VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restauraci Leporelo se rozjezd daří výborně

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Nový podnik na Malinovského náměstí je otevřený necelý měsíc. Hosty láká na bezchybný servis a jídla uvařená z čerstvých surovin.

21.5.2011
SDÍLEJ:

Restaurace Leporelo v Brně.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nedávno otevřenou restauraci Leporelo+ v Domě umění kolemjdoucí snadno přehlédne. Dokonce i při vstupu může mít člověk pocit, že omylem vchází do galerie vstupem pro zaměstnance. „Milovníkům dobrého jídla se však rozhodně vyplatí najít do Leporela cestu,“ hodnotí podnik pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací šéfkuchař Ivo Ševčík z restaurace Šelepka.

Na oběd do Leporela přicházíme v poledne, kdy restaurace nabízí i obědové menu. Bramborové knedlíky plněné domácím uzeným masem příjemně voní, vybíráme však pokrmy z jídelního lístku. „Vypadá to, že nabídka je každý den jiná. To je skvělé, protože by mělo být vše čerstvé,“ pochvaluje si Ševčík.

Obsluha si nás okamžitě všímá a ochotně radí, jaké přílohy se hodí k vybraným hlavním jídlům. Problém nemá ani s žádostí o pitnou vodu z kohoutku. Servis nemá chybu až do konce oběda. „Po dlouhé době jsem navíc narazil na restauraci, kde nehraje hlasitě rádio s reklamami,“ všímá si šéfkuchař.

Za zmínku stojí i čistě zařízený interiér s nezvykle vzorovanou podlahou či malými svazečky čerstvé pažitky a řeřichy na stolech. „Není tu nic navíc, člověka neruší ani zbytečné reklamy na jídelníčku,“ rozhlíží se Ševčík. Ještě před prvním chodem nám servírka přináší tomatovou terinku, která příjemně naladí chuťové buňky. „Jestli to chutná tak dobře, jak to vypadá, tak se máme na co těšit,“ hodnotí odborník na zážitkovou gastronomii tři plátky torchonu z uzeného kolínka, které si objednal jako předkrm.

A na prvním chodu si opravdu pochutná. „Cibulová marmeláda, se kterou jsem předkrm dostal, je očividně domácí. A vše dohromady je doslova luxusní,“ rozplývá se chválou šéfkuchař. Výborná je i rajská polévka. Na první pohled je připravená z čerstvých surovin. Je i příjemně ochucená.

Naladěni prvním chodem se nemůžeme dočkat hlavního jídla. Obsluha naši trpělivost chvíli zkouší. „Lidé, kteří přišli po nás, už dávno jedí. Objednali si sice meníčka, ale to mě jako hosta nemusí zajímat,“ zamýšlí se Ševčík.

Skvělé jehněčí

Po ochutnání hlavního jídla však na chvíli čekání rychle zapomíná. „Je to opravdu výborné. Vše je krásně čerstvé. Nedá se tomu nic vytknout,“ chválí šéfkuchař jehněčí hřbet se smetanovými kapustičkami.

Stejně chutná a čerstvá jsou i hovězí líčka na červeném víně a zelenině. Jídlo je opravdu výborné a překvapivě lehké, nic totiž není zbytečně zahuštěné moukou.

Příjemně naladěni si objednáváme ještě kávu a dezert. Ani tentokrát Leporelo nezklame. „Je výborné, že tady ke kávě nabízejí něco jiného než obvyklé palačinky, medovník či horké maliny,“ srovnává Ševčík nabídku Leporela s jinými podniky.

Snad jen horká voda na tácku s kávou by neškodila. „Káva je totiž velice silná, i když ji člověk zředí mlékem. S trochou horké vody by si ji každý snadno připravil přesně podle chuti,“ doporučuje Ševčík.

Shodujeme se však, že Leporelu jinak není co vytknout. „Nabízí skvělý gastronomický zážitek. A na to, že jsme v centru, jsou tu velice příjemné ceny,“ shrnuje šéfkuchař.

#nahled|http://g.denik.cz/50/ad/infografika_restaurace_leporelo_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/ad/infografika_restaurace_leporelo_brno.jpg|Restaurace Leporelo v Brně.#

Autor: Zuzana Taušová

21.5.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Miloš Kratochvíl.

Zbrojovka zvládla generálku, střelecky jí vyšel úvod duelu s Kayserisporem

Hromadná nehoda na dálnici D1. Ilustrační foto.
AKTUALIZOVÁNO

Dálnice D1 na Vyškov je průjezdná. Hromadnou nehodu už odklidili

Brno chystá výstavu k výročí 100 let od vzniku první republiky

Brno – Století od vzniku samostatného československého státu a devadesát let od první výstavy na brněnském výstavišti. Dvě velká výročí, která se příští rok v květnu dočkají oslav. Představitelé Brna v pátek  schválili první přibližný návrh, jak by expozice mohla vypadat.

Hráz dokáže vypustit celou Brněnskou přehradu za tři dny

Brno /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Hráz Brněnské přehrady, kterou nacisté za druhé světové války chtěli odpálit, zadržuje až jednadvacet milionů kubických metrů vody. Do nitra stavby dokončené v roce 1940 a přilehlé zmodernizované vodní elektrárny vyrazili redaktoři Brněnského deníku Rovnost v dalším díle seriálu Za zavřenými dveřmi.

AUTOMIX.CZ

Toužíte po klasické škodovce? Na prodej jich je řada. Tyhle jsou nejzajímavější

Aut mladoboleslavské značky se na české inzerci povalují přímo hordy, v drtivé většině případů jde ale o běžné modely moderní éry. Co když ale sháníte škodováckou klasiku? I v tomhle případě je bohatý výběr.

Víc než na vojenské misi se bojím na D1, říká armádní lékař

Brno – Vidět mladé americké kluky, jak přichází třeba i o obě nohy, je těžké, říká armádní lékař Radek Uher. Pětatřicetiletý rodák z Břeclavi se v červnu po více než šesti měsících vrátil se svým týmem z polní nemocnice v Iráku. „Člověk musí být srdcař, aby tam jezdil,“ říká lékař.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení