VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Slabina anglické restaurace Lloyd's? Škrob v omáčce

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace Lloyd's nabízí polední menu za příjemné ceny. Za nedostatek označil hodnotitel dva druhy omáček zahuštěné škrobem.

23.6.2012
SDÍLEJ:

Restaurace Lloyd's nabízí polední menu za příjemné ceny.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Kus staré dobré Anglie se dá najít poblíž brněnského centra. V restauraci Lloyd's mají na stropě namalovanou mapu světa a zdi zdobí obrazy plachetnic z dob britského impéria. I když při pohledu do jídelního lístku host anglické speciality spíše nenajde. „S čistě anglickou kuchyní by totiž v Brně neuspěli," říká kuchař z restaurace Borgo Agnese Ivo Ševčík, který podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Usedáme na zeleně čalouněné židle a už přichází servírka v červené kostkované zástěře. „Jestli bude kuchyně taková jako obsluha, je se na co těšit," poznamenává Ševčík. Oceňuje rychlost a profesionalitu číšnice. Přestože si odborník vybírá jídlo z jídelního lístku, servírka mu přináší zdarma džbán s vodou s plátky pomeranče. Ten je bezplatně nabízený k dennímu menu.

Jako předkrm si specialista na zážitkovou gastronomii vybírá uzeného lososa s koprovým krémem. Mezitím odbíjí jeden ze dvou velkých hodinových strojů ve výloze.

Hosté v první místnosti přímo pozorují, jak se otáčí ozubená kola v hodinách. Prostřední místnosti bez oken dominuje stylový bar. Další místa k sezení jsou v zadní místnosti. Tam je část stropu prosklená. Při venkovních teplotách kolem třiceti stupňů Celsia slunce na stoly pod sklem nepříjemně pálí.

„Ale večer tady může být příjemné posezení," myslí si Ševčík a na stůl dostává první jídlo. S lososem je spokojený. „K rybě mohli přiložit citron. Jenže zase to tolik nevadí, protože krém je mírně nakyslý," hodnotí. Naopak se mu líbí, že kuchař opekl dva přiložené tousty.

Jako hlavní chod si Ševčík dává kachní prsa na rozmarýnu s rybízovou omáčkou. Místo klasických přílohových brambor volí grilovanou zeleninu. „Je tam červená cibule, cuketa, paprika a ani kousek není z mrazáku. Příloha je perfektní," chválí hodnotitel. S rybízovou omáčkou mu už ale místní kuchař radost neudělal. „Je to rybízová marmeláda dotažená škrobem," říká nespokojeně. Ke sladké omáčce mu navíc nesedí plátky grilovaného česneku, které jsou na mase. „Bez omáčky by jídlo bylo mnohem lepší," upozorňuje Ševčík.

Drobná chyba

Zelenina v druhém jídle, obědovém salátu, je čerstvá a křupavá. Česnekový dresink jemný a zbytek jídla výborně ochucuje.

V restauraci je sedmdesát míst, v poledne je obsazená sotva polovina. V jednu hodinu odpoledne ruch pomalu utichá. Až dosud perfektní obsluha udělá malou chybu. „Číšník mi už odnesl talíř, ale správně by měl počkat až dojedí všichni lidé u stolu," tvrdí hodnotitel a objednává si dezert. Banánové lívanečky mu chutnají. Problém však má s jahodovou omáčkou. „Do mražených jahod dal kuchař zase škrob k zahuštění," vadí Ševčíkovi.

Kladem podniku jsou podle odborníka ceny poledního menu. „Za polévku, hlavní chod a dezert lidé zaplatí nanejvýš pětadevadesát korun, což je příjemné," uzavírá hodnocení odborník.

Autor: Kateřina Foltánková

23.6.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Rudy Kovanda a Franta Kocourek (vpravo).

Lamželezo i Boris Tyger. Před 70 lety se narodil silák a bavič Franta Kocourek

Ilustrační foto.
AKTUALIZUJEME
11

Brněnské krematorium prohlásila vláda památkou. Ovlivní to opravy, tvrdí ředitel

Podnikatel Zadeh zůstane ve vazbě, soud stížnost zamítl

Brno – Podnikatel Shahram Abdullah Zadeh obžalovaný z daňových úniků zůstane ve vazbě, Krajský soud v Brně stížnost proti ní zamítl. Zadehovi právníci se proto obrátí na Ústavní soud. V pondělí o tom informovala Zadehova obhájkyně Alena Kojzarová. Zadeh je od začátku prosince ve vazbě kvůli údajnému ovlivňování svědka.

AKTUALIZOVÁNO

Změny v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Stálá expozice se zavře skoro na dva roky

Brno – Užité umění brzy v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Brně vystřídá design. Kvůli radikální přeměně interiérů i koncepce sbírek se budova pro návštěvníky letos v létě částečně uzavře. Po otevření se bude jmenovat Muzeum designu.

DOTYK.CZ

Chystá se bič na soukromé lékaře

Soukromých ambulancí je jako hub po dešti. Zbytečně prodražují výdaje pojišťoven, tvrdí ministerstvo zdravotnictví. Očaři, plicaři nebo ortopedové totiž často pracují „dvoukolejně" – kromě soukromé ambulance mají i úvazek v nemocnici. Podle vedení resortu si odtud „vyzobávají" nejlukrativnější pacienty. To zarazíme, plánuje poradce ministra Roman Prymula.

Požár hal s matracemi v Černovicích: výše škody narostla na 127 milionů

Brno – Vyšetřovatelé podstatně zvýšili odhad škody po zářijovém požáru hal na výrobu matrací v Brně-Černovicích, a to na více než 127 milionů korun. Podle prvotních odhadů šlo o třicet milionů, následně o několik desítek milionů. "Příčina je stále v šetření," uvedl v pondělí mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška. Firma stále nevyrábí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies