VYBERTE SI REGION

Pirát a kuchař John Silver nabízí stovku jídel

Brno - Restaurace v Lesné působí zanedbaně a je i v době obědů zakouřená. Špatný dojem z prostředí vyvažuje výborné jídlo a svižná obsluha.

25.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace v Lesné.Foto: DENÍK/Attila Racek

Sto jedna teplých jídel plus čtyři jídla z menu, výběr z pochoutek staročeské kuchyně, salátů, teplých i studených předkrmů a polévek. Nabídka jídelního lístku John Silver taverny v Dusíkově ulici v brněnské Lesné určitě potěší všechny, kteří si zakládají na velkém výběru.

Šéfkuchaře restaurantu Boulevard Iva Ševčíka však bohatý jídelníček neokouzluje. Při známkování jako ve škole by mu dal čtyřku. „Jídelníček je strašně obsáhlý, hosté nemají šanci si z něj rychle vybrat. Navíc ve specialitách nabízí jen vepřové a kuřecí maso,“ kritizuje Ševčík nabídku.

S jídlem i obsluhou je však spokojen. Zelňačka se smetanou na vrchu, která zjemní chuť polévky, je podle Ševčíka výborná a chuťově vyrovnaná. „Ani zelí v ní není rozvařené. Chybí tu snad jen kousek pečiva k zakusování,“ říká Ševčík. Také česnečka s opečenými kousky chleba a šunkou je připravená tak, jak doporučují mistři kuchaři.

Hlavní jídlo je na stole hned po polévce. Nad plnými talíři se sbíhají sliny. Marinovaný biftek s pikantními fazolkami je přesně takový, jaký má být. Šťavnatý. Teplá zelenina jako příloha je křupavá a její chuť vynikající. Ve vepřovém kotletu se čtyřmi druhy sýrů najde host čedar, gorgonzolu, hermelín i eidam.

Po obrovských porcích už nezbývá místo na moučník. Následuje proto už jen ochutnávka výborné husté kávy a placení.
Na účtu za oběd překvapuje položka za couvert. „Když si restaurace účtuje couvert, měl jsem určitě dostat k zelňačce to pečivo. I za poloviční porci brambor by mohli chtít třeba jen sedmdesát procent ceny,“ poukazuje na drobné nedostatky Ševčík.

Jako v podpalubí

Klady restaurace, kterými jsou výborné jídlo a svižná obsluha, vyvažují ještě jednu nemilou věc. Tou je špatný první dojem z nevábného prostředí podniku. To totiž působí tmavě, zanedbaně, a navíc je zakouřené. Alespoň že si host může prohlédnout útesy a kroužící racky namalované na stěně.

Společně s dřevěnými trámy a kormidlem to v restauraci vypadá jako v podpalubí pirátského korábu, na kterém vévodí kuchyni námořník John Silver. „Ty bambitky na stěně tady asi mají na hosty, kteří neplatí,“ žertuje při odchodu Ševčík.

Autor: Gabriela Peringerová

25.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Česká hlava pro brněnský tým. Mikroskop pomůže s léčbou rakoviny

Brno – Vynalezl mikroskop, který v budoucnu pomůže s nádorovou léčbou. Padesátiletý Radim Chmelík se svým týmem z Fakulty strojního inženýrství a CEITEC Vysokého učení technického v Brně obdržel minulý týden ocenění vědecké soutěže Česká hlava.

Kníničská Panna Marie? Řezbář ji vyřezal motorovou pilou

Brno /FOTOGALERIE/ – Zvuk motorové pily slyšeli v neděli dopoledne lidé z brněnských Kníniček. Před místní mateřskou školou totiž započal letošní advent v městské části. Jedním z největších lákadel programu byla řezbářská show, při níž řezbář vytvořil postavu Panny Marie.

Nehod motorkářů ubylo. Jsou lépe připravení, tvrdí odborník

Jižní Morava – Devět životů vyhaslo od začátku roku při nehodách motocyklů na silnicích v Jihomoravském kraji. Oproti loňsku je to o jednoho mrtvého méně.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies