypověděl svědek

Fotbalového Jágra z Brna žene motivace. Zavadil může hrát i po čtyřicítce

Brno – Lídr je zpátky. A v plné síle. Zůstaly mu dlouhé vlasy, vousy a nic neztratil ani ze svého fotbalového umu. Brněnský kapitán Pavel Zavadil nastoupil v nejvyšší soutěži od dubnového vážného zranění kolena poprvé v základní sestavě a hned zařídil remízu 1:1 v duelu úvodního jarního kola na hřišti Teplic.

Plány na rekonstrukci se mění. Sauny i vířivky si lidé i tak na Kraví hoře užijí

Brno – Na odpočinek v nových saunách a wellness na Kraví hoře si lidé počkají. Radní městské části Brno-střed totiž změnili plány na přestavbu budov. Skromnější přestavba ušetří městu až 50 milionů korun.

Hoaxy: Lidé snáze věří fotkám, říká odborník

Brno /ANKETA/ – Nenechat se strhnout falešnými informacemi, neboli hoaxy, naučí v květnu v netradičním kurzu studenty žurnalistiky a mediálních studií brněnské Masarykovy univerzity britský odborník Alastair Reid. „V moderní době je jednodušší sdílet nepravdivé zprávy a věřit jim," vypráví.

Úředníci se vrací ke starému územnímu plánu. Na chvíli

Brno – Jako vzpouru úředníků označil postup magistrátu bývalý náměstek primátora Robert Kotzian. Úředníci totiž znovu pracují na územním plánu, který začali připravovat v roce 2002. Podle současného náměstka pro oblast rozvoje města Martina Andera je to ovšem dezinterpretace normálního postupu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies