VYBERTE SI REGION

Salát s rostbeefem a sorbetem Bloody Mary

Brno /LETNÍ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK/ - Salát s anglickým rostbeefem a sorbetem Bloody Mary představuje v prvním díle seriálu Letní gastronomický zážitek šéfkuchař Šelepky Ivo Ševčík.

7.7.2010
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Profimedia

Další díly seriálu Letní gastronomický zážitek čtěte ZDE

Suroviny na salát: saláty lolo rosso, dubový, rukola, ledový, olivový olej, balsamický ocet modrý, dijónská hořčice, sůl, pepř.
Na rostbeef: nízký roštěnec, sůl, pepř, plnotučná hořčice, worcester, olivový olej.
Na sorbet: drcená rajčata, cukr, voda, vodka, bílé víno, chilli mleté, řapíkatý celer, bílek.

Saláty očistíme a natrháme na úhledné kousky. Olivový olej, balsamico a dijónskou hořčici vymixujeme, osolíme, opepříme a promícháme se salátem. Roštěnec osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, olejem a worcesterem. Opékáme na rozpáleném oleji. Mírně podlejeme vodou a při 140 stupních pečeme dorůžova. Potom maso vychladíme a nakrájíme na tenké plátky.

Na sorbet svaříme cukr s vodou na sirup. Drcená rajčata vymixujeme, přidáme sirup, vodku, bílé víno, chilli a na tenké plátky krájený řapíkatý celer. Směs dáme mrazit. Až má směs konzistenci zmrzliny, vmícháme do tuha ušlehaný sníh a opět zmrazíme.

Listové saláty promíchané s dijónským vinaigrette vložíme do hlubokého talíře. Naaranžujeme krájený rostbeef a do středu nabereme kopeček sorbetu. Podáváme s toasty.

„I když se příprava zdá složitá, výsledek stojí za to. Je to osvěžující a originální jídlo,“ doporučil Ivo Ševčík.

Vážení čtenáři, seriál Letní gastronomický zážitek najdete také v tištěné podobě každou středu v Brněnském deníku Rovnost.

Autor: Gabriela Peringerová

7.7.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Politici nechápou, co je věda, jak funguje, říká nositel Nobelovy ceny za fyziku

Brno - Vědci se musí místo výzkumu věnovat papírování, kritizoval nositel Nobelovy ceny za fyziku Claude Cohen-Tannou-dji. „Moje děti se věnují vědě také a tráví šedesát procent času sepisováním zpráv," řekl ve čtvrtek fyzik publiku na VUT v Brně.

Betlémské světlo dorazilo do Brna. V neděli si pro něj lidé přijdou na Petrov

Brno – Jihomoravští skauti dovezli v sobotu večer do Brna Betlémské světlo. Do Evropy jej od osmdesátých let vozí letadlem z izraelského města.

Perníkový betlém? Snad nám ho děti na mši nesní, doufá žena organizující pečení

Vranovice – Zvedne vyzvánějící mobil a říká: „Pečení betlému? Není problém." Pětadvacetiletá Magdalena Vybíralová ve Vranovicích na Brněnskem organizuje vznik betlému, jenž bude celý z perníku.  

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies