VYBRAT REGION
Zavřít mapu

TEST REST: Bitvu s kuchyní Napoleon výrazně prohrál

Brno - Restaurace Napoleon ve Veletržní ulici nabízí příjemné posezení u šálku kávy. S jídlem si ale tamní kuchař zřejmě hlavu moc neláme.

28.4.2012 1
SDÍLEJ:

Restaurace Napoleon ve Veletržní ulici.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Italské těstoviny, český smažený sýr a španělsky vtipkující obsluha. To vše v restauraci Napoleon ve Veletržní ulici doplňuje hudba z rádia. „Jméno přitom navozuje očekávání francouzské restaurace. Z té tady, kromě názvů některých jídel, nenajde host nic," říká provozovatel a šéfkuchař restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka. Restauraci hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.

„Nabídka je roztěkaná, předkrmy ohrané. Až na sušené švestičky, ty se jen tak nevidí. Těstoviny se hodí spíše do italské restaurace a smažený květák? To ani nemuselo být," prohlíží si jídelníček Dlapka. Nelíbí se mu ani Ludvíkův špalík nebo Bitva tří císařů. „Takové názvy nemají v menu co dělat. Na druhou stranu je dobře, že je pod jídlem aspoň vysvětleno, o co jde," dodává.

Servírka přináší vývar a salát s prosciuttem a parmazánem. Porce vypadají větší než napovídá jídelníček. „Polévka je chutná a nudle správně široké. Kupované, ale kuchařští učni už domácí většinou udělat neumějí," říká šéfkuchař.

Salát by mohl vystačit i na samostatný oběd. Některé lístky působí povadle, ale na chuť jsou křupavé. „Prosciutto má být nakrájené na menší plátky, takhle se špatně kouše," vysvětluje Dlapka. Druhý chod je pro něj zklamáním. Steak z panenky je tuhý a porce vypadá menší než slibovaných dvě stě gramů. „Je fajn, že maso není rozklepané na placku. Připadá mi ale, že kuchař ho z obou stran osmahl a pak hodil do mikrovlnky, aby měl jistotu, že je udělané. Tím ztratilo šťavnatost," vysvětluje. Omáčka je domácí, ale složení se šéfkuchaři moc nezamlouvá. „Kečup, smetana a nějaké koření. Čekal jsem něco kreativnějšího," říká Dlapka.

Největším zklamáním jsou brambory. Většina je našedlá a kuchař ani nevykrojil černé části. „A zase zeleninová obloha. Dokresluje spíš dojem rychlého poledního menu. Jídlo působí, jako by je kuchař jen kydl na talíř," mračí se šéfkuchař. U Napoleonovy rolky se sýrovou omáčkou je maso šťavnaté. Se šunkou, kořením a omáčkou se dobře doplňuje. Jen chřest, který rolku plní, je moc měkký.

Nabídku dezertů Dlapka chválí. „Žádné medovníky a marlenky. Zaujal mě ananas s medovým přelivem. Je z čerstvého ovoce, nebo z plechovky?" přemýšlí. Nezjistí to. „Ananas si nedáte, došel," směje se číšnice. Přináší náhradní dezerty „los palačinkos" a „los banános", jak jídla nazvala. Palačinky jsou studené a Dlapka jim vytýká nutelovou náplň. Banán přelitý karamelem se šlehačkou je zase víc sladký. Chuťově ale dobrý. Nejvíc ze všeho chválí Dlapka kávu. „Majitel by měl možná popřemýšlet, zda z restaurace neudělat kavárnu a nesjednotit celkový styl," říká.

Restaura Napoleon - vysvědčení.

Autor: Redakce

28.4.2012 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Robert Gottwaldu Krajského soudu v Brně. Podle obžaloby nevrátil několikamilionovou půjčku.
4

Půjčka na Devět křížů? Miliony byly pro drnovický klub, odmítá Gottwald obžalobu

Ilustrační foto.

V Masné srazila dodávka chodce. Muž utrpěl těžká zranění

AKTUALIZOVÁNO

Obžalovaná mi hrozila vytrháním vlasů, řekla žena, kterou nutili k prostituci

Brno – Chtěla si v Rakousku vydělat peníze úklidem, místo toho skončila na chodníku mezi prostitutkami. Před brněnským krajským soudem ve středu vypovídala žena, kterou obžalovaní Ján Dirda a Marta Hudcová údajně nutili k sexu za peníze. „Po cestě do Rakouska mi v autě říkala, že se budu mít dobře a že nesmím být blbá. Potom jsme zastavili a ukázala mi, kde mám stát na chodníku. Odmítla jsem a chtěla jet zpátky. Marta mi ale pohrozila, že pokud nevystoupím z auta, vytrhá mi vlasy ještě víc. Měla jsem je zrovna na krátko ostříhané,“ uvedla poškozená.

Reakcí na bodnutí přibývá. Hmyz útočí i na lékaře

Brno /ANKETA/ - Nejprve pobodali sršni mladého muže, poté zaútočili na dvě posádky záchranářů a kolemjdoucí. Scéna jako z hororu se odehrála v neděli večer v brněnské Bystrci. Výjezdů k lidem, u nichž se projeví alergická reakce na bodnutí včelou, vosou či sršněm, je podle odborníků v létě výrazně více.

Rezidentní parkování? Zavedení město znovu odsouvá. Až na rok 2019

Brno – Původně mělo fungovat už na jaře letošního roku, pak projekt město odsunulo až na podzim. Jenže podle zjištění Brněnského deníku Rovnost se plán na zavedení rezidentního parkování dál odkládá. Vedení brněnské radnice nepřímo přiznalo, že revoluční bod v brněnské dopravě nejspíš spustí až nové vedení radnice v roce 2019.

Dva řidiči v jeden den zapomněli na kola na střeše a poškodili vjezd parkoviště

Brno – Častější nehody řidičů s připevněným jízdním kolem na střeše auta řešili policisté v Brně na přelomu července a srpna. Nepozorností při vjezdu do obchodního centra způsobili v jeden den řidiči škodu za více než padesát tisíc korun.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení