VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Holáskách hledí muflon a srnka do talíře

Brno - Podle názvu by to mohla být firma převážející známý americký nápoj, podle loga zase stanice westernových dostavníků. Ve skutečnosti se však v brněnských Holáskách pod názvem Cola Transport skrývá penzion s golfovými trenažéry, laserovou střelnicí a hlavně stylovou restaurací.

7.6.2008
SDÍLEJ:

Restaurace Cola Transport.Foto: DENÍK/Drahomír Stulír

Podnik nabízí klasická jídla i zvěřinu. Ze stěn na strávníky shlíží srnec, muflon či bažant, nad hlavami svítí lustry z paroží. Hosty však neoslní jen příjemné prostředí loveckého salonku, ale i opravdový kulinářský zážitek. S masem na víc než sto způsobů.

„Jsem tady poprvé, ale na tuto restauraci jsem slyšel samou chválu. Jsem zvědavý, jestli to tak skutečně bude,“ neskrývá očekávání šéfkuchař restaurantu Boulevard Ivo Ševčík.

V době oběda je restaurace úplně plná. Zřejmě i proto trvá obsluze skoro deset minut, než přinese jídelní lístek. Ten je skutečně velmi obsáhlý, takže vybírání obědového menu zabere další desetiminutovku. Čas strávený čekáním na servírku a prozkoumáváním nabídky však plně vynahradí rychlost, se kterou talíře s vybranými jídly přistanou na stole.

Obsluha nejprve přináší předkrm – carpacio, neboli tenoučké plátky syrové kořeněné svíčkové. Na půlce talíře je k Ševčíkovu údivu zeleninová příloha jako u hlavního jídla a mezi plátky masa nakrájené olivy. „Vzali to po svém. Hrášek, mrkev nebo zelí sem vůbec nepatří. Chuťově je carpacio takové, jak má být. Ty olivy si k němu ale určitě nedám. Stačí si jich vzít pár a nevíte, co jíte,“ hodnotí Ševčík.

U zvěřinového vývaru překvapí snad jen to, že v něm není ani kousek masa. Mírně zachmuřený výraz ve tváři po polévce je však rázem tentam. Na stole se totiž objevují hlavní jídla – srnčí medailonky a vepřový steak s olomouckými tvarůžky. Oba pokrmy jsou zapečené s eidamem a uzeným sýrem.
„Podle barvy je vidět, že to je opravdu srnčí maso. Podle chuti už to nebývá tak jednoduché poznat, protože dnes jsou jeleni, srnci nebo daňci v jedné ohradě a krmí se stejnými granulemi. Tohle je ale určitě srnec. A opravdu výborný, maso je krásně šťavnaté,“ říká šéfkuchař.

Žádná dieta


Vepřový steak, na který kuchař položil syrečky a překryl je plátkovým sýrem, je se vším všudy tlustý tři centimetry. Chutě sýrů a masa se krásně doplňují a na jídle by si jistě pochutnal i náročný labužník. Ovšem jen takový, který příliš nehledí na štíhlou linii. „Je to opravdu kalorická bomba,“ glosuje Ševčík.

S oběma porcemi by navíc měl potíže i sebevětší jedlík, a místa na zákusek už moc nezbývá. Závěr povedeného oběda tak patří jen neméně povedené kávě. „Espresso je tady výborné. Hustá pěna, čisté šálky a silná chuť,“ hodnotí šéfkuchař z Boulevardu.

Restauraci Cola Transport může Ševčík doporučit. „Také proto, že i když jsme jedli docela dlouho, i poslední sousto jídla zůstalo teplé,“ oceňuje restauraci mistr kuchař.

Autor: Petr Škarda

7.6.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
2

Konec dlouhých front? Nové domy nabídnou místo i pro řečkovickou poštu

Supersport BMW i8. Policie si od auta slibuje hlavně větší ukázněnost řidičů na dálnici.
23

Zraněného policistu, který se vyboural s hybridním BMW, propustili z nemocnice

Tragické prázdniny. Na silnicích zemřelo už 17 lidí, může za to vedro i opravy

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Auto slisované projíždějícím vlakem nebo rozmlácená auta v příkopě. I takové jsou výsledky tragických dopravních nehod, při nichž umírali lidé. Počet mrtvých od začátku prázdnin na jihomoravských silnicích je už teď vyšší než v předchozích letech za celé léto. Při nehodách zemřelo od začátku července na jižní Moravě sedmnáct lidí.

Test Deníku Rovnost o důvěřivosti důchodců: Nesete přeplatek? Jdu otevřít

Břeclav /TEST/ - Deník Rovnost testoval důvěřivost důchodců. Redaktor a nejprve ukrytý strážník zkoušeli, jak starší lidé dokážou odolat lákavé nabídce podvodníka.

Krádež milionů bitcoinů: Policie částku účelově navýšila, tvrdí obhájce

Brno - Nové důkazy ve středu ráno předložil Krajskému soudu v Brně obhájce Tomáše Jiříkovského, který podle obžaloby získal provize přes pět milionů korun v bitcoinech za obchod s drogami. Dalších šestnáct milionů korun měl ve virtuální měně ukrást. Obžalovaný je také z nelegálního držení zbraní.

Pálavské vinobraní oslaví už 70 let. Zastavila jej pouze okupace v roce 1968

Mikulov – Výstava ovoce a zeleniny, změny názvu i pokus o politickou akci. Pálavské vinobraní má za sebou dlouhou historii. Od prvního ročníku letos uplyne sedmdesát let.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení