VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Španělská jídla v nabídce La Corridy chybějí

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou. K drobným prohřeškům patřila sušená bazalka.

4.2.2012
SDÍLEJ:
Fotogalerie
7 fotografií

Restaurace La Corrida se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Jednoduchý, čistý interiér. Příjemná a rychlá obsluha. „Jídlo připravené v restauraci La Corrida je čistá práce,“ myslí si odborník na zážitkovou gastronomii a kuchař restaurace U Dřevěného stolu Ivo Ševčík. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Název La Corrida je trochu zavádějící. Místo očekávaných španělských jídel nabízí jídelníček spíše italskou a českou kuchyni. Nabídka je sice obsáhlá, ale přitom jasná a přehledná. „Neměl jsem problém s výběrem. Lístek by mohl být kratší, i tak je ale čerstvost potravin zaručená. Podle jídelníčku soudím, že restaurace není specializovaná na žádnou klientelu. Své si tu najde každý zákazník,“ říká Ševčík. Líbí se mu také pestrá nabídka dezertů a široký výběr káv.

Restaurace je v době oběda plná. „Takže snad vaří dobře,“ odhaduje Ševčík. Předkrm caprese s rajčaty, mozzarellou a olivami i bruschettu s rajčaty přináší číšník zhruba za patnáct minut od objednání. „Vzhledem k tomu, že je restaurace plná, je to dobrý čas. Podle mě je lepší si chvilku počkat a dostat kvalitní jídlo,“ vysvětluje Ševčík. A pouští se do předkrmu, ke kterému na stůl dostal také couvert. „Mozzarella je kvalitní, rajčata čerstvá a vyzrálá. Použitý olivový olej i balzamikový ocet jsou rovněž v pořádku. Jediné, co bych vytkl, je sušená bazalka. Kuchař mohl použít čerstvou, ale to je jen drobnost,“ míní Ševčík.

Výborný je podle něho i hlavní chod, který přináší obsluha hned po prvním jídle. Špíz La Corrida z vepřového a kuřecího masa s cuketou, slaninou a sušenými rajčaty.

Jako přílohu si specialista na zážitkovou gastronomii Ševčík objednal restovanou zeleninu. „Jídlo je na jedničku. Maso je šťavnaté a nepřebíjí ho chuť žádné kořenící směsi. Kuchař použil přírodní výpek zpod masa. Grilovaná zelenina je upečená al dente, tedy dokřupava, jak má být. Překvapily mě i čerstvé bylinky, které ji doplňují. Jsem spokojený na sto procent,“ říká hodnotitel.

Malé zaváhání

Dezert přináší obsluha až po dopití kávy. „To je trochu chyba. Měl jsem je dostat současně,“ upozorňuje Ševčík. Gratinovaný banán s čokoládovou pěnou je podle něho výbornou sladkou tečkou. „Dezert je lehký a nepřeslazený. Přesně tak, jak jsem si ho představoval. Talíř plný palačinek s kupou šlehačky už dnes není v módě,“ myslí si odborník.

Restaurace udělala na Ševčíka dobrý dojem. „Je tady příjemný personál a čisté prostředí. Jídlo bylo kvalitní a za dobrou cenu. Určitě ji mohu všem doporučit,“říká.

Restaurace La Corrida se pyšní čistým prostředím, výborným jídlem, rychlou a příjemnou obsluhou.

Autor: Martina Koziolová

4.2.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto

Na jihu Moravy padly rekordní teploty. Meteorologové naměřili přes 21 stupňů

Hokejista Richard Jarůšek.

Kometa má samá skvělá jména, říká před semifinále proti mateřskému klubu Jarůšek

Hodina cvičení denně? Po skákání na trampolínách sotva udržela kartáček na zuby

Brno /NA VLASTNÍ KŮŽI/ - Dva měsíce. Každý den hodina cvičení. Bez přestávky. Jako asistentka v redakci Brněnského deníku Rovnost jsem se rozhodla sedavé zaměstnání vyvážit dvouměsíční výzvou v tělocvičně a bojovat o změnu postavy.

Kometě budou lidé fandit hlavně v hospodách. Veřejná projekce se zatím nechystá

Brno – Ve středu odstartuje v královéhradecké hokejové aréně semifinálová série Tipsport extraligy. Domácí Mountfield HK poprvé hostí Kometu a v Brně po delší pauze znovu začíná hokejová horečka. Brněnský deník Rovnost zjišťoval, jestli budou fanoušci moct podpořit brněnský tým před velkoplošnými obrazovkami, které byly v minulých sezonách na náměstí Svobody či na Moravském náměstí.

Samořízené automobily by se mohly testovat na dálnici D2

Vozidla bez řidiče by se do budoucna mohla v provozu testovat na dálnici D2 mezi Brnem a Bratislavou. Na dnešním jednání se na tom shodli ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) a místopředseda slovenské vlády pro investice a informatiku Peter Pellegrini se zástupci automobilového průmyslu a mobilními operátory.

AKTUALIZOVÁNO

Dopravní podnik koupí 60 autobusů na plyn. Cestující potěší klimatizace

Brno – Šedesát nových autobusů na stlačený zemní plyn nakoupí do konce příštího roku brněnský dopravní podnik. Příjemnou novinkou bude jejich klimatizace. „Chceme, aby každý nově pořízený trolejbus nebo autobus měl klimatizaci takzvaného salónu, čili prostoru pro cestující. Kromě toho, že jsme vyslyšeli jejich prosby, také usilujeme o moderní hromadnou dopravu, kterou bude lidé rádi jezdit," okomentovala mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies