VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Steaky v podniku K1? Dobré, ale nepřekvapí

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídelní lístek ve Steakhousu K1 v Židenicích je příliš dlouhý. Podle šéfkuchaře Rimplera je to chyba, i když to čeští zákazníci vyžadují.

30.4.2011
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií

Restaurace Steakhouse K1 v brněnských Židenicích.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Stěny restaurace Steakhouse K1 v Kuldově ulici v brněnských Židenicích jsou sytě rudé. Jako krev z mírně propečeného steaku. Tuto lahůdku může mít zákazník nejen z hovězího, ale i vepřového a drůbežího masa. „Jejich úprava je ovšem hodně klasická. Kuchař může vymyslet i speciality a sezonní recepty, které na lístku obměňuje,“ myslí si šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Restauraci K1 hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

Hned po usazení obsluha přináší jídelní lístek. Ten je podle Rimplera velmi obsáhlý. Zákazník se tak v nabídce snadno ztratí. „Příliš dlouhé lístky jsou klasickým nešvarem českých restaurací. I proto, že čeští zákazníci takovou nabídku vyžadují a nejsou zvyklí na kratší, ale originální nabídku. Restaurace se jim musejí přizpůsobovat,“ vysvětluje Rimpler.

Nakonec volí specialitu podniku: vepřový karé steak na grilu na směsi salátu a s řeckým tzatziki. „Tento recept ale může být součástí klasické nabídky. Jako specialitu může kuchař podávat něco exotického. Například rybí steak. Pomocí těchto nabídek si restaurace mohou své zákazníky vychovat a naučit je nebát se nových receptů a obměn v jídelním lístku,“ dodává šéfkuchař.

Pokrmy přináší obsluha bleskově. Podle Rimplera rychleji než pití. Podle šéfkuchaře je třeba, aby obsluha dbala na to, aby hosté nikdy neměli prázdný stůl. To se podle něj v tomto podniku neděje. „Číšník musí hostům sám iniciativně nabízet pokrmy denní nabídky a také se ptát, zda hostům chutnalo,“ míní Rimpler. S vepřovým steakem je ale velmi spokojený. Správný steak podle něj nemá být příliš kořeněný, aby vynikla chuť samotného masa. Stačí sůl a pepř. „Je dobře, že tady kořením šetří. Maso je libové a šťavnaté,“ hodnotí šéfkuchař. Jako další problém českých restaurací hodnotí Rimpler bohatou a nedochucenou zeleninovou oblohu, kterou kuchař přidal k panenskému steaku.

Dezerty nezaujaly

Po hlavním chodu opět delší dobu čekáme, až se nás obsluha zeptá na dezert či kávu. „Nabídka dezertů mne nezaujala. Jsou to klasické palačinky nebo poháry o velkých porcích,“ popisuje Rimpler.

Objednáváme si proto menší čokoládový a karamelový dezert. Na něm je podle Rimplera poznat, že jde o hotový výrobek. „Je v něm výrazně cítit prášek do pečiva. Vyrobit například vlastní lehký jablkový koláč je přitom záležitost půl hodiny. A hlavně rodiny s dětmi na domácí dezerty slyší,“ radí Rimpler.
Celkově je ovšem s podnikem spokojený a hostům by jej doporučil. „Prostředí je příjemné. Mají i vlastní ubrousky. Je vidět, že tady o vedení restaurace přemýšlejí,“ uzavírá šéfkuchař.

Steakhouse K1.

KLÁRA ŽIDKOVÁ

Místo události:
30.4.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Na panelovou diskuzi už dorazil hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.
SLEDUJEME ON-LINE
3

Sledujte ONLINE zpravodajství ze setkání s jihomoravským hejtmanem Šimkem

Ilustrační foto.

Fakultní nemocnice? Univerzita odpovědnost převezme až bez dluhů

Věnoval se klimatizaci a vjel na přejezd. Vzápětí musel prorazit závoru

Brno – Na větší opatrnost řidičů při projíždění železničními přejezdy upozorňují jihomoravští policisté. V pondělí proto připomněli nebezpečnou situaci z loňského prosince. Řidič nákladního auta se tehdy v brněnské Kaštanové ulici směrem na Tuřany věnoval nastavení klimatizace a nepostřehl, že se blíží k přejezdu i přes to, že přejezdové signalizační zařízení blikalo červenými světly. „Zvonku si řidič všiml až v době, kdy bylo pozdě," popsal případ policejní mluvčí Pavel Šváb.

Před 140 lety se narodil jihomoravský badatel Absolon

Brno /FOTOGALERIE/ - Manažer i strůjce velkých vizí. Karel Absolon. Život i dílo jedné z nejvýznamnějších postav evropské archeologie první poloviny 20. století připomíná na nové výstavě Moravské zemské muzeum v Brně. Výstavu hostí Dietrichsteinský palác na Zelném trhu v Brně, a to u příležitosti letošního 140. výročí Absolonova narození.

Brno dnes začíná vyplácet příspěvky na levnější roční jízdné MHD

Brno - Brno začíná dnešním dnem vyplácet příspěvek 1425 korun na roční jízdné městskou hromadnou dopravou. V tiskové zprávě to sdělila Zuzana Taušová z tiskového centra brněnského magistrátu. Roční jízdenka stojí 4750 korun. Brňané platící řádně za odpad mohli letos nově zažádat město o příspěvek, díky němuž se jim třetina peněz vrátí. V konečném součtu je tak roční jízdenka vyjde na 3325 korun. Podle Taušové od začátku roku zažádalo o příspěvek přes 19.000 lidí.

Takový zápas nám určitě zvedne sebevědomí, věří Čiliak

Liberec - Sezona Komety Brno sice neprobíhá zcela v souladu s vysokými očekáváními a představami vedení klubu, přesto může mužstvo vedené kapitánem Leošem Čermákem hřát výtečná bilance ze zápasů proti obhájci titulu Liberci. Kometa z nich vytěžila deset bodů z 12 možných a díky nedělní výhře 2:1 pod Ještědem drží těsně šestou příčku před dotírajícím Chomutovem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies