VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ragú z kachních jater na červeném víně. I jako předkrm

Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Ragú z kachních jater na červeném víně podávané ve smažené nebo pečené bramborové misce připravil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Letní gastronomický zážitek šéfkuchař brněnského Sportbaru Aréna Jan Seibert.

21.8.2010
SDÍLEJ:

Pokrm z jater. Ilustrační fotoFoto: shutterstock.com

Ingredience na 1 porci: 1 větší brambora, cibulka, olivový olej nebo tuk, 150 g kachních jater, 1 dcl červeného vína, sůl, pepř, kmín, tmavá jíška.
Bramboru očistíme pod vodou a ve slupce ji povaříme doměkka. Uprostřed rozkrojíme, vydlabeme a upečeme v troubě nebo osmažíme ve fritovacím hrnci.
Na tuku zpěníme cibulku, orestujeme na ní kachní játra, přidáme pepř a kmín a spojíme tmavou jíškou. Zalijeme červeným vínem, lehce podusíme a teprve na závěr podle chuti dosolíme.

Kachními játry naplníme vydlabanou pečenou nebo smaženou bramboru a dozdobíme snítkou petržele.
Ragú z kachních jater není lehkým jídlem pro teplé letní dny, přesto je šéfkuchař Seibert doporučuje ochutnat. „V letní sezoně plné grilovaného masa a salátů je toto jídlo skvělou změnou jak dobře pohostit přátele. Navíc je skutečně dobré,“ zdůraznil Seibert. Ragú lze podávat také jako předkrm.

Autor: Gabriela Peringerová

21.8.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Brněnské letiště v Tuřanech - ilustrační foto.
3

Linka z Brna do Eindhovenu končí. WizzAir ji v říjnu zruší

Ilustrační foto.
6

Důchodkyně našla na chodníku 200 tisíc korun. Brašnu s penězi odnesla strážníkům

Muž se chtěl otrávit výfukovými plyny. Policista mu zachránil život

Brno – Napsal dopisy na rozloučenou, připojil hadici k výfuku, posadil se do auta a nastartoval. Muže, který se rozhodl ukončit život, si ve středu nad ránem všiml na obchůzce v parku na Kraví hoře psovod se svým čtyřnohým pomocníkem. V poslední chvíli ho z auta vytáhl a tím mu zachránil život.

Začíná souboj žluté a zelené. Cestující z Brna do Prahy svezou další autobusy

Brno /FOTOGALERIE/ – Zelená či žlutá, to je oč tu běží. Dosud dominantní brněnský dopravce RegioJet dostává těžkou konkurenci na trase z Brna do Prahy. Flixbus, charakteristický zelenými autobusy, od čtvrtka zvyšuje počet spojů do a z hlavního města. Celkem jich bude jezdit osmadvacet párů denně. Dosud přes Brno provozoval jen mezinárodní linky.

RegioJet zlevnil autobusové jízdenky do Prahy. Reaguje na FlixBus

Brno – V den, kdy narostla konkurence na autobusové lince z Brna do Prahy, se rozhodl brněnský dopravce RegioJet snížit ceny jízdného. „Od čtvrtka nabízíme jízdenky od 149 korun,“ informoval mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Kotzian: Výstava aut v centru Brna obrala město o miliony korun

Brno – Při konání červencové prodejní výstavy ojetých aut Mototechna mělo město přijít o peníze z místních poplatků. S takovou kritikou pořadatelů přišel ve středu Robert Kotzian ze spolku Brno+.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení