VYBERTE SI REGION

Do restaurace Deja vu jednou zajít nestačí

Brno - Hostům brněnského podniku v Králově Poli dělají společnost mořské rybičky i ochotný personál. Jídla jsou tam prvotřídní.

13.7.2008 2
SDÍLEJ:

Restaurace Deja vu v Králově Poli.Foto: DENÍK/Ondřej Surý

Déjà vu. Dvě magická francouzská slovíčka pro tajuplný pocit v situaci, která člověku připomíná už jednou zažitou událost. Pod trochu počeštěným názvem Deja vu se prezentuje i brněnská restaurace v Králově Poli. Zažít déjà vu v tomto prvotřídním podniku rozhodně není na škodu. Pozorná obsluha, příjemná atmosféra a šikovní i rychlí kuchaři stojí za opakovanou návštěvu.

Už pár vteřin po usednutí do pohodlných a elegantních židlí se u stolu objevuje číšník. Jeho přístup je jako z učebnice pro začínající personál. Je sympatický, rychlý a přestože v restauraci sedí při poledni dost lidí, host nemá pocit, že je na obtíž. „Důležité je, že nás nenutí do obědových menu. Jídelní lístky přinesl úplně automaticky a tak to má být,“ chválí šéfkuchař restaurantu Boulevard Ivo Ševčík.

Kromě interiéru, kterému vévodí akvárium s pestrobarevnými mořskými rybičkami, je spokojen i s nabídkou pokrmů. Text oranžového jídelního lístku vkusně doplňují fotky hotových jídel. „Lístek je přehledný, není to přeplácané. Je také poznat, že tady používají kvalitní suroviny, což samozřejmě znamená, že to nebude úplně laciné,“ uvědomuje si šéfkuchař.

Že v kuchyni restaurace Déjà vu není místo pro žádné náhražky, je vidět už u polévky a předkrmu. Bílá špenátová bramboračka je skutečně poctivá. Není to špenátový krém, jak by někteří hosté mohli čekat. V misce naopak plavou čerstvé špenátové lístky a jemná smetanová chuť je ještě vylepšená houbami.

Také předkrm v podobě uzeného lososa se žlutým melounem a ananasovo-chilli omáčkou potěší i chutě náročného gurmána. „Je to skvělá kombinace. Losos s omáčkou se zají melounem a člověka nepálí pusa. Navíc je předkrm správně vychlazený,“ rozplývá se Ševčík. K úplné spokojenosti mu chybí jen opečený toast místo bílého chlebu v ošatce. První chody se na stole objevily za pouhých deset minut, po jejich spořádání přináší obsluha hlavní jídla stejně bleskovým tempem. „V kuchyni jsou určitě minimálně dva kuchaři. Majitel má sice vyšší náklady, ale vyplatí se mu to. Lidé si zapamatují, že nemusí na jídlo dlouho čekat,“ soudí Ševčík.

Hlavní pokrmy sklízí velkou a zaslouženou pochvalu. Na prvním talíři s jednoduchou zeleninovou ozdobou čeká na nakousnutí čtvrtkilový marinovaný steak z hovězí svíčkové doplněný teplou omáčkou z rajčat, česneku, oregana a bazalky.

Autor: Petr Škarda

13.7.2008 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační fotografie.

Muž blokoval tramvaj. Dal hlavičku ženě, která mu chtěla pomoci

Ilustrační foto
1

Platy v kraji? I přes navýšení jsou stále podprůměrné

Rychle a zběsile v Brně. Provokoval strážníky, pak ujížděl i na červenou

Brno /VIDEO/ – Byla to honička skoro jako z akčního filmu. Před brněnskými strážníky ujížděl řidič, který předtím úmyslně zaparkoval na chodníku před ředitelstvím městské policie ve Štefánikově ulici a odmítal auto odstranit. Situaci po zadržení vysvětloval tím, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly. „Dobrá honička," řekl zasahujícím policistům.

Ples jako Brno: Gejzír nápadů, hodnotí celebrity

Brno /REPORTÁŽ/ – Po červeném koberci v sobotu večer přicházejí do brněnské Fait Gallery první celebrity. V záři barevných světel se třpytí dlouhé šaty krásných dam, doprovázených pány ve smokingu s motýlkem. Pečlivě upravené stoly zdobí kytice bílých a růžových tulipánů. Nad nimi se starostlivě sklání číšníci a dohlížejí, aby skleničky nezůstávaly prázdné. Ples jako Brno začíná.

O oblékání mrtvých není zájem, komentuje novelu majitel pohřební služby

Jižní Morava /ROZHOVOR/ – Větší kontrola pohřebních služeb, důstojnější zacházení s mrtvými a ve výsledku větší komfort pozůstalých. Politici si od novely zákona o pohřebnictví slibují velké zlepšení. Podle majitele brněnské pohřební služby Pavla Cajzla jsou změny nadbytečné. „Většina věcí je jenom o domluvě, není třeba, aby je určoval zákon," vysvětlil majitel pohřební služby Cajzl.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies