VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Noem Arch Restaurantu je vše luxusní. I ceny

Brno – Alespoň jednou v životě má člověk ochutnat menu, které patří do kolonky zážitkové gastronomie. „Aby si dokázal představit, jaké je to jíst výborně připravené pokrmy v čistém a reprezentativním prostředí, kde do hostů nikdo nežďuchá s pivem v ruce,“ říká šéfkuchař brněnské restaurace Boulevard Ivo Ševčík.

11.10.2008 3
SDÍLEJ:

Noem Arch Restaurant.Foto: DENÍK/Jiří Salik Sláma

Nováčkem mezi brněnskými luxusními restauracemi je Noem Arch Restaurant. Hotel a restauraci světové úrovně by možná málokdo hledal pod dálničními nájezdy mezi staveništěm tunelů Dobrovského a nákupním centrem v Králově Poli. Ale stojí zde. Restaurace je oděna v lehce extravagantním hávu. Krémová kůže, oranžové závěsy a modré zdi mají navodit atmosféru na zaoceánském parníku. Extravagantně trendové je i oblečení číšníků. V tyrkysově modrých košilích a bílých rukavičkách servírují na stoly příbory a bedlivě sledují, zda hostům na stole nic nechybí.

Z jídelního lístku se objednává snadno. „Je sestaven, tak jak má být. Nenutí hosty přemýšlet nad názvy jako Krakonošův mls, pod kterým si nic nepřestavíte,“ konstatuje Ševčík. Ihned po objednání se na stole objevuje malinká chuťovka. Tartar z tuňáka s citrónem a sušenými rajčátky na opečeném chlebu. Následuje předkrm a polévka. Na Romanovo speciální hovězí Carpaccio s arašídy, lehce osmahnutou cibulkou, zázvorovou chilli omáčkou a krevetí chipsy se šéfkuchař Ševčík těšil. „Vynikající. Chtěl jsem u konkurence ochutnat něco, co u nás neděláme,“ přiznává nad kopečky syrového masa od šéfkuchaře Romana Hadrbolce Ševčík. Mrkvový krém s pomeranči je zase hvězdou mezi polévkami.

Otázku jak propečené má být maso, považují číšníci v „Noemově arše“ za samozřejmost. „Maso je křehké šťavnaté, propečené, tak jak jsem si to přál,“ rozplývá se nad marinovanou vepřovou panenkou s koriandrovou mrkví, zázvorem a bramborovým pyré Ševčík. Francouzi by řekli, že má na talíři maso „trés saignant“, Češi „krvavé, skoro syrové“. Druhé testované jídlo asijské nudle s vepřovou panenkou nemá chuťově ani vzhledově nic společného se stejným názvem mezi Brňany oblíbeného jídla na plastových miskách v asijských bistrech. Porce je navíc posypána lístky fialové kopretiny. „Jsou to jedlé květiny, které se k nám dováží. Vše co je na talíři, musí být k jídlu,“ vysvětluje Ševčík.

Přestože se během oběda restaurace zcela zaplnila hosty, deserty jsou na stole ještě dříve, než testovací tým stačí dohodnotit chuť hlavního jídla. Deserty je „Noemova archa“ vyhlášená a svůj věhlas jen potvrdí. Podle šéfkuchaře Ševčíka je jeho čokoládový dortík fantastický až geniální. Skutečným zážitkem jsou i Perly plněné marcipánem. Ve skutečnosti jde o horké těstíčko naplněné marcipánem měkkým jako pěna a jablečnou tečkou uvnitř. Vše je doplněné sorbety, čokoládou a karamelovou ozdobou. „Je to skutečný zážitek, každému bych tuto špičkovou restauraci doporučil,“ uzavírá test Ivo Ševčík.

V Noem Arch Restaurantu je vše na jedničku. Od recepční, která odebírá kabáty ještě před vstupem do restaurace, přes vynikající jídlo a obsluhu až po toalety. Malé bílé froté ručníky srolované u umyvadel, dokládají, že péče o hosty je zde opravdu luxusní.

Stejně tak jsou luxusní i ceny. Například za humry, kteří se koupou v akváriu u vstupních dveří, zaplatí host dvě stě korun. Za deset deka. A humři ve vodě mají určitě přes kilo. Přesto pro ty, kteří nechtějí utrácet velké sumy za jídlo, ale přitom si užít luxusu, nabízí restaurace dva druhy obědového menu za přijatelných dvě stě padesát korun.

Autor: Gabriela Peringerová

11.10.2008 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Brněnské výstaviště hostí Mezinárodní strojírenský veletrh.

Strojírenský veletrh: 80 tisíc lidí a problémová aplikace pro návštěvníky

Ilustrační foto

Smrtelná nehoda. Motorkář v protisměru se srazil s odbočujícím autem

Za zamčenými dveřmi? Počítání hlasů si navzájem hlídáme, říká členka komise

Jižní Morava – Ve volebních komisích zasedá Monika Smetanová už asi šest let. „Prošla jsem už řadou obcí a v každé komise funguje trošku jiným způsobem. Vždy záleží na předsedovi, jak si vše zorganizuje,“ zmiňuje žena z Brna, která se ve členství v komisi dostala přes svou matku. Působí totiž v jedné z politických stran a svou dceru do komise při volbách nominuje.

Superdebata Deníku: ptejte se Babiše a dalších lídrů

Pokud chcete ještě něco vědět před volbami od kandidujících stran, máte šanci se zeptat právě teď. Deník ji vašim jménem položí už ve čtvrtek 19. října, tedy den před parlamentními volbami, desítce lídrů politických stran při závěrečné předvolební debatě v sídle listu.

Tabla prvňáčků: představíme ZŠ v Nesovicích, Ostrovačicích, Zbýšově a Tišnově

Jižní Morava – Spolu se začátkem nového školního roku odstartoval ojedinělý projekt Deníku, který má ambice stát se stejně oblíbeným a úspěšným, jako jsou například Miminka – pravidelné série fotografií novorozeňat z českých porodnic. Seriál s fotkami prvňáčků najdete vždy ve středečním tištěném vydání Deníku Rovnost.

Video politologů z Masarykovy univerzity varuje před volbou populistů

Brno /VIDEO/ – Před volbou populistických uskupení varují od začátku volebního týdne politologové z Katedry politologie Fakulty Sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Vydali video, v němž vysvětlují, jak poznat populismus.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení