VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Do restaurace Deja vu jednou zajít nestačí

Brno - Hostům brněnského podniku v Králově Poli dělají společnost mořské rybičky i ochotný personál. Jídla jsou tam prvotřídní.

13.7.2008 2
SDÍLEJ:

Restaurace Deja vu v Králově Poli.Foto: DENÍK/Ondřej Surý

Déjà vu. Dvě magická francouzská slovíčka pro tajuplný pocit v situaci, která člověku připomíná už jednou zažitou událost. Pod trochu počeštěným názvem Deja vu se prezentuje i brněnská restaurace v Králově Poli. Zažít déjà vu v tomto prvotřídním podniku rozhodně není na škodu. Pozorná obsluha, příjemná atmosféra a šikovní i rychlí kuchaři stojí za opakovanou návštěvu.

Už pár vteřin po usednutí do pohodlných a elegantních židlí se u stolu objevuje číšník. Jeho přístup je jako z učebnice pro začínající personál. Je sympatický, rychlý a přestože v restauraci sedí při poledni dost lidí, host nemá pocit, že je na obtíž. „Důležité je, že nás nenutí do obědových menu. Jídelní lístky přinesl úplně automaticky a tak to má být,“ chválí šéfkuchař restaurantu Boulevard Ivo Ševčík.

Kromě interiéru, kterému vévodí akvárium s pestrobarevnými mořskými rybičkami, je spokojen i s nabídkou pokrmů. Text oranžového jídelního lístku vkusně doplňují fotky hotových jídel. „Lístek je přehledný, není to přeplácané. Je také poznat, že tady používají kvalitní suroviny, což samozřejmě znamená, že to nebude úplně laciné,“ uvědomuje si šéfkuchař.

Že v kuchyni restaurace Déjà vu není místo pro žádné náhražky, je vidět už u polévky a předkrmu. Bílá špenátová bramboračka je skutečně poctivá. Není to špenátový krém, jak by někteří hosté mohli čekat. V misce naopak plavou čerstvé špenátové lístky a jemná smetanová chuť je ještě vylepšená houbami.

Také předkrm v podobě uzeného lososa se žlutým melounem a ananasovo-chilli omáčkou potěší i chutě náročného gurmána. „Je to skvělá kombinace. Losos s omáčkou se zají melounem a člověka nepálí pusa. Navíc je předkrm správně vychlazený,“ rozplývá se Ševčík. K úplné spokojenosti mu chybí jen opečený toast místo bílého chlebu v ošatce. První chody se na stole objevily za pouhých deset minut, po jejich spořádání přináší obsluha hlavní jídla stejně bleskovým tempem. „V kuchyni jsou určitě minimálně dva kuchaři. Majitel má sice vyšší náklady, ale vyplatí se mu to. Lidé si zapamatují, že nemusí na jídlo dlouho čekat,“ soudí Ševčík.

Hlavní pokrmy sklízí velkou a zaslouženou pochvalu. Na prvním talíři s jednoduchou zeleninovou ozdobou čeká na nakousnutí čtvrtkilový marinovaný steak z hovězí svíčkové doplněný teplou omáčkou z rajčat, česneku, oregana a bazalky.

Autor: Petr Škarda

13.7.2008 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Mezi nejsmradlavější místa v Brně lidé zařadili okolí divadla Polárka v Tučkově ulici, kde lze cítit pach odpadu.
5 3

Nejsmradlavější místo je u divadla v Tučkově ulici. Nejvíc lidem voní oříšky

zelenina, ilustrační foto

Tipy pro miniaturní zahradu

Žilkovu ulici si spletl s dálnicí. Jel rychlostí skoro 140 kilometrů v hodině

Brno – Sto třicet sedm kilometrů v hodině jel v pátek dopoledne řidič motorky v řečkovické Žilkově ulici. Při jízdě ho přistihli policisté, kteří v úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost padesát kilometrů v hodině, měřili rychlost.

AKTUALIZUJEME

Střílel na ženu a zapálil dům. Nebezpečného muže dopadli policisté

Hodonínsko - Požár pergoly a části rodinného domu ve Veselí nad Moravou, o němž Deník Rovnost informoval v půli května, má viníka. Na svědomí ho má nejspíš teprve pětadvacetiletý muž, kterého nyní dopadli policisté. „Svému okolí byl nebezpečný a je podezřelý z několika trestných činů," upozornil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Nejúspěšnější studenti žijí bez partnerů. Na zakládání rodin nemají čas

Brno - Když Jitka Kuncová z Brna skládala přijímací zkoušky na vysokou školu, překonala svými výsledky devadesát procent vrstevníků. Podobně úspěšným uchazečům o studium se věnoval výzkum společnosti Scio. Podle jeho výsledků jsou po šesti letech od přijímaček ti nejlepší studenti nezadaní a bezdětní.

Opustit vilu Tugendhat bylo těžké, vzpomíná pamětnice

Brno /FOTOGALERIE/ - Dvě rodiny a mnoho příběhů, tak vypadal pondělní večer, když s lidmi diskutovali zástupci rodiny Löw-Beerů a Tugendhatů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies