VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Karibiku vaří v poledne jen menu. Bez chuti

Brno /INFOGRAFIKA/ - Slova děkuji, prosím, dobrou chuť, přejete si nebo můžu nabídnout ve slovníku servírky chybějí. Knedlíky byly na talíři špatně poskládané.

5.9.2009
SDÍLEJ:

Slavnostní oběd. Ilustrační snímek.Foto: DENÍK

Speciality na lávovém grilu a další dobroty z jídelního lístku kuchař hostům v Karibik Pubu v centru Brna neuvaří. Alespoň ne k obědu. Obsluha staví před hosty polévku hned po příchodu a bez objednávky.

V poledne nabízí jen čtyři jídla z menu, což se šéfkuchaři restaurace Brabander Ivu Ševčíkovi nelíbí. „Je to nešvar restaurací v centru. Navíc jsme ani nedostali šanci odejít, hned před nás postavili polévku,“ zlobí se šéfkuchař. Vadí mu také, že informace o tom, že Karibik Pub v poledne vaří jen menu, chybí u vchodu do restaurace i na internetových stránkách.

Jako v nemocnici

Zeleninová polévka z mražené zeleniny, zahuštěná moukou a lehce osolená není dobrá. „Něco podobného vaří v nemocnicích. Tam jsem pochopil, co je to dietní strava,“ hodnotí chuť Ševčík. Podle něj by přitom stačilo ochutit polévku muškátovým oříškem, bílým pepřem a posypat čerstvou pažitkou nebo petrželí. V menu nabízí Karibik Pub každý den čtyři jídla a přes poledne to v malé restauraci hučí jako v závodní jídelně.

Stylem mořského mola s kameny, rybářskými sítěmi a hvězdicemi u stropu připomíná Karibik Pub rybářskou baštu, v níž hosté dary moře nenajdou. V jídelním lístku je jen pstruh a losos, jinak nabízí steaky, minutky z vepřového nebo kuřecího masa či chuťovky k pivu.

Za sestavení jídelního lístku dává odborník dobrou známku – dvojku. K těstovinovému salátu v otlučené misce přináší servírka steakové nože se zubatým ostřím. Na salátu s vejci je otočená plechovka drceného tuňáka, který je podle šéfkuchaře tím nejlepším, co miska nabízí.

„Těstoviny jsou asi původně vřetena, která jogurtový dresink s pepřem nespraví,“ odsunuje salát šéfkuchař a rozhodne si objednat maďarský guláš.
Dokola pobryndaný talíř neskrývá objednanou maďarskou specialitu. „Papriku omáčka neviděla, spíše je to maso na pepři s kmínem a opět bez chuti,“ hodnotí jídlo Ševčík.

S nadsázkou říká, že za takovou omáčku by kuchař v učení za trest umýval všechny boxy. Upozorňuje také na špatně poskládané knedlíky na talíři.
„Příloha se vždy dává nalevo a tak, aby ji host mohl bez přeskládání na talíři odebírat,“ ukazuje. Chválí však kuchaře za správně zvolené maso v guláši, do kterého hovězí kližka prostě patří.

Prášek je vidět

Kuřecí steak se špenátem zdobí dobré hranolky, na kterých je vidět smažení v čerstvém oleji. Při dochucování špenátu si kuchař i tady k chuti pomohl. Instantním dochucovadlem v prášku, které je díky malým kouskům mrkve mezi špenátovými listy jasně patrné.

„Škoda, že tady hodnotím jen menu a nemůžu ochutnat jídla z lístku. Nejsem vybíravý, mám rád hotová jídla, ale divím se, že sem lidé na jídlo vůbec chodí. Nechci kolegu kuchaře urazit, třeba večer vaří dobře, jenže všechna tři dnešní polední jídla jsou katastrofa,“ nešetří kritikou Ševčík.

Zarážející je v Karibik Pubu také chování obsluhy. Slovíčka jako děkuji, prosím, dobrou chuť, přejete si nebo můžu vám nabídnout servírka ve slovníku nemá. Nezajímá ji ani, zda si hosté po obědě chtějí objednat kávu nebo zákusek.

Brněnská restaurace Karibik.

Autor: Gabriela Peringerová

5.9.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Ze srážky aut vyvázli cestující s pohmožděninami, do trolejbusu naboural vozík

Ilustrační fotografie.

Jak bude vypadat ještě nenarozené dítě? Vědci pracují na ukazování budoucnosti

Nováčkovskou euforii zažívala i Zbrojovka. Teď ji chce překazit Olomouci

Brno /INFOGRAFIKA/ – Taky si pamatuje, jak Zbrojovka po návratu do nejvyšší soutěže válela. Služebně nejstarší brněnský fotbalista Milan Lutonský zažil povedený vstup do podzimu 2012, kdy Jihomoravané po roční odmlce mezi elitou získali ve třech kolech sedm bodů. Podobně vlétl do aktuálního prvoligového ročníku olomoucký nováček, na jehož hřišti se Brno představí v neděli od pěti hodin odpoledne.

V dopravním uzlu u zoologické zahrady vzniknou veřejné toalety. Budou zdarma

Brno - Už žádné postavy močící porůznu v okolí, žádné zapáchající koutky, žádní lidé nervózně hledající místo pro úlevu. Frekventovaný dopravní uzel u zoologické zahrady v brněnské Bystrci bude mít veřejné toalety. Navíc zdarma. Potřebné zařízení bude součástí rekonstruované prodejny jízdenek dopravního podniku.

Plovoucímu autu odpadly kusy karoserie. Neckyádu ovládl paddleboard pořadatelek

Brno /VIDEO, REPORTÁŽ/ – Tři, dva, jedna start! Dělejte, makejte!, ozývalo se nad brněnskými Černovicemi v sobotu v poledne. I přes déšť obsypali břeh řeky Svitavy diváci. Mladí, starší i rodiny s dětmi se přišli podívat na letošní ročník Neckyády, která je součástí festivalu Překročme řeku. "Počasí nám letos moc nepřeje, ale je to festival v přírodě, s tím se nedá nic dělat," komentuje organizátor akce Ladislav Kotík.

První burčák je v prodeji. Jak poznat ten pravý? Zákazník nemá šanci, říká vinař

Brno /ANKETA/ - Hrozny už pomalu dozrávají a s blížícím se vinobraním začíná i burčáková sezóna. Zatímco někteří vinaři čekají s výrobou burčáku na začátek září, jiní už prodávají.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení