VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Padowetz? Asi zapomněli proškolit personál, diví se hodnotitel

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V nově otevřené restauraci Padowetz nemá svíčková chybu a panenka se sama rozpadá v ústech. Dojem kazí jen zmatení číšníci a číšnice.

4.1.2014 11
SDÍLEJ:

Nedávno otevřená restaurace Padowetz.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Před deseti lety tekla v nonstopu Padowetz po zemi voda, opilci přespávali na záchodě a z ušpiněných pivních trubek si hosté odnášeli minimálně kocovinu. Po prosincovém znovuotevření restaurace leckterý návštěvník znejistí, jestli je skutečně v restauraci Padowetz. Z Masarykovy ulice vedou k proskleným dveřím restaurace schody nasvícené zlatým světlem a lemované historickými fotografiemi budovy.

„Na interiéru si dali záležet. Ať už jsou to dominantní pivní tanky uprostřed místnosti, stěna zdobená podsvícenými láhvemi od vína, nebo jméno podniku vyryté do stolů. Někdo tu odvedl kus práce," přikyvuje kuchař restaurace Borgo Agnes. Restaurant Padowetz hodnotil pro další díl seriálu Test restaurací.

Dojem bezchybného podniku se však rozplývá už při prvním kontaktu s obsluhou. Ta nemůže najít rezervaci a nakonec zmateně nabízí stůl u okna. Po chvíli přichází jiný číšník a omlouvá se, že stůl už je zadaný. Příliš jistý si není po ujištění, že rezervace patří nám. „Alespoň vidíte, jak moc jsme se vám ten stůl snažili uhlídat," rezignuje nakonec.

Restaurant Padowetz - hodnocení.

Denní menu je nevkusně vložené do obalu coca cola. „Když už si s podobou podniku tolik vyhráli, tohle mi připadá jako zbytečná chyba," míní Ševčík. Na požádání číšník přináší i jídelní lístek. Po chvíli se vrací s omluvou. „My vlastně bohužel z lístku vaříme až od dvou odpoledne," říká. Zmateně působí i po dotazu na nealkoholické čepované nápoje. Nakonec přináší jablečný cider se zbytečným množstvím ledu.

Ševčík si prohlíží jídelníček. „Ryby jsou podle denní nabídky, což by mělo znamenat čerstvé. Ty se přivážejí ráno. Zajímalo by mě, komu je servírují, když si je člověk nemůže dát na oběd. Přitom je restaurace poloprázdná. Dvě jídla z lístku by kuchař určitě zvládl. Takhle se okrádají o peníze," míní Ševčík.

Na nabídce oceňuje, že je krátká a kuchyň tak může udržet čerstvé suroviny. „Líbí se mi také hned dvě nabídky zvěřiny v hotovkách," ukazuje. Kladně hodnotí také vysvětlivky u steaků, kde je rozepsané, z jaké části krávy maso je a jak se připravuje. „Celkové zaměření by ale mohlo být jednotnější. Lístek míchá nabídku steakové restaurace, chuťovek k pivu i italské kuchyně," upozorňuje.

Mezitím číšník přináší meníčkovou zelňačku. Přestože je chutná, Ševčík upozorňuje na několik chyb. „Zahuštěná je jen jíškou a ne smetanou, jak to má správně být. Taky mi chybí uzenina. Navíc kyselá má být po kysaném zelí, ne po čerstvém dochuceném octem," vysvětluje Ševčík.

Z hlavního chodu je naopak nadšený. Chybu podle něho nemá šťavnatá vepřová panenka se správně připraveným ratatouille, ani zvěřinová svíčková. „Omáčka je neošizená, plná zeleniny. Maso je prošpikované a má šťávu, domácí knedlík je nádherně nadýchaný," libuje si hodnotitel. Dodává, že pokud jsou podobně podařená i jídla z lístku, rozjíždí se restaurace kvalitně. „Jen škoda toho personálu. Připadá mi, že ho nikdo nezaškolil a že se v nabídce moc neorientuje," doplňuje kuchař.

Číšník to potvrzuje hned, když přináší dezert. „Ani jsem si k němu nestihl objednat kávu a on se sám nenabídl. Přitom je buchta hrozně suchá. Nabídl mi kávu, až poté, co jsem dezert dojedl," kroutí hlavou Ševčík.

Do restaurace by se přesto vrátil. „Ale až po druhé hodině odpoledne. Stejně jako dnes mě totiž zajímá, jak nově otevřená restaurace vaří. Ne jenom zajít na meníčko," dodává.

Autor: Anna Fajkusová

4.1.2014 VSTUP DO DISKUSE 11
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Zbrojovka víc střílí góly, ale body jí chybí. Nadále proto bojuje o záchranu

Ilustrační foto.

V exekuci? Lidé dluží víc, než je roční rozpočet města

Oteplení na jižní Moravě: bude přes dvacet stupňů

Jižní Morava – Teplejší počasí si v úterý užije většina Jihomoravanů, meteorologové na území kraje očekávají polojasno až oblačno. „Nejvyšší odpolední teploty vystoupají od sedmnácti až k jednadvaceti stupňům Celsia," uvedla Jitka Kučerová z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Tři mrtví mezi Závistí a Černou Horou: za tragickou nehodou stálo předjíždění

Blanensko – Předjíždění. To podle všeho stojí za tragickou dopravní nehodou dvou osobních aut, ke které došlo v sobotu na silnici I/43 mezi obcemi Závist a Černá Hora na Blanensku. Zemřeli při ní tři lidé. Dva muži na místě a třetí po převozu do nemocnice.

AKTUALIZOVÁNO

Zraněný řidič z nehody v Bělohorské ulici zemřel. Při řízení upadl do bezvědomí

Brno – Tragické následky měla v pondělí před sedmou hodinou ráno dopravní nehoda tří aut v Bělohorské ulici v brněnských Židenicích. Starší muž nejspíš při jízdě upadl do bezvědomí a naboural.

Hollan vysvětloval jízdy. Kontrolní výbor chce metodiku používání služebních aut

Brno – Jestli jezdil, nebo nejezdil náměstek primátora Matěj Hollan služebním autem na soukromé cesty, se snažil zjistit v pondělí kontrolní výbor brněnského zastupitelstva. Doporučil, aby rada města vytvořila metodiku pro používá služebních aut.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies