VYBERTE SI REGION

Pohádkové Sandonorico ohromí jen kulisami

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kalimero, Orangutan, Lamželezo, Rumcajsova bouchačka. Názvy jídel jsou originální, výsledný dojem je však jiný. Jídelníček je přeplácaný.

27.2.2010 5
SDÍLEJ:
Fotogalerie
5 fotografií
Brněnská restaurace Sandonorico.

Brněnská restaurace Sandonorico.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Předchozí díly seriálu Test restaurací najdete ZDE

Ohromit hosty. Takový je záměr restaurace Sandonorico, schované v nízké betonové zástavbě na Juliánovském náměstí v Brně. Kulisy restaurace, dotažené do posledního detailu, může závidět leckteré divadlo. Host si v podniku připadá jako ve strašidelném hradu. Od stropu visí čarodějnice a netopýři, ze zdi vystupuje upír, v teráriu se protahuje ještěr.

Bez důkladného zkoumání jídelního lístku se však host nedozví, co mu vlastně kuchař nabízí. Oči přelétají názvy pokrmů od Kalimera, Orangutana a Saturnina přes Lamželeza a Samuraje k Rumcajsově bouchačce nebo Žebráku. „Snaží se ohromit počtem jídel a názvy, výsledek je ovšem opačný. Jídelníček je přeplácaný,“ myslí si majitel a kuchař restaurace Bruna Antiqua Pavel Pietropaolo.

Autor jídelníčku je podle něj zřejmě velký příznivec pohádek. „Skláním se před tím, kdo to vymyslel, ale přehledné to není. Také složení jídel je překombinované. Působí to dojmem, že lístek dělají systémem: A co tam ještě nemáme – tak to tam flákneme – a nazveme to třeba Dračí tlapa,“ říká Pietropaolo. Po dvaceti minutách rezignuje a vybírá z lístku jídlo s názvem Full Rib Eye.

Přípravu jídla zvládne kuchař rychle. Na dubovém prkénku po chvilce leží „tak akorát“ propečený hovězí steak z roštěnce s opečenou slaninou a kukuřicí, mexickými fazolemi a bramborovými koulemi, plněnými špenátem a uzeným masem. „Špatné to není, slaninu bych jen nakrájel na tenčí plátky, aby byla křupavější. Fazole ani kukuřice nic nezkazily, jen ty bramborové koule nejsou koule, ale šišky z polotovaru,“ hodnotí vysoký steak Pietropaolo.

Jako druhý pokrm testuje odborník Pandořinu skříňku. Z hrůzostrašného spojení banánu, cibule, šunky, mandlí a sýru se vyklube šťavnatý kousek kuřecího. Ovšem mandle i banán jsou chuťově nevýrazné. „To je to plácání přísad jedné přes druhou. Banán ani mandle tomuto jídlu nic chuťově nedají, pouze zvednou cenu,“ upozorňuje Pietropaolo, který dává přednost jednoduché zážitkové gastronomii. Za zmínku stojí obrovské porce příloh. Sandonorico vesměs nabízí dvěstagramové, přitom tak velkou porci většina hostů nesní.

Vysvědčení brněnské restaurace Sandonorico.

Páté přes deváté

Za zajímavou kulinářskou kreaci označí Pietropaolo dezert Valentýnek. Mají to být gratinované lesní plody v krému mascarpone. Namísto sýrovo-smetanové italské pochoutky připomíná však spíše špatně uvařený český vanilkový puding. „Nepochopil jsem, co kuchař zkoušel vytvořit. Do poháru vysypal mražené ovoce, prohnal to mikrovlnkou, něco nerozpoznatelného na to nalil a gratinoval v troubě,“ popisuje dezert zamilovaných Pietropaolo.

Také kvůli tomuto kuchařskému výtvoru si Sandonorico srdce hodnotícího šéfkuchaře nezískalo. „Dávám přednost jiným typům restaurací. K pohádkovému Sandonoriku asi i takový jídelníček patří. Až na dezert to nebylo špatné, ale jídlo ze zdejší kuchyně mě neoslovilo,“ dodává Pietropaolo.

Vážení čtenáři, seriál Test restaurací najdete také v tištěné podobě každou sobotu v Brněnském deníku Rovnost.

Autor: Gabriela Peringerová

27.2.2010 VSTUP DO DISKUSE 5
SDÍLEJ:
Ženy i muži se chodí už více než století stříhat do kadeřnictví v Údolní ulici. Nejstarší brněnský salón majitel zrekonstruuje.
20

Stříhají v něm lidi přes sto let. Nejstarší brněnské kadeřnictví zrekonstruují

Ilustrační foto.

Židenický místostarosta Kunc byl podle inspekce hrubý na zaměstnance radnice

Automatické sněhové řetězy. Nový vynález pochází z Česka

Pokud jste někdy nasazovali klasické sněhové řetězy, určitě vás napadlo, že by jejich montáž mohla být o trochu snadnější a rychlejší. Nový český vynález naštěstí splňuje obojí zmíněné.

Kamechy a Žebětín spojí chodník a cyklostezka. Cenu zvyšují výkupy pozemků

Brno – Chodník podél silnice ze sídliště Kamechy do Žebětína ocení matky s kočárky a další chodci, kteří kolem Žebětínského rybníka procházejí. Pokud se vše podaří, žebětínská radnice ho chce začít stavět příští rok.

AKTUALIZOVÁNO

Policejní akce odhalila šest opilých řidičů autobusů. V práci je čeká výpověď

Jižní Morava /FOTO/ – Usedli za volant, nastartovali autobusy a začali nabírat cestující. Šesti řidičům autobusů v Jihomoravském kraji v pondělí nevadilo, že byli opilí, do práce vyrazili i navzdory tomu. Policisté se na ně zaměřili při rozsáhlé akci.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies