VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restauraci Leporelo se rozjezd daří výborně

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Nový podnik na Malinovského náměstí je otevřený necelý měsíc. Hosty láká na bezchybný servis a jídla uvařená z čerstvých surovin.

21.5.2011
SDÍLEJ:
Fotogalerie
10 fotografií

Restaurace Leporelo v Brně.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Nedávno otevřenou restauraci Leporelo+ v Domě umění kolemjdoucí snadno přehlédne. Dokonce i při vstupu může mít člověk pocit, že omylem vchází do galerie vstupem pro zaměstnance. „Milovníkům dobrého jídla se však rozhodně vyplatí najít do Leporela cestu,“ hodnotí podnik pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací šéfkuchař Ivo Ševčík z restaurace Šelepka.

Na oběd do Leporela přicházíme v poledne, kdy restaurace nabízí i obědové menu. Bramborové knedlíky plněné domácím uzeným masem příjemně voní, vybíráme však pokrmy z jídelního lístku. „Vypadá to, že nabídka je každý den jiná. To je skvělé, protože by mělo být vše čerstvé,“ pochvaluje si Ševčík.

Obsluha si nás okamžitě všímá a ochotně radí, jaké přílohy se hodí k vybraným hlavním jídlům. Problém nemá ani s žádostí o pitnou vodu z kohoutku. Servis nemá chybu až do konce oběda. „Po dlouhé době jsem navíc narazil na restauraci, kde nehraje hlasitě rádio s reklamami,“ všímá si šéfkuchař.

Za zmínku stojí i čistě zařízený interiér s nezvykle vzorovanou podlahou či malými svazečky čerstvé pažitky a řeřichy na stolech. „Není tu nic navíc, člověka neruší ani zbytečné reklamy na jídelníčku,“ rozhlíží se Ševčík. Ještě před prvním chodem nám servírka přináší tomatovou terinku, která příjemně naladí chuťové buňky. „Jestli to chutná tak dobře, jak to vypadá, tak se máme na co těšit,“ hodnotí odborník na zážitkovou gastronomii tři plátky torchonu z uzeného kolínka, které si objednal jako předkrm.

A na prvním chodu si opravdu pochutná. „Cibulová marmeláda, se kterou jsem předkrm dostal, je očividně domácí. A vše dohromady je doslova luxusní,“ rozplývá se chválou šéfkuchař. Výborná je i rajská polévka. Na první pohled je připravená z čerstvých surovin. Je i příjemně ochucená.

Naladěni prvním chodem se nemůžeme dočkat hlavního jídla. Obsluha naši trpělivost chvíli zkouší. „Lidé, kteří přišli po nás, už dávno jedí. Objednali si sice meníčka, ale to mě jako hosta nemusí zajímat,“ zamýšlí se Ševčík.

Skvělé jehněčí

Po ochutnání hlavního jídla však na chvíli čekání rychle zapomíná. „Je to opravdu výborné. Vše je krásně čerstvé. Nedá se tomu nic vytknout,“ chválí šéfkuchař jehněčí hřbet se smetanovými kapustičkami.

Stejně chutná a čerstvá jsou i hovězí líčka na červeném víně a zelenině. Jídlo je opravdu výborné a překvapivě lehké, nic totiž není zbytečně zahuštěné moukou.

Příjemně naladěni si objednáváme ještě kávu a dezert. Ani tentokrát Leporelo nezklame. „Je výborné, že tady ke kávě nabízejí něco jiného než obvyklé palačinky, medovník či horké maliny,“ srovnává Ševčík nabídku Leporela s jinými podniky.

Snad jen horká voda na tácku s kávou by neškodila. „Káva je totiž velice silná, i když ji člověk zředí mlékem. S trochou horké vody by si ji každý snadno připravil přesně podle chuti,“ doporučuje Ševčík.

Shodujeme se však, že Leporelu jinak není co vytknout. „Nabízí skvělý gastronomický zážitek. A na to, že jsme v centru, jsou tu velice příjemné ceny,“ shrnuje šéfkuchař.

#nahled|http://g.denik.cz/50/ad/infografika_restaurace_leporelo_brno_denik_flash_big.jpg|http://g.denik.cz/50/ad/infografika_restaurace_leporelo_brno.jpg|Restaurace Leporelo v Brně.#

Autor: Zuzana Taušová

21.5.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační snímek.

Hasiči vyjížděli k popadaným stromům. Výstraha před silným větrem stále trvá

Tramvaj přejela mladého muže u brněnského Ústředního hřbitova.
AKTUALIZOVÁNO
4

Tramvaj přejela muže ležícího na kolejích. Amputovala mu obě nohy

V bývalém pivovaru chceme stavět domovy důchodců, má jasno vedení Brna

Brno – Desítky bytů místo dvou domovů důchodců v areálu bývalého pivovaru v brněnských Jehnicích soukromá firma nepostaví. Nechá si jen část pozemku pro výstavbu bytů, zbytek chce prodat městu. To totiž trvá na tom, že v místě musí vzniknout domov důchodců. „Projekt jsme ale ještě nepřevzali. Až developer nabídne rozumnou cenu, předložím návrh zastupitelstvu," oznámil náměstek primátora Petr Hladík.

Dříve ofenzivní mašiny, teď se na gól nadřou. Kometa hostí Třinec

Brno – V listopadu v Brně se utkaly ofenzivní mašiny hokejové extraligy. Kometa po 23. kole, kdy zdolala Třinec 3:2 po nájezdech, byla nejproduktivnější mužstvo s 88 góly. Třinec měl o dva duely víc, přesto ztrácel na Brňany osm zásahů.Před pátečním zápasem 49. kola, který začíná v šest hodin večer v DRFG Areně, je Kometa třetí nejgólovější a Třinec čtvrtý.

VIDEO: Na Moravě se hnuly ledy. Přehnaly se přes jez a zamířily k Dunaji

Hodonín – Zajímavou podívanou připravilo tání ledu v meandrech řeky Moravy. Ve středu se uvolněné ledové kry nahromadily u Rohatce, na druhý den se dostaly k hodonínskému jezu. „Kolem jedenácté dopoledne už směřovaly k Dunaji," uvedl provozovatel Přístaviště U Jezu František Ondruš.

EXKLUZIVNĚ / AKTUALIZOVÁNO

Odejde, nebo zůstane? Brněnského útočníka Škodu nově lanaří čínský klub

Brno – Zůstane, nebo odejde? Otázka, která se v případě brněnského fotbalisty Michala Škody skloňuje od skončení podzimní části nejvyšší soutěže. Podle zjištění Brněnského deníku Rovnost se do hry o útočníka Zbrojovky tento týden vložil silný zájemce. Do svých služeb ho lanaří čínský klub Baoding Yingli Yitong.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies