VYBERTE SI REGION

Španělská jídla v nabídce La Corridy chybějí

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou. K drobným prohřeškům patřila sušená bazalka.

4.2.2012
SDÍLEJ:

Restaurace La Corrida se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Jednoduchý, čistý interiér. Příjemná a rychlá obsluha. „Jídlo připravené v restauraci La Corrida je čistá práce,“ myslí si odborník na zážitkovou gastronomii a kuchař restaurace U Dřevěného stolu Ivo Ševčík. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Název La Corrida je trochu zavádějící. Místo očekávaných španělských jídel nabízí jídelníček spíše italskou a českou kuchyni. Nabídka je sice obsáhlá, ale přitom jasná a přehledná. „Neměl jsem problém s výběrem. Lístek by mohl být kratší, i tak je ale čerstvost potravin zaručená. Podle jídelníčku soudím, že restaurace není specializovaná na žádnou klientelu. Své si tu najde každý zákazník,“ říká Ševčík. Líbí se mu také pestrá nabídka dezertů a široký výběr káv.

Restaurace je v době oběda plná. „Takže snad vaří dobře,“ odhaduje Ševčík. Předkrm caprese s rajčaty, mozzarellou a olivami i bruschettu s rajčaty přináší číšník zhruba za patnáct minut od objednání. „Vzhledem k tomu, že je restaurace plná, je to dobrý čas. Podle mě je lepší si chvilku počkat a dostat kvalitní jídlo,“ vysvětluje Ševčík. A pouští se do předkrmu, ke kterému na stůl dostal také couvert. „Mozzarella je kvalitní, rajčata čerstvá a vyzrálá. Použitý olivový olej i balzamikový ocet jsou rovněž v pořádku. Jediné, co bych vytkl, je sušená bazalka. Kuchař mohl použít čerstvou, ale to je jen drobnost,“ míní Ševčík.

Výborný je podle něho i hlavní chod, který přináší obsluha hned po prvním jídle. Špíz La Corrida z vepřového a kuřecího masa s cuketou, slaninou a sušenými rajčaty.

Jako přílohu si specialista na zážitkovou gastronomii Ševčík objednal restovanou zeleninu. „Jídlo je na jedničku. Maso je šťavnaté a nepřebíjí ho chuť žádné kořenící směsi. Kuchař použil přírodní výpek zpod masa. Grilovaná zelenina je upečená al dente, tedy dokřupava, jak má být. Překvapily mě i čerstvé bylinky, které ji doplňují. Jsem spokojený na sto procent,“ říká hodnotitel.

Malé zaváhání

Dezert přináší obsluha až po dopití kávy. „To je trochu chyba. Měl jsem je dostat současně,“ upozorňuje Ševčík. Gratinovaný banán s čokoládovou pěnou je podle něho výbornou sladkou tečkou. „Dezert je lehký a nepřeslazený. Přesně tak, jak jsem si ho představoval. Talíř plný palačinek s kupou šlehačky už dnes není v módě,“ myslí si odborník.

Restaurace udělala na Ševčíka dobrý dojem. „Je tady příjemný personál a čisté prostředí. Jídlo bylo kvalitní a za dobrou cenu. Určitě ji mohu všem doporučit,“říká.

Restaurace La Corrida se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou.

Autor: Martina Koziolová

4.2.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
AKTUALIZOVÁNO

Bída na závěr chabého podzimu. Zbrojovka remizovala s Karvinou

Brno – Fotbalisté Zbrojovky v posledním podzimním utkání nejvyšší soutěže remizovali na domácím trávníku s Karvinou 1:1. Skórovali Jan Šisler a v nastavení Lukáš Vraštil.

EXKLUZIVNĚ

Kempný si zvyká na dril v NHL: I na rozbruslení před zápasem se jedou bomby

Chicago, Brno /ROZHOVOR/ - Nasedl na vysněný kolotoč nejprestižnější hokejové soutěže světa, z kterého ani na chvíli nesmí vyskočit. Bývalý obránce brněnské Komety Michal Kempný vstřebává první zápasové dávky v NHL. Zatím odehrál dvacet utkání a už si vyzkoušel i dril tří zápasů v pěti dnech.

Policie obvinila souzeného Íránce Zadeha z ovlivňování svědka

Brno – Policie v sobotu obvinila podnikatele Sharama Abdullaha Zadeha, který je souzený za daňové úniky, že se měl podílet na ovlivňování svědka. Nyní ještě probíhají výslechy. Po poledni to sdělil Zadehův mediální konzultant Jan Jetmar. Zadeh je obžalován z daňových úniků, hlavní líčení se koná u brněnského krajského soudu. V současné době je na svobodě díky vysoké kauci, kterou složil na začátku roku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies