VYBERTE SI REGION

Steaky v podniku K1? Dobré, ale nepřekvapí

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídelní lístek ve Steakhousu K1 v Židenicích je příliš dlouhý. Podle šéfkuchaře Rimplera je to chyba, i když to čeští zákazníci vyžadují.

30.4.2011
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií
Restaurace Steakhouse K1 v brněnských Židenicích.

Restaurace Steakhouse K1 v brněnských Židenicích.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Stěny restaurace Steakhouse K1 v Kuldově ulici v brněnských Židenicích jsou sytě rudé. Jako krev z mírně propečeného steaku. Tuto lahůdku může mít zákazník nejen z hovězího, ale i vepřového a drůbežího masa. „Jejich úprava je ovšem hodně klasická. Kuchař může vymyslet i speciality a sezonní recepty, které na lístku obměňuje,“ myslí si šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Restauraci K1 hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po usazení obsluha přináší jídelní lístek. Ten je podle Rimplera velmi obsáhlý. Zákazník se tak v nabídce snadno ztratí. „Příliš dlouhé lístky jsou klasickým nešvarem českých restaurací. I proto, že čeští zákazníci takovou nabídku vyžadují a nejsou zvyklí na kratší, ale originální nabídku. Restaurace se jim musejí přizpůsobovat,“ vysvětluje Rimpler.

Nakonec volí specialitu podniku: vepřový karé steak na grilu na směsi salátu a s řeckým tzatziki. „Tento recept ale může být součástí klasické nabídky. Jako specialitu může kuchař podávat něco exotického. Například rybí steak. Pomocí těchto nabídek si restaurace mohou své zákazníky vychovat a naučit je nebát se nových receptů a obměn v jídelním lístku,“ dodává šéfkuchař.

Pokrmy přináší obsluha bleskově. Podle Rimplera rychleji než pití. Podle šéfkuchaře je třeba, aby obsluha dbala na to, aby hosté nikdy neměli prázdný stůl. To se podle něj v tomto podniku neděje. „Číšník musí hostům sám iniciativně nabízet pokrmy denní nabídky a také se ptát, zda hostům chutnalo,“ míní Rimpler. S vepřovým steakem je ale velmi spokojený. Správný steak podle něj nemá být příliš kořeněný, aby vynikla chuť samotného masa. Stačí sůl a pepř. „Je dobře, že tady kořením šetří. Maso je libové a šťavnaté,“ hodnotí šéfkuchař. Jako další problém českých restaurací hodnotí Rimpler bohatou a nedochucenou zeleninovou oblohu, kterou kuchař přidal k panenskému steaku.

Dezerty nezaujaly

Po hlavním chodu opět delší dobu čekáme, až se nás obsluha zeptá na dezert či kávu. „Nabídka dezertů mne nezaujala. Jsou to klasické palačinky nebo poháry o velkých porcích,“ popisuje Rimpler.

Objednáváme si proto menší čokoládový a karamelový dezert. Na něm je podle Rimplera poznat, že jde o hotový výrobek. „Je v něm výrazně cítit prášek do pečiva. Vyrobit například vlastní lehký jablkový koláč je přitom záležitost půl hodiny. A hlavně rodiny s dětmi na domácí dezerty slyší,“ radí Rimpler.
Celkově je ovšem s podnikem spokojený a hostům by jej doporučil. „Prostředí je příjemné. Mají i vlastní ubrousky. Je vidět, že tady o vedení restaurace přemýšlejí,“ uzavírá šéfkuchař.

Steakhouse K1.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
30.4.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Židenický místostarosta Kunc byl podle inspekce hrubý na zaměstnance radnice

Automatické sněžné řetězy jsou český vynález

Automatické sněhové řetězy. Nový vynález pochází z Česka

Kamechy a Žebětín spojí chodník a cyklostezka. Cenu zvyšují výkupy pozemků

Brno – Chodník podél silnice ze sídliště Kamechy do Žebětína ocení matky s kočárky a další chodci, kteří kolem Žebětínského rybníka procházejí. Pokud se vše podaří, žebětínská radnice ho chce začít stavět příští rok.

Mrazy: rybáři denně sekají díry do ledu, ryby se nadechují jen párkrát za minutu

Pohořelice - Rybáři z Rybníkářství Pohořelice od začátku letošního roku, kdy teploměr téměř neustále ukazuje teploty pod bodem mrazu, obcházejí chovné rybníky a denně prořezávají do ledu prohlubně. Do rybníka tak vnikne více světla, fytoplankton může nastartovat fotosyntézu a dodává vodě potřebný kyslík.

AKTUALIZOVÁNO

Pojď hrát hokej, láká sportovní akce jihomoravské děti. Čekají je zábavné nábory

Jižní Morava – Mnozí si nasadí poprvé brusle a poprvé posunou hokejkou puk. Český svaz ledního hokeje pořádá pro děti ve věku od čtyř do osmi let celorepublikovou akci Týden hokeje s heslem Pojď hrát hokej, při níž si vyzkouší zdarma tento sport.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies