VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Top vyhlídka, top jídlo v IBC Top Restaurantu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Votočné restauraci ve vyhlídkově věži Donauturm ve Vídni se nad Sachr dortem může host pokochat pohledem na rakouskou metropoli. Podobnou restauraci, kde má host město před sebou jako na dlani, má iBrno. IBC Top Restaurant se sice neotáčí, přesto je zoken vidět Petrov, Špilberk, Wilsonův les, Lesná ivysílačHády.

20.3.2010
SDÍLEJ:

Brněnská restaurace IBC Top Restaurant.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Předchozí díly seriálu Test restaurací najdete ZDE

Podle šéfkuchaře restaurace Bruna Antiqua Iva Ševčíka má IBC Top Restaurant oproti jiným brněnským restauracím dvě výhody. „Díky umístění na střeše IBC Centra je z jeho oken fantastický výhled na Brno. A kuchyni tam šéfuje mistr svého řemesla,“ říká odborník na zážitkovou a molekulární gastronomii.

První dojem ze světlého prostoru při vstupu do restaurace kazí papíry s informacemi o poledním menu vylepené na sklech oken a vůně známá ze závodních jídelen. „Magi,“ povzdechne si nad lahvičkou dochucovadla na stole Ševčík. „Úplně kazí dobrý dojem z prostřeného stolu se založenými příbory a skleničkami,“ upozorňuje.

Jídelní lístek ale Ševčík chválí. Otevře jej a během okamžiku má vybráno. „Je přehledný, jasný. Stačí jeden pohled a vím, co si dám,“ ukazuje šéfkuchař. Nevšední předkrmy střídají moravské hotovky, steaky a také nabídka pro milovníky klasiky. „Já tomu neříkám klasika, ale jedovatý jídlo,“ durdí se nad oblíbeným jídlem Čechů smaženým sýrem s hranolky a tatarkou Ševčík.

Možná proto vybírá k předkrmu něco zdravějšího: tatarák z lososa a plátky z červené řepy. Na první chod ale musí v IBC Top Restaurantu počkat. „Chápu, že kuchař má práci s vydáváním poledních menu, ale to hosta nezajímá. Když si koupí auto, taky na něj nečeká rok,“ upozorňuje šéfkuchař.

Brněnská restaurace IBC Top Restaurant.

Oba předkrmy ale za čekání stojí. Chuťově jsou výborné, lehké a osvěžující. Plátky červené řepy jsou proloženy žervé sýrem, ozdobeny rajčátkem a pažitkou. Tatarák z lososa je připraven z čerstvého masa, jemně namlet a výborně dochucen. „Na prohloubení chutě bych jen místo pažitky zdobil lososa koprem,“ připomenul Ševčík.

Hlavní chod vybírá z české klasiky. Zvěřinový guláš se špekovými knedlíky a moravského vepřového vrabce s opečenými bramborovými knedlíky a zelím. Jako moravský vrabec se mají podávat kousky bůčku a plecka a přestože IBC Top Restaurant podává jen plecko, Ševčík jídlo chválí. A guláš byl chuťově bez chyby. „Pochutnal jsem si. Lepší dobré české jídlo než nepovedený zahraniční blaf. A zdejší kuchař to určitě ví. Restauraci mohu doporučit,“ hodnotí jídlo v IBC Top Restaurantu Ivo Ševčík. Číšníci a servírky by tam jen měla pečlivě nastudovat pravidla servírování. „Mají co zlepšovat. Podávání talířů přes stůl nebo servírování na opačnou stranu,“ dodává šéfkuchař nad desertem z belgické čokolády.

Pod střechou IBC Centra totiž dostanou hosté i deserty, které svádí k ochutnání už při čtení v jídelním lístku. Například marinované sušené švestky na karamelovém zrcadle s limetkovým sorbetem a pečenými oříšky. A dalším kladem restaurace je například točené nealkoholické pivo. IBC Top Restaurant se tak klidně může zařadit mezi lepší brněnské restaurace. Je prostě TOP.

Vážení čtenáři, seriál Test restaurací najdete také v tištěné podobě každou sobotu v Brněnském deníku Rovnost.

Autor: Gabriela Peringerová

20.3.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Na stěnu nedávno znovuotevřené, opravené zastávky na Obilním trhu někdo nakreslil nápisy.
17

Měsíc opravenou zastávku na Obilním trhu někdo počmáral

Ilustrační foto.

Woody Allen, bratři Coenové. Letní kino nabídne přes šedesát filmů, začne Kouřem

AKTUALIZOVÁNO

Nezletilé na útěku ubytovávali za prostituci. Soud je poslal na 8 let do vězení

Brno - Ubytování za to, že budou poskytovat sexuální služby a vydělané peníze odevzdávat, podle soudu nabídla dvojice z Brna třem nezletilým dívkám. Obžalované Martu Kurkovou a Jiřího Dirdu ve čtvrtek odsoudil Krajský soud v Brně k osmi letům vězení nepodmíněně ve věznici s ostrahou.

AKTUALIZOVÁNO

Mohou zachránit život. Nová SOS tlačítka přivolají pomoc díky GPS navigaci

Brno /FOTO/ – Malé tlačítko může zachraňovat životy. Tísňové volání pomocí nových SOS tlačítek, o kterém už dřív informoval Brněnský deník Rovnost, se mezi Brňany rozšíří od prvního července. Představilo ho město Brno ve spolupráci s organizací Centrum sociálních služeb a městskou policií.

SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na slepou degustaci českých ležáků v Brně

Brno /SOUTĚŽ/ - Soutěžte s Deníkem Rovnost a Piváriem Zelená kočka o vstupenky na výjimečnou slepou degustaci českých ležáků v pivním baru na brněnské Dvořákově ulici.

Přehrady drží stavy řek, zvěř ale ohrožují tropy

Jižní Morava /INFOGRAFIKA, ANKETA/ – Sázky na to, kam až vystoupá rtuť v teploměrech, by mohli v posledních dnech uzavírat Jihomoravané. Pod třicet stupňů se totiž nejvyšší denní teploty nepodívaly a ani v nejbližších dnech pravděpodobně nepodívají.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies