VYBERTE SI REGION

V Noem Arch Restaurantu je vše luxusní. I ceny

Brno – Alespoň jednou v životě má člověk ochutnat menu, které patří do kolonky zážitkové gastronomie. „Aby si dokázal představit, jaké je to jíst výborně připravené pokrmy v čistém a reprezentativním prostředí, kde do hostů nikdo nežďuchá s pivem v ruce,“ říká šéfkuchař brněnské restaurace Boulevard Ivo Ševčík.

11.10.2008 3
SDÍLEJ:

Noem Arch Restaurant.Foto: DENÍK/Jiří Salik Sláma

Nováčkem mezi brněnskými luxusními restauracemi je Noem Arch Restaurant. Hotel a restauraci světové úrovně by možná málokdo hledal pod dálničními nájezdy mezi staveništěm tunelů Dobrovského a nákupním centrem v Králově Poli. Ale stojí zde. Restaurace je oděna v lehce extravagantním hávu. Krémová kůže, oranžové závěsy a modré zdi mají navodit atmosféru na zaoceánském parníku. Extravagantně trendové je i oblečení číšníků. V tyrkysově modrých košilích a bílých rukavičkách servírují na stoly příbory a bedlivě sledují, zda hostům na stole nic nechybí.

Z jídelního lístku se objednává snadno. „Je sestaven, tak jak má být. Nenutí hosty přemýšlet nad názvy jako Krakonošův mls, pod kterým si nic nepřestavíte,“ konstatuje Ševčík. Ihned po objednání se na stole objevuje malinká chuťovka. Tartar z tuňáka s citrónem a sušenými rajčátky na opečeném chlebu. Následuje předkrm a polévka. Na Romanovo speciální hovězí Carpaccio s arašídy, lehce osmahnutou cibulkou, zázvorovou chilli omáčkou a krevetí chipsy se šéfkuchař Ševčík těšil. „Vynikající. Chtěl jsem u konkurence ochutnat něco, co u nás neděláme,“ přiznává nad kopečky syrového masa od šéfkuchaře Romana Hadrbolce Ševčík. Mrkvový krém s pomeranči je zase hvězdou mezi polévkami.

Otázku jak propečené má být maso, považují číšníci v „Noemově arše“ za samozřejmost. „Maso je křehké šťavnaté, propečené, tak jak jsem si to přál,“ rozplývá se nad marinovanou vepřovou panenkou s koriandrovou mrkví, zázvorem a bramborovým pyré Ševčík. Francouzi by řekli, že má na talíři maso „trés saignant“, Češi „krvavé, skoro syrové“. Druhé testované jídlo asijské nudle s vepřovou panenkou nemá chuťově ani vzhledově nic společného se stejným názvem mezi Brňany oblíbeného jídla na plastových miskách v asijských bistrech. Porce je navíc posypána lístky fialové kopretiny. „Jsou to jedlé květiny, které se k nám dováží. Vše co je na talíři, musí být k jídlu,“ vysvětluje Ševčík.

Přestože se během oběda restaurace zcela zaplnila hosty, deserty jsou na stole ještě dříve, než testovací tým stačí dohodnotit chuť hlavního jídla. Deserty je „Noemova archa“ vyhlášená a svůj věhlas jen potvrdí. Podle šéfkuchaře Ševčíka je jeho čokoládový dortík fantastický až geniální. Skutečným zážitkem jsou i Perly plněné marcipánem. Ve skutečnosti jde o horké těstíčko naplněné marcipánem měkkým jako pěna a jablečnou tečkou uvnitř. Vše je doplněné sorbety, čokoládou a karamelovou ozdobou. „Je to skutečný zážitek, každému bych tuto špičkovou restauraci doporučil,“ uzavírá test Ivo Ševčík.

V Noem Arch Restaurantu je vše na jedničku. Od recepční, která odebírá kabáty ještě před vstupem do restaurace, přes vynikající jídlo a obsluhu až po toalety. Malé bílé froté ručníky srolované u umyvadel, dokládají, že péče o hosty je zde opravdu luxusní.

Stejně tak jsou luxusní i ceny. Například za humry, kteří se koupou v akváriu u vstupních dveří, zaplatí host dvě stě korun. Za deset deka. A humři ve vodě mají určitě přes kilo. Přesto pro ty, kteří nechtějí utrácet velké sumy za jídlo, ale přitom si užít luxusu, nabízí restaurace dva druhy obědového menu za přijatelných dvě stě padesát korun.

Autor: Gabriela Peringerová

11.10.2008 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Budovu Česká televize v brněnské Běhounské ulici vydražili za 81 milionů korun, víc než dvojnásobek vyvolávací ceny. Ilustrační foto.

Studio České televize v Běhounské ulici nahradí kavárna, restaurace a kanceláře

Ilustrační foto
AKTUALIZOVÁNO

Poraněné děti: silnici mezi Rosicemi a Říčany uzavřela ledovka a nehoda tří aut

AKTUALIZOVÁNO

Za pokus o vraždu družky nožem dostal 12 let. Bodla se sama, tvrdí stále

Brno – S trestem dvanáct let vězení za pokus o vraždu odcházel v úterý od Krajského soudu v Brně Josef Švancara. Byl odsouzený za to, že loni v červenci ve svém domě v obci na Znojemsku bodl družku do hrudi. „O ničem nevím, musela si to udělat sama," hájil se u soudu. Po vynesení rozsudku se muž na místě odvolal.

Vyrábí techniku pro biology. Jihomoravským podnikatelem roku je Martin Trtílek

Brno, jižní Morava – Biopaliva, léčiva z řas nebo fotosyntézu zkoumají odborníci na přístrojích drásovské firmy Photon Systems Instruments. Jejího ředitele v úterý ocenila porota krajského kola mezinárodní soutěže Podnikatel roku. Martin Trtílek se ale nacházel pracovně v zahraničí a cenu za něj převzal jeho zástupce Zdeněk Uhlíř. „Naše firma se věnuje výzkumu a vývoji přístrojů pro bádání v oblastech biologie, fyziky a fyziologie rostlin," přiblížil Uhlíř.

Z plamenů vynesli muže i děti. Strážníci vběhli do hořícího panelového domu

Brno – Evakuovali lidi při požárech nebo zneškodňovali muže, který na dělníky házel nože. Dvojice brněnských strážníků Jiří Tomášek a Dušan Kuba 26. prosince loňského roku jako první dorazili k hořícímu paneláku ve Slavíčkově ulici na Lesné. „Když jsme přijeli, z okna v osmém patře už šlehaly asi čtyřmetrové plameny," popsal dvaačtyřicetiletý strážník Kuba.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies