VYBERTE SI REGION

Padowetz? Asi zapomněli proškolit personál, diví se hodnotitel

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V nově otevřené restauraci Padowetz nemá svíčková chybu a panenka se sama rozpadá v ústech. Dojem kazí jen zmatení číšníci a číšnice.

4.1.2014 11
SDÍLEJ:

Nedávno otevřená restaurace Padowetz.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Před deseti lety tekla v nonstopu Padowetz po zemi voda, opilci přespávali na záchodě a z ušpiněných pivních trubek si hosté odnášeli minimálně kocovinu. Po prosincovém znovuotevření restaurace leckterý návštěvník znejistí, jestli je skutečně v restauraci Padowetz. Z Masarykovy ulice vedou k proskleným dveřím restaurace schody nasvícené zlatým světlem a lemované historickými fotografiemi budovy.

„Na interiéru si dali záležet. Ať už jsou to dominantní pivní tanky uprostřed místnosti, stěna zdobená podsvícenými láhvemi od vína, nebo jméno podniku vyryté do stolů. Někdo tu odvedl kus práce," přikyvuje kuchař restaurace Borgo Agnes. Restaurant Padowetz hodnotil pro další díl seriálu Test restaurací.

Dojem bezchybného podniku se však rozplývá už při prvním kontaktu s obsluhou. Ta nemůže najít rezervaci a nakonec zmateně nabízí stůl u okna. Po chvíli přichází jiný číšník a omlouvá se, že stůl už je zadaný. Příliš jistý si není po ujištění, že rezervace patří nám. „Alespoň vidíte, jak moc jsme se vám ten stůl snažili uhlídat," rezignuje nakonec.

Restaurant Padowetz - hodnocení.

Denní menu je nevkusně vložené do obalu coca cola. „Když už si s podobou podniku tolik vyhráli, tohle mi připadá jako zbytečná chyba," míní Ševčík. Na požádání číšník přináší i jídelní lístek. Po chvíli se vrací s omluvou. „My vlastně bohužel z lístku vaříme až od dvou odpoledne," říká. Zmateně působí i po dotazu na nealkoholické čepované nápoje. Nakonec přináší jablečný cider se zbytečným množstvím ledu.

Ševčík si prohlíží jídelníček. „Ryby jsou podle denní nabídky, což by mělo znamenat čerstvé. Ty se přivážejí ráno. Zajímalo by mě, komu je servírují, když si je člověk nemůže dát na oběd. Přitom je restaurace poloprázdná. Dvě jídla z lístku by kuchař určitě zvládl. Takhle se okrádají o peníze," míní Ševčík.

Na nabídce oceňuje, že je krátká a kuchyň tak může udržet čerstvé suroviny. „Líbí se mi také hned dvě nabídky zvěřiny v hotovkách," ukazuje. Kladně hodnotí také vysvětlivky u steaků, kde je rozepsané, z jaké části krávy maso je a jak se připravuje. „Celkové zaměření by ale mohlo být jednotnější. Lístek míchá nabídku steakové restaurace, chuťovek k pivu i italské kuchyně," upozorňuje.

Mezitím číšník přináší meníčkovou zelňačku. Přestože je chutná, Ševčík upozorňuje na několik chyb. „Zahuštěná je jen jíškou a ne smetanou, jak to má správně být. Taky mi chybí uzenina. Navíc kyselá má být po kysaném zelí, ne po čerstvém dochuceném octem," vysvětluje Ševčík.

Z hlavního chodu je naopak nadšený. Chybu podle něho nemá šťavnatá vepřová panenka se správně připraveným ratatouille, ani zvěřinová svíčková. „Omáčka je neošizená, plná zeleniny. Maso je prošpikované a má šťávu, domácí knedlík je nádherně nadýchaný," libuje si hodnotitel. Dodává, že pokud jsou podobně podařená i jídla z lístku, rozjíždí se restaurace kvalitně. „Jen škoda toho personálu. Připadá mi, že ho nikdo nezaškolil a že se v nabídce moc neorientuje," doplňuje kuchař.

Číšník to potvrzuje hned, když přináší dezert. „Ani jsem si k němu nestihl objednat kávu a on se sám nenabídl. Přitom je buchta hrozně suchá. Nabídl mi kávu, až poté, co jsem dezert dojedl," kroutí hlavou Ševčík.

Do restaurace by se přesto vrátil. „Ale až po druhé hodině odpoledne. Stejně jako dnes mě totiž zajímá, jak nově otevřená restaurace vaří. Ne jenom zajít na meníčko," dodává.

Autor: Anna Fajkusová

4.1.2014 VSTUP DO DISKUSE 11
SDÍLEJ:

Nový Moravák svlaží vodotrysky. Vítězný návrh počítá v zimě i s kluzištěm

Brno /VIZUALIZACE/ – Ochlazení v horké letní dny nebo jízdu na bruslích v zimě nabídne po rekonstrukci Moravské náměstí v Brně. Radnice Brna-středu chce vytvořit prostor s vodní plochou a kavárnou, který lidi naláká k odpočinku. V pátek oznámila výsledky architektonické soutěže na podobu náměstí. Z dvaceti návrhů zvítězil v soutěži projekt kanceláře Consequence forma.

AKTUALIZOVÁNO

Vlak srazil ženu na nádraží v Rosicích. Na místě zemřela

Rosice – Pod koly vlaku zemřela šestatřicetiletá žena v sobotu v Rosicích u Brna. Podvečerní nehoda komplikovala vlakovou dopravu na trati mezi Brnem a Jihlavou.

AKTUALIZOVÁNO

Vive la France! Bitvu tří císařů opět ovládli Napoleonovi vojáci

Tvarožná /REPORTÁŽ/ – Po 211 letech se historie na Slavkovském bojišti v sobotu odpoledne zopakovala. Přibližně tisícovka vojáků oděných do dobových uniforem před zraky několika tisíců lidí svedla boj připomínající Napoleonovo vítězství v bitvě tří císařů z roku 1805.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies