VYBERTE SI REGION

Restaurace Aura? Na oběd jen denní menu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Podnik v Králově Poli se soustřeďuje na zdravou výživu. Po dobu oběda nenadchne kvalitou nabízených jídel ani službami personálu.

24.4.2011 2
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace Aura.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Další díly seriálu
Test restaurací najdete
ZDE

Po schodech scházíme do oranžově laděného prostoru brněnské restaurace Aura. Usedáme ke stolu, téměř okamžitě k nám přichází číšnice. Místo pozdravu rovnou servíruje dvě rajské polévky z obědového menu. Ptáme se na jídelní lístek a dozvídáme se, že v době obědů si kromě menu nic objednat nemůžeme.

„To je první vážná chyba. Standardně mají restaurace nabízet kompletní nabídku. Pokud to nedělají, mají na to upozornit alespoň na internetových stránkách. To se nestalo,“ upozorňuje šéfkuchař restaurace Šelepka Ivo Ševčík. Restauraci Aura v Králově Poli hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Pouštíme se do rajské polévky s rýží. S tou je šéfkuchař hodně nespokojený. „Je studená a bez chuti. Má sklovitý povrch, připomíná mi instantní,“ hodnotí Ševčík. S objednáním dalších chodů obsluha mešká. „Dnes je teplo, proto se nás už dávno měli zeptat, jestli si nedáme něco na pití,“ dodává šéfkuchař.

Jako druhý chod si objednává vrabce se špenátem a bramborovým knedlíkem. „Špenát je poměrně dietní a příliš řídký. Vrabec měl být v jednom kuse. Místo toho jej kuchař nakrájel na mnoho malých kousků,“ upozorňuje Ševčík. Obecně je podle něho úroveň obědového menu v některých jiných restauracích vyšší. „Podle toho, jakou si dá kuchař práci s přípravou obědového menu, vlastně poznáte, jaký je profesionál,“ vysvětluje hodnotitel.

Prostudoval si i klasický jídelní lístek restaurace. I když se podnik zaměřuje na jídla v souladu se zdravým životním stylem, podle Ševčíka může být nabídka nápaditější. „Nabízejí velké množství receptů z kuřat nebo ryb. Takový sortiment mne jako klasického strávníka nezaujme,“ říká Ševčík. Dodává, že nabídku může kuchař obohatit například králičím masem, když už se chce vyhnout vepřovému a hovězímu.

Vysvědčení brněnské restaurace Aura.

Obsluha si nevylepšuje pověst ani po obědě. Krátce po odnesení talířů přináší číšnice k našemu stolu čisté příbory pro další strávníky. „Připadám si jako v závodní jídelně s obsluhou. Personál dává člověku najevo, aby se rychle najedl a uvolnil místo dalším,“ komentuje Ševčík. Dodává, že takové prostředí se vůbec nehodí například pro pracovní schůzku.

Plus za kávu

Chuť spravuje šéfkuchaři alespoň káva. Je poctivá. „Pěna na espresu dlouho drží a káva má intenzivní chuť,“ popisuje znalec. Dodává, že obsluha měla kávu přinést současně s objednanými dezerty. „Takhle vypiji kávu a zákusek budu jíst suchý,“ popisuje další zásadu Ševčík. Čokoládový dezert s krémem hodnotí jako chutný a vláčný.

Zatímco menu i obsluha restaurace jsou podprůměrné, podařilo se majitelům vytvořit příjemné prostředí. I když je podnik ve sklepních prostorách, jsou barvami prosvětlené a vzdušné. „Doporučuji změnit hudbu. V rádiu je stejně moc reklam. K jídlu je nejlepší ticho nebo nějaká decentní hudba,“ radí Ševčík.

Tvrdí, že do Aury už pravděpodobně nezavítá. „Personál mě nepřesvědčil, abych se vrátil. Na druhou stranu mě překvapuje, kolik sem chodí lidí. V okolí je zřejmě menší konkurence. V centru města by s takovým přístupem neuspěli,“ uzavírá Ševčík.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
24.4.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

OBRAZEM: Mikuláš rozdával dobroty odvážným dětem na náměstí Svobody

Brno – Děti v centru Brna po roce opět přivítaly Mikuláše spolu s jejich pomocníky anděly a čerty, kteří dorazili na náměstí Svobody v pondělí krátce po setmění. „Akce začala na Zelném trhu, kde byl velký sraz Mikulášů. Odtud se spolu vydali na náměstí Svobody, kde farář Tomáš Koumal dětem vysvětlil třeba to, proč si svatého Mikuláše připomínáme," řekla mluvčí brněnského turistického informačního centra Gabriela Peringerová.

Na Orlí v nákupní galerii vyrostl Strom splněných přání

Brno – Malá Rozálie z Domova svaté Markéty pro matky a děti v tísni si přeje letos k Vánocům mluvícího medvídka. Splnit přání jí a dalším třiašedesáti dětem z tohoto domova mohou zájemci prostřednictvím Stromu splněných přání v Obchodní Galerii Orlí. „Lidé, kteří přicházejí do galerie, mohou přáníčko ze stromu vzít a zakoupit na jeho základě dárky dětem z rodin, které si je nemohou dovolit. Dárky pak přinesou zpět pod stromeček," uvedla vedoucí domova Monika Žewucká.

Sjezdovka u přehrady: pozemek stále chybí

Brno - Lyžařská sjezdovka snadno dostupná z Brna a sportovní vyžití pro děti a mládež versus snaha zachovat lesní porost v už tak přetížené rekreační oblasti v době boje se suchem. Podnikatel Pavel Trčala plánující vybudovat lyžařský areál na kopci Chochola nad Roklí u Brněnské přehrady a majitel pozemku Lesy České republiky ani více než rok od představení záměru nenašli společnou řeč. Brňané se tak sjezdovky u přehrady zatím nedočkají. Trčala se snaží získat podporu Brna i kraje.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies