VYBERTE SI REGION

Pirát a kuchař John Silver nabízí stovku jídel

Brno - Restaurace v Lesné působí zanedbaně a je i v době obědů zakouřená. Špatný dojem z prostředí vyvažuje výborné jídlo a svižná obsluha.

25.10.2008
SDÍLEJ:

Restaurace v Lesné.Foto: DENÍK/Attila Racek

Sto jedna teplých jídel plus čtyři jídla z menu, výběr z pochoutek staročeské kuchyně, salátů, teplých i studených předkrmů a polévek. Nabídka jídelního lístku John Silver taverny v Dusíkově ulici v brněnské Lesné určitě potěší všechny, kteří si zakládají na velkém výběru.

Šéfkuchaře restaurantu Boulevard Iva Ševčíka však bohatý jídelníček neokouzluje. Při známkování jako ve škole by mu dal čtyřku. „Jídelníček je strašně obsáhlý, hosté nemají šanci si z něj rychle vybrat. Navíc ve specialitách nabízí jen vepřové a kuřecí maso,“ kritizuje Ševčík nabídku.

S jídlem i obsluhou je však spokojen. Zelňačka se smetanou na vrchu, která zjemní chuť polévky, je podle Ševčíka výborná a chuťově vyrovnaná. „Ani zelí v ní není rozvařené. Chybí tu snad jen kousek pečiva k zakusování,“ říká Ševčík. Také česnečka s opečenými kousky chleba a šunkou je připravená tak, jak doporučují mistři kuchaři.

Hlavní jídlo je na stole hned po polévce. Nad plnými talíři se sbíhají sliny. Marinovaný biftek s pikantními fazolkami je přesně takový, jaký má být. Šťavnatý. Teplá zelenina jako příloha je křupavá a její chuť vynikající. Ve vepřovém kotletu se čtyřmi druhy sýrů najde host čedar, gorgonzolu, hermelín i eidam.

Po obrovských porcích už nezbývá místo na moučník. Následuje proto už jen ochutnávka výborné husté kávy a placení.
Na účtu za oběd překvapuje položka za couvert. „Když si restaurace účtuje couvert, měl jsem určitě dostat k zelňačce to pečivo. I za poloviční porci brambor by mohli chtít třeba jen sedmdesát procent ceny,“ poukazuje na drobné nedostatky Ševčík.

Jako v podpalubí

Klady restaurace, kterými jsou výborné jídlo a svižná obsluha, vyvažují ještě jednu nemilou věc. Tou je špatný první dojem z nevábného prostředí podniku. To totiž působí tmavě, zanedbaně, a navíc je zakouřené. Alespoň že si host může prohlédnout útesy a kroužící racky namalované na stěně.

Společně s dřevěnými trámy a kormidlem to v restauraci vypadá jako v podpalubí pirátského korábu, na kterém vévodí kuchyni námořník John Silver. „Ty bambitky na stěně tady asi mají na hosty, kteří neplatí,“ žertuje při odchodu Ševčík.

Autor: Gabriela Peringerová

25.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Jedno místo, šest beků. Kempného čeká chicagská tlačenice

Brno – Nyní už dře v trénincích na úzkém kluzišti. Hokejový obránce Michal Kempný se zapojil do přípravy týmu zámořské NHL Chicaga Blackhawks a zřejmě se snaží hodit za hlavu poslední zkušenost z kanadského rozměru hřiště, tedy Světový pohár v Torontu. „Turnaj se mu zrovna nevyvedl. Někdy nevolil správná řešení. Ale rozhodně to nevypovídá o tom, jaký je hokejista," povídá televizní expert Milan Antoš.

AKTUALIZOVÁNO
Hokejisté brněnské Komety v duelu sedmého kola doma jasně přehráli Litvínov 7:1.

Třetí útok řádil, Kometa si pohrála s Litvínovem 7:1

Brno /FOTOGALERIE/ – Domácí kanonáda. Hokejisté brněnské Komety v duelu sedmého kola extraligy jasně přehráli Litvínov 7:1. Na čtyřech brankách se podílela útočná formace Jan Káňa, Leoš Čermák a Martin Dočekal. „Fakt nám to hodně lepilo, do branky padlo všechno, na co jsme sáhli. I ve čtyřech se dá ujet a vstřelit branku," usmál se dvougólový Dočekal. Kometa je v tabulce stále druhá o bod za Třincem.

Chytali papouška v hale, museli jej pokropit vodou

Jižní Morava - Nečekanou sprchu dostal papoušek, který minulý týden vletěl do haly ve Vídeňské ulici v Brně. „Měl přibližně třicet centimetrů a museli jsme ho pokropit vodou. Chytili jsme ho pak asi za dvacet minut," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies