VYBERTE SI REGION

V Noem Arch Restaurantu je vše luxusní. I ceny

Brno – Alespoň jednou v životě má člověk ochutnat menu, které patří do kolonky zážitkové gastronomie. „Aby si dokázal představit, jaké je to jíst výborně připravené pokrmy v čistém a reprezentativním prostředí, kde do hostů nikdo nežďuchá s pivem v ruce,“ říká šéfkuchař brněnské restaurace Boulevard Ivo Ševčík.

11.10.2008 3
SDÍLEJ:

Noem Arch Restaurant.Foto: DENÍK/Jiří Salik Sláma

Nováčkem mezi brněnskými luxusními restauracemi je Noem Arch Restaurant. Hotel a restauraci světové úrovně by možná málokdo hledal pod dálničními nájezdy mezi staveništěm tunelů Dobrovského a nákupním centrem v Králově Poli. Ale stojí zde. Restaurace je oděna v lehce extravagantním hávu. Krémová kůže, oranžové závěsy a modré zdi mají navodit atmosféru na zaoceánském parníku. Extravagantně trendové je i oblečení číšníků. V tyrkysově modrých košilích a bílých rukavičkách servírují na stoly příbory a bedlivě sledují, zda hostům na stole nic nechybí.

Z jídelního lístku se objednává snadno. „Je sestaven, tak jak má být. Nenutí hosty přemýšlet nad názvy jako Krakonošův mls, pod kterým si nic nepřestavíte,“ konstatuje Ševčík. Ihned po objednání se na stole objevuje malinká chuťovka. Tartar z tuňáka s citrónem a sušenými rajčátky na opečeném chlebu. Následuje předkrm a polévka. Na Romanovo speciální hovězí Carpaccio s arašídy, lehce osmahnutou cibulkou, zázvorovou chilli omáčkou a krevetí chipsy se šéfkuchař Ševčík těšil. „Vynikající. Chtěl jsem u konkurence ochutnat něco, co u nás neděláme,“ přiznává nad kopečky syrového masa od šéfkuchaře Romana Hadrbolce Ševčík. Mrkvový krém s pomeranči je zase hvězdou mezi polévkami.

Otázku jak propečené má být maso, považují číšníci v „Noemově arše“ za samozřejmost. „Maso je křehké šťavnaté, propečené, tak jak jsem si to přál,“ rozplývá se nad marinovanou vepřovou panenkou s koriandrovou mrkví, zázvorem a bramborovým pyré Ševčík. Francouzi by řekli, že má na talíři maso „trés saignant“, Češi „krvavé, skoro syrové“. Druhé testované jídlo asijské nudle s vepřovou panenkou nemá chuťově ani vzhledově nic společného se stejným názvem mezi Brňany oblíbeného jídla na plastových miskách v asijských bistrech. Porce je navíc posypána lístky fialové kopretiny. „Jsou to jedlé květiny, které se k nám dováží. Vše co je na talíři, musí být k jídlu,“ vysvětluje Ševčík.

Přestože se během oběda restaurace zcela zaplnila hosty, deserty jsou na stole ještě dříve, než testovací tým stačí dohodnotit chuť hlavního jídla. Deserty je „Noemova archa“ vyhlášená a svůj věhlas jen potvrdí. Podle šéfkuchaře Ševčíka je jeho čokoládový dortík fantastický až geniální. Skutečným zážitkem jsou i Perly plněné marcipánem. Ve skutečnosti jde o horké těstíčko naplněné marcipánem měkkým jako pěna a jablečnou tečkou uvnitř. Vše je doplněné sorbety, čokoládou a karamelovou ozdobou. „Je to skutečný zážitek, každému bych tuto špičkovou restauraci doporučil,“ uzavírá test Ivo Ševčík.

V Noem Arch Restaurantu je vše na jedničku. Od recepční, která odebírá kabáty ještě před vstupem do restaurace, přes vynikající jídlo a obsluhu až po toalety. Malé bílé froté ručníky srolované u umyvadel, dokládají, že péče o hosty je zde opravdu luxusní.

Stejně tak jsou luxusní i ceny. Například za humry, kteří se koupou v akváriu u vstupních dveří, zaplatí host dvě stě korun. Za deset deka. A humři ve vodě mají určitě přes kilo. Přesto pro ty, kteří nechtějí utrácet velké sumy za jídlo, ale přitom si užít luxusu, nabízí restaurace dva druhy obědového menu za přijatelných dvě stě padesát korun.

Autor: Gabriela Peringerová

11.10.2008 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

O Seniorbus je enormní zájem. Na jízdu lidé čekají i šest týdnů

Brno /FOTOGALERIE/ – Seniorbus, který usnadňuje cestování brněnským seniorům či lidem s postižením, jezdí už půl roku. Měsíčně přepraví okolo devíti stovek lidí. „U pětaosmdesáti procent cestujících jde o seniory, zbylých patnáct tvoří lidé se zdravotním postižením," vyčíslila mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Lukšová.

Učí děti zpívat, celému souboru ušila kroje

Bílovice nad Svitavou - Osmnáctým rokem zpívají děti koledy ve folklorním souboru Bystrouška pod vedením Bohuslavy Hamákové. Letos se zpěvem a tancem připojí k akci Česko zpívá koledy pořádané Deníkem po celé republice. Společně s pěveckým sborem Bach a divadelním spolkem Bota rozezní Bystrouška své hlasy v Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku potřetí.

Odejde Zbrojovce snajpr? Útočník Škoda je v kurzu

Brno - Na podzim nastřílel deset branek, vyšvihl se do čela pořadí kanonýrů vedle renomovaného Davida Lafaty. Brněnský fotbalista Michal Škoda se v zimním přestupovém období patrně stane horkým zbožím. Už kolem něj také někteří zájemci krouží. „Mám nějaké informace od manažera, ale spíš čekám na něco konkrétního, zatím je to jen oťukávání, což moc neřeším," odvětil Deníku Rovnost útočník Zbrojovky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies