VYBERTE SI REGION

Podnik Magistr má vynikající pivo i kuchyni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Klasická česká kuchyně se do restauračního pivovaru hodí. Zároveň s příjemnou obsluhou vytváří atmosféru malebné a klidné pivnice

4.6.2011 3
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Magistr.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Další díly seriálu Test
restaurací najdete
ZDE

Restaurací nabízejících piva malých pivovarů v Brně přibývá. Na druhou stranu podniků, které si pivo samy vaří, je ve městě stále málo. Jedním z nich je i nedávno vzniklý domácí pivovar a restaurace Magistr v Hrnčířské ulici. S očekáváním kvalitního piva i klasické atmosféry české domácí pivnice tam také zavítal šéfkuchař restaurace Šelepka Ivo Ševčík. Magistr hodnotil pro další díl pravidelného seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po příchodu do restaurace oceňuje čistý a nezakouřený interiér. „Tak to má být v době oběda všude. Navíc hned u dveří může člověk obdivovat mosazné varny, ve kterých se vaří zdejší pivo,“ pochvaluje si Ševčík.

Hned po zasednutí k jednomu z mála volných stolů se nás ujímá číšnice. Ujišťuje, že ani v době podávání obědových menu nebude problém si objednat z klasického jídelního lístku. Na pití Ševčík zkouší višňové pivo. „To jsem ze začátku možná trochu přehnal. Je to čtrnáctka a docela sladká,“ obává se účinku silného piva šéfkuchař.

K jídlu si dává Scottův masový špíz. „Trochu mě děsí názvy jídel, které mnohdy zákazníkovi nic neřeknou. Bohužel se tu nevyhnuli ani nešvaru českých restaurací a nabízejí experty tolik kritizovaný Katův šleh,“ usmívá se šéfkuchař ze Šelepky.

Také se mu nelíbí nesourodá nabídka jídel rozepsaná na třech papírech ležících na stolech. „V podobných podnicích určitě ocením víc, když speciální nabídky vypíší na jednu přehlednou tabuli,“ míní odborník.

Vysvědčení brněnské restaurace Magistr.

Na jídlo čekáme asi dvacet minut. „V době podávání menu to chápu. Je plná hospoda a kuchař nemůže stíhat všechno,“ říká Ševčík. To už se však servírka blíží s jídlem. Odborníkovi se poněkud nezdá obloha složená z nastrouhaného zelí a plátků čerstvé mrkve. Po ochutnání hlavního chodu je však spokojený. „V lístku mi chyběla nabídka předkrmů. Už nejspíš tuším proč. Špíz je tak obrovský, že pomalu nedohlédnu na konec,“ vtipkuje odborník.

Oceňuje i šťouchané brambory se slaninou a cibulkou jako přílohu. „Je to opravdu poctivá česká klasika. Nic víc nic míň. Ale přesně to se sem hodí,“ říká Ševčík.

Pouze palačinky

Po obědě je čas na zákusek. „V nabídce mi ale poněkud chybí. Dva druhy palačinek pro mě není žádný výběr. Kdybych sem šel s dětmi, asi bych je příliš neuspokojil. Ale mně by jako zákusek asi stačilo to višňové pivo. Měl jsem si ho dát až nakonec. Teď váhám, jestli se do mě ještě nějaké pivo vejde,“ lituje Ševčík.

Zvědavost mu nedá a objednává si ještě místní dvanáctistupňový ležák Scotta. „Pivo je vynikající. Přesně moje krevní skupina,“ libuje si.
Nakonec si dáváme ještě kávu. „Překvapilo mě, že espreso tu vaří kvalitní a čerstvě pomleté. To v podobných zařízeních nebývá zvykem,“ chválí šéfkuchař.

Do Magistra určitě zavítá znovu. „Nešel jsem sem s očekáváním úžasného gastronomického zážitku, ale s tím, že si pochutnám na dobrém pivu a české klasice. Toho jsem se tu dočkal,“ shrnuje Ševčík.

Autor: Jan Spěšný

Místo události:
4.6.2011 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

OBRAZEM: Nejvíce potíží v rozjezdech mají revizoři mezi druhou a třetí ranní

Brno – Až devět set lidí dokáží zkontrolovat revizoři brněnského dopravního podniku při rozsáhlém zátahu v nočních linkách, takzvaných rozjezdech. Podobné akce dělají přibližně dva až třikrát měsíčně. Naposledy jízdenky cestujících kontrolovali v noci na neděli.

Divočina v lomu Hády. Studentka navrhla les místo odkladiště

Brno – Jako malá chodívala s rodiči na procházky přírodou. Záliba spolu s touhou měnit svět okolo sebe nakonec rozhodla při výběru oboru studia. Díky tomu se nyní sedmadvacetiletá Pavla Kratochvílová dostala k zahradní a krajinářské architektuře na Mendelově univerzitě. V závěru studia zvítězila v soutěži diplomových prací s tématy životního prostředí. Jako tu nejlepší z dvaceti přihlášených ji ocenila odborná porota minulý měsíc.

Trať mezi Brnem a Prahou? V zisku budeme do dvou měsíců, říká Jančura

Brno /ROZHOVOR/ – Pět let uplynulo od doby, kdy žluté vlaky společnosti RegioJet podnikatele Radima Jančury začaly dělat konkurenci Českým drahám na trati mezi Prahou a Ostravou. Nyní vyjedou i mezi Prahou a Brnem. „Než rozhodnutí Správy železniční dopravní cesty o našem začátku přišlo, trnuli jsme, protože politická moc Českých drah je velká. Ale právo bylo na naší straně," říká o svém vítězství nad státním dopravcem Jančura.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies