VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pirát a kuchař John Silver nabízí stovku jídel

Brno - Restaurace v Lesné působí zanedbaně a je i v době obědů zakouřená. Špatný dojem z prostředí vyvažuje výborné jídlo a svižná obsluha.

25.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace v Lesné.Foto: DENÍK/Attila Racek

Sto jedna teplých jídel plus čtyři jídla z menu, výběr z pochoutek staročeské kuchyně, salátů, teplých i studených předkrmů a polévek. Nabídka jídelního lístku John Silver taverny v Dusíkově ulici v brněnské Lesné určitě potěší všechny, kteří si zakládají na velkém výběru.

Šéfkuchaře restaurantu Boulevard Iva Ševčíka však bohatý jídelníček neokouzluje. Při známkování jako ve škole by mu dal čtyřku. „Jídelníček je strašně obsáhlý, hosté nemají šanci si z něj rychle vybrat. Navíc ve specialitách nabízí jen vepřové a kuřecí maso,“ kritizuje Ševčík nabídku.

S jídlem i obsluhou je však spokojen. Zelňačka se smetanou na vrchu, která zjemní chuť polévky, je podle Ševčíka výborná a chuťově vyrovnaná. „Ani zelí v ní není rozvařené. Chybí tu snad jen kousek pečiva k zakusování,“ říká Ševčík. Také česnečka s opečenými kousky chleba a šunkou je připravená tak, jak doporučují mistři kuchaři.

Hlavní jídlo je na stole hned po polévce. Nad plnými talíři se sbíhají sliny. Marinovaný biftek s pikantními fazolkami je přesně takový, jaký má být. Šťavnatý. Teplá zelenina jako příloha je křupavá a její chuť vynikající. Ve vepřovém kotletu se čtyřmi druhy sýrů najde host čedar, gorgonzolu, hermelín i eidam.

Po obrovských porcích už nezbývá místo na moučník. Následuje proto už jen ochutnávka výborné husté kávy a placení.
Na účtu za oběd překvapuje položka za couvert. „Když si restaurace účtuje couvert, měl jsem určitě dostat k zelňačce to pečivo. I za poloviční porci brambor by mohli chtít třeba jen sedmdesát procent ceny,“ poukazuje na drobné nedostatky Ševčík.

Jako v podpalubí

Klady restaurace, kterými jsou výborné jídlo a svižná obsluha, vyvažují ještě jednu nemilou věc. Tou je špatný první dojem z nevábného prostředí podniku. To totiž působí tmavě, zanedbaně, a navíc je zakouřené. Alespoň že si host může prohlédnout útesy a kroužící racky namalované na stěně.

Společně s dřevěnými trámy a kormidlem to v restauraci vypadá jako v podpalubí pirátského korábu, na kterém vévodí kuchyni námořník John Silver. „Ty bambitky na stěně tady asi mají na hosty, kteří neplatí,“ žertuje při odchodu Ševčík.

Autor: Gabriela Peringerová

25.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Ukaž kapsy, jinak střelím. Trojici za přepadení v Brně hrozí až 10 let vězení

Michal Škoda.

Fotbalista Zbrojovky Michal Škoda odpoví online čtenářům Deníku Rovnost

Hororový zážitek. Terénní auto najíždělo v noci do skupinky starších lidí

Kuchařovice – Šok, strach o život, hororový zážitek. Tak popisuje šestice starších lidí z Kuchařovic na Znojemsku situaci, kterou zažili, když se zkratkou po polní cestě vraceli z návštěvy přátel v sousedních Suchohrdlech. Někdo do nich najížděl větším autem, možná terénním. Divoce kolem nich jezdil a honil je po poli.

Zbrojovka představila nový dres i partnera, vepředu spoléhá na tři útočníky

Brno /FOTOGALERIE/ – Jestliže v minulém ročníku nejvyšší české soutěže brněnští fanoušci přijali, že se po velkých změnách jednalo o poznávací sezonu, v nadcházející sezoně už Zbrojovce nic neodpustí. To si uvědomuje vedení, trenér i hráči. „Vytkli jsme si cíl skončit do osmého místa, tedy v první polovině tabulky. Loňská sezona nás neuspokojila, byla takzvaně startovací,“ uvedl brněnský kouč Svatopluk Habanec.

Bratrovi skoro uřízl hlavu

Brno, Jihlava – Krajský soud v Brně začal projednávat dvojnásobnou vraždu v Jihlavě. Obžalovaným je nadějný hudebník.

Lidé se v Brně pokusí o rekord. Chtějí sestavit největší živou vlajku EU

Brno – O zápis do české knihy rekordů se ve čtvrtek v Brně pokusí lidé, kteří se zúčastní Mezinárodního evropského parlamentu mládeže. V lužáneckém parku se budou snažit sestavit největší živou vlajku Evropské unie.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení