VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Španělská jídla v nabídce La Corridy chybějí

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou. K drobným prohřeškům patřila sušená bazalka.

4.2.2012
SDÍLEJ:

Restaurace La Corrida se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Jednoduchý, čistý interiér. Příjemná a rychlá obsluha. „Jídlo připravené v restauraci La Corrida je čistá práce,“ myslí si odborník na zážitkovou gastronomii a kuchař restaurace U Dřevěného stolu Ivo Ševčík. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Název La Corrida je trochu zavádějící. Místo očekávaných španělských jídel nabízí jídelníček spíše italskou a českou kuchyni. Nabídka je sice obsáhlá, ale přitom jasná a přehledná. „Neměl jsem problém s výběrem. Lístek by mohl být kratší, i tak je ale čerstvost potravin zaručená. Podle jídelníčku soudím, že restaurace není specializovaná na žádnou klientelu. Své si tu najde každý zákazník,“ říká Ševčík. Líbí se mu také pestrá nabídka dezertů a široký výběr káv.

Restaurace je v době oběda plná. „Takže snad vaří dobře,“ odhaduje Ševčík. Předkrm caprese s rajčaty, mozzarellou a olivami i bruschettu s rajčaty přináší číšník zhruba za patnáct minut od objednání. „Vzhledem k tomu, že je restaurace plná, je to dobrý čas. Podle mě je lepší si chvilku počkat a dostat kvalitní jídlo,“ vysvětluje Ševčík. A pouští se do předkrmu, ke kterému na stůl dostal také couvert. „Mozzarella je kvalitní, rajčata čerstvá a vyzrálá. Použitý olivový olej i balzamikový ocet jsou rovněž v pořádku. Jediné, co bych vytkl, je sušená bazalka. Kuchař mohl použít čerstvou, ale to je jen drobnost,“ míní Ševčík.

Výborný je podle něho i hlavní chod, který přináší obsluha hned po prvním jídle. Špíz La Corrida z vepřového a kuřecího masa s cuketou, slaninou a sušenými rajčaty.

Jako přílohu si specialista na zážitkovou gastronomii Ševčík objednal restovanou zeleninu. „Jídlo je na jedničku. Maso je šťavnaté a nepřebíjí ho chuť žádné kořenící směsi. Kuchař použil přírodní výpek zpod masa. Grilovaná zelenina je upečená al dente, tedy dokřupava, jak má být. Překvapily mě i čerstvé bylinky, které ji doplňují. Jsem spokojený na sto procent,“ říká hodnotitel.

Malé zaváhání

Dezert přináší obsluha až po dopití kávy. „To je trochu chyba. Měl jsem je dostat současně,“ upozorňuje Ševčík. Gratinovaný banán s čokoládovou pěnou je podle něho výbornou sladkou tečkou. „Dezert je lehký a nepřeslazený. Přesně tak, jak jsem si ho představoval. Talíř plný palačinek s kupou šlehačky už dnes není v módě,“ myslí si odborník.

Restaurace udělala na Ševčíka dobrý dojem. „Je tady příjemný personál a čisté prostředí. Jídlo bylo kvalitní a za dobrou cenu. Určitě ji mohu všem doporučit,“říká.

Restaurace La Corrida se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou.

Autor: Martina Koziolová

4.2.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Hráz Brněnské přehrady drží vodu, kterou využívají lidé ke koupání a energetici k výrobě elektřiny.
AKTUALIZOVÁNO
65

Hráz dokáže vypustit celou Brněnskou přehradu za tři dny

Miloš Kratochvíl.

Zbrojovka zvládla generálku, střelecky jí vyšel úvod duelu s Kayserisporem

AKTUALIZOVÁNO

Dálnice D1 na Vyškov je průjezdná. Hromadnou nehodu už odklidili

Podolí – Úsek dálnice, který v pátek odpoledne zablokovala hromadná nehoda čtyř osobních aut se dvěma nákladními auty a jednou dodávkou, je opět průjezdný. Nehoda se stala kolem třetí hodiny odpoledne na 205. kilometru dálnice D1 u Podolí na Brněnsku ve směru na Vyškov.

Brno chystá výstavu k výročí 100 let od vzniku první republiky

Brno – Století od vzniku samostatného československého státu a devadesát let od první výstavy na brněnském výstavišti. Dvě velká výročí, která se příští rok v květnu dočkají oslav. Představitelé Brna v pátek  schválili první přibližný návrh, jak by expozice mohla vypadat.

AUTOMIX.CZ

Toužíte po klasické škodovce? Na prodej jich je řada. Tyhle jsou nejzajímavější

Aut mladoboleslavské značky se na české inzerci povalují přímo hordy, v drtivé většině případů jde ale o běžné modely moderní éry. Co když ale sháníte škodováckou klasiku? I v tomhle případě je bohatý výběr.

Víc než na vojenské misi se bojím na D1, říká armádní lékař

Brno – Vidět mladé americké kluky, jak přichází třeba i o obě nohy, je těžké, říká armádní lékař Radek Uher. Pětatřicetiletý rodák z Břeclavi se v červnu po více než šesti měsících vrátil se svým týmem z polní nemocnice v Iráku. „Člověk musí být srdcař, aby tam jezdil,“ říká lékař.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení