VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Do restaurace Deja vu jednou zajít nestačí

Brno - Hostům brněnského podniku v Králově Poli dělají společnost mořské rybičky i ochotný personál. Jídla jsou tam prvotřídní.

13.7.2008 2
SDÍLEJ:

Restaurace Deja vu v Králově Poli.Foto: DENÍK/Ondřej Surý

Déjà vu. Dvě magická francouzská slovíčka pro tajuplný pocit v situaci, která člověku připomíná už jednou zažitou událost. Pod trochu počeštěným názvem Deja vu se prezentuje i brněnská restaurace v Králově Poli. Zažít déjà vu v tomto prvotřídním podniku rozhodně není na škodu. Pozorná obsluha, příjemná atmosféra a šikovní i rychlí kuchaři stojí za opakovanou návštěvu.

Už pár vteřin po usednutí do pohodlných a elegantních židlí se u stolu objevuje číšník. Jeho přístup je jako z učebnice pro začínající personál. Je sympatický, rychlý a přestože v restauraci sedí při poledni dost lidí, host nemá pocit, že je na obtíž. „Důležité je, že nás nenutí do obědových menu. Jídelní lístky přinesl úplně automaticky a tak to má být,“ chválí šéfkuchař restaurantu Boulevard Ivo Ševčík.

Kromě interiéru, kterému vévodí akvárium s pestrobarevnými mořskými rybičkami, je spokojen i s nabídkou pokrmů. Text oranžového jídelního lístku vkusně doplňují fotky hotových jídel. „Lístek je přehledný, není to přeplácané. Je také poznat, že tady používají kvalitní suroviny, což samozřejmě znamená, že to nebude úplně laciné,“ uvědomuje si šéfkuchař.

Že v kuchyni restaurace Déjà vu není místo pro žádné náhražky, je vidět už u polévky a předkrmu. Bílá špenátová bramboračka je skutečně poctivá. Není to špenátový krém, jak by někteří hosté mohli čekat. V misce naopak plavou čerstvé špenátové lístky a jemná smetanová chuť je ještě vylepšená houbami.

Také předkrm v podobě uzeného lososa se žlutým melounem a ananasovo-chilli omáčkou potěší i chutě náročného gurmána. „Je to skvělá kombinace. Losos s omáčkou se zají melounem a člověka nepálí pusa. Navíc je předkrm správně vychlazený,“ rozplývá se Ševčík. K úplné spokojenosti mu chybí jen opečený toast místo bílého chlebu v ošatce. První chody se na stole objevily za pouhých deset minut, po jejich spořádání přináší obsluha hlavní jídla stejně bleskovým tempem. „V kuchyni jsou určitě minimálně dva kuchaři. Majitel má sice vyšší náklady, ale vyplatí se mu to. Lidé si zapamatují, že nemusí na jídlo dlouho čekat,“ soudí Ševčík.

Hlavní pokrmy sklízí velkou a zaslouženou pochvalu. Na prvním talíři s jednoduchou zeleninovou ozdobou čeká na nakousnutí čtvrtkilový marinovaný steak z hovězí svíčkové doplněný teplou omáčkou z rajčat, česneku, oregana a bazalky.

Autor: Petr Škarda

13.7.2008 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tradiční již devatenáctou přehlídku ohňostrojů festivalu Ignis Brunensis zakončil pompézní ohňostroj z hradu Špilberk.

Ignis Brunensis: přibude jeden ohňostroj, zábavu doplní hudební festival

Nový ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.
4

Nový ředitel Povodí Moravy dřív vedl mlékárny a lihovar

AKTUALIZOVÁNO

Účtenky za pivo? Sorry jako i agent Bureš

Brno /ANKETA/ – Bureš, Andrej Bureš. Účtenky s takovýmto textem a podobiznou ministra financí Andreje Babiše stylizovaného do postavy Jamese Bonda dostávají už od prosince návštěvníci Pivní burzy v brněnské Veveří ulici. „Na účtence máme obrázek jen z recese a původně jsme ho chtěli po týdnu odstranit, ale lidem se líbí. Měli jsme jen jednu negativní reakci, lidé se spíš smějí," uvedl majitel restaurace Jakub Seďa.

Bývalý šéf finančního úřadu v Brně bral úplatky, tvrdí centrála proti zločinu

Brno - Dvanáct let za mřížemi. Takový trest hrozí bývalému šéfovi finančního úřadu Brno III Miroslavovi Kubovi. Podle vyšetřovatelů z Národní centrály proti organizovanému zločinu bral úplatky od organizované skupiny, která na podvodech kolem daní z přidané hodnoty okradla stát o 26 milionů korun. Kubu i pětičlennou skupinu již policisté obvinili.

AKTUALIZOVÁNO

Věra Špinarová zemřela. Hlas rodačky z Pohořelic utichl

Praha, Pohořelice – Ve věku pětašedesáti let odešla do hudebního nebe Věra Špinarová, zpěvačka s jedinečným a nezaměnitelným hlasem.

AKTUALIZOVÁNO

Zablokovaná dálnice: auto narazilo do svodidel, tvořily se kolony

Brno – Zdržení v koloně čekalo řidiče, kteří jeli po dálnici D1 ve směru do Brna v pondělí dopoledne. Na 188. kilometru totiž kolem půl deváté ráno bouralo osobní auto, podle policie byla dálnice v místě neprůjezdná několik hodin. Komplikace na D1 byly také na 189. kilometru ve směru na Prahu, blokovaný byl pravý jízdní pruh.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies