VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Amigos vaří průměrná jídla v giga velikosti

Brno /FOTOGALERIE/ - Prskající pánvi Vesuv chyběla sůl, omáčka Gladiátorova meče byla stejná jako u masa po zahradnicku, nabízeného v levném menu

31.10.2009
SDÍLEJ:

V Amigo’s vaří průměrná jídla v giga velikosti.Foto: DENÍK/Tomáš Škoda

Amigo’s znamená přátelé, proto usmějte se vesele a přijďte mezi nás. Tímto sloganem láká k návštěvě restaurace v Novobranské ulici Amigo’s. Kuchař však vaří jen průměrná jídla a číšník odmítá vydat účet z pokladny.

„Porce však podávají giga,“ zmírňuje nepříznivé hodnocení šéfkuchař restaurace U Královny Elišky Jiří Vařílek.

Stránky jídelního lístku má restaurace vsunuty do plastových euroobalů, s obsahem je ale šéfkuchař spokojený. Kromě specialit k pivu a vínu, jimiž jsou žebra a křidélka, může host vybírat z kuřecího, vepřového i hovězího masa.

Kuchař dokonce nabízí jídla z pánve. Dvě z nich Vařílka zaujmou. Voňavý košík kombinací vepřového masa s jablky, ostružinami, červeným pepřem, červeným vínem a medem a Prskající pánev Vesuv. „Přednost dám Vesuvu, chci ochutnat tři druhy sýra a dva druhy masa,“ vybírá Vařílek.

Během obědů se restaurace rychle plní, hosté si většinou objednávají menu. Nad cenou kroutí Vařílek nevěřícně hlavou. „Jídlo za osmapadesát korun je pod hranicí nákladů. Chápu, že chtějí přilákat hosty, ale restaurace na to nesmí doplácet,“ radí Vařílek.

Na jídlo se v Amigo’s nečeká dlouho, polévku přináší číšník téměř okamžitě. K silné a chutné česnečce jsou opečené kousky chleba přiložené v misce správně zvlášť, aby se v polévce nerozmočily.

Prskající Vesuv přináší číšník v těžké litinové pánvi, která dlouho udrží teplotu jídla. Kromě soli nechybí italské sopce nic. „Porce je obrovská, vepřové i hovězí maso je měkké a brambory i sýr chutné,“ hodnotí Vařílek.

Druhé objednané jídlo nesplnilo očekávání. Bramborový mls na talíři nebyl v jídelním lístku nabízenou směsí masa s cibulí, česnekem a kečupem v bramboráku, navíc zasypaný sýrem a podávaný na prkénku.

Hovězí maso ve směsi bylo tuhé, kečup rozmočil bramboráčky na spodku talíře. „Maso z roštěnky je ukrojené po vláknech, proto ztuhlo a těžko se kouše. Představoval jsem si, že směs bude uvnitř přehnutého bramboráku. Kuchař si ulehčil práci,“ říká Vařílek.

Do testu zahrnul i Gladiátorův meč, což mělo být podle číšníka maso na špízu, takže nemohl vyhovět s prosbou o poloviční porci. Zde udělal číšník první chybu v komunikaci s testovacím týmem, protože v jídelním lístku ani v pánvi se žádný špíz neobjevil.

Navíc omáčka se nápadně podobala omáčce v bramborovém mlsu i masa po zahradnicku, které číšník roznášel jako menu. „Je stejná,“ konstatoval Vařílek. Jídla v Amigo’s označil za průměrná. „Jedno jídlo dobré, další dvě mi moc nechutnala. Zákusek si tu nedám. Myslím, že mě už nemají čím překvapit,“ nedá se nalákat na krupicovo-tvarohové nočky s jahodami šéfkuchař.

Podivnou tečku dělá za testovacím obědem číšník. Přináší účet vytištěný z pokladny, ale odmítá jej vydat. Na požádání vypíše doklad a oběd shrne do názvu občerstvení. Doklad z pokladny prý už zmačkal a vyhodil, tvrdí, a jde uklidit nádobí z okolních stolů.

Autor: Gabriela Peringerová

31.10.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Konvoj. Ilustrační foto.
12

Přes Česko se ode dneška vracejí ze cvičení konvoje americké armády

Přes dvě stě padesát lidí vytvořilo v v brněnských Lužánkách živou vlajku Evropské unie.
12

OBRAZEM: Mávali třásněmi a vytvořili rekord. Ve vlajce bylo 272 lidí

Pavlík chce být slušný kapitán. Nejsme zvěř, říká

Brno – Stačilo mu půl roku, aby se posunul do ústřední role ve fotbalové Zbrojovce. Obránce Petr Pavlík v létě převzal kapitánskou pásku od dlouholetého brněnského lídra Pavla Zavadila, který odešel do Opavy. „Jsem rád, že jsem měl čest ho půl roku zažít. Dobré vlastnosti jsem se snažil odkoukat,“ usmívá se třicetiletý stoper.

Kauzu podezřelých zakázek v domově důchodců znovu řeší brněnský soud

Brno – Manipuloval se zakázkami, peníze určené pro důchodce využíval pro sebe. Z toho viní obžaloba bývalého ředitele domova důchodců ve Věstonické ulici v brněnských Vinohradech. Kauza Josefa Kudličky, o níž jako první informoval Brněnský deník Rovnost před dvěma roky, se v těchto dnech opět dostala k brněnskému městskému soudu.

OBRAZEM: Lamy vikuňa v brněnské zoo mají nový přírůstek

Brno – Je na světě jen pár hodin, ale už zkoumá výběh a pije mléko od své matky. V brněnské zoo se ve čtvrtek odpoledne narodilo mládě lamy vikuňa.

AKTUALIZUJEME

Za dvojnásobnou vraždu dostal 20 let se zvýšenou ostrahou

Brno, Jihlava – Krajský soud v Brně rozhodl, že šestadvacetiletý Marek Č. z Jihlavy půjde za dvojnásobnou vraždu na 20 let do vězení se zvýšenou ostrahou.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení